yositosi Posted January 30, 2011 Report Posted January 30, 2011 Ολως παραδόξως, παρατηρήσαμε σε αρκετά αυτοκίνητα του ιδίου lot, να μας καίγονται τα πίσω λαμπάκια των στοπ (στα φωτιστικά σώματα)... Αρχικά, το πρώτο σύμπτωμα ήταν μια μέρα να ανάψει στο καντράν η ένδειξη για καμένη λάμπα, και μετά από λίγο (κάποιο ταρακούνημα) να σβήσει. Παρόλα αυτά, ήταν θέμα ημερών να καεί εντελώς ο λαμπτήρας και να μην ανάψει ξανά. Μάλιστα, στην περίπτωση μου, μόλις 3 μέρες μετά κάηκε και ο δεύτερος λαμπτήρας που έχει το αμάξι. Δεδομένου του ότι πρόκειται για μια υπόθεση 10 λεπτών το πολύ για τον ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ να κάνει την αλλαγή των λαμπτήρων παραθέτω μερικά στοιχεία. Πρωταρχικά, οι λάμπες είναι τύπου W16W. Κοινώς, είναι σχετικά δύσκολο να τις βρούμε σε ένα βενζινάδικο αν μας τύχει και κάψουμε καμία (εγώ τουλάχιστον ατύχησα). Παρόλα αυτά, μπορούμε να τις βρούμε σε οποινδήποτε ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων (ή και στην αντιπροσωπεία φυσικά όταν παμε για το προγραμματισμένο μας σέρβις). Το κόστος είναι πολύ χαμηλό, οπότε θεωρώ ότι κάλιστα μπορούμε να έχουμε μερικές εφεδρικές πεταμένες μέσα στο πορτ-μπαγκάζ. Για την ακρίβεια, οι εργοστασιακές ήταν της Hitachi, και 4 ανταλλακτικές λάμπες της OSRAM, τις προμηθεύτηκα με μόλις 4 ευρώ (1 ευρώ η μία). Οι οδηγίες αντικατάστασης παρακάτω: ΠΛΕΥΡΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ (πάνω στο σασί) 1 Assebly overview.pdf 2 removing and installing.pdf 3 renewing bulb.pdf ΣΩΜΑΤΑ στο πόρτ μπαγκαζ 1a Assebly overview.pdf 2a removing and installing.pdf 3a renewing bulb.pdf Φυσικά, με την ακριβώς αντίστροφη διαδικασία έρχονται επανατοποθετούμε τα πάντα. Σημείωση: Εννοείται ότι όλα αυτά τα κάνουμε με το κλειδί ΕΚΤΟΣ μίζας, και τα φώτα σβηστά!! Quote
antonio cc Posted February 1, 2011 Report Posted February 1, 2011 ........σημερα τελικα μου αλλαξαν 2 στον μανδυλα..... ......αν ηταν led k καιγονταν τοσο ευκολα τι θα καναμε?! Quote
yositosi Posted February 1, 2011 Author Report Posted February 1, 2011 Οι led δεν καίγονται Αντώνη. Κόστος?? (και τις 2 τελικά έκαψες?) Quote
antonio cc Posted February 1, 2011 Report Posted February 1, 2011 Οι led δεν καίγονται Αντώνη. Κόστος?? (και τις 2 τελικά έκαψες?) ποτε?!κρατουν για παντα?! .....κανα 6 ευρο κ οι δυο. Quote
yositosi Posted February 1, 2011 Author Report Posted February 1, 2011 Θεωρητικά αντέχουν ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥ καιρό οι λάμπες led (όχι αθάνατες) φυσικά. Τώρα για τα 6 ευρώ, νορμάλ νούμερο για αντιπροσωπεία, αρκεί να μην είναι ΞΑΝΑ Hitachi, μιας και είδαμε τι ποιότητα έχουν (και για τις Osram φυσικά μένει να δούμε). Quote
antonio cc Posted February 1, 2011 Report Posted February 1, 2011 Θεωρητικά αντέχουν ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥ καιρό οι λάμπες led (όχι αθάνατες) φυσικά. Τώρα για τα 6 ευρώ, νορμάλ νούμερο για αντιπροσωπεία, αρκεί να μην είναι ΞΑΝΑ Hitachi, μιας και είδαμε τι ποιότητα έχουν (και για τις Osram φυσικά μένει να δούμε). ναι καλα!σιγουρα αντεχουν!!! που να ξερω τι μαρκα ειναι?!αυτη που αλλαξες εσυ τι ειναι? Quote
yositosi Posted February 1, 2011 Author Report Posted February 1, 2011 Εγώ OSRAM βρήκα και πηρα Quote
antonio cc Posted February 1, 2011 Report Posted February 1, 2011 Εγώ OSRAM βρήκα και πηρα που? ποσο? Quote
yositosi Posted February 1, 2011 Author Report Posted February 1, 2011 4 ευρώ αν θυμάμαι καλά την τετράδα πηρα! Σε έναν ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων Ν.Εγνατία με Συνδίκα αν θυμάμαι καλά... Quote
mitsos_cc Posted April 15, 2017 Report Posted April 15, 2017 Δοκίμασε κάποιος led λάμπες και να μην έχει πρόβλημα με το canbus? Quote