professor Posted February 1, 2009 Report Posted February 1, 2009 Το project ολοκληρώθηκε χθες και το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό τόσο από λειτουργικής όσο και από αισθητικής απόψεως. Μιλάμε πάντα για το στάνταρ φωτισμό και όχι για τα ενεργά xenon φώτα τα οποία απλά βρίσκονται σε άλλο επίπεδο και είναι ότι καλύτερο μπορεί να έχει κανείς. Ξεκινάω λοιπόν από το εξωτερικό φωτισμό. Στα φώτα θέσεως χρησιμοποιήθηκαν λαμπτήρες Philips bluevision (ψείρες) 5W,και στη μεσαία και μεγάλη σκάλα οι Philips xtreme performance 80% more light . Παράλληλα αλλάχθηκαν και οι λαμπτήρες των προβολέων ομιχλης με philips bluevision xenon effect. Τέλος πίσω στην πινακίδα τοποθετήθηκαν σωληνωτές LED 5W αλλά δεν λειτούργησαν διότι προφανώς δεν είχαν την κατάλληλη αντίσταση και έτσι τοποθετήθηκαν απλές σωληνωτές Philips 7W. Περνάω τώρα στον εσωτερικό φωτισμό. Στις πλαφονιέρες μπρος και πίσω τοποθετήθηκαν μετά και από πολλές δοκιμές και διαβουλεύσεις με τον Κώστα (anastos) ψείρες Gigalux 5W (made in Japan) ενώ στα σκιάδια σωληνωτές τύπου Led (με έξι λεντάκια η κάθε μία) μάρκας Τriffa (made in Germany) οι οποίες παραδόξως λειτούργησαν. Έτσι λοιπόν μ΄ένα κόστος της τάξεως των 100 περίπου ευρώ αλλάχθηκαν σχεδόν όλοι οι λαμπτήρες και άλλαξε άρδην όλη η εικόνα του αυτοκινήτου. Quote
merlin aris Posted February 1, 2009 Report Posted February 1, 2009 Το project ολοκληρώθηκε χθες και το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό τόσο από λειτουργικής όσο και από αισθητικής απόψεως. Μιλάμε πάντα για το στάνταρ φωτισμό και όχι για τα ενεργά xenon φώτα τα οποία απλά βρίσκονται σε άλλο επίπεδο και είναι ότι καλύτερο μπορεί να έχει κανείς. Ξεκινάω λοιπόν από το εξωτερικό φωτισμό. Στα φώτα θέσεως χρησιμοποιήθηκαν λαμπτήρες Philips bluevision (ψείρες) 5W,και στη μεσαία και μεγάλη σκάλα οι Philips xtreme performance 80% more light . Παράλληλα αλλάχθηκαν και οι λαμπτήρες των προβολέων ομιχλης με philips bluevision xenon effect. Τέλος πίσω στην πινακίδα τοποθετήθηκαν σωληνωτές LED 5W αλλά δεν λειτούργησαν διότι προφανώς δεν είχαν την κατάλληλη αντίσταση και έτσι τοποθετήθηκαν απλές σωληνωτές Philips 7W. Περνάω τώρα στον εσωτερικό φωτισμό. Στις πλαφονιέρες μπρος και πίσω τοποθετήθηκαν μετά και από πολλές δοκιμές και διαβουλεύσεις με τον Κώστα (anastos) ψείρες Gigalux 5W (made in Japan) ενώ στα σκιάδια σωληνωτές τύπου Led (με έξι λεντάκια η κάθε μία) μάρκας Τriffa (made in Germany) οι οποίες παραδόξως λειτούργησαν. Έτσι λοιπόν μ΄ένα κόστος της τάξεως των 100 περίπου ευρώ αλλάχθηκαν σχεδόν όλοι οι λαμπτήρες και άλλαξε άρδην όλη η εικόνα του αυτοκινήτου. Καλοριζικα ολα pro!Του αλλαξες τα φωτα!!! Quote
professor Posted February 1, 2009 Author Report Posted February 1, 2009 Ευχαριστώ πολύ. Που χάθηκες εσύ? Τι έκανες τελικά με το parkpilot? Quote
merlin aris Posted February 1, 2009 Report Posted February 1, 2009 Ευχαριστώ πολύ. Που χάθηκες εσύ? Τι έκανες τελικά με το parkpilot? Τιποτα ακομα αυριο θα παω να το αφησω.Πηγα και πηγαν να μου δωσουν ενα fox και το καναμε για μια βδομαδα μετα!ακου fox εκει ουτε τα τσιγαρα μου χωρανε ποσο μαλλον η οικογενεια!Το εκανες διαστημοπλοιο ε? Quote
panostok Posted February 1, 2009 Report Posted February 1, 2009 (edited) Γιωργο θα συμφωνήσω με τον Αρη,του αλλαξες τα φώτα...!!! Με αυτος τους λαμπτηρες (Philips xtreme performance 80% more light) ειδες μεγαλη διαφορα? E ρε Γιωργη τι μας κανεις ολο ιδεες μας βαζεις.Δε μου λες Η7 δεν εχουμε εμεις?Για να αρχισω να ψαχνω στο ιντερνετ. Edited February 1, 2009 by panostok Quote
