Jump to content
abc t roc 76

βαση μεταφοράς ποδηλάτων

Recommended Posts

καλημέρα , κάτοχος Τ Ροκ 1.0 tsi

θέλω να ρωτήσω το εξής. τι επιλογές ΄εχω για μεταφορά ποδηλάτων ( εκτός οροφής) , δεδομένου ότι σε κατάστημα με αξεσουαρ μου ειπαν οτι το t roc δεν παιρνει την κλασσική βαση με τους ιμαντες που εχουν όλοι και στηρίζεται στο τζαμι και στο πανω μερος της πορτας χωρου αποσκευων. Επειδή , οπως μου ειπαν , ειναι πλαστικό το κομμάτι της αεροτομής με το φως φρενου και δεν το σηκωνει ισχύει κάτι τέτοιο?

ευχαριστώ πολύ!!

Edited by abc t roc 76
Link to comment
Share on other sites

Προσωπική εμπειρία και άποψη: Δεν θα έβαζα ποτέ ξανά την βάση με τους ιμάντες...

Τρομερά αναξιόπιστη λύση με μεγάλες πιθανότητες ζημιάς σε αμάξι (ζημιά στην πόρτα ή και στο τζάμι και μεγάλο βάρος στην πόρτα), ποδήλατα (γρατζουνίζονται μεταξύ τους ή γρατζουνάνε το αμάξι) και το κυριότερο, τραυματισμό άλλων (να φύγει κάνα ποδήλατο εν κινήσει, να τραυματιστεί πεζός ή δικυκλιστής όταν την αφήνουν οι περισσότεροι πάνω στο αμάξι χωρίς ποδήλατα και είναι σαν πιρούνια!!!)...

Ούτε εγώ θα έβαζα σε "ψηλό" αμάξι βάσεις οροφής... Εκτός αύξησης της αστάθειας, υπάρχει πιθανότητα να χτυπήσεις κάπου (διόδια με περιοριστή ύψους, καράβια, γκαράζ κλπ)

Η πιο καλή που έχω δοκιμάσει είναι αυτή που μπαίνει στον κοτσαδόρο, αλλά όπως το λέει και η λέξη, θα χρειαστείς κοτσαδόρο, κάτι που αυξάνει το κόστος. Από πλευράς όμως αξιοπιστίας και ευκολίας στην τοποθέτηση, μάλλον είναι η καλύτερη λύση...

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας

 

Σε T- Cross πήρα την Peruzzio Venezia Aluminium. Συγκριτικά με άλλες είναι αρκετά καλύτερη γιατί τα πάνω πόδια πηγαίνουν πάνω από την αεροτομή. Φυσικά και πάλι με όλα τα αρνητικά μιας βάσης που δένει με ιμάντες. Για μικρή απόσταση είναι μια χαρά, αλλά για μεγάλη απόσταση όχι.

Για περισσότερη προστασία το κάτω πόδι ακουμπάει στον πίσω προφυλακτήρα ενώ το πάνω ακουμπάει στην οροφή ακριβώς λίγο μετά την αεροτομή στα σημεία δηλαδή που το αμάξωμα έχει "νεύρα" και όχι στα μαλακά σημεία όπου μπορεί να δημιουργήσει βούλιαγμα στην λαμαρίνα.

 

Ο κατασκευαστείς λέει για 3 ποδήλατα, εγώ πιστεύω ότι τα δυο είναι οριακά.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.