Nikos_Passat_2.0T Posted June 6, 2008 Report Posted June 6, 2008 Καλημέρα σε όλους τους Τζε(ν)τάοι... Θα ήθελα την άποψή σας ρε παιδιά και την προσωπική σας εμπειρία προφανώς... Ο ξάδερφός μου είναι έτοιμος να κάνει μια αγορά αυτοκινήτου. Το budget είναι στα "περίπου 21Κ" και έχει ήδη δει το Jetta. Εκείνος είδε το TSi Highline 140PS manual και το σκέφτεται πολύ σοβαρά. Εγώ τώρα του πρόσθεσα το δείλημα μήπως να πάρει αυτό με τα 122PS προκειμένου να το πάρει με DSG. Πιστεύω ότι δεν είναι πολύ πιο αργό από το 140 άλλα είναι σίγουρα πολύ καλύτερα να έχει το DSG αντί του manual. Εσείς τι λέτε?? Δεν θέλω να τον πάρω και στο λαιμό μου! Στο μέλλον, αν πάρει το 122άρι, υπάρχει πρόγραμμα να το ανεβάσει είτε στα 140 είτε στα 170? Αν παίζει κάτι τέτοιο, μπορεί να πάρει το 122 και μετά από 1-2 χρόνια να σκάσει 1Κ και να το κάνει σαν αυτό (ή καλύτερο) από αυτό που ήθελε αρχικά (τα 140PS) και θα έχει και DSG. Τι λέτε λοιπόν? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων... Quote
konstantinos passat Posted June 6, 2008 Report Posted June 6, 2008 Νικο το ολο διλημα ειναι ΄΄Θυσιαζεις 20 αλογα περιπου και τον κομπρεσορα στις χαμηλες για να παρεις ενα αυτοματο κιβωτιο?΄΄ Προσωπικα θα επαιρνα το 140αρι γιατι πλεον μονο με προγραμμα φτανει τα 200. Το 122αρι δεν εχει την βελτιωση του 140 γιατι εχει μονο τουρμπο και γενικα η λειτουργια του ειναι σαν ενος light turbo. Quote
Guest Grouper_8L Posted June 6, 2008 Report Posted June 6, 2008 (edited) Νικο το ολο διλημα ειναι ΄΄Θυσιαζεις 20 αλογα περιπου και τον κομπρεσορα στις χαμηλες για να παρεις ενα αυτοματο κιβωτιο?΄΄Προσωπικα θα επαιρνα το 140αρι γιατι πλεον μονο με προγραμμα φτανει τα 200. Το 122αρι δεν εχει την βελτιωση του 140 γιατι εχει μονο τουρμπο και γενικα η λειτουργια του ειναι σαν ενος light turbo. +1 Ποιος ο λόγος να πάρει αυτόματο? Πλέον ειδικά στα καινούργια αυτοκίνητα δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα κούρασης στην οδήγηση ακόμα και μέσα στην πόλη.Είναι πολύ ευχάριστα και "μαλακά" .Οπότε για μένα Manual!. Τώρα αν έθετες το θέμα περί 140 ή 122, και σε περίπτωση που ο ξάδελφός σου δεν θέλει να γίνει μαχητής των δρόμων , για θέμα αξιοπιστίας και μόνο θα σου έλεγα 122. Edited June 6, 2008 by Grouper Quote
dimeft Posted June 6, 2008 Report Posted June 6, 2008 Εγω θα συστηνα τον ξαδερφο 1,4tsi .Προσωπικα για μενα το πληρεστερο οικογενειακο αυτοκινητο που εχει βγαλει η vw.Ayto εχω και εγω και πιστεψε με ασ δωσει κατι παραπανω να το παρει αντι του 122ps δεν θα το μετανοιωσει Quote
