Jump to content

Elan

Members
  • Posts

    278
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Elan

  1. Ναι, ακριβώς στο ίδιο σημείο, το εμπρός φανάρι του συνοδιγού είχε μεγαλύτερο κενό ( 1 πόντο περισσότερο ) με τον προφυλακτήρα από το φανάρι του οδηγού και φαινόταν να μπαίνει λίγο πιο μέσα στο καπό. Κοίτα, δεν είναι τίποτα δύσκολο, ίσως μπορείς να το κάνεις και χωρίς να βγάλεις τον προφυλακτήρα, απλά δες πίσω από το φανάρι αν φαίνεται κάποια βίδα που δεν έχει βιδωθεί καλά. Από την άλλη εγώ το έκανα γιατί έπεφτε συνέχεια εκέι το μάτι μου κκαι δεν το μπορούσα. Αν εσύ μπορείς να το ξεχάσεις, μην το κάνεις.
  2. Είχα αντίστοιχο πρόβλημα στο Golf μου. Κι εγώ νόμιζα ότι ήταν από κάποια μικροεπαφή. Όμως αφού έλυσα όλον τον προφυλακτήρα για να δω τι γίνεται, ήταν τελικά μια βίδα πίσω από το φανάρι που δεν είχε βιδωθεί ολόκληρη. Τη βίδωσα και πλέον δεν υπάρχει κανένα θέμα. Τσέκαρε μήπως είναι και σε σένα κάτι αντίστοιχο. Εκεί που νόμιζα ότι μόνο οι Ιταλοί βαριούνται να βιδώνουν...
  3. Εγώ μπερδεύτηκα τότε παιδιά, λάθος μου. Ανακεφαλαιώνω : - Bilstein κίτρινα Sprint για χαμήλωμα -> B8 - Bilstein κίτρινα Sport χωρίς χαμήλωμα -> Β6 - Bilstein μαύρα (απλή σειρά) -> Β4 Δείτε και στο web για κωδικούς και τιμές.
  4. Αν είναι λοιπόν κάποιος που να ενδιαφέρεται μπορεί κάλλιστα να στείλει ένα πμ σε μένα ή σε οποιοδήποτε από τα 100 μέλη του club που έχουν φορέσει bilstein ή sachs και να μάθει ό,τι θέλει. πχ. εσένα σου έστειλα το πμ που ζήτησες. Τώρα να διαφημίζω σε forum το τάδε μαγαζί, δεν θα το έκανα παρά μόνο αν είχα ποσοστά, αλλά επειδή δεν έχω δεν πρόκειται.
  5. Παιδιά οι παραπάνω τιμές με τα καρρέ-offset είναι σχεδόν άχρηστες αν δεν ξέρουμε σε τι μέγεθος (ίντσες) και κυρίως σε τι πλάτος ζάντας αναφέρονται. Και εξηγώ με παράδειγμα το golf 5 πχ: 1. το καρρέ να το αναφέρουμε 50 φορές είναι περιττό, οκ το golf 5 έχει 5x112. 2. βασικό πρόβλημα είναι το πλάτος της ζάντας πχ. 17" διάμετρο βγαίνουν σε 7,5" πλάτος και σε 8" πλάτος. - οι 8" είναι μισή ίντσα = 2,54/2 cm = 1,27 cm πλατύτερη, δηλαδή από κάθε πλευρά του τροχού 1,27/2 = 0,635 cm ~ 6 mm αυτό σημαίνει ότι αν πχ λέμε ότι ένας 7,5x17 τροχός πρέπει για να ταιριάζει στο golf 5 να έχει offset 38 έως 52mm ένας 8x17 για να μην βρίσκει πρέπει χοντρικά να έχει minimum 44mm. - τονίζω επίσης κάτι για όσους δεν το έχουν καταλάβει, όσο μικρότερο είναι το offset τόσο πιο έξω βγαίνει ο τροχός, όσο μεγαλύτερο είναι τόσο πιο μέσα μπαίνει. Δηλαδή εγώ θεωρώ πιο χρήσιμο για τα μέλη ένα ποστ που θα μου λέει για όλα τα διαφορετικά πλάτη της κάθε διαμέτρου το offset που μπορεί να φορέσει το κάθε αυτοκίνητο. Μακάρι να είχα τον χρόνο να το κάνω.
