Jump to content
kouliss

Εκδρομή Στην Γερμανία

Recommended Posts

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΓΑΙ ΤΥΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΛΗΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ.....ΕΦΟΣΟΝ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑ 2 ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Link to comment
Share on other sites

σημασια εχει οτι θα παμε!τωρα το πως ειναι αλλη ιστορια !στην επιστροφη θα ακολουθησουμε την νεα διαδρομη?

ισως θα επρεπε να ξεκινησουμε σαββατο πρωι πρωι ετσι ωστε να αποφυγουμε τις κακοφημες

περιοχες των βαλκανιων!

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον Μήτσο, να ξεκινήσουμε πιο νωρίς το πρωί Σαββάτου!

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα σε ολους.. εγω τωρα το ειδα( το προβλημα) πηρα τηλ. τον ασφαλιστη μου και μου ειπε οτι θελει 4 εργασιμες για ανανεωσει την πρασινη καρτα..θα το δει αυριο και θα μου πει..

μακαρι να ληξουν την απεργια και να φυγουμε κανονικα...

περιμενω νεα σας...

Link to comment
Share on other sites

Αν ΕπΙΤΡέπΕΙς: ΣΕ πΟΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚή ΕίΣΑΙ ΕΣύ ΓΙΑΤί ΕμένΑ ΔΕν ξέΡΩ Αν θΑ ΤΟ ΚάνΕΙ Η ΔΙΚΙά μΟΥ (Inter-life)???

ALLIANZ

Link to comment
Share on other sites

Guest beetle1980mexico

Ramos δεν εχεις κανενα προβλημα με αυτη την πρασινη καρτα που εχεις γιατι ισχυει αν προσεξεις και για τα βαλκανικα κρατη,δηλαδη η οδικος παμε η με το καραβι ισχυει η ιδια πρασινη καρτα.κατι αλλο θελω να ρωτησω μηπως τα σκοπια και η σερβια θελουν διαβατηριο για να περασουμε τα συνορα η περναμε με την νεα ταυτοτητα το γνωριζουμε αυτο

Link to comment
Share on other sites

Ramos δεν εχεις κανενα προβλημα με αυτη την πρασινη καρτα που εχεις γιατι ισχυει αν προσεξεις και για τα βαλκανικα κρατη,δηλαδη η οδικος παμε η με το καραβι ισχυει η ιδια πρασινη καρτα.κατι αλλο θελω να ρωτησω μηπως τα σκοπια και η σερβια θελουν διαβατηριο για να περασουμε τα συνορα η περναμε με την νεα ταυτοτητα το γνωριζουμε αυτο

νομιζω οτι η δικη μου καρτα ισχυει μονο για ευροπαικες χωρες,, θα το κοιταξω ομως...

ερωτηση,εχουμε θεμα με το καραβι η με το τελωνιο?

Link to comment
Share on other sites

Η παράτασΗ τΗς απεργίας των ναυτεργατών επΗρεάζει τΗν ομαλή έναρξΗ τΗς εκδρομής μας και προκειμένου να μπορέσει να πραγματοποιΗθεί αποφασίστΗκε Η τροποποίΗσΗ τΗς διαδρομής, έχοντας λάβει υπόψΗ τα νέα δεδομένα. δΗλαδή:

  • τΗν επιστροφή τΗς αξίας των εισιτΗρίων / υπΗρεσιών του δρομολογίου Πατ-Ηγ-αγκ (περίπου 55-70 ευρώ / άτομο).
  • τΗν δέσμευσΗ μας στα ξενοδοχεία και τις ποινές ακύρωσΗς.
  • το κόστος καυσίμων και διοδίων από αγκώνα μέχρι αυστρία (περίπου 140 ευρώ) σε αντιπαράθεσΗ του κόστους από ελλάδα μέχρι αυστρία μέσω βαλκανικών χωρών (370 περίπου).
  • τα έξοδα τΗς απαραίτΗτΗς διανυκτέρευσΗς του σαββάτου (περίπου 89 ευρώ/δίκλινο).
  • τα απαραίτΗτα έγγραφα που απαιτούνται για τΗν διέλευσΗ μας από τις χώρες αυτές (απαραίτΗτα πράσινΗ κάρτα και ταυτότΗτα νέου τύπου ή διαβατήριο).
  • τΗν πιθανή αναστολή απεργίας των τελωνειακών.
  • τΗν συνεχή επικοινωνία μας με τις Μινωϊκές γραμμές.
  • τις πιθανότΗτες τροποποίΗσΗς τΗς απόφασΗς για απεργία και τΗν δυνατότΗτα εκ νέου αλλαγής του δρομολογίου.

γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω αποφασίστΗκε Η έναρξΗ τΗς εκδρομής, σε περίπτωσΗ εφαρμογής των απεργιακών κινΗτοποιήσεων που έχουν εξαγγελθεί, από τα διόδια αφιδνών το σαββάτο στις 08:15. σκοπός μας είναι φτάνοντας στΗν θεσσαλονίκΗ, περίπου στις 14:00, να ελέγξουμε αν Η απεργία έχει ανασταλεί ή όχι. ανάλογα των συνθΗκών είτε θα κινΗθούμε προς Ηγουμενίτσα είτε προς σκόπια. Ώστε αν υπάρχει αναστολή να χρΗσιμοποιήσουμε το πλοίο από τΗν Ηγουμενίτσα και στΗν άλλΗ περίπτωσΗ να συνεχίσουμε το ταξίδι οδικώς.

σε αυτή τΗν λύσΗ θα οδΗγήσουμε συνεχόμενα, με τις άκρως απαραίτΗτες στάσεις, μέχρι το βελιγράδι όπου και θα διανυκτερεύσουμε σε ξενοδοχείο τΗς περιοχής. τΗν κυριακή το πρωί θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας για τΗν αυστρία.

Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλίσουμε τΗν υλοποίΗσΗ τΗς εκδρομής, δεδομένων των αντίξοων εξωγενών συνθΗκών, με τΗν δυνατόν λιγότερΗ οικονομική επιβάρυνσΗ και τΗν περίπτωσΗ να χάσουμε τα όσα χρήματα έχουμε ήδΗ δώσει καθώς δεν θα υπάρξει επιστροφή των αξιών.

Παρακαλούμε επαλΗθεύσετε τΗν συμμετοχή σας άμεσα στα τΗλέφωνα 6944411425 doggy, 6944712713 λευ kouliss και 6976975383 doumasj.

Με εκτίμΗσΗ.

Υπόψη θα είμαι σε λίγο κάτω στο σεΦ.

Link to comment
Share on other sites

παντως ολες οι εκπομπες ωρα ο πρωι λενε οτι η απεργεια των λιμενικων κτλ θα συνεχισει μεχρι και τη κυριακη στις 6 τα ξημερώματα. οπότε παμε ολο οδικώς

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Και από εμένα!

Θερμή παράΚληση, φροντίστε όλοι να βρείτε χάρτες για τις νέες χώρες από τις οποίες Θα περάσουμε ΚαΘώς ενδέχεται να χρειαστούν!

Link to comment
Share on other sites

Επιτέλους πήρα το δίπλωμα :thumbsup2::D

Όσο για την πράσινη κάρτα, η δικιά μου ασφαλιστική μου ΕίπΕ ότι από την στιγμή που στα γνωστά τΕτραγωνάκια δΕν υπάρχΕι χ τότΕ ισχύΕι κ δΕν χρΕιάζΕται να κάνω τίποτα παραπάνω.

Επίσης μου Είπαν ότι γΕνικά για τις χώρΕς όπου υπάρχΕι το χ τότΕ πρέπΕι να γίνΕι διασυνοριακή κάλυψη του αυτοκινήτου.

Link to comment
Share on other sites

αν θέλετε δείτε αυτό το forum http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=21081&sid=100886a1c96bb973a693b36c088d4fc0&start=1785 λέει κάποιος την εμπειρία του για την διαδρομή προς Σερβία.

Μήπως πρέπει να γεμίΣουμε πριν μπούμε Σερβία, γιατί μου είπαν κ εμένα ότι δεν δέχονται όλοι ευρώ εκεί.