Nikos_Passat_2.0T Posted June 6, 2008 Author Report Posted June 6, 2008 (edited) Βασικά να σας ευχαριστήσω για τις γρήγορες απαντήσεις σας. Ίσως θα έπρεπε να διευκρινίσω ότι ο ξάδερφος σαρανταρίζει, με οικογένεια και 2 μεγάλα παιδιά και σίγουρα δεν ενδιαφέρεται για πολλά άλογα, επιδόσεις κορυφαίες κλπ. Δηλαδή αν πάρει το 140άρι, θα του είναι υπέρ αρκετό και ούτε θα το σκέφτεται για να το "πειράξει". Η ερώτηση η δική μου για πρόγραμμα κλπ, κολλούσε στην περίπτωση που τα 122 με 4 άτομα και μπαγάζια του φαινόντουσαν λίγα. Τώρα οδηγεί ένα Baleno με 90 άλογα... Πάντως για το αυτόματο δεν θα συμφωνήσω μαζί σας. Εγώ έχω το tiptronic και δεν πρόκειται να πάρω manual ξανά! Η άνεση και η ξεκούραση που πρσφέρει, ειδικά μέσα στην πόλη, είναι όχι απλά περισσότερη αλλά πολλές φορές περισσότερη από το manual... Σε επιδόσεις, το 122 με το 140 έχουν μεγάλη διαφορά? Πρόγραμμα για το 122 (έτσι, για να υπάρχει και μια πισινή) υπάρχει??... Εγω θα συστηνα τον ξαδερφο 1,4tsi .Προσωπικα για μενα το πληρεστερο οικογενειακο αυτοκινητο που εχει βγαλει η vw.Ayto εχω και εγω και πιστεψε με ασ δωσει κατι παραπανω να το παρει αντι του 122ps δεν θα το μετανοιωσει Φίλε dimeft, το 122 θα το πάρει μόνο αν διαλέξει το DSG, οπότε θα του βγει σχεδόν τα ίδια με το 140 manual. Εγώ βέβαια του πρότεινα αν μπορεί να ζοριστεί λίγο και να πάρει το 140 DSG... Edited June 6, 2008 by Νίκος Quote
Nikos_Passat_2.0T Posted June 6, 2008 Author Report Posted June 6, 2008 Ευχαριστώ Δημήτρη... Το Σάββατο θα πάμε μαζί από την αντιπροσωπεία να τα δούμε πάλι από την αρχή. Πάντως και το 122 το δίνουν λίγο κάτω από 10" στα 0-100. Δεν είναι και αργό σε σχέση με το Baleno και πολλά άλλα της κατηγορίας του... Βέβαια και τα 140 είναι ακόμη καλύτερα! Τι να πω, θα φανεί. Θα κάνουμε κι ένα test drive το Σάββατο... Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας πάντως... Quote
lancer742005 Posted June 6, 2008 Report Posted June 6, 2008 Καλησπερα Εγω απο το lancer που ειχα 75ps πηγα στο tsi 140hp,η διαφορα σε μενα ηταν σαν να ανεβαινα σε ferrari οσο για τις επιδοσεις(αδειο η με συζυγο και δυο παιδια ,φωρτομενο με οτι μπορεις να φανταστεις) ενα χρονο μετα σου λεω να παρει αβλεπη το 140hp η αν μπορει και περιμενει(απο αποψη χρηματων)jetta gt η passat tsi 160hp Quote
Dark Angel Posted June 6, 2008 Report Posted June 6, 2008 πάντος και εγώ πρωτινό το 140άρη! δεν το έχω οδηγήσει, αλλά μπορό να καταλάβω πώς πάει... επιδη σε GOLF GT Sport TSI 140 έχω μπει... οπότε και το Jetta πρέπει να πηγένει έτσι... +10000 και απο εμένα για το 140άρι... το Jetta GT δεν το έχω οδηγήσει και το Passat TSI 160 επίσεις δεν έχω δεί για να εκφέρω γνώμη... Quote
professor Posted June 7, 2008 Report Posted June 7, 2008 Εγώ φίλε Νίκο μιας και όπως λες ο ξάδερφος σου σαρανταρίζει θα πρότεινα από πρακτικής και μόνο αξίας τους 122 ίππους με το dsg,εξάλλου ο κινητήρας δυναμομετρήθηκε στους 135 περίπου ίππους αν δεν κάνω λάθος και νομίζω ότι ταιριάζει γάντι στον χαρακτήρα του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.Αs μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος κινητήρας τοποθετείται και στο passat tsi που είναι και κατά 100 κιλά ίσως και περισσότερο βαρύ και πάει βολίδα. Quote
