ntalkos Posted August 1 Report Share Posted August 1 (edited) Γεια σας. Έχω Golf 7 TDi του 2014 105PS με 200K χλμ τώρα. Τώρα τελευταία μου κάνουν κόλπα τα λάδια. Για την ακρίβεια πέρσι το καλοκαίρι μου άναψε το λαμπάκι του λαδιού. Τσεκάρω και ήθελε προσθήκη. Προσθέτω και σε μια εβδομάδα ξανα-ανάβει. Το πήγα συνεργείο αλλά χωρίς να βρει τι έφταιγε, το αμάξι έστρωσε. Μια βδομάδα πριν λοιπόν (ένα χρόνο μετά δλδ) και πάνω σε ταξίδι επιστροφής από διακοπές, μου ανάβει λαμπάκι. Ήμουν 40 μέρες και 4000χλμ μετά από πλήρες σέρβις. Τσεκάρω και η στάθμη ήταν οριακά κάτω από το min. Έβαλα 1lt σε ένα βενζινάδικο. Είχα ελέγχει το αμάξι πριν ξεκινήσω το ταξίδι μου και ήταν καλή - ανάμεσα σε min και max. Και έτσι ήταν τις περισσότερες μέρες γιατί τσέκαρα ψιλοτακτικά όσο ήμουν εκτός πόλης. Αυτή η απώλεια δηλαδή προέκυψε στο ταξίδι της επιστροφής και όχι σταδιακά όλες αυτές τις μέρες. Στο συνεργείο δεν βρήκε διαρροή και η υπόθεσή του είναι πως το turbo πρέπει να καίει λάδια. Και να αναμένω αργά ή γρήγορα να με εγκαταλείψει. Βέβαια εγώ δεν νιώθω να έχει απώλειες στην απόδοσή του. Μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή λέει ωστόσο δεν έχω πρόβλημα, μπορώ να κυκλοφορώ. Δηλαδή δε θα προκληθεί επιπλέον ζημιά στον κινητήρα. Τι λέτε για όλα αυτά; Μπορώ αλήθεια να κάνω κάπου αξιόπιστη διάγνωση του παραπάνω προβλήματος (πέρα από την κλινική εξέταση που έκανε ο μηχανικός); Ή ίσως και να μετρηθεί η απόδοση του turbo; Νιώθω πως δεν έχει πέσει, αλλά κι αν έχει γίνει σταδιακά δεν θα το έχω αντιληφθεί αφού το οδηγώ καθημερινά. Περιοχή Θεσσαλονίκη (αν και ευελπιστώ να κατέβω Πελοπόννησο για επιπλέον διακοπές και να μην πάει κάτι στραβά ). Ευχαριστώ Edited August 1 by ntalkos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsikis007 Posted August 2 Report Share Posted August 2 18 hours ago , ntalkos said: Γεια σας. Έχω Golf 7 TDi του 2014 105PS με 200K χλμ τώρα. Τώρα τελευταία μου κάνουν κόλπα τα λάδια. Για την ακρίβεια πέρσι το καλοκαίρι μου άναψε το λαμπάκι του λαδιού. Τσεκάρω και ήθελε προσθήκη. Προσθέτω και σε μια εβδομάδα ξανα-ανάβει. Το πήγα συνεργείο αλλά χωρίς να βρει τι έφταιγε, το αμάξι έστρωσε. Μια βδομάδα πριν λοιπόν (ένα χρόνο μετά δλδ) και πάνω σε ταξίδι επιστροφής από διακοπές, μου ανάβει λαμπάκι. Ήμουν 40 μέρες και 4000χλμ μετά από πλήρες σέρβις. Τσεκάρω και η στάθμη ήταν οριακά κάτω από το min. Έβαλα 1lt σε ένα βενζινάδικο. Είχα ελέγχει το αμάξι πριν ξεκινήσω το ταξίδι μου και ήταν καλή - ανάμεσα σε min και max. Και έτσι ήταν τις περισσότερες μέρες γιατί τσέκαρα ψιλοτακτικά όσο ήμουν εκτός πόλης. Αυτή η απώλεια δηλαδή προέκυψε στο ταξίδι της επιστροφής και όχι σταδιακά όλες αυτές τις μέρες. Στο συνεργείο δεν βρήκε διαρροή και η υπόθεσή του είναι πως το turbo πρέπει να καίει λάδια. Και να αναμένω αργά ή γρήγορα να με εγκαταλείψει. Βέβαια εγώ δεν νιώθω να έχει απώλειες στην απόδοσή του. Μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή λέει ωστόσο δεν έχω πρόβλημα, μπορώ να κυκλοφορώ. Δηλαδή δε θα προκληθεί επιπλέον ζημιά στον κινητήρα. Τι λέτε για όλα αυτά; Μπορώ αλήθεια να κάνω κάπου αξιόπιστη διάγνωση του παραπάνω προβλήματος (πέρα από την κλινική εξέταση που έκανε ο μηχανικός); Ή ίσως και να μετρηθεί η απόδοση του turbo; Νιώθω πως δεν έχει πέσει, αλλά κι αν έχει γίνει σταδιακά δεν θα το έχω αντιληφθεί αφού το οδηγώ καθημερινά. Περιοχή Θεσσαλονίκη (αν και ευελπιστώ να κατέβω Πελοπόννησο για επιπλέον διακοπές και να μην πάει κάτι στραβά ). Ευχαριστώ Η τουρμπίνα λιπαίνεται από το λάδι του κινητήρα, ενδέχεται να υπάρχει διαρροή από κάποια τσιμούχα. Η τουρμπίνα δεν καεί λάδι αλλά χάνει λάδι. Προτείνω αφαίρεση και έλεγχο της τουμπίνας άλλωστε είναι πολλά τα χλμ που έχει γράψει. Θα έχεις σοβαρά προβλήματα στο εγγύς μέλλον αν δουλεύεις τον κινητήρα σου με ένδειξη λαδιού αναμμένη. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ntalkos Posted August 2 Author Report Share Posted August 2 Δεν ξέρω από πού το χάνει το λάδι η τουρμπίνα. Πάντως διαρροή δεν φαίνεται πουθενά. Το ελέγχω καθημερινά από τότε που έγινε το συμβάν και δεν υπάρχει καμία ένδειξη. Παρεμπιπτόντως δεν έχω ένδειξη λαδιού αναμμένη. Από τότε που πρόσθεσα το 1 λίτρο (εδώ και 5 μέρες πλέον), δεν έχει ξανα-ανάψει. Σε κάθε περίπτωση προτείνετε κάποιο συνεργείο που μπορεί αξιόπιστα να κάνει διάγνωση; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...