Jump to content
grnemo

Vw Polo 1.2 Tsi Sounds After Shutting Down Engine

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Μετά το post του συναδέλφου για τους υαλοκαθαριστήρες [link], πήρα το θάρρος να σας ρωτήσω σχετικά με τους ήχους της μηχανής όταν σβήνει. Φαντάζομαι όλα αυτά τα κλικ, είναι κάποια ρελεδάκια - actuators γενικά, που κλείνουν. Cool. Πρόσφατα παρατήρησα ότι κάτι άλλαξε και ήθελα να σας ρωτήσω, τι έχει μέσα αυτό από το οποίο προέρχεται (99% αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία - MAF?). Ανέβασα και video, παραθέτοντάς το να ακούσετε κάπου μετά το 0:20 (pay no interest στην εικόνα) (ακούγεται σαν τον predator :laugh:)

2010-vw-polo-12-liter-tsi1.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=lhTznsSaWkw

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, έχω όλους τους θορύβους κατά το σβήσιμο της ραπτομηχανής (και γιατί ράβει στο δρόμο και γιατί μου θυμίζει ραπτομηχανή singer ο ήχος) εκτός από το συνεχόμενο που θυμίζει ροκάνα ή εξωτικό πουλί σε ερωτικό κάλεσμα. Μάλλον αυτό είναι που σε απασχολεί. Μπορεί να έχει ερωτικές ανησυχίες. Πλάκα κάνω. Αυτό το συνεχόμενο "ροκάνισμα" το ακούς και όταν είσαι μέσα στο αυτοκίνητο την ώρα που σβήνεις για να φύγεις; Αν ναι τότε σε εμένα δεν ακούγεται (προς το παρόν).

Πάντως όλοι έχουμε θέμα με θορύβους. Εγώ άκουγα τον συμπιεστή του a/c που έκανε σα διαφορικό από λεωφορείο Mercedes του '80 όσο ανέβαιναν οι στροφές του κινητήρα και τελικά θα αλλαχτεί ευτυχώς μέσα στην εγγύηση.

Link to comment
Share on other sites

Χαχαχαχα... Η αλήθεια είναι ότι όσο το γουστάρω το αυτοκίνητο (ακόμα και αν ξενερώσαμε στην αρχή), όσο και αν θέλω να το δω ρομαντικά, το ότι κάνει σα ραπτομηχανή Singer, είναι ότι πιο εύστοχο ακούσει. Το παραδέχομαι και συμφωνώ!!! :goodjob: χαχα.

Όχι, δεν ακούγεται από τη καμπίνα. Απλά το παρατήρησα πρόσφατα, στο πάρκινγκ που είναι κλειστός χώρος, με ανοιχτά παράθυρα που ακούω και τον παραμικρό αντίλαλο. Θα περάσω αύριο χωρίς ραντεβού από την εταιρία και ότι γίνει, μικρό το κακό, αν γελάνε :goodjob:.

Πάντως δεν είναι MAF εκεί (χαζομάρα είπα). Διαβάζοντας τα VW Self Study Programme για την 1.2 TSI δεν αναφέρει πουθενά τι είναι εκεί, οπότε πιθανότατα να μου πει το γνωστό, είναι φυσιολογικό μπλα μπλα.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν εγώ δεν έχω παρατηρήσει αυτόν τον ήχο, αλλά παρκάρω στο γκαράζ πάντα με κλειστά παράθυρα λόγω σκόνης. Ξέρω τι ξενέρωμα είναι τρεις την ώρα να εμφανίζεται ένας νέος θόρυβος. Θα περιμένω πάντως να διαβάσω αύριο την απάντηση που θα σου δώσουν. Αν μάθεις και τι είναι στο σημείο που δείχνεις στη φωτογραφία τότε ακόμη καλύτερα.

Καλή επιτυχία αύριο...

Link to comment
Share on other sites

Αν ανοίξετε τα καπώ σας και έχει ησυχία θα ακούσετε και οι υπόλοιποι το shutdown.

Φυσιολογικό είναι μην ανησυχείς.