  6. Κάνε και καμιά βόλτα σε ζαντολαστιχάδικα... Οι ζάντες του Scirocco παίζει να έχουν ζήτηση, πιθανώς να μπορείς να τις ανταλλάξεις σε καλή τιμή με άλλες 17άρες που να ταιριάζουν στο offset σου κρατώντας έτσι και τα ελαστικά σου.
  7. Ίσως όντως ο κανόνας να είναι αυτός που λες. Έχω δει όμως ότι μετά από πολύ ψάξιμο, πολύ τρέξιμο, πολλά λεφτά και προσεκτική επιλογή μάστορα μπορείς να πετύχεις αποτελέσματα πολύ υψηλών προδιαγραφών ακόμα και στις πιο απαιτητικές εφαρμογές (μιλάω για ηλεκτροκινητήρες, που τα χαρακτηριστικά των μεταλλικών τους μερών επιδρούν πολύ σοβαρά στην απόδοση). Τώρα όμως συγκρίνουμε διαφορετικά πράγματα, δεν είναι το ίδιο να φας μια ζάντα με το να φτιάξεις έναν πρότυπο ηλεκτροκινητήρα για τους ερευνητικούς σκοπούς του πολυτεχνείου. Ξαναλέω ότι δεν προτείνω τη συγκεκριμένη λύση, αλλά αν είναι για μικρής έκτασης δουλειά, ίσως ένα ψάξιμο για ένα καλό μηχανουργείο να ήταν επιλογή, αν ο άνθρωπος θέλει τις συγκεκριμένες ζάντες. Αλλιώς το πιο βιώσιμο θα ήταν να πουλήσει τις 17άρες του scirocco και να κρατήσει τα λάστιχα για τις 17άρες που θα επιλέξει να βάλει στο golf του.
  8. Απ'ότι καταλαβαίνω Νίκο για να τις έχει τώρα πάνω στο αμάξι, σημαίνει ότι η ζάντες βρίσκουν ελάχιστα. Οπότε αν χρειάζεται 1-2mm για να μη βρίσκουν, δεν πιστεύω να είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα. Εγώ αναφέρω κι αυτή τη λύση - δεν την προτείνω - προκειμένου να επιλέξει ό,τι νομίζει καλύτερο. Πάντως, όπως είπα και πριν, αν δεν επικοινωνήσει με κάποιον μάστορα να δει τι πιθανά προβλήματα μπορεί να υπάρξουν, δεν υπάρχει κάποιος λόγος να μιλάμε υποθετικά.
  9. Κοίτα, εμένα πάντα μου άρεσαν οι ζάντες σε στιλ BBS CH ή RX. Τώρα περί ορέξεως... Κατά τα άλλα γνωρίζεις φαντάζομαι ότι το καρρέ πρέπει να είναι 5x112 - αλλιώς θα χρειαστείς αποστάτες για να πας από το 5x120 σε 5x112.
  10. Τώρα που το σκέφτομαι θα μπορούσες να λύσεις κι αλλιως το πρόβλημα. Σε ένα μηχανουργείο θα μπορούσες να βάλεις τις ζάντες στον τόρνο και να φας/σκάψεις το εσωτερικό (μουαγιέ) όσο σε παίρνει. Πχ αν οι ζάντες έχουν offset 35 θα τις φας 5-7mm τουλάχιστον. Αυτή όμως η περίπτωση είναι και λίγο επικίνδυνη. 1.οι ζάντες μπορεί να στραβώσουν 2.μπορεί αν οι επιφάνειες δεν είναι λείες να έχεις τρέμουλο στο τιμόνι Βέβαια όλα αυτά είναι υποθέσεις, αν δεν πάρεις τηλ. ένα μηχανουργείο να ρωτήσεις δε θα μάθεις ποτέ. Δες κι αυτό http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=22482&st=160 το τόπικ. Το #165 post του Ανέστη εξηγεί ακριβώς πόσο πρέπει να είναι το offset για να μη βρίσκει η ζάντα. ps. Στην κοπή μετάλλων πλέον χρησιμοποιείται και laser για μεγαλύτερη ακρίβεια αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει σε κάποιο κατάστημα (πραγματικά το βλέπω απίθανο) ούτε αν κάνει για τόσο μεγάλη δουλειά.