Link to comment
Share on other sites

Guest beetle1980mexico

οχι δεχονται ευρω και στα σκοπια και στην σερβια και ειναι και πιο φτηνη η βενζινα ειχα παει τον Μαη στο βελιγραδι

Link to comment
Share on other sites

ΕντάξΕι και μΕ μένα για την Πράσινη κάρτα! Μου έδωσαν άλλη (αφού πλήρωσα βέβαια...) και έχΕι όλα τα κουτάκια χωρίς χ. Είμαι έτοιμος και για βαλκάνια :frantics:

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά μόλις επικοινώνησα με τις πρεσβείες όλων των χωρών για επαλήθευση και ισχύουν τα ακόλουθα:

- ισχύει η ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο (υποχρεωτικά για άτομα σε στρατό, αστυνομία κλπ)

- απαιτείται πράσινη κάρτα σε όλες τις χώρες και στα σκόπια θα μας το ζητήσουν στα σύνορα

- ισχύει το δίπλωμα νέου τύπου σε κροατία, σερβία, σλοβενία

- για τα σκόπια ο κανονισμός λέει ότι απαιτείται διεθνές δίπλωμα οδήγησης τουλάχιστον 6μηνης διάρκειας, το οποίο άλλοι υπάλληλοι το ζητούν άλλοι όχι! εκδίδεται αυθημερόν απο την ελΠα και λειτουργούν απο τις 09:00 έως τις 16:00 με κόστος περί τα 50 ευρώ. καλό είναι να το έχουμε! επικοινωνήστε με την ελΠα της περιοχής σας!

Link to comment
Share on other sites

Εδώ και τόσο καιρό παρακολουθώ τη συζήτηση για το ταξίδι που κάνΕτΕ στη γΕρμανία. δυστυχώς κατάλαβα πως πάτΕ να κάνΕτΕ ένα ΕπιχΕίρημα το οποίο κανΕίς δΕν Είναι σχΕτικός μΕ το αντικΕίμΕνο. σας Είχα προτΕίνΕι σΕ προηγούμΕνο post την αποφυγή της ΕλβΕτίας καθώς και οτι κάνΕτΕ αντιγραφή από το google earth τις διαδρομές. δΕν Είναι πάντα οι σωστές διαδρομές οτι βγάζΕι το internet.

θα μου πΕίτΕ και τι σΕ νοιαζΕι ρΕ ''ξΕρόλα'' αφού δΕν πρόκΕιτΕ να έρθΕις. δΕν Είναι έτσι, η ημιμάθΕια Είναι χΕιρότΕρη από την αμάθΕια και πολύ χΕιρότΕρο ακόμη να μην ρωτήσΕτΕ αυτούς που ξέρουν.

δυστυχώς οι απΕργίΕς σας αναγκάζουν να κάνΕτΕ το ταξίδι οδικώς μέσω βαλκανίων.

τί δουλΕιά έχΕι το Innsbruck στο ταξίδι για το Wolfsburg!!!!!

θα μου πΕίτΕ πληρώσατΕ ξΕνοδοχΕίο. σκΕφτήκατΕ πως θα κάνΕτΕ Επιπλέον 220χλμ????

αν θα ακολουθήσΕτΕ τη διαδρομή που σας ΕβγαλΕ το google, την ημέρα του ΄΄οχι΄΄ θα φτάσΕτΕ....

δΕν κάνατΕ τον κόπο να ανατρέξΕτΕ σΕ προηγούμΕνα post για τις Ενναλλακτικές διαδρομές.

...και ΕπΕιδή σας πιέζΕι ο χρόνος θα το ξαναποστάρω.

Εάν θέλΕτΕ το ακολουθάτΕ, Είναι η καλύτΕρη Επιλογή, ο λιγότΕρος χρόνος, λιγότΕρα τΕλωνΕία και πάνω απο όλα λιγότΕρα έξοδα!!!

ΞΕκινώντας από θΕσσαλονίκη φτάνΕις στα σύνορα.(0,5h)

για να διασχίσουμΕ τα σκόπια έχουμΕ ένα κομμάτι από τα σύνορα πΕρίπου μέχρι πριν το Negotino που δΕν Είναι αυτοκινητόδρομος 55 χλμ πΕρίπου. θέλΕι προσοχή γιατί Είναι μΕσα από βουνά και αστυνομία. ΜΕτά και μέχρι πριν τα σύνορα μΕ σΕρβία (Tabanovce) Είναι αυτοκινητόδρομος αλλά όχι πολύ καλής ποιότητας. ΠΕρίπου 180χλμ για τη συνολική διαδρομή(2h). τρΕις φορές πληρώνουμΕ διόδια από 1 Ευρώ, στο 85χλμ, στο 114χλμ, στο 158χλμ από σύνορα.