Passat_3b Posted February 1, 2009 Report Posted February 1, 2009 Καλά όλα αυτά αλλά καμιά εικόνα θα δούμε? Αντε ,άντε! Quote
foti_gti_golf Posted February 1, 2009 Report Posted February 1, 2009 Ελα να ανεβαινουνε οι φωτο!!!!!!!!!!! :lol: :lol: Quote
professor Posted February 1, 2009 Author Report Posted February 1, 2009 Γιωργο θα συμφωνήσω με τον Αρη,του αλλαξες τα φώτα...!!! Με αυτος τους λαμπτηρες (Philips xtreme performance 80% more light) ειδες μεγαλη διαφορα?E ρε Γιωργη τι μας κανεις ολο ιδεες μας βαζεις.Δε μου λες Η7 δεν εχουμε εμεις?Για να αρχισω να ψαχνω στο ιντερνετ. Καλώς τον Πάνο. Πράγματι οι λαμπτήρες μας είναι Η7. Τώρα όσον αφορά την απόδοση έχουν πράγματι καλύτερη απόδοση οι παραπάνω λαμπτήρες και εκπέμπουν λευκότερο φως. Το καταλαβαίνεις όταν αλλάζεις τη μία από τις δύο και ανάβεις τα φώτα και στέκεσαι απέναντι και τα παρατηρείς. Επίσης παρατήρησα ότι δεν "μπλεδίζουν" καθόλου αλλά δημιουργούν μέσα από τους προζέκτορες ένα φαντασμαγορικό ιρίδισμα. Οι ψείρες τώρα ήταν απαράδεκτες διότι το φως τους"κιτρίνιζε" λόγω του ότι ήταν νορμάλ όπως και οι ΗΒ4 των προβολέων ομίχλης (μάρκας Sylvania) . Δυστυχώς δεν υπήρχε Philips xtreme performance 80% more light σε ΗΒ4 και έτσι τοποθέτησα τις Bluevision οι οποίες εκπέμπουν λευκό φως με ένα πολύ ελαφρό τόνο μπλε. Όσο για το εσωτερικό,έγινε η νύχτα μέρα ,πραγματικό διαστημόπλοιο και για φωτογραφίες ίδωμεν όταν βρω τη φωτογραφική από κει που την έχω καταχωνιάσει. Quote
svouras Posted February 1, 2009 Report Posted February 1, 2009 Το project ολοκληρώθηκε χθες και το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό τόσο από λειτουργικής όσο και από αισθητικής απόψεως. Μιλάμε πάντα για το στάνταρ φωτισμό και όχι για τα ενεργά xenon φώτα τα οποία απλά βρίσκονται σε άλλο επίπεδο και είναι ότι καλύτερο μπορεί να έχει κανείς. Ξεκινάω λοιπόν από το εξωτερικό φωτισμό. Στα φώτα θέσεως χρησιμοποιήθηκαν λαμπτήρες Philips bluevision (ψείρες) 5W,και στη μεσαία και μεγάλη σκάλα οι Philips xtreme performance 80% more light . Παράλληλα αλλάχθηκαν και οι λαμπτήρες των προβολέων ομιχλης με philips bluevision xenon effect. Τέλος πίσω στην πινακίδα τοποθετήθηκαν σωληνωτές LED 5W αλλά δεν λειτούργησαν διότι προφανώς δεν είχαν την κατάλληλη αντίσταση και έτσι τοποθετήθηκαν απλές σωληνωτές Philips 7W. Περνάω τώρα στον εσωτερικό φωτισμό. Στις πλαφονιέρες μπρος και πίσω τοποθετήθηκαν μετά και από πολλές δοκιμές και διαβουλεύσεις με τον Κώστα (anastos) ψείρες Gigalux 5W (made in Japan) ενώ στα σκιάδια σωληνωτές τύπου Led (με έξι λεντάκια η κάθε μία) μάρκας Τriffa (made in Germany) οι οποίες παραδόξως λειτούργησαν. Έτσι λοιπόν μ΄ένα κόστος της τάξεως των 100 περίπου ευρώ αλλάχθηκαν σχεδόν όλοι οι λαμπτήρες και άλλαξε άρδην όλη η εικόνα του αυτοκινήτου. Καλοριζικα τα νεα φωτα. Πραγματικα του αλλαξες τα φωτα. . Μπορω να σου πω οτι στο πολο που ειχα, τις ειχα ολες αντικαταστησει με Philips bluevision και ειχα δει μεγαλη διαφορα με τις εργοστασιακες. Quote
pescarus Posted February 1, 2009 Report Posted February 1, 2009 (edited) Εξωτερικός φωτισμός Philips Ultravision Xenon Effect 4300K W5W πριν μετά Edited February 1, 2009 by pescarus Quote
professor Posted February 1, 2009 Author Report Posted February 1, 2009 Εξωτερικός φωτισμόςPhilips Βluevision W5W πριν μετά Μπράβο Γιάννη ωραία και άκρως διαφωτιστική η φωτογράφησή σου αλλά έπρεπε να βγάλεις και από το πλαϊ για να δούμε και το φως από τις Η7 Diamond. Τέλος να σε διορθώσω σχετικά με τις ψείρες που έβαλες. Αν θυμάμαι καλά δεν είναι Bluevision αλλά ultravision xenon effect 4300 kelvin. Quote