  11. Κοίτα, εγώ το αμορτισερόμετρο το εμπιστεύτηκα γιατί είχα και τις άλλες 2 ενδείξεις που αναφέρω (κλίσεις και πλεύση), τώρα αν υπάρχει πιο αξιόπιστη μέθοδος να δεις σε τι κατάσταση είναι τα αμορτισέρ πραγματικά δεν τη γνωρίζω. Όσο για τις τιμές είναι μέσος όρος από τιμές που έχω βρει εγώ ή άλλα μέλη κατά καιρούς σε διάφορα καταστήματα, φαντάζομαι ότι ο καθένας όταν είναι για αλλαγή κάνει μια βόλτα από μαγαζιά και παίρνει κάποια τηλ. για να ακούσει προσφορές. Να αναφέρω καταστήματα σε ένα τόπικ το θεωρώ λίγο διαφήμιση και θα το αποφύγω, καλύτερα να γίνει αυτή η δουλειά με pm αν και πραγματικά δεν το θεωρώ αναγκαίο(κι αν σου πω εγώ ένα κατάστημα Αθήνα ή Λαμία θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα αν είσαι από Κοζάνη πχ?).
  12. Αφού δε θες χαμήλωμα, αν δεν έχεις τρομερές απαιτήσεις κρατήματος (δεν πας σε πίστα κλπ) θα πρότεινα απλή αλλαγή αμορτισέρ: 1. Sachs Performance - αυτά πρέπει να φοράει από μαμά ~ 500Ε περασμένα 2. Bilstein κίτρινα(Sprint) αλλά όχι τα χαμηλώματος - κωδικός νομίζω B6 ~ 550Ε Στην αρχή ό,τι και να βάλεις θα σου φανεί σκληρό, έχεις συνηθίσει από τα τώρα αμορτισέρ σου που έχουν μαλακώσει. Γενικά πάντως τα Bilstein κρατάνε καλύτερα, αλλά είναι και αισθητά πιο σκληρά στην αρχή. Εγώ που έβαλα τα B8 χαμηλώματος στο 1600άρι μου χρειάστηκαν 10.000χλμ για να μαλακώσουν. Τώρα για τα χλμ που τα φτύνουν τα αμορτισέρ εξαρτάται από το αυτοκίνητο κι από τη χρήση. Το καταλαβαίνεις από τις κλίσεις κι από τα φαινόμενα πλεύσης στα πολλά χλμ. Ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να το βάλεις σε ένα αμορτισερόμετρο (σε οποιαδήποτε αντιπροσωπία ή ζαντολαστιχάδικο) και να δεις σε τι ποσοστά βρίσκονται τα αμορτισέρ σου. Υπόψιν το δικό μου(1.6 fsi) ήταν σε ποσοστά 52% μπροστά - 37% πίσω μόλις μετά από τα πρώτα 35.000χλμ και με πολύ προσεκτική χρήση - το 'γιατί' παραμένει μυστήριο...
  13. Για την ερώτηση προς εμένα : ήθελα τη συγκεκριμένη εργοστασιακή ζάντα, τη βρήκα σε καλή τιμή και θεωρώ αηδίες τις φοβίες μερικών με τους αποστάτες. Ίσα ίσα κιόλας που το τιμόνι έγινε πολύ πιο άμεσο, το κράτημα πιο απόλυτο κι η οδική συμπεριφορά δεν επηρεάστηκε αρνητικά από το χαμηλότερο κέντρο βάρους. Και οι δύο άξονες αυξήθηκαν το ίδιο και οι γωνίες ρυθμίστηκαν ώστε η συμπεριφορά να μην αλλάξει. Μόνο στο όριο-που σε δημόσιο δρόμο αποφεύγω να το φτάνω-το αυτοκίνητο έγινε ελάχιστα πιο απόλυτο-λόγω χαμηλότερου κέντρου βάρους. Γενικά θεωρώ ότι ο καθένας κάνοντας μια έρευνα αγοράς και βάζοντας κάτω + και - κάνει μια επιλογή για το τι θα βάλει στο αμάξι του. Η επιλογή αυτή βαραίνει αυτόν και μόνο.
  14. Πολύ σωστά. Πχ. εγώ με 7.5x17-225/45, offset ζάντας 57 και αποστάτες momo 16mm μπρος-πίσω έχω συνολικό offset 41. Αν και το φοβόμουν στην αρχή, ενάμιση χρόνο τώρα ακόμα και τάφρο να περάσω δε βρίσκει με τίποτα, παρά τους 4 πόντους χαμήλωμα.
