Jump to content
alexpsk

Καθαρισμος Φιλτρου Αερος Κν

Recommended Posts

αρχικα καλη χρονια σε ολους.. Πριν 15Κ ΚΜ εβαλα το φιλτρο αερος ΚΝ καθως επισης και το κιτ καθαρισμου ΚΝ.θελω να ρωτησω με ποιον τροπο ακριβως το καθαριζω γιατι εχω ακουσει διαφορα..το πλενω πρωτα με νερο χωρις πιεση, μετα το ψεκαζω με το σπρευ και στο τελος βαζω το λαδακι?? ευχαριστω..

Link to comment
Share on other sites

αρχικα καλη χρονια σε ολους.. Πριν 15Κ ΚΜ εβαλα το φιλτρο αερος ΚΝ καθως επισης και το κιτ καθαρισμου ΚΝ.θελω να ρωτησω με ποιον τροπο ακριβως το καθαριζω γιατι εχω ακουσει διαφορα..το πλενω πρωτα με νερο χωρις πιεση, μετα το ψεκαζω με το σπρευ και στο τελος βαζω το λαδακι?? ευχαριστω..

καλησπερα καλη χρονια. 15 χιλιαρικα χιλιομετρα ειναι πολλα νομιζω. ενδεικτικα καθε 10 χιλιαρικα νομιζω λεει ο κατασκευαστης καλα θα ειναι και λιγοτερο.

καταρχας δεν κανει να το καθαριζεις με αερα με πιεση, χαλαει το φιλτρο. επισης ενταξει μην το πλυνεις με νερο με πολυ πιεση, βαλε σε μια λεκανη νερο με σβελτο ανακατεψε το να κανει αφρο και πλυνε το εκει καλα. ξεπλυνε το καλα και βαλε το καπου να στεγνωσει τελειως. μετα το περνας μια ψεκασια λαδι ισα ισα να παει παντου (οχι υπερβολες και σταζει κτλ) και εισαι ετοιμος.

Link to comment
Share on other sites

μιας και προσφατα (προχθες) εκανα το δικο μου BMC που καθαριζει με τον ιδιο τροπο εχω να σου πω τα εξης.

αρχικα το κιτ καθαρισμου πρεπει να εχει μεσα ενα ιδικο υγρο (σαν σαπουνι) που το πλενεις με αυτο.

το καλυτερο που εχεις να κανεις αν δεν το εχεις ειναι να το παρεις και να μην το πλυνεις με αβα , φερι και τετοια...

απο τη στιγμη που το εχεις λοιπον.

1) το βγαζεις

2) το βαζεις σε μια λεκανη με νερο και του κανεις 2-3 βουτηγματα να φυγουν τα πολλα.

3) του βαζεις το υγρο περιμετρικα και το αφηνεις 10-15 λεπτα περιπου να περασει απο την αλλη πλευρα το υγρο και το γυρνας για να παει παντου.

4) το ξεβγαζεις καλα καλα με νερο χωρις πιεση (ισως και σε μια λεκανη στο τελος οπως κανουμε τα ρουχα στο χερι)

5)* το κοιτας λιγο στον ηλιο και αν δεις βρομια η κολλαει ακωμη απο λαδια και τετοια ξανακανεις τα παραπανω βηματα.

6) το τιναζεις να φυγουν τα πολλα νερα και το αφηνεις καπου να στεγνωσει καλα (μακρια απο καλοριφερ και πηγες θερμοτητας) το ποσο θα το αφησεις ειναι δικο σου θεμα.

αλλοι λενε 1 ωρα αλλοι το αφηνουν ολη νυχτα αναλογα με την υγρασια , κρυο κλπ κλπ.

7) το περνας με το spray λαδιου περιμετρικα μια φορα απο τους 20 ποντους. ΜΗΝ το παρακανεις ισα ισα να εχει ενα μικρο στρωμα λαδιου

:tongue: το αφηνεις καθετα καπου να απλωσει το λαδι για 1 ωρα περιου και καλο θα ηταν να το γυρνας ανα 20' αναποδα (αν το εχεις στο τραπεζι με το λαιμο ας πουμε στα 20 λεπτα βαλτο αναποδα αστο αλλα 20' και μετα παλι)

9) το ξαναπερνας στο αμαξι σου.