dimeft Posted June 7, 2008 Report Posted June 7, 2008 Γεια σου και γω σαρανταριζω σε λιγους μηνες.Απλα να σου πω το 122ps ua einai kai κεινο πολυ καλο.Θα σου πω και κατι αλλο αν τωρα εγω πηγαινα προσωπικα να διαλεξω αμαξι γιατι τοτε δεν υπηρχε αυτη η επιλογη ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΑ PASSAT 1.8TSI HIGHLINE TIPTRONIC.kai na σου πω γιαυτο το αμαξι θα μπορουσα αν μου δοθει η δυνατοτητα να κανω ανταλλαγη με το jetta μου Quote
lancer742005 Posted June 7, 2008 Report Posted June 7, 2008 +1 αψογο το οχημα για εμας τους οικογενειαρχες,προγραμμα θα εχει βγει για αυτο ε??? Παντως πιστευω ανεξαρτητου τιμης ειναι το καλυτερο σαν επιλογη αυτη τη στιγμη Quote
dimeft Posted June 7, 2008 Report Posted June 7, 2008 Nai βεβαια ανεξαρτητου τιμης πιστευω ειναι η καλυτερη επιλογη.Το 2.0tfsi para einai γρηγορο για οικογενειαρχες το 1.4 ειναι αυτο που εχουμε αλλα λιγο πιο βαρυ οποτε η καλυτερη επιλογη ειναι αυτο.Καμια φορα το σκεφτομαι και λεω γιατι δεν το εβγαζε αυτο το μοντελο η vw τοτε που πηγα να αγορασω αυτοκινητο.Τοτε ηταν το 1,6fsi to οποιο ηταν πολυ βαρυ για την μηχανη αυτη Quote
Dark Angel Posted June 7, 2008 Report Posted June 7, 2008 εγώ κατα την γνώμη μου για έναν οικογενιάρχη το ποιο νορμαλ σε 1.4 πάντα έτσι είναι το 140άρι... θα έχει την δύναμη με 3-4 άτομα μέσα να σας βγάλει αξιόπιστα και χορής κανένα πρόβλημα σε κάθε προσπέραση... γενικός θα πρωτιμίσω το μηχανικό σασμαν και επίσεις θα πρωτιμίσω το 140άρη Quote
lancer742005 Posted June 7, 2008 Report Posted June 7, 2008 Απο την εμπειρια μου παντως με το 140hp για οικογενειακες καταστασεις ειναι υπεραρκετο οποτε και στο φιλο που εκανε το πρωτο post αβλεπη με ταλεφτα που ειπε θα επαιρνα 140 χειροκινητο .Οσο για επιδοσεις σε σχεση με το golf νομιζω οτι ο svoyras εχει και το golf και το jetta με τον ιδιο κινητηρα (140)οποτε θα μπορουσε να συγκρινει και να μας πει καποια στιγμη. Quote
Dark Angel Posted June 7, 2008 Report Posted June 7, 2008 πάντος σε TSI 140 GT Sport Golf που έχω μπει... πάει φανταστικα... τώρα για το Jetta δεν ξέρω. λογικα πάντα πρέπει να πηγένουν τα ίδια! άντε λίγο ποιο αργό το Jetta λόγο βάρους αλλά είναι πολύ καλό οικογενιακο μικρομεσέο αυτοκίνητο. Quote
svouras Posted June 8, 2008 Report Posted June 8, 2008 πάντος σε TSI 140 GT Sport Golf που έχω μπει... πάει φανταστικα... τώρα για το Jetta δεν ξέρω. λογικα πάντα πρέπει να πηγένουν τα ίδια! άντε λίγο ποιο αργό το Jetta λόγο βάρους αλλά είναι πολύ καλό οικογενιακο μικρομεσέο αυτοκίνητο. +100000000000 Ο πατερας μου επειδη ζηλεψε το Golf TSI 140 που πηρα περσυ τον Σεπτεμβρη πηγε και πηρε το Jetta 140αρι. Οπως ειπες πάει φανταστικα... και είναι ενα πολύ καλό οικογενιακο μικρομεσεο αυτοκίνητο. Quote
