playmaker Posted June 27, 2009 Report Posted June 27, 2009 τελικα μπαινουν σε μαμα 17 αρα! το θεμα ειναι εχει ψαχτει κανενας?στη seat ερχονται πιο φθηνα μπρος πισω?που συμφερει να τα βαλει καποιος? τα σωληνακια υψηλης του gti κανουν και στου ρ32? το εχτρα βαρος μπορει να κοψει την αποδοση αισθητα? Quote
playmaker Posted June 27, 2009 Author Report Posted June 27, 2009 (edited) τα ειπαμε με pm... αμαν!!! να με καρφωσεις αμεσως...ασε να δουμε τη βοηθεια του κοινου...δηλαδη λες οτι αντιποσωπια μπρος πισω με 1.600 εβρο τι βγαζω καθαρη? Edited June 27, 2009 by Playmaker Quote
polo_6566 Posted June 27, 2009 Report Posted June 27, 2009 δεν το ξερω αυτο,σου ειπα μονο για τα μπροστινα με ενα χιλιαρικο καινουργια και τοποθετημενα. Quote
playmaker Posted June 27, 2009 Author Report Posted June 27, 2009 δεν το ξερω αυτο,σου ειπα μονο για τα μπροστινα με ενα χιλιαρικο καινουργια και τοποθετημενα. λες το βαρος να κωβει αισθητα? Quote
NIKOS10 Posted June 28, 2009 Report Posted June 28, 2009 (edited) το χω ξαναπει.... 1000 ευρω στη ΣΕΑΤ Μπενης τα μπροστινα με τοποθετηση κ 2 χρονια εγγυηση! διαφορα στη συμπεριφορα του αυτοκινητου μονο ενας που τα χει αλλαξει μπορει να σου πει. παντως αισθητα πιο βαρυα ειναι... Edited June 28, 2009 by ΧΑΝΙΩΤΗΣ Quote
playmaker Posted June 28, 2009 Author Report Posted June 28, 2009 το χω ξαναπει.... 1000 ευρω στη ΣΕΑΤ Μπενης τα μπροστινα με τοποθετηση κ 2 χρονια εγγυηση!διαφορα στη συμπεριφορα του αυτοκινητου μονο ενας που τα χει αλλαξει μπορει να σου πει. παντως αισθητα πιο βαρυα ειναι... αρα λες οτι μπορει αυτο να χει αντικτυπο και καπου αλλου εκτοσ απο το φρεναρισμα? Quote
polo_6566 Posted June 28, 2009 Report Posted June 28, 2009 να μιλησουμε λιγο πρακτικα... ποσο ζυγιζουν τα μαμα φρενα σου κομπλε οπως ειναι;με τις δαγκανες,δισκους,τακακια κλπ ποσο ζυγιζουν τωρα τα φρενα απο το r32 κομπλε οπως ειναι με τις δαγκανες,δισκους τακακια κλπ εστω οτι ειναι βαρια σαν φρενα γενικοτερα ποσο βαρυτερα μπορει να ειναι απο τα μαμα; να υποθεσουμε....+20 κιλα; εστω λοιπον οτι τα μαμα ζυγιζουν 30 κιλα και τα φρενα απο το r32 ζυγιζουν 50 κιλα.η διαφορα των επιπλεον 20 κιλων εχει να κανει στην μη αναρτωμενη μαζα οπου ναι εκει μαλλον θα δεις το τιμονι σου να γινεται ελαφρα βαρυτερο και στιβαροτερο και το κοπανημα στις λακουβες να ειναι οδυνηροτερο για τις αναρτησεις απ'οτι αν ειχες τα μαμα φρενα.οσο αφορα τις επιδοσεις δεν βλεπω καμια επιβαρυνση.θα καταλαβεις το επιπλεον βαρος;πηγαινε σε ενα σουπερ μαρκετ και βαλε στο πορτμπαγκαζ 4 εξαδες νερα(προτιμω τα Βικος),θα νιωσεις το αμαξι βαρυτερο και με μειωμενες επιδοσεις απ'οτι αν δεν ειχες αυτο το φορτιο στο πορτμπαγκαζ σου;μαλλον οχι! εκτος βεβαια,αν εχεις σκοπο να κανεις track day σε πιστες και κυνηγωντας ακομα και το κλασμα του δευτερολεπτου στην πιστα κανεις τον γυρο σε μερικα δεκατα παραπανω... και τελος,εχεις ενα αμαξι με 200 αλογα,λες να ζοριστει; Quote
playmaker Posted June 28, 2009 Author Report Posted June 28, 2009 να μιλησουμε λιγο πρακτικα...ποσο ζυγιζουν τα μαμα φρενα σου κομπλε οπως ειναι;με τις δαγκανες,δισκους,τακακια κλπ ποσο ζυγιζουν τωρα τα φρενα απο το r32 κομπλε οπως ειναι με τις δαγκανες,δισκους τακακια κλπ εστω οτι ειναι βαρια σαν φρενα γενικοτερα ποσο βαρυτερα μπορει να ειναι απο τα μαμα; να υποθεσουμε....+20 κιλα; εστω λοιπον οτι τα μαμα ζυγιζουν 30 κιλα και τα φρενα απο το r32 ζυγιζουν 50 κιλα.η διαφορα των επιπλεον 20 κιλων εχει να κανει στην μη αναρτωμενη μαζα οπου ναι εκει μαλλον θα δεις το τιμονι σου να γινεται ελαφρα βαρυτερο και στιβαροτερο και το κοπανημα στις λακουβες να ειναι οδυνηροτερο για τις αναρτησεις απ'οτι αν ειχες τα μαμα φρενα.οσο αφορα τις επιδοσεις δεν βλεπω καμια επιβαρυνση.θα καταλαβεις το επιπλεον βαρος;πηγαινε σε ενα σουπερ μαρκετ και βαλε στο πορτμπαγκαζ 4 εξαδες νερα(προτιμω τα Βικος),θα νιωσεις το αμαξι βαρυτερο και με μειωμενες επιδοσεις απ'οτι αν δεν ειχες αυτο το φορτιο στο πορτμπαγκαζ σου;μαλλον οχι! εκτος βεβαια,αν εχεις σκοπο να κανεις track day σε πιστες και κυνηγωντας ακομα και το κλασμα του δευτερολεπτου στην πιστα κανεις τον γυρο σε μερικα δεκατα παραπανω... και τελος,εχεις ενα αμαξι με 200 αλογα,λες να ζοριστει; εχεις δικιο... θα χτυπαει δηλαδη πολυ? Quote
anestis the boss Posted June 28, 2009 Report Posted June 28, 2009 καθολου δεν κοβει. παρα πολυ κοβει!!!!!!!τεραστια διαφορα!!και ειδικα στις τελικες. Quote
NIKOS10 Posted June 28, 2009 Report Posted June 28, 2009 οταμ το βαρος ειναι πανω στη ροδα, υπαρχει διαφορα. αυτο γενικα... τωρα στη περιπτωση σου μονο καποιος που χει το ιδιο αμαξι με σενα κ ιδιο οδηγικο χαρακτηρα μπορει πραγματικα να σε βοηθησει. για σιγουρια μπορεις ταυτοχρονα να βαλεις κ ελαφρυτερη ζαντα. ΟΤΙ κ αν κανεις πειραματισμος θα ναι. εγω εβαλα τα Brembo GT που κ 4πιστονα ειναι κ ελαφρυτερα απ τα μαμα του gti. αλλα ειναι κ πιο ακριβα.... Quote
playmaker Posted June 28, 2009 Author Report Posted June 28, 2009 οταμ το βαρος ειναι πανω στη ροδα, υπαρχει διαφορα.αυτο γενικα... τωρα στη περιπτωση σου μονο καποιος που χει το ιδιο αμαξι με σενα κ ιδιο οδηγικο χαρακτηρα μπορει πραγματικα να σε βοηθησει. για σιγουρια μπορεις ταυτοχρονα να βαλεις κ ελαφρυτερη ζαντα. ΟΤΙ κ αν κανεις πειραματισμος θα ναι. εγω εβαλα τα Brembo GT που κ 4πιστονα ειναι κ ελαφρυτερα απ τα μαμα του gti. αλλα ειναι κ πιο ακριβα.... Μπαινουν σε 17αρα?εισαι ικανοπιοημενος? Quote
playmaker Posted June 28, 2009 Author Report Posted June 28, 2009 παρα πολυ κοβει!!!!!!!τεραστια διαφορα!!και ειδικα στις τελικες. πλακα κανεις? Quote
polo_6566 Posted June 28, 2009 Report Posted June 28, 2009 (edited) διυλιζουμε τον κωνωπα και καταπινουμε την καμηλον.... το θεμα τινει να εξελιχθει σε θριλερ!κοβει,δεν κοβει.... τα εχουν βαλει 2-3 απο εδω μεσα και δεν εχουν ουτε cupra ουτε r32 ουτε s3.ας παραθεσουν την προσωπικη τους εμπειρια λοιπον να ξεκαθαρισει η υποθεση. Edited June 28, 2009 by joop. Quote
NIKOS10 Posted June 28, 2009 Report Posted June 28, 2009 Μπαινουν σε 17αρα?εισαι ικανοπιοημενος? αν μιλας για τα brembo, ta βαλα σε 17αρα με αποστατη 1,6. τον ιδιο αποστατη χρειαστηκα για ζαντα 18αρα με "χειλακι". τωρα φοραω ζαντα 18αρα με offset 38 k χρειαστηκα αποστατη 0,4. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: σε 17αρα μπορει να τα βαλεις με αποστατη, μπορει να μην χωρεσουν κ καθολου. με 18αρα αναλογα το offsert παλι, μπορει να χρειαστεις αποστατη. αν θες να χεις το κεφαλι σου ησυχο βαλε 19αρα, μπαινουν σιγουρα. (τα χα με RS4 zαντα) Quote
playmaker Posted June 28, 2009 Author Report Posted June 28, 2009 (edited) δεν την αλλαζω τι ζαντουλα μου.απλα αντι να αλλαξω τακακια δισκους σωληνακια θα βαλω λιγα παραπανω να παρω κατι ολοκληρωμενο! θα το checkarw παντως αν χωρανε.εχεις προβλημαυα με abs? το θεμα ειναι του r32 τα φρενα..αυτα τα extra Κιλα στη ροδα τι κακο θα μου κανουν?θα χτυπαει λιγο πιο πολυ το αυτοκινητο?οκ.. αλλα δεν θελω να κοψει οπως λενε μερικοι...αυτα τα extra Κιλα στη ροδα μεταφραζονται σε πολλα κιλα στο αμαξι?αν ειναι πανς απο 70 ειναι κακο... ειναι το καθενα 5 κιλα πιο βαρυ απο του gti! Edited June 28, 2009 by Playmaker Quote
anestis the boss Posted June 28, 2009 Report Posted June 28, 2009 (edited) φιλε μου απο προσωπικη εμπειρια μιλαω οτι κοβει.οχι δεν σου κανω πλακα και το τιμονι βαραινει αισθητα...αλλα μπορεις να εξισσοροπησεις το βαρος τους με ελαφριες ζαντες.οταν εννοω τελικη εννοω οτι θα δεις οτι θα αργει να την βγαλει. Edited June 28, 2009 by Ane-fastrabbit Quote
playmaker Posted June 28, 2009 Author Report Posted June 28, 2009 φιλε μου απο προσωπικη εμπειρια μιλαω οτι κοβει.οχι δεν σου κανω πλακα και το τιμονι βαραινει αισθητα...αλλα μπορεις να εξισσοροπησεις το βαρος τους με ελαφριες ζαντες.οταν εννοω τελικη εννοω οτι θα δεις οτι θα αργει να την βγαλει. τι αλλο μπορω να βαλω που να συνεργαζεται με το abs και να χωραει σε 17αρα?απο 320 δισκο και πανω... brembo-porshe... θελουν μεγαλους αποστατες? και τοσο μεγαλη διαφορα ρε ανεστη με 5 κιλα παραπανω? Quote
anestis the boss Posted June 28, 2009 Report Posted June 28, 2009 τι αλλο μπορω να βαλω που να συνεργαζεται με το abs και να χωραει σε 17αρα?απο 320 δισκο και πανω... brembo-porshe...θελουν μεγαλους αποστατες? και τοσο μεγαλη διαφορα ρε ανεστη με 5 κιλα παραπανω? εγω αδερφε σου ειπα αυτο που συμβαινει..απο εκει και μετα δικο σου θεμα το τη ζητας.να ξερεις οτι θα μεινεις ευχαριστημενος απο φρενα παντος.τι αμαξι εχεις και λες 5 κιλα παραπανω??εγω εχω gti kai σε πληροφορω οτι μονο τον ενα δισκο αν επιανες του cupra και μετα τους 2 του gti eixan περιπου το ιδιο βαρος..ασε την δαγκανα πιστευω οτι ειναι πανω απο 7 κιλα διαφορα συνολικα σε καθε τροχο.και κατι ακομα...ρωτα μονο για δαγκανες στην αντιπροσωπια και παρε δισκους zimmermann που πρεπει να ειναι πιο ελαφριοι..αυτο το λεω γιατι το εχω ακουσει και δεν ειμαι σιγουρος..ψαξ το λιγο παντος...για brembo kai porsche δεν εχω εμπειρια για να σου πω κατι..ρωτα τον χανιωτη που φοραει στο fr junior kit brembo. Quote
playmaker Posted June 28, 2009 Author Report Posted June 28, 2009 εγω αδερφε σου ειπα αυτο που συμβαινει..απο εκει και μετα δικο σου θεμα το τη ζητας.να ξερεις οτι θα μεινεις ευχαριστημενος απο φρενα παντος.τι αμαξι εχεις και λες 5 κιλα παραπανω??εγω εχω gti kai σε πληροφορω οτι μονο τον ενα δισκο αν επιανες του cupra και μετα τους 2 του gti eixan περιπου το ιδιο βαρος..ασε την δαγκανα πιστευω οτι ειναι πανω απο 7 κιλα διαφορα συνολικα σε καθε τροχο.και κατι ακομα...ρωτα μονο για δαγκανες στην αντιπροσωπια και παρε δισκους zimmermann που πρεπει να ειναι πιο ελαφριοι..αυτο το λεω γιατι το εχω ακουσει και δεν ειμαι σιγουρος..ψαξ το λιγο παντος...για brembo kai porsche δεν εχω εμπειρια για να σου πω κατι..ρωτα τον χανιωτη που φοραει στο fr junior kit brembo. τα φρενα του gti εχω και θελω να βαλω cupra/r32 μιας και τα σωληνακια τακακια κτλ ερχονται λιγο πιο κατω δεν αξιζουν. το βαρος του δισκου ειναι αυτο που μας νοιαζει και λενε ειναι 5 κιλα παραπανω!ποτε δεν θα βαζα τρυπιο μιας και δεν βοηθαει σε φρεναρισμα ειναι για μοστρα.αλλα για το βαρος θα το ρωτησω αν κοβει αρκετο...(αν και πιο ακριβως και μπορει να κανει θορυβο) δηλαδη ξερεις παιδι που τα εβαλε και του κοψε?ποσα αλογα ειχε?(κοψιμο οπως να εχω μεσα ενα ατομο παραπανω?) Quote
anestis the boss Posted June 28, 2009 Report Posted June 28, 2009 τα φρενα του gti εχω και θελω να βαλω cupra/r32 μιας και τα σωληνακια τακακια κτλ ερχονται λιγο πιο κατω δεν αξιζουν.το βαρος του δισκου ειναι αυτο που μας νοιαζει και λενε ειναι 5 κιλα παραπανω!ποτε δεν θα βαζα τρυπιο μιας και δεν βοηθαει σε φρεναρισμα ειναι για μοστρα.αλλα για το βαρος θα το ρωτησω αν κοβει αρκετο...(αν και πιο ακριβως και μπορει να κανει θορυβο) δηλαδη ξερεις παιδι που τα εβαλε και του κοψε?ποσα αλογα ειχε?(κοψιμο οπως να εχω μεσα ενα ατομο παραπανω?) εγω σου κανω σαν ατομο που τα φοραω??αν οχι στειλε και ενα π.μ στον αδερφο bpp που εχει tsi kai ta ebale και για να περιορισει το βαρος τσιμπισε και μια τετραδα ultraleggera..παρε και μια φοτο απο τα αμαξια να σου φυγουν οι απορειες.. Quote
Cuore Sportivo Posted June 29, 2009 Report Posted June 29, 2009 Playmaker τι ακριβώς θέλεις να βελτιώσεις στα φρένα σου; Τακάκι εκτός από το μαμά έχεις δοκιμάσει; Quote
playmaker Posted June 29, 2009 Author Report Posted June 29, 2009 Playmaker τι ακριβώς θέλεις να βελτιώσεις στα φρένα σου; Τακάκι εκτός από το μαμά έχεις δοκιμάσει; ειχα αλλαξει παλια σε αλλο αυτοκινητο ...τακακι σωλινακια αλλα δεν ηταν αυτο που ηθελα... θελω να βελτιωσω τη διαρκεια στα πολλα μεγαλα φρεναρισματα....την ασποκριση στο ποδι μου... του r32 εχουν μεγαλο δισκο και αντεχουν στη θερμοκρασια τα χα δοκιμασει..αλλα αν ειναι να χασω σε αποδοση*βαρος)... αρχισα να κοιταω παντως και της stoptech που θελουν μονο 6mm αποστατη αν δεν κανω λαθος(17'')ελπιζω αυτα τα 6mm μην κανουν κακο.. Quote
Cuore Sportivo Posted June 29, 2009 Report Posted June 29, 2009 Θα σου πρότεινα να βάλεις μόνο τακάκια (ds2500, ebc yellowstuff κτλ) και υγρά φρένων μεγαλύτερου σημείου βρασμού αν έχεις ακόμα τα μαμά και θα δεις πραγματική διαφορά στη διάρκεια. Τώρα αν θες οπωσδήποτε να <<επενδύσεις>> σε αυτά, καλύτερα να κοιτάξεις σε πολυπίστονο κιτ που έχει και μειωμένη μάζα όπως προαναφέρθηκε. Επίσης να μην ξεχνάμε πως στη διάρκεια παίζει ρόλο και ο σχεδιασμός των ζαντών ως προς την ψύξη τους και στο φρενάρισμα γενικά η ανάρτηση (πόση μεταφορά βάρους επιτρέπει σε βίαιο φρενάρισμα). Quote