soto Posted November 28, 2006 Report Posted November 28, 2006 Στο 6η2 ξέρει κανείς τι σημαίνει η παραπάνω ένδειξη όταν ανάψει στον πίνακα οργάνων? Quote
soilac Posted November 28, 2006 Report Posted November 28, 2006 EPC σημαίνει Electronic Power Control. Τώρα αυτό μεταφράζεται από το πιο απλό πρόβλημα μέχρι το πιο σύνθετο. Δεν πας να το δεις να είσαι σίγουρος... Quote
polakias_16v Posted November 29, 2006 Report Posted November 29, 2006 EPC σημαίνει Electronic Power Control. Τώρα αυτό μεταφράζεται από το πιο απλό πρόβλημα μέχρι το πιο σύνθετο. Δεν πας να το δεις να είσαι σίγουρος... Φιλε το EPC δεν ειναι τιποτα το τρομερο,απλα μην ξαναβαλης βενζινη απο το τελευταιο βενζιναδικο που εβαλες.Σκαρτη βενζινη με λιγα λογια. 1 Quote
soilac Posted November 29, 2006 Report Posted November 29, 2006 Φιλε το EPC δεν ειναι τιποτα το τρομερο,απλα μην ξαναβαλης βενζινη απο το τελευταιο βενζιναδικο που εβαλες.Σκαρτη βενζινη με λιγα λογια. Μακάρι να είναι αυτό αλλά δεν είναι πάντα αυτό... http://www.carsurvey.org/viewcomments_review_45151.html http://townhall-talk.edmunds.com/direct/view/.ee994fa/3613 Quote
giannispolo Posted November 29, 2006 Report Posted November 29, 2006 για τσέκαρε τους "λ" sensors σου.. και πες μας πάλι Quote
atrias Posted November 30, 2006 Report Posted November 30, 2006 τσέκαρε αν ανάβουν και τα φώτα των φρένων πίσω σε δύο polo 6n2 που πέρασαν από τα χέρια μου έφταιγε αυτό και αν είναι αυτό είναι 20 ευρώ δουλειά στην αντιπροσωπεία Quote
konstantinos passat Posted November 30, 2006 Report Posted November 30, 2006 τσέκαρε αν ανάβουν και τα φώτα των φρένων πίσω σε δύο polo 6n2 που πέρασαν από τα χέρια μου έφταιγε αυτό και αν είναι αυτό είναι 20 ευρώ δουλειά στην αντιπροσωπεία Παιζει και αυτο. Ηλεκτροβαλβιδα φωτων στοπ λέγεται. Αν εισαι ακομα εγγυηση σε καλυπτει κανονικα. Quote
soto Posted November 30, 2006 Author Report Posted November 30, 2006 Το αμάξι είναι έτοιμο Κώστα. Προχθές το έβγαλα από το συνεργείο, και απ'ότι φαίνεται όλα πήγαν καλά Πιθανόν τελικά η ένδειξη EPC να ανάβει γιατί πράγματι το ένα στοπ πίσω δεν λειτουργεί,και άναψε κατά την διαδρομή από το συνεργείο στο σπίτι.Κάποια μέρα αφού τελειώσω με κάτι ηλεκτρολογικά που έχουν μείνει θα το ξαναπάω για να δούμε με το διαγνωστικό τον λόγο που άναψε η ένδειξη. Α και κάτι άλλο. Όταν λέμε ηλεκτρονικός έλεγχος ισχύoς(EPC) τι ακριβώς σημαίνει? Έχει κάποια επίδραση στην απόδοση του κινητήρα?Και αν ναι είναι τόσο σοβαρό,ώστε να συμβαίνει αν δεν ανάβει ας πούμε ένα στοπ? Ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια. Quote