polo_6566 Posted June 8, 2008 Report Posted June 8, 2008 προγραμματα για τον 122 εχουν βγει ηδη. μεχρι το τελος του καλοκαιριου θα δινεται και απο τις αντ/πιες με κοστος 800-1000¤ με full εργοστασιακη εγγυηση. απο 122 η αναβαθμιση θα ειναι 160. και μην ξεκινησετε τα τι και πως και οχι και δεν,ισχυει και ρωτηστε και καμμια αντ/πια να σας το επιβεβαιωσουν. Quote
eliasj Posted June 8, 2008 Report Posted June 8, 2008 Για μενα παρε το 122 με το DSG. Ετσι και αλλιως μιλαμε για σαρανταρη ρε παιδια. Θελει και την ευκολια του. Δε θα το παρει το αμαξι για κοντρες Quote
polo_6566 Posted June 8, 2008 Report Posted June 8, 2008 Για μενα παρε το 122 με το DSG. Ετσι και αλλιως μιλαμε για σαρανταρη ρε παιδια. Θελει και την ευκολια του. Δε θα το παρει το αμαξι για κοντρες συμφωνω με τον Ηλια. το dsg προσφερει πολλα και τα 122 ειναι ικανοποιητικα. Quote
Dark Angel Posted June 8, 2008 Report Posted June 8, 2008 προγραμματα για τον 122 εχουν βγει ηδη.μεχρι το τελος του καλοκαιριου θα δινεται και απο τις αντ/πιες με κοστος 800-1000¤ με full εργοστασιακη εγγυηση. απο 122 η αναβαθμιση θα ειναι 160. και μην ξεκινησετε τα τι και πως και οχι και δεν,ισχυει και ρωτηστε και καμμια αντ/πια να σας το επιβεβαιωσουν. Aν είναι έτσι... τότε το σημφέρει το 122άρη... και με το ρπόγραμμα με κανα 1000άρικο... μετά το αυτοκήνιτα θα είναι άπεχτο! Quote
stelios3 Posted June 8, 2008 Report Posted June 8, 2008 με κλειστα τα ματια να παρει το 122 με το DSG.εγω προσωπικα δεν ξαναπερνω αυτοκινητο με manual.εχω το golf gt sport με dsg.δεν νομιζω οτι θα εχει τεραστια διαφορα με τα 122 αλογα.αλλη φαση το αυτοματο....ξεκουραζει στα μποτιλιαρισματα των πολεων αλλα και στις εθνικες. Quote
Dark Angel Posted June 8, 2008 Report Posted June 8, 2008 δεν ξέρω βρε παιδια... το DSG και γενικός τα ημιαυτοματα - αυτόματα σασμαν... δεν ξέρω δεν τα έχω τόσο τρέλα όσο τα manual... ποίος ξέρει... εγω πάλυ προτίνω το manual σασμαν Quote
Nikos_Passat_2.0T Posted June 9, 2008 Author Report Posted June 9, 2008 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις γνώμες σας. Εμένα προσωπικά με έκαναν να σιγουρευτώ για την επιλογή 122 + DSG. Τώρα η απόφαση είναι του εξάδελφου... δεν ξέρω βρε παιδια... το DSG και γενικός τα ημιαυτοματα - αυτόματα σασμαν... δεν ξέρω δεν τα έχω τόσο τρέλα όσο τα manual... ποίος ξέρει... εγω πάλυ προτίνω το manual σασμαν Έχει τύχει να οδηγήσεις αυτόματο/σειριακό? Θα πάθεις πλάκα. Δεν θα θέλεις να ξαναοδηγήσεις manual. Θα σου φαίνεται ότι είναι παλαιολιθικής τεχνολογίας... Βέβαια μιλάμε για σύγχρονα αυτόματα σασμάν, και ιπποδυνάμεις που να τα υποστηρίζουν. Όχι σαν το RAV4 της μάνας μου, που οι Ιάπωνες του φοράνε 4άρι σασμάν!!!! Quote
Dark Angel Posted June 9, 2008 Report Posted June 9, 2008 δεν ξέρω φίλε Νίκο... τι είναι αυτο με τα ημαυτοματα και αυτόματα σασμάν το θέλω να το νιώθω το αυτοκίνητο δεν ξέρω ειμαι χαλια στο κεφάλι και θελω το μηχανικό Quote