pescarus Posted February 1, 2009 Report Posted February 1, 2009 (edited) Θα γίνει και αυτό αλλα δεν είχα χώρο να βγάλω Photo και από πολύ κοντα μιξάρει με το Xenon. Σωστός με τις Philips Edited February 1, 2009 by pescarus Quote
panostok Posted February 1, 2009 Report Posted February 1, 2009 (edited) Παιδια επειδη δεν εχω ιδεα απο λαμπες και επειδη μας μπριζωσε παλι ο Γιωργος με το project,βρηκα και αυτες στο ebay http://cgi.ebay.com/OSRAM-H7-NIGHTBREAKER-...5QQcmdZViewItem , τι λετε καλες ειναι ή καλύτερα τις PHILIPS? Edited February 1, 2009 by panostok Quote
professor Posted February 2, 2009 Author Report Posted February 2, 2009 Παιδια επειδη δεν εχω ιδεα απο λαμπες και επειδη μας μπριζωσε παλι ο Γιωργος με το project,βρηκα και αυτες στο ebay http://cgi.ebay.com/OSRAM-H7-NIGHTBREAKER-...5QQcmdZViewItem ,τι λετε καλες ειναι ή καλύτερα τις PHILIPS? Καλησπέρα Πάνο. 'Οπως βλέπεις έχω μια σχετική εμπειρία με τις λάμπες Philips και είμαι ευχαριστημένος με την απόδοσή τους.Όσο για τις Osram και αυτές πρέπει να είναι πολύ καλές,το πρόβλημα είναι που τις βρίσκεις. Το internet σίγουρα θα σε εξυπηρετήσει γιατί εγώ που έψαξα στη Θεσ/νίκη δεν μπόρεσα να τις βρω. Νομίζω ότι οι Philips είναι πιο διαδεδομένες και τις βρίσκεις και σε καλύτερη τιμή. Quote
pescarus Posted February 2, 2009 Report Posted February 2, 2009 (edited) Εξωτερικός φωτισμός Η7 Philips DiamondVision 5000K Πριν Μετά Edited February 2, 2009 by pescarus Quote
professor Posted February 2, 2009 Author Report Posted February 2, 2009 Εξωτερικός φωτισμόςΗ7 Philips DiamondVision 5000K Πριν Μετά Philips forever και πάλι Philips Quote
pescarus Posted February 2, 2009 Report Posted February 2, 2009 Philips forever και πάλι Philips Φυσικά ο Γιώργος βοήθησε για την προμήθεια των Philips W5W και H7 Quote
panostok Posted February 2, 2009 Report Posted February 2, 2009 Eυχαριστω Γιωργο, θα κοιταξω κι εγω εδω Κομοτηνη να βρω αυτες τις λαμπες,μια που είναι δοκιμασμενες,και αν δεν τις βρω θα κανω παραγγελια απο ebay. Quote
Nikos_Passat_2.0T Posted February 9, 2009 Report Posted February 9, 2009 Θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημοσίως τους Γιώργο (Professor) και Κώστα (anastos) που την Κυριακή το πρωί πραγματικά μου άλλαξαν τα φώτα και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ!!! Παίδες είστε άψογοι! Πραγματικά τη νύχτα που τα είδα, είναι κορυφαία! Μπράβο Γιώργο που πέτυχες ακριβώς το χρώμα των xenon μας! Κώτσο σε ευχαριστώ για τα "ακροβατικά" που έκανες και άλλαξες το προβολάκι με "κλειστά τα μάτια"! For the record, τα παιδιά μου άλλαξαν τις ψείρες (θέσεως), τις βοηθητικές για τις στροφές και τα προβολάκια σε 5 λεπτά και τις έκαναν ίδιο χρώμα με τα xenon. Οι λάμπες είναι οι Philips Blue Vision. Quote
professor Posted February 9, 2009 Author Report Posted February 9, 2009 Να ΄σαι καλά Πρόεδρε. Εξάλλου δεν μπορούσαμε να αφήσουμε το προεδρικό μας αυτοκίνητο χωρίς xenon effect. Quote
anastos Posted February 9, 2009 Report Posted February 9, 2009 Δεν κάνει τίποτα και συμφωνώ με τον αντιπρόεδρο. Τι τα υπόλοιπα "απλά" αυτοκίνητα να είναι high και το προεδρικό στα low δεν γίνονται τέτοια πράγματα. Τώρα φυσικά απομένει και κάτι ακόμα για να του δώσει και την ανάλογη "φρεσκάδα", απ' ότι λέγαμε. Θυμάσαι κύριε πρόεδρε ? Quote
Nikos_Passat_2.0T Posted February 9, 2009 