  15. Ανεβάζω κατάλογο για VW που είχα πετύχει παλιότερα στο νετ με κωδικούς της HR για να μη μπερδευόμαστε. Είναι κατηγοριοποιημένος κατά αμάξι και κατά mm χαμηλώματος. Με λίγα λόγια tsi-gt-gti έχουν παρόμοιο βάρος κινητήρα και πάνε στα 29176 (κόκκινα), τα fsi (εγώ ποτέ δεν τα ξεχνάω ) πάνε στα 29260-50mm και 29261(μαύρα)-35mm. http://www.scribd.com/doc/24321444/VW-02-2008
  16. Ας μεταφέρω κι εγώ τις εμπειρίες μου μετά από 1,5 χρόνο συμβίωσης με τις Bilstein. Αναφέρομαι σε kit Bilstein Sprint B8 κίτρινα χαμηλώματος με χοντρό καλάμι σε συνδυασμό με ελατήρια HR -35mm μαύρα 29261 (για 1600fsi). Λοιπόν, για μένα αυτή η λύση αν και θεωρείται από τις καλύτερες, είναι λάθος. Δε λέω, το αμάξι είναι απλά τρένο, απόλυτο σε οδική συμπεριφορά ειδικά σε συνδυασμό με 17άρες και αποστάτες μπαίνεις στη στροφή όπως και με όσα θες. Αλλά χάνεις τόσο πολύ σε άνεση που απλά δεν είναι βιώσιμο για καθημερινό αυτοκίνητο, ειδικά μέσα στη Αθήνα που κυκλοφορώ. Αναγκάζομαι να κάνω σλάλομ για να αποφύγω τις άπειρες λακούβες, που αν πέσεις μέσα νομίζεις ότι απλά τρ΄΄ακαρες...Σε βαθμό μάλιστα να σκέφτομαι πλέον - μετά από σοβαρό πρόβλημα που απέκτησα στη μέση μου - να τις αλλάξω γυρνώντας κοντά στα μαμά. Ένα πολύ άσχημο χαρακτηριστικό είναι και η πολύ ξερή, απότομη κ σχετικά επικίνδυνη αντίδραση σε εγκάρσιες ανωμαλίες μέσα στη στροφή. Για μένα δεν αξίζουν τα 200-300Ε διαφορά για να κάνεις τέτοιες παραχωρήσεις από πλευρά άνεσης και άρα πρακτικότητας του αυτοκινήτου. Αυτή τη στιγμή θα πήγαινα σε ρυθμιζόμενη. Και δεν είναι απαραίτητο να είναι πάνω από 1000άρικο....Weitec Hicon GT π.χ. και άλλες επιλογές αν ψαχτείς κάπως.
  17. Εγώ θα πρότεινα να περιμένεις να δεις και το καινούριο Golf VI 1200 tsi, από πλευράς τιμής δε θα ξεφεύγει πολύ από τα μεταχειρισμένα που βλέπεις. Τώρα για μεταχειρισμένο, αν μπορείς να διαθέσεις τα extra χρήματα, κι εγώ GT θα έλεγα να πάρεις. Όσα θα δώσεις για να φτιάξεις ένα tsi αργότερα θα είναι πολλαπλάσια από τη διαφορά τιμής τους. Όταν έχεις την επιλογή να πάρεις tsi, το fsi είναι πίσω, μόνο οικονομικούς λόγους μπορώ να φανταστώ που θα σε οδηγούσαν εκεί...
  18. Μαζί σου, Στάμο. Αλλά εδώ μιλάμε για ολική μετατροπή του αυτοκινήτου. Κινητήρας, πλεξούδα, φρένα, ίσως ανάρτηση ακόμα και κιβώτιο αν είναι το 1400άρι... Με αξιόλογα μεταχειρισμένα Gti στα 16-17000Ε ίσως και λιγότερο, η μετατροπή όχι μόνο θα είναι επίφοβη, γιατί ο μαστρο-Μήτσος όσο καλός και να είναι εργοστασιακό Gti δεν μπορεί να φτιάξει, αλλά ίσως είναι και οικονομικα ασύμφορη. Τώρα αν ο φίλος έχει το μεράκι και την τσέπη να αναλάβει το ρίσκο, σίγουρα θα χαρεί περισσότερο τη διαδικασία της μετατροπής.