GolfRS Posted November 30, 2006 Report Posted November 30, 2006 Το αμάξι είναι έτοιμο Κώστα. Προχθές το έβγαλα από το συνεργείο, και απ'ότι φαίνεται όλα πήγαν καλάΠιθανόν τελικά η ένδειξη EPC να ανάβει γιατί πράγματι το ένα στοπ πίσω δεν λειτουργεί,και άναψε κατά την διαδρομή από το συνεργείο στο σπίτι.Κάποια μέρα αφού τελειώσω με κάτι ηλεκτρολογικά που έχουν μείνει θα το ξαναπάω για να δούμε με το διαγνωστικό τον λόγο που άναψε η ένδειξη. Α και κάτι άλλο. Όταν λέμε ηλεκτρονικός έλεγχος ισχύoς(EPC) τι ακριβώς σημαίνει? Έχει κάποια επίδραση στην απόδοση του κινητήρα?Και αν ναι είναι τόσο σοβαρό,ώστε να συμβαίνει αν δεν ανάβει ας πούμε ένα στοπ? Ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια. Φίλε μου μιας και (ως γνωστόν) είμαι γάτα, θα σε βγάλω απο τον κόπο, και θα σου πώ ότι στο Gti (δέν ξέρω για τα άλλα 6N2) το EPC ΑΝΑΒΕΙ όταν καεί είτε λάμπα πίσω (φρένων) είτε η βαλβίδα φρένων.Μου συνέβει και μένα στον δρόμο και αρχικά φρίκαρα, αλλά το έψαξα και με μιά αλλαγή πίσω λάμπας όλα ήταν ΟΚ. Για πές μας και εντυπώσεις απο το τουτου. Quote
soto Posted November 30, 2006 Author Report Posted November 30, 2006 Ελπίζω να είναι αυτό τελικά. Τώρα από εντυπώσεις ...τι να πω! Καμία σχέση.Διπλά άλογα βλέπεις! Ωστόσο ακόμα δεν το έχω οδηγήσει πέρα από την διαδρομή συνεργείο-σπίτι(δύο τετράγωνα). Θέλω το σαββατοκύριακο να βάλω το ταμπλό,γιατί όπως είναι τώρα δεν μπορώ να οδηγήσω. Οπότε...νεότερα από βδομάδα. Quote
GolfRS Posted November 30, 2006 Report Posted November 30, 2006 Ελπίζω να είναι αυτό τελικά.Τώρα από εντυπώσεις ...τι να πω! Καμία σχέση.Διπλά άλογα βλέπεις! Ωστόσο ακόμα δεν το έχω οδηγήσει πέρα από την διαδρομή συνεργείο-σπίτι(δύο τετράγωνα). Θέλω το σαββατοκύριακο να βάλω το ταμπλό,γιατί όπως είναι τώρα δεν μπορώ να οδηγήσω. Οπότε...νεότερα από βδομάδα. Και που να το πειράξεις κιόλας... Quote
kostaslamia Posted March 13, 2008 Report Posted March 13, 2008 Γειά σε όλους... Ενα προβληματάκι έχω παιδιά. Πριν 2 μέρες μου άναψε ξαφνικά το EPC. Mετά απο 10-15 λεπτά και το "engine"... Tο POLO όμως μιά χαρά. Κανένα προβλημα. Εκανα αρκετα χιλιόμετρα ζορίζοντάς το και τίποτα. Το πάω σε ένα φίλο μου "BOSCH SERVICE" και ο εγκέφαλος έβγαζε πρόβλημα στα φρένα. Σε μια βαλβίδα απο οτι μου είπε... Εσβησε το EPC kai to ENGINE και ειπε να το κοιτάξουμε καλύτερα το Σάββατο. Οταν το πήρα μετα απο 10-15 λεπτά ανάψανε πάλι... Χωρις όμως να έχει πρόβλημα στο φρένο... Τι πρόβλημα είναι αυτό? Λέτε να μου "πάρει το κεφάλι" Για το κόστος φοβάμαι.... Quote
Guest dubbeR_Stoilas Posted March 13, 2008 Report Posted March 13, 2008 Λογικά δεν ανάβουν ή είναι μόνιμα αναμένα τα στοπ σου. Να αλλάξεις τη βαλβίδα ΑΜΕΣΑ, 10¤ έχει. Quote
kostaslamia Posted March 13, 2008 Report Posted March 13, 2008 (edited) Πλακα πλάκα δεν το δοκίμασα αυτό... Δεν το είδα... Θα το δοκιμάσω σε 2 ώρες και θα σου πω.... Θα πάρω και μια γνώμη απο την Βιργινία... Σ'ευχαριστώ....!!!! Edited March 13, 2008 by FARINAS Quote