εγω δεν τα εκανα ακριβως ετσι γιατι δεν ειχα χρονο και το περασα και με λιγο πεπιεσμενο αερα απο μακρια να φυγουν τα πολλα νερα , πραγμα το οποιο ΔΕΝ ειναι σωστο

(αν και δεν επαθε τοιποτα) αυταααααα :o

Edited by Dynamite
Link to comment
Share on other sites

http://www.knfilters.com/cleaning.htm

1. Ψεκάστε το καθαριστικό

Ψεκάστε το K&N Air Filter Cleaner επάνω και στις δύο πλευρές του φίλτρου αέρα μέχρι να εμποτιστεί εντελώς το πτυχωτό υλικό.

Α. Ψεκάστε K&N Air Filter Cleaner στην καθαρή πλευρά του φίλτρου

Β. Ψεκάστε K&N Air Filter Cleaner στην βρώμικη πλευρά του φίλτρου

Αφήστε το καθαριστικό να μουλιάσει και τις δύο πλευρές του φίλτρου αέρα για 10 λεπτά για να ξεκολλήσει η βρωμιά. Μην αφήνετε να στεγνώσει το καθαριστικό πάνω στο φίλτρο αέρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η χρήση οποιουδήποτε άλλου διαλύμματος καθαρισμού ή μεθόδου μπορεί να καταστρέψει το φίλτρο!

Clean1.jpg

2. Ξεπλύνετε

Ξεπλύντε το φίλτρο αέρα με δροσερό νερό χαμηλής πίεσης. Αφήστετη βαρύτητα να ξεπλύνει τη βρωμιά από φίλτρο αέρα με την εφαρμογή του νερού στην καθαρή πλευρά του φίλτρου? Πάνω και κάτω, κατα μήκος των πτυχώσεων.

Συνεχίστε να ξεπλύνετε το φίλτρο μέχρις ότου όλα τα ίχνη του καθαριστικού να φύγουν. Εάν το φίλτρο είναι πολύ βρώμικο μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε τα βήματα 1 και 2. Αν υπάρχουν υπολλείματα βρωμιάς που παραμένουν στο φίλτρο, ψεκαστε κάθε σημείο επιτόπου με το καθαριστικό αφήστε λίγα λεπτά για να μουλιάσει και επαναλάβετε το βήμα ξεπλύματος.

Clean2.jpg

3. Στεγνώστε

Μετά το ξέπλυμα, απαλά κουνήστε το φίλτρο για να φύγει το επιπλέον νερό και αφήστε το φίλτρο να στεγνώσει φυσικά. Μην προχωρήσετε στην βήμα του ψεκασμού λαδιού μέχρι το φίλτρο να είναι τελείως στεγνό.

4. Λάδωμα

Βάλτε άφθονο K&N Air Filter Oil στην βρώμικη πλευρά του φίλτρου μόνο. Αυτό θα σας επιτρέψει να ελένξετε οπτικά οτι το καλύψατε πλήρως.

Περιμένετε 20 λεπτά για να απορροφηθεί το λάδι από το φίλτρο. Ελέγξτε την καθαρή πλευρά του φίλτρου για τυχόν περιοχές που είναι πιο ανοιχτόχρωμες σε χρώμα. Καλύψτε αυτές τις περιοχές με την επιπλέον εφαρμογή λαδιού στην βρώμικη πλευρά του φίλτρου. Συνεχίστε τη διαδικασία λαδώματος μέχρι να γίνει ενα ομοιόμορφο κόκκινο χρώμα σε ολόκληρη την επιφάνεια του φίλτρου-και στην καθαρή και στη βρώμικη πλευρά του .

Clean3.jpg

5. Επανεγκατασταση φίλτρου

Πριν από την επανεγκατάσταση του φίλτροι πίσω στο όχημα, επιθεωρήστε για τυχόν φθορές του φίλτρου.

Link to comment
Share on other sites

Το kit καθαρισμού πού το βρίσκουμε?

στα περισσοτερα μαγαζια με αξεσουαρ αυτοκινητου. περιπου στα 15-18 ευρω. προσωπικη μου γνωμη οτι και με σαπουνι να το κανεις η σβελτο η ιδια δουλεια γινεται και δεν προκειται να παθει κατι, και σε πανελ που ειχα και βαρελακι μια χαρα ολα παιρνεις και ενα λαδι για φιλτρα με 7-8 ευρω και σου κραταει χρονια και εισαι οκ

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.