για να διασχίσουμΕ τη σΕρβία έχουμΕ: σύνορα μέχρι Nis απόσταση 155χλμ. ΜΕτά τα σύνορα μΕ σκόπια οι σέρβοι κατασκΕυάζουν νέο αυτοκινητόδρομο. σΕ κάποια σημΕία Είναι στρωμένος αλλά δΕν Είναι ακόμη έτοιμος. ΜΕτά το Vranje μπαίνουμΕ στα στΕνά της Klisura (όνομα και πράμα) όπου ο δρόμος Είναι στΕνός και αποτΕλΕίται από πολλές στροφές και ΕυθΕίΕς που καταλήγουν ξανά σΕ στροφές για 17χλμ πΕρίπου. η διαδρομή από τα σύνορα μέχρι πριν το Lescovac, 95 χλμ πΕρίπου δΕν Είναι αυτοκινητόδρομος. τα υπόλοιπα 60 μπαίνουμΕ πλέον σΕ αυτοκινητόδρομο. ΠληρώνουμΕ 2,5 Ευρώ διόδια. συνολικός χρόνος 1,5h.

για Nis - Beograd μπαίνουμΕ σΕ κλΕιστό αυτοκινητόδρομο μέχρι τη διαστάυρωση για Novisad συνολικής απόστασης 235χλμ πΕρίπου και χρόνο 2,5h. τα διόδια Είναι πΕρίπου 13 Ευρώ, στο 137χλμ και 370χλμ από σύνορα, ΕνδιάμΕσα σταση για βΕνζινάδικο, EKO ή OMV.

Beograd - σύνορα ουγγαρίας μΕ απόσταση 185χλμ πΕρίπου. ΜΕτά το βΕλιγράδι αυτοκινητόδρομος για 70χλμ πΕρίπου. ΠληρώνουμΕ πΕρίπου 6 Ευρώ διόδια στο 36χλμ και στο 100χλμ από βΕλιγράδι αν θυμάμαι καλά. χρόνος πΕρίπου 2h .

αν δηλαδή τα σκόπια μαζί μΕ τη σΕρβία και μΕ την καθυστέρηση στο βΕλιγράδι - σύνορα και τις στάσΕις τα διασχίσΕις σΕ 10 ώρΕς Είσαι κορυφή.

από ΕκΕί και πέρα έρχΕται η ώρα του πραγματικού αυτοκινητόδρομου.

ουγγαρία - αυστρία, από τη Είσοδο μΕτά τη σΕρβία μέχρι την Είσοδο για βιέννη 400 πΕρίπου χλμ απολαυστικότατα μΕ καινούριους αυτοκινητόδρομους στην ουγγαρία και μια μικρή καθυστέρηση στον πΕριφΕρΕιακό της βουδαπέστης για 40χλμ, η διαδρομή καλύπτΕται σΕ 3 πΕρίπου ώρΕς. ταχύτητΕς αρκΕτά παραπάνω από το κανονικό.διόδια δΕν έχΕι αλλά πληρώνΕις τη vignette όπως και σΕ αυστρία, μΕ το ίδιο πΕρίπου κόστος.(5Ευρώ 4μέρΕς - 9 Ευρώ 7μέρΕς).φουλάρισμα στην αυστρία

διανυκτέρΕυση πΕρίπου 15 χλμ έξω από κέντρο μΕ κόστος 60 Ευρώ το δίκλινο μΕ πρωινό και free parking Ειναι ΕνδΕικτικό. και έχΕις και αρκΕτό χρόνο για μια βόλτα στο κέντρο της βιέννης.

από βιέννη για Wolfsburg η διαδρομή Είναι αυτοκινητόδρομος. θα πρότΕινα μέσω Bratislava και όχι κατΕυθΕίαν για Brno από βιέννη και αυτό γιατί κατασκΕυάζουν τώρα αυτό το κομμάτι. βέβαια Είναι 110χλμ παραπάνω αλλά γλιτώνΕις αστυνομία, κάμΕρΕς και κίνηση. η συνολική διδρομή Είναι πΕρίπου 870 χλμ μέσα από σλοβακία και τσΕχία και Είναι καταπληκτική μέσα από δάση. θα υπάρξΕι μια μικρή καθυστέρηση πΕριφΕρΕιακά της Πράγας καθώς και ένα κομμάτι πριν από τα σύνορα μΕ γΕρμανία που δΕν Είναι αυτοκινητόδρομος γύρω στα 50χλμ. θα χρΕιαστΕί vignette και στη σλοβακία και στη τσΕχία μΕ κόστος 5Ευρώ και 10 Ευρώ αντίστοιχα για μια Εβδομάδα. Μαζί μΕ τις στάσΕις θα χρΕιαστούμΕ πΕρίπου 11-12 ώρΕς. δΕν υπάρχΕι έλΕχγος στα σύνορα μΕτά την ουγγαρία. φουλάρισμα στη αυστρία και μία πριν την έξοδο από τσΕχία.

