roxy Posted April 16, 2010 Report Posted April 16, 2010 Εδω και 2 εβδομάδες όταν εχει ζεσταθεί η μηχανή του αυτοκινήτου και είμαι σε 2 ή 3 ταχύτητα στο διαστημα από 1000 έως 2000 στροφές ενω πατάω κανονικά το γκάζι η μηχανή κάνει στιγμιαίο stop (ούτε ένα δευτερόλεπτο. Αυτό επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε φορά που βρίσκεται σε αυτό το εύρος στροφών. Κάποιος φίλος που είχε παρόμοιο πρόβλημα είπε τελικά ότι το πρόβλημα του ήταν στο αισθητηρα MAP. Υπάρχει κάτι τέτοιο στο FSI? Μπορεί (κατά την γνώμη σας) να είναι και στη περίπτωση μου? Το είχε παρουσιάσει και σε κάποιον άλλο? Περιμένω την γνώμη σας.... Quote
nasos_ea Posted April 16, 2010 Report Posted April 16, 2010 Εδω και 2 εβδομάδες όταν εχει ζεσταθεί η μηχανή του αυτοκινήτου και είμαι σε 2 ή 3 ταχύτητα στο διαστημα από 1000 έως 2000 στροφές ενω πατάω κανονικά το γκάζι η μηχανή κάνει στιγμιαίο stop (ούτε ένα δευτερόλεπτο. Αυτό επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε φορά που βρίσκεται σε αυτό το εύρος στροφών. Κάποιος φίλος που είχε παρόμοιο πρόβλημα είπε τελικά ότι το πρόβλημα του ήταν στο αισθητηρα MAP. Υπάρχει κάτι τέτοιο στο FSI? Μπορεί (κατά την γνώμη σας) να είναι και στη περίπτωση μου? Το είχε παρουσιάσει και σε κάποιον άλλο? Περιμένω την γνώμη σας.... Tι εννοεις με το στιγμιαιο στοπ; Quote
FSI V Posted April 16, 2010 Report Posted April 16, 2010 Εδω και 2 εβδομάδες όταν εχει ζεσταθεί η μηχανή του αυτοκινήτου και είμαι σε 2 ή 3 ταχύτητα στο διαστημα από 1000 έως 2000 στροφές ενω πατάω κανονικά το γκάζι η μηχανή κάνει στιγμιαίο stop (ούτε ένα δευτερόλεπτο. Αυτό επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε φορά που βρίσκεται σε αυτό το εύρος στροφών. Κάποιος φίλος που είχε παρόμοιο πρόβλημα είπε τελικά ότι το πρόβλημα του ήταν στο αισθητηρα MAP. Υπάρχει κάτι τέτοιο στο FSI? Μπορεί (κατά την γνώμη σας) να είναι και στη περίπτωση μου? Το είχε παρουσιάσει και σε κάποιον άλλο? Περιμένω την γνώμη σας.... εννοείς να νοιώθεις στιγμιαία κάτι να κρατάει το αμάξι ενώ εσύ πατάς να επιταγχύνεις?? Quote
roxy Posted April 16, 2010 Author Report Posted April 16, 2010 Tι εννοεις με το στιγμιαιο στοπ; Ενώ πατάω γκάζι για ένα δέκατο του δευτερολέπτου στις στροφές που γράφω, νοιώθω να χάνεται εντελως η ροπή. εννοείς να νοιώθεις στιγμιαία κάτι να κρατάει το αμάξι ενώ εσύ πατάς να επιταγχύνεις?? δεν είναι ακριβώς κράτημα-είναι σαν να υπάρχει ένα κενό για δέκατα του δευτερολέπτου-προσοχή μόνο στο διάστημα από 1,200 εως 2,000 στροφές! Quote
ARGY_ARGY Posted April 18, 2010 Report Posted April 18, 2010 ισως ειναι ο αερας που μπαίνει μπροστά. κοιτα αν εχει ξεπιαστει απο μπροστά η σκουπα, από τα πιαστράκια!!!!! Quote
professor Posted April 18, 2010 Report Posted April 18, 2010 ισως αισθητηρας λαμδα Συμφωνώ απόλυτα. Quote
roxy Posted April 19, 2010 Author Report Posted April 19, 2010 Τις δύο τελευταίες μέρες το πρόβλημα έχει σχεδόν μηδενιστεί και φαίνεται πως μάλλον οφείλεται σε κακή ποιότητα βενζίνης (?), που την αποβάλει με τα γεμίσματα που έκανα μετά.Λέω ίσως!...???? Quote
nasos_ea Posted April 20, 2010 Report Posted April 20, 2010 (edited) Τις δύο τελευταίες μέρες το πρόβλημα έχει σχεδόν μηδενιστεί και φαίνεται πως μάλλον οφείλεται σε κακή ποιότητα βενζίνης (?), που την αποβάλει με τα γεμίσματα που έκανα μετά.Λέω ίσως!...???? Το πιθανοτερο να ηταν η βενζινη.Εχω παθει ακριβως το ιδιο με το αυτοκινητο του πατερα μου οταν το χρησιμοποιουσα εγω και ειχα αλλαξει βενζιναδικο.Πατουσα γκαζι και το αυτοκινητο δισταζε να επιταχυνει.Ξαναγυρισα στο βενζιναδικο που βαζαμε παντα και με δυο γεμισματακια δεν ξαναεμφανιστηκε το προβλημα. Edited April 20, 2010 by NASOS_ea Quote
socrates Posted April 22, 2010 Report Posted April 22, 2010 Συμφωνώ απόλυτα. ποιος απο τους δυο ομως?? καλησπερα profesor Quote
socrates Posted April 22, 2010 Report Posted April 22, 2010 (edited) Τις δύο τελευταίες μέρες το πρόβλημα έχει σχεδόν μηδενιστεί και φαίνεται πως μάλλον οφείλεται σε κακή ποιότητα βενζίνης (?), που την αποβάλει με τα γεμίσματα που έκανα μετά.Λέω ίσως!...???? τα χουμε πει πολλες φορες εδω μεσα...... fsi tsi -100ara να εχετε το κεφαλι σας ησυχο.... Για τους 95αρηδες-- ο knox 430 eyro αγορα μονο!!!!!! και αλαχτε και κανα φιλτρο βενζινης για να τσεκαρετε τους βενζιναδες.............. Edited April 22, 2010 by panosss Quote
professor Posted April 22, 2010 Report Posted April 22, 2010 (edited) Καλησπέρα.Κατα πάσα πιθανότητα αυτός που είναι πριν από τον καταλύτη αν και για να είναι κανείς 100% σίγουρος πρέπει να μετρηθεί από ηλεκτρολόγο. Σωστή η παρατήρηση για την 100άρα και ιδίως στα passat που δεν έχουν φίλτρο βενζίνης προσοχή σε ποιο βενζινάδικο βάζετε βενζίνη. Edited April 22, 2010 by Professor Quote
roxy Posted April 22, 2010 Author Report Posted April 22, 2010 (edited) Καλησπέρα.Κατα πάσα πιθανότητα αυτός που είναι πριν από τον καταλύτη αν και για να είναι κανείς 100% σίγουρος πρέπει να μετρηθεί από ηλεκτρολόγο. Σωστή η παρατήρηση για την 100άρα και ιδίως στα passat που δεν έχουν φίλτρο βενζίνης προσοχή σε ποιο βενζινάδικο βάζετε βενζίνη. Το κακό είναι ότι δεν μπορείς πάντα να βάζεις από έναν. Τις τελευταίες φορες για να πω την αλήθεια έβαλα σε διαφορετικά βενζινάδικα 95άρα βενζίνη (εδώ και 2 χρόνια 90% βάζω 95άρα). Υπάρχει άλλος τρόπος (εκτός από το βγάλσιμο τρόμπας) να δούμε ότι η βενζίνη που βάλαμε ήταν χώμα....? Πάντως στα επόμενα 2-3 γεμίσματα θα βάλω 100αρα! Edited April 22, 2010 by roxy Quote