sav6n2 Posted March 13, 2008 Report Posted March 13, 2008 Πλακα πλάκα δεν το δοκίμασα αυτό... Δεν το είδα... Θα το δοκιμάσω σε 2 ώρες και θα σου πω.... Θα πάρω και μια γνώμη απο την Βιργινία... Σ'ευχαριστώ....!!!! αυτη η βιργινία ποια είναι? κάπου εδώ μέσα έχει ξαναναφερθεί κ δε ξέρω ποια είναι κ που κολλάει. plz,ας μου πει κάποιος.@ Quote
kostaslamia Posted March 13, 2008 Report Posted March 13, 2008 Την εβαλα και ολα ειναι οκ... Απο φώτα είμαστε μιά χαρα... Ποιος ξέρει τώρα... θα δούμε το σάββατο. Ελπίζω.... Quote
konstantinos passat Posted March 13, 2008 Report Posted March 13, 2008 Hλεκτροβαλβιδα φωτων στοπ ειναι. Μπορει να μην σου αναβει ο τριτο φως στοπ ή να μην λειτουργει καποιο. Εμενα στο Leon το ειχε κανει,αναψαν τα λαμαπακια που αναφερεις κι εσυ αλλα λειτουργουσαν κανονικα τα φωτα μετα. Πηγα αλλαξα την βαλβιδα και ολα οκ τωρα. Quote
sav6n2 Posted March 13, 2008 Report Posted March 13, 2008 όντως αυτή η βαλβίδα είναι φαινόμενο κλασικής βλάβης κ είναι σίγουρα αυτό το πρόβλημα. όταν όμως είχα κ γω TO ίδιο πρόβλ δεν είχα ιδέα κ στό συνεργείο που πηγα με μαμησαν στα τιμή. Quote
kostaslamia Posted March 13, 2008 Report Posted March 13, 2008 Σήμερα το βράδυ πήγα σε ένα χωριό 30km εκτός Λαμίας. Χαλαρά στον δρόμο. Ξαφνικά πατούσα γκάζι και αυτο τπτ.... Δεν ανεβαζε ούτε στροφες. Το εσβησα, το αφησα 10-15 sec και μετα όλα κανονικα.... Στην επιστροφή του εδωσα λίγο και καταλαβε Κανένα προβλημα παλι. Ενα φιλαράκι απο εκεί έχει SCODA OCTAVIA και είχε το ίδιο προβλημα με τις συγκεκριμένες ενδείξεις. Απο καύσιμο την πάτησε... Χωρις να του πω τπτ εγώ. 40 λεπτα πριν μου βγάλει τις ενδείξεις(πριν 3 ημερες), είχα παει για βενζινη. Ηταν στο κόκκινο και το γέμισα σχεδόν. Λέτε να είναι μόνο αυτό? Γίνεται? Quote
konstantinos passat Posted March 14, 2008 Report Posted March 14, 2008 Σήμερα το βράδυ πήγα σε ένα χωριό 30km εκτός Λαμίας. Χαλαρά στον δρόμο. Ξαφνικά πατούσα γκάζι και αυτο τπτ.... Δεν ανεβαζε ούτε στροφες. Το εσβησα, το αφησα 10-15 sec και μετα όλα κανονικα.... Στην επιστροφή του εδωσα λίγο και καταλαβε Κανένα προβλημα παλι. Ενα φιλαράκι απο εκεί έχει SCODA OCTAVIA και είχε το ίδιο προβλημα με τις συγκεκριμένες ενδείξεις. Απο καύσιμο την πάτησε... Χωρις να του πω τπτ εγώ. 40 λεπτα πριν μου βγάλει τις ενδείξεις(πριν 3 ημερες), είχα παει για βενζινη. Ηταν στο κόκκινο και το γέμισα σχεδόν. Λέτε να είναι μόνο αυτό? Γίνεται? Ειναι πιθανο να εγινε απο βενζινα. Το EPC ειναι ακομα αναμμενο? Quote
Guest dubbeR_Stoilas Posted March 14, 2008 Report Posted March 14, 2008 Δες και πολλαπλασιαστές και δες το άμεσα μη πας με τίποτα λιωμένα πιστόνια στο συνεργείο κι εσύ Quote
kostaslamia Posted March 14, 2008 Report Posted March 14, 2008 Το EPC και το ENGINE είναι ακόμα αναμμένα. Λιωμένα πιστόνια? Μη μου λες τέτοια Δε θα σήκωνε θερμοκρασία έτσι? Quote
kostaslamia Posted March 14, 2008 Report Posted March 14, 2008 Αν παθει κάτι το POLO βρήκα το επόμενο VW που θα πάρω.... Quote