  19. Με μία λέξη και μετά από αρκετά χιλιόμετρα με τη συγκεκριμένη διάσταση στο 1600άρι μου : ΝΑΙ
  20. Elan

    Golf Vs Leon

    Εγώ ξέρω ότι ο δημόσιος δρόμος δεν είναι πίστα, ούτε πρέπει να συναγωνίζεσαι κανέναν εκεί. Αλλιώς γίνεσαι επικίνδυνος για τον εαυτό σου (αλλά αυτό πραγματικά δεν ενδιαφέρει κανέναν) αλλά και για τους άλλους. Ο χώρος για κόντρες είναι οι πίστες και οι αναβάσεις. Αν το αμάξι σου το πηγαίνεις συνέχεια για track day, συγχαρητήρια, κ εγώ μαζί σου είμαι φίλε Λέφο, το golf είναι πίσω. Αλλά εγώ σε πίστα δυστυχώς σπάνια μπορώ να πάω κ ππροσπαθώ να έχω ένα αμάξι βολικό στις καθημερινές μετακινήσεις μου που να με φτιάχνει κ μία στις τόσες με ό,τι μπορεί να μου προσφέρει οδηγικά. Και σε αυτό ακριβώς το σημείο το Golf κατά την ταπεινή μου άποψη αντίπαλο δεν έχει. Αν ψάχνεις αυτοκίνητο για πίστα, να σου πω δέκα (μεταξύ των οποίων και τα saxoραλλα), αλλά αν οι προτεραιότητές σου δεν είναι αυτές όπως και στο υπόλοιπο 99,99% των Ελλήνων, το Golf δε θα σου προσφέρει μόνο το άψογο καθημερινό αυτοκίνητο, αλλά και το αρκετά ενδιαφέρον οδηγικά.
  21. Χαλαρώστε ρε παιδιά. Αν ήταν να φτιάχνουμε κάθε γρατζουνιά που βρίσκουμε, θα μέναμε στο δρόμο. Αμάξια είναι, με τη χρήση όλο και κάτι θα βρεις. Αν δε χτυπάει όμως πολύ στο μάτι, ε δε θα πετάξεις τα λεφτά σου για τη *μη επιτρεπόμενη λέξη* του άλλου. Κι εγώ όταν ήταν καινούριο το έλγυφα κ στεναχωριόμουν με ό,τι εβρισκα. Τώρα ούτε που το σκέφτομαι. Αν δε σας χαλάει πολύ, αφήστε να μαζευτούν τα χτυπήματα κ φτιάξτε τα όλα κάποια στιγμή.
  22. 1. Έχεις καινούριο αμάξι. 2. Αυτό που θα πάρεις από κάτω είναι ίδο. (Και πιο άσχημο-οκ υποκειμενικό) Εγώ δε θα το έκανα, εκτός κι αν είχα ερωτευτεί το golf 6 παράφορα.
  23. Γι'αυτό λέω κι εγώ μην εμπιστεύεστε τα σηματάκια αν είστε καχύποπτοι... Δείτε καλύτερα τις επιδόσεις του αυτοκινήτου και κυρίως-φυσικά-τον κινητήρα του.
  24. Όχι. Εδώ αυτό δεν το έκαναν στα kia και στα daewoo θα το κάνουν στη VW;; Μιλάμε για μια εταιρεία κύρους, που σίγουρα δε θέλει να υποστεί δυσφήμιση ή όποια άλλη συνέπεια για κάποιες χιλιάδες ευρώ... Όσο για το αμάξι σου, μου φαίνεται παράξενο να μην μπορείς να ξεχωρίσεις τι πήρες... Ο 122 δεν έχει compressor, o 160 έχει. Ο 122 έχει μικρή τουρμπίνα, ο 160 μεγαλύτερη. Από εκεί θα το δεις, άσε τα χρωματιστά γραμματάκια... Ένας άλλος τρόπος είναι απλά να το πατήσεις κ να χρονομετρήσεις (αν δε μπορείς να εκτιμήσεις). Έχουν σχεδόν 2 δεύτερα διαφορά στα 0-100. Ένας ακόμα τρόπος, που όμως θέλει καλό μάτι, είναι να δεις τη διάμετρο των μπροστά δίσκων των φρένων. Το 160 έχει 312mm το 122 έχει 288mm (στους πίσω δίσκους δεν εχουν διαφορά-280mm και τα δύο).
  25. Για πάχος ζάντας 18/7,5 θέλεις 40-43 offset το ελάχιστο. Για 18/8 θέλεις (+6,5mm/0,25ίντσα) -> 47-50. Για 18/8,5 θέλεις (+6,5mm/0,25ίντσα) -> 54-57. Γενικά να ξέρεις όσο μεγαλύτερο είναι το offset τόσο πιο μέσα στον θόλο μπαίνει η ζάντα. Εξαρτάται όμως και από το πάχος της αν θα βρίσκει.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.