Jump to content
anastos

Έντονος Θορυβος Απο Το Πεντάλ Του Συμπλέκτη

Recommended Posts

Ένα πρωϊ καθώς πήγαινα να πατήσω το πενταλ του συμπλέκτη, ακουγόταν ένας ψιλός θόρυβος. Επειδή εκείνη την ώρα δεν είχα σπρέυ γράσσου, πήρα το αντισκωριακό (WD40) και ψέκασα το πεντάλ. Συγκεκριμένα στο σημείο που ενώνεται το πεντάλ με το εμβολάκι του συμπλέκτη. Από εκείνη τη στιγμή κάνει ένα εντονότατο "τακ" λίγο πριν τερματήσει ο συμπλέκτης (καθώς τον πατάμε) και το ίδιο σημείο καθώς τον αφήνουμε. Πολύ σπαστικό. Μπήκα από κάτω,στα πεντάλ, και είδα ότι ο θόρυβος βγαίνει από το σημείο που ενώνεται το έμβολο του συμπλέκτη με το πεντάλ. Εκεί έχει ένα λευκό κλιπ. Αυτό λοιπόν καθώς πατάω τον συμπλέκτη, λίγο πριν τερματίσει κάνει μια κίνηση και προκαλεί το θόρυβο. Του έριξα αρκετό σπρέυ γράσσου και λίγο ελαχιστοποιήθηκε ο θόρυβος. Πάλι όμως είναι σπαστικός. Υποθέτω ότι εκεί πρέπει να είχε καποιο γράσσο και εγώ με το αντισκωριακό το έπλυνα και να τα αποτελέσματα.

Edited by anastos
Link to comment
Share on other sites

Η πρώτη αιτία μπορεί να είναι το ελατήριο επαναφοράς, ξαναδοκίμασε να γρασάρεις και το ελατήριο και τα σημεία που πιάνει .. γιατί μετά πάμε αλλού ...

Edited by Speedy
Link to comment
Share on other sites

Η πρώτη αιτία μπορεί να είναι το ελατήριο επαναφοράς, ξαναδοκίμασε να γρασάρεις και το ελατήριο και τα σημεία που πιάνει .. γιατί μετά πάμε αλλού ...

Σήμερα το ξαναειδα και έριξα σπρέι γρασσου παντού αλλα τα ίδια. Το θέμα είναι ότι Αυτό το κλιπ στην άκρη του εμβόλου

κάνει το θόρυβο.Καθώς πατάς το πενταλ κουνιέται, σαν να σκαλωνει και να παίρνει άλλη θέση και παράγει το θόρυβο.μάλλον πρέπει να το ξεκουμπωσω και να το γέμισω με γρασσο ή να δω τι γίνεται αλλα φοβάμαι μη τυχόν και δεν ξαναμπαινει. Δεν νομίζω να είναι κάτι άλλο διότι εκει μονο αντισκωριακο και μου παρουσίασε το πρόβλημα. Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη με το παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

<br />Σήμερα το ξαναειδα και έριξα σπρέι γρασσου παντού αλλα τα ίδια. Το θέμα είναι ότι Αυτό το κλιπ στην άκρη του εμβόλου <br /> κάνει το θόρυβο.Καθώς πατάς το πενταλ κουνιέται, σαν να σκαλωνει και να παίρνει άλλη θέση και παράγει το θόρυβο.μάλλον πρέπει να το ξεκουμπωσω και να το γέμισω με γρασσο ή να δω τι γίνεται αλλα φοβάμαι μη τυχόν και δεν ξαναμπαινει. Δεν νομίζω να είναι κάτι άλλο διότι εκει μονο αντισκωριακο και μου παρουσίασε το πρόβλημα. Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη με το παραπάνω.<br />
<br /><br /><br />

Έριξες και άλλο Κώστα και βλέπω δεν σταμάτησε ο θόρυβος....

Μην το πολυσκαλίζεις γιατί δες τι έπαθε ο συνάδερφος παθών:http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=40979&view=getnewpost&hl=&fromsearch=1

Καλύτερα θα έλεγα να πάμε από την αντιπροσωπεία και να δούμε τι θα μας πουν.Μπορεί να είναι κάτι απλό και να επιδιορθωθεί άμεσα.

Link to comment
Share on other sites

Ειναι πιθανον να χρειαζεται αλλαγη το μποτιλακι του συμπλεκτη αν δεις οτι δεν σταματαει με το γρασο.

Καλο θα ηταν ομως να πας μια βολτα απο αντιπροσωπεια ή καποιο συνεργειο.

Link to comment
Share on other sites

Ειναι πιθανον να χρειαζεται αλλαγη το μποτιλακι του συμπλεκτη αν δεις οτι δεν σταματαει με το γρασο.

Καλο θα ηταν ομως να πας μια βολτα απο αντιπροσωπεια ή καποιο συνεργειο.

Χθες το βράδυ είπα να το ψεκασω τελικά και με ένα σπρέι αλυσίδας που έχω για την μηχανή. Έχει καλύτερη διείσδυση και πιο κολωδες. Το πρωί με περιμενε μια ευχάριστη έκπληξη. Ο θόρυβος μειώθηκε κατα πολυ. Τόσο που καμία φορές δεν ακούγεται καν και απλά νιώθω τον κραδασμο στο πόδι. Σημασία εχει ότι τελικά απ' ότι φαίνεται ήταν θέμα λυπανσης, οπότε με μια επίσκεψη σε ένα μηχανικό για να το λύσει και να το "πλακωσει" στο γρασσο και τέλος η υπόθεση

Link to comment
Share on other sites

Τελικά, πράγματι, το θεμα ήταν το γράσσο αλλά......... Πήρα τηλεφωνο την αντιπροσωπεία η οποία κατευθείαν να κλείσει ραντεβού έστω και απλά για να μου το δει και η πρώτη διαπίστωση μέσω τηλεφώνου και πολλής εξήγησης? Κάτι έσπασε και μάλλον θα αλλάξουμε το πομπάκι γιατί πάει όλο μαζί με το κλιπ. Μόλις το άκουσα αυτό, δρομοοοοοοοοοο. Πάω σε μηχανικό αλλά και εκείνος άρχισε να μου λέει ότι είναι επικίνδυνο μη σπάσει και ότι ίσως να έχει κάνει νέα "θέση" κτλ. Απλά έβαλε γράσσο από την πίσω πλευρά του πεντάλ αλλά τίποτα σαν αποτέλεσμα. Τελικά αποφάσισα,και όχι ακριβώς μόνος μου(Professor), και έκανα την εγχείρηση μόνος μου. Το κλιπ βγήκε εύκολα. Είναι σαν μανταλάκι και πάει η μπίλια από το έμβολο της πόμπας και φωλιάζει εκεί μέσα. Υπάρχει όμως κάτι που χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Καθώς το πεντάλ ερχόταν προς τα πίσω βγήκε το ελατήριο της επαναφοράς. ΠΡΟΣΟΧΗ είναι αρκετός μπελάς για να ξαναμπεί. Τουλάχιστον για πρώτη φορά. Έβαλα αρκετό γράσσο στο κλιπ και τώρα πια το πεντάλ είναι σαν καινούριο, κανένας θόρυβος. Επιτέλους, ήταν σπαστικό. Οπότε αν σε κανένα προκύψει κάτι ανάλογο θα ξέρουμε πια. Ούτε αλλαγή πομπάκια, ούτε τίποτα άλλο. Λίγο γράσσο και τέλος.

Α, να πω ότι δικαιολογώ κάπως και τον μηχανικό που δεν ήθελε να πιαστεί με την όλη υπόθεση. Ίσως να ήξερε τι μπελάς ήταν να βγει και να ξαναμπεί και να ήθελε να το αποφύγει. Από την άλλη όμως, ίσως και απλά να μην ήξερε.

Edited by anastos
Link to comment
Share on other sites

Γειά σου ρε Κώστα αρχιμηχανικέ!!!!!:hyper:Πράγματι σου βγάζω το καπέλο!!:thumbsup:Αν και παιδεύτηκες άξιζε τον κόπο.Εκανα και γω κάτι μην ξεχνιόμαστε.....με το δικό μου πάτημα κούμπωσε καλά το εμβολάκι χε,χε.:blush:

Αντε καλές γκαζιές τώρα...:roadrage:

Link to comment
Share on other sites

'Εχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τον ήχο. Δεν είναι δυνατός αλλά ακούγεται σε κάθε σύμπλεξη και αποσύμπλεξη. Βασικά σκεύτομαι να το αφήσω έτσι. Εκτός κι' αν βάλω γράσο. Βασικά, εντός εγγύησης, είχα θέμα με την τρόμπα συμπλέκτη (αλλάχθηκε στην εγγύηση). Μετά από μισό χρόνο έβγαλε τον ήχο.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.