largo Posted September 30, 2023 Report Posted September 30, 2023 (edited) Γειά σας παιδιά. Golf 4, 1.4 16v, 2004. 72.000 χιλιόμετρα, ήρθε η ώρα για 1η αλλαγή αμορτισέρ σύμφωνα με το συνεργείο (αν και στο ΚΤΕΟ δεν μου είπαν κάτι). Η αλήθεια είναι βέβαια ότι σε καποιες φάσεις, αισθάνομαι σαν λιγο βάρκα. Οχι κατι τρομερό. Εγω ουτε στρίβω με 160 ουτε τιποτα. Πρότειναν Sachs με συνολικό κόστος 310 ευρώ συν ΦΠΑ. Φίλοι και γνωστοί μου λένε όχι Sachs γιατι ειναι μαλακα πολύ. Αλλοι λένε βαλε Bilstein. Επίσης ρώτησα να θα αλλαχθεί και κατι αλλο μαζι με τα αμορτισέρ (βασεις. ελατηρια, ρουλεμαν βάσης-τι ειναι παλι αυτο- κλπ) και δεν πηρα σαφή απάντηση. Μου είπαν θα δούμε όταν τις βγάλουμε. Τι να πεις ... Εγώ θέλω κάτι με συμπεριφορά σαν της μάνας του, οταν ηταν καινουργιο και αν λογω ετών πρέπει μαζι να αλλαχθεί και κάτι αλλο σχετικό με τα αμορτισέρ. Αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει με γνώμες, θα το εκτιμουσα. Edited September 30, 2023 by largo Quote
thodoris91 Posted October 1, 2023 Report Posted October 1, 2023 Τα sachs είναι τα πιο κοντινά στα εργοστασιακά...καλό είναι να αλλάξεις και τα top mounts μαζί Quote
largo Posted October 1, 2023 Author Report Posted October 1, 2023 31 λεπτά πριν , thodoris91 said: Τα sachs είναι τα πιο κοντινά στα εργοστασιακά...καλό είναι να αλλάξεις και τα top mounts μαζί Ευχαριστώ. Τα ελατήρια μετα απο 20 χρόνια θέλουν αλλαγή ; Πως το διαπιστώνουμε αυτο ; Quote
gtse Posted October 13, 2023 Report Posted October 13, 2023 On 1/10/2023 at 7:36 ΜΜ, largo said: Ευχαριστώ. Τα ελατήρια μετα απο 20 χρόνια θέλουν αλλαγή ; Πως το διαπιστώνουμε αυτο ; Μονο εαν εχει σπασει καποιο ή εαν το φορτωνεις πολυ και εχει μειωθει η αποσταση απο το εδαφος οταν ειναι αδειο σε τετοιο φασμα που δεν επανερχετε στο ιδιο ιψος μετα απο αλλαγη αμορτησερ Quote