Jump to content
drmdtsap

Ξεβαφουν Οι Κοκκινες Δαγκανες?

Recommended Posts

παιδια καλησπερα. σημερα ανακαλυψα οτι οι δαγκανες στο mkv gti μου οι πισω εχουν σε ολο το σωμα τους ενα ροζε χρωμα(κοινως εχουν ξεβαψει) και οι μπροστα σε 2-3 σημεια ροζε ενω στο υπολοιπο εχουν το κοκκινο λαμπερο χρωμα που πρεπει να εχουν. πριν 3-4 ημερες ειχα πλυνει το αυτοκινητο και δεν το παρατηρησα (δε βοηθαει και η ζαντα του gti ωστε να παρατηρησεις σωστα τη δαγκανα) ωστε να μαι σιγουρος οτι προυπηρχε. ειχα ριξει καθαριστικο ζαντων σ ολες τις ζαντες (και στις δαγκανες να καθαρισουν) αλλα ρε παιδια δε νομιζω οτι φταιει αυτο αφενως αλοιμονο αν ξεβαφαν τοσο ευκολα και αφεταιρου και οι μπροστινες δαγκανες θα ειχαν την ιδια ροζε αποχρωση. το αμαξι ειναι 4 ετων σχεδον. συμβαινει σ ολα τα gti η εγω ειμαι ο πρωτοπορος. οταν πεφτει νερο ολα ειναι οκ μεχρι να στεγνωσουν και να ρθει αυτο το ωραιο παρις χιλτον ροζε...ακουω σκεψεις. επισης πως και που μπορω να ανανεωσω το χρωμα τους?

Edited by drmdtsap
Link to comment
Share on other sites

Προχτες που ειμουνα στην αντιπροσωποια της περιοχης μου ειχε ενα polo GTI το προηγουμενο μοντελο, αυτο που παρατηρησα ηταν οτι ολες οι δαγκανες του απο κοκκινες ηταν ροζε.!! μου εκανε εντυπωση και μολις ειδα και τα χιλιομετρα του που ηταν 65 μονο στο κοντερ, υπεθεσα αφου το αμαξι ηταν στοκ, οτι ξεθωριασαν απο τον ηλιο...

Κατι τετοιο μηπως εγινε και στο δικο σου, το βλεπει ο ηλιος καθολου??? αλλιως φυσικη φθορα μαλλον...

δεν το βλεπει ηλιος. και ο προηγουμενος ιδιοκτητης το χε σε κλειστο παρκινγκ. δεν ειχα προσεξει αν οι πισω δαγκανες ηταν ροζε οταν το πηρα. δε θελω να πιστευω οτι εγιναν απο το καθαριστικο ζαντων... απο την αλλη αν εφταιγε αυτο θα γινονταν ροζε και οι μπροστινες. σκεφτομαι εντος βδομαδος να παω στον dimos auto paint να μου τις περασει ενα χερακι αφου ολοι απο εδω ηταν ευχαριστημενοι.

Link to comment
Share on other sites

Αρα μπορει απο τα καθαρηστικα...ενα φρεσκαρησμα και θα ειναι σαν καινουριες.

και πως να καθαριζω τις ζαντες?τα ιχνη απο το καμμενο τακακι που καθεται στις ζαντες πως βγαινει χωρις τη βοηθεια καθαριστικου?τι στο καλο?παντως τωρα που την επαθα λεω να δοκιμασω την επομενη για καθαρισμα ζαντων πρασινο σαπουνι και βουρτσα μαλακη...

Edited by drmdtsap
Link to comment
Share on other sites

Εμενα οι δαγκανες 3 χρονια κοκκινες δεν εχουν ξεβαψει καθολου βεβαια τις ειχα κανει ανανεωση πριν απο 2 χρονια. Το βαψιμο ειχε γινει με ενα σπρει υψηλης θερμοκρασιας. Απο καθαριστικο ζαντων δεν ξεβαφουν ισα ισα καθαριζουν η μαυριλες απο τα τακακια εγω χρησιμοποιω σε καθε πλυσιμο καθαριστικο ζαντων.

Edited by stavros g
Link to comment
Share on other sites

Και εμενα μου φαινεται οτι απο το καθαριστικο ζαντων που βαζουν στα αυτοματα πλυντηρια οτι αποκτω σιγα σιγα αυτο το ροζ χρωματακι, αλλα περιεργως μου δινει την εντυπωση οτι γινεται πιο πολυ στις πισω δαγκανες.

Link to comment
Share on other sites

ευτυχως τελικα δεν εχουν ξεβαψει... ειχε αφησει ιχνη το καθαριστικο αφου απο οτι φαινεται δεν το ειχα ξεβγαλει καλα. επλυνα καλα τις δακγανες με αφθνο νερο και πανακι μικροινων, τις περασα με μια κρεμα colour restoration καλου κακου, και στο τελος με ενα κερι που ειχα παρει απο την bmw (οταν αγορασα το προηγουμενο αυτοκινητο μου) και οι δαγκανες χαιρουν ευτυχως ακρας υγειας. εχουν ενα κοκκινο ζωηρο χρωμα ειναι πεντακαθαρες και προστατευμενες.... ευτυχως... ξεμιζεριασα και γλυτωσα και την τσεπη μου. ειπα και εγω βαμμενες μαμα δαγκανες και να ξεβαψουν... εδω αλλων παιδιων που τις εβαψαν με κιτακι δεν εχουν παθει τιποτα...

οποτε δοκιμασε και εσυ το ιδιο μηπως δεν εχουν ξεβγαλθει καλα και εχουν αφησει ιχνη απο τα καθαριστικα.

Edited by drmdtsap
Link to comment
Share on other sites

Λογικα φαινεται να εχεις δικιο γιατι στο πλυσιμο συγχρονως του γινεται και κερωμα μετα (αυτοματο πλυντηριο) οποτε λογικα αυτο το κερι πηγαινει και στις δαγκανες αφου ειναι απο σπρευ.

Παλι καλα.

Link to comment
Share on other sites

παλυ καλα!!και εμενα 5 χρονια δεν εχουν κανει κιχ!βεβαια υπηρχανε περιοδοι που καθοτανε..αλλα γενικα νομιζω πως η μαμα vw στην βαφη των δαγκανων εκανε καλη δουλεια dead.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.