Link to comment
Share on other sites

Το πήγα και είπε ότι είναι φυσιολογικό. Ούτε το log έχει γράψει κάτι, που το κράτησε. Επειδή το πήγα εμβόλημα, δεν έκανα πολλές ερωτήσεις. Πάντως το σίγουρο είναι ότι δεν έκανε τέτοιο θόρυβο έτσι ποτέ, σαν ροκάνισμα. Περίεργο πάντως, γιατί δεν γνωρίζω ακόμα, τι είναι σε εκείνο το σημείο (μετά τον αισθητήρα πίεσης) και σκαλώνω (OCD :) xaxa). Αυτό το κομμάτι, η έξοδος της τουρμπίνας είναι, right;

δεν νομιζω οτι ειναι κατι,σε μενα το κανει απο την αρχη που τ πηρα :p singer οντως :p

Δε λέω για τα ρελεδάκια (αν δεν το άκουσες όλο)!

Link to comment
Share on other sites

Το πήγα και είπε ότι είναι φυσιολογικό. Ούτε το log έχει γράψει κάτι, που το κράτησε. Επειδή το πήγα εμβόλημα, δεν έκανα πολλές ερωτήσεις. Πάντως το σίγουρο είναι ότι δεν έκανε τέτοιο θόρυβο έτσι ποτέ, σαν ροκάνισμα. Περίεργο πάντως, γιατί δεν γνωρίζω ακόμα, τι είναι σε εκείνο το σημείο (μετά τον αισθητήρα πίεσης) και σκαλώνω (OCD :rolleyes: xaxa). Αυτό το κομμάτι, η έξοδος της τουρμπίνας είναι, right;

Δε λέω για τα ρελεδάκια (αν δεν το άκουσες όλο)!

Λοιπόν σε εμένα δεν το κάνει και το δοκίμασα πολλές φορές, ακούγονται μόνο τα ρελέ που κλείνουν. Εκείνο το μαύρο το μακρόστενο με το αυτοκόλλητο είναι η εισαγωγή αέρα από την τουρμπίνα στον κινητήρα και επάνω στην κορυφή του είναι ο maf.

Σε εμένα ακούγεται η τουρμπίνα όταν γεμίζει, κάνει ένα φφσσσσ το οποίο μετά από λίγο χάνεται κι εννοείται ότι το άκουσαν και στην αντιπροσωπεία αλλά και όταν ακούγεται το φύσημα αυτό το αυτοκίνητο αλλάζει και γίνεται πολύ επιθετικό, όπως επίσης ακούγεται και ο συμπιεστής του a/c με το που το ενεργοποιώ και ειδικά μετά τις 1.700 στροφές (ακόμα και στο ρελαντί) , κάνει σαν ρουλεμάν ή σαν φορτηγό ψυγείο. Το θέμα είναι ότι αλλάχτηκε ο συμπιεστής αλλά ο θόρυβος έμεινε. Το θετικό της αλλαγής είναι ότι ο αέρας που παίρνω τώρα στην καμπίνα είναι αισθητά πιο κρύος.

Link to comment
Share on other sites

Ωραία. Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου και το βιβλίο της TSI 1.2 από εκεί και κάτω είναι κατά σειρά:

1 Charge pressure sender with intake air temperature sender 2

2 Charge pressure pipe

3 Throttle valve module

Ισως από την αποσυμπίεση αυτής της σωλήνας. Δεν έχω ιδέα πια.

Anyway, thank you all. Αν ποτε το παρατηρήσει κανείς, feel free to post an explanation. Καλές διαδρομές. Δεν ξενερώνουμε ποτέ μικρή μου Singer!!!!

Όπου μας βγάλει! (σε κανά νησί Αύγουστο μήνα να περιμένω την VW care :getlost::p)

Link to comment
Share on other sites

εμενα τον τελευταιο καιρο μου κανει κατι σαν σφυριγμα στο cold start,οχι παντα...μετα δεν το ξανακανει ποτε... :thumbsup: εχω διαβασει και διαφορα για την τουρμπινα,μν τρεχουμε καλοκαιριατικα :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.