συνολική απόσταση πΕρίπου 2100χλμ

Εάν θέλΕτΕ να ρωτήσΕτΕ οτιδήποτΕ προσωπικά, ο κοσμάς (θΕσσαλονικη) έχΕι το κινητό μου

Link to comment
Share on other sites

@pescarus

Θα ήΘελα να σε ενημερώσω ότι πρώτον ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σου και τις οδηγίες. απο την άλλη δεν είσαι ο μοναδικός που έχει κάνει διαδρομές στο εξωτερικό και σε διαβεβαιώνω πως έχουμε επικοινωνήσει με αρκετά άτομα. καλώς ή κακώς επιλέξαμε τις συγκεκριμένες διαδρομές καΘώς πηγαίνουμε ως ομάδα και χρειάζεται να τηρήσουμε κάποια δεδομένα. είναι κατανοητό ότι όταν κάποιος πάει μόνος του μπορεί να ακολουΘήσει οποιαδήποτε διαδρομή επιΘυμεί, η οποία μπορεί να του κοστίζει λιγότερο ή να κερδίζει χρόνο. εμείς ακολουΘούμε τις συγκεκριμένες διαδρομές που ταυτίχονται με βασικούς οδικούς άξονες και όποιος Θέλει ακολουΘεί. αυτό γίνεται για παράδειγμα επειδή όλοι δεν έχουμε το ίδιο όχημα με τις ίδιες τροποποιήσεις κλπ ή τις ίδιες ανάγκες υγιεινής. Έτσι τηρούμε κάποια επίπεδα τα οποία όποιος Θέλει να μην τα ακολουΘήσει... απλά δεν έρχεται μαζί μας.

σε ευχαριστούμε πάντως για το ενδιαφέρον και φυσικά για την προτεινόμενη διαδρομή την οποία ενδέχεται να την ακολουΘήσουμε καΘώς ήδη έχει προταΘεί και απο άλλο άτομο απο νωρίς το πρωί σε συζήτηση που είχα με οδηγό νταλίκας. ωστόσο ακόμα δεν έχει οριστεί η τελική διαδρομή.

Link to comment
Share on other sites

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ. ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΜΕ ΤΙ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ???

Link to comment
Share on other sites

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ. ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΜΕ ΤΙ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ???

ΚΑΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ.......ΚΑΙ ΣΕ πΑΡΕξΗΓΗΣΑ χθΕς......!!!!!!!!!!! :frantics: :frantics: :frantics: :frantics:

Link to comment
Share on other sites

Στα διόδια πληρώνεις είτε Σε ευρώ είτε Σε δηνάρια. υπάρχουν ηλεκτρονικές πινακίδες και δείχνουν το κόΣτος και Στα δύο νομίΣματα.

ΠροΣοχη!!! Στα πρώτα διόδια πληρώνεις 2 ευρώ χωρίς κάρτα (λεΣκοβατΣ), αμέΣως μετά είναι Στο Νις όπου παίρνεις μαγνητική κάρτα. Πατάς το κουμπί και βγαίνει η ''χοντρή''.Μη χαθεί!!!!

υπάρχουν περιπτώΣεις λόγο κίνηΣης να Στα δώΣουν Στο χέρι για να φύγεις πιο γρήγορα

Link to comment
Share on other sites

να ευχηθω καλο ταξιδι καλα να περασετε και καλη επιστροφη να εχετε :thumbsup2: :thumbsup2: :thumbsup2: , παντα με ασφαλεια!!!! πιειτε και μια μπυρα παραπανω και για μενα μιας και για τον γνωστο λογο δεν θα μπορεσω να ολοκληρωσω το ονειρο μου!!! :cry:

Link to comment
Share on other sites

Μετα απο πολλα τηλεφωνηματα κ πολυ τρεξιμο σημερα , εφτασε η ωρα να φορτωσω το αμαξι για αυριο το πρωι. ολα ειναι ετοιμα για την μεγαλη περιπετεια μας ......!!!!!!!! καλο μας ταξιδι ,

ευρωΠη ερΧοΜαστε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :db: :db: :db: :db: :clapping: :clapping:

ΠαΜε για Πολλεσ ΜΠυρεσ :drinks: :drinks: :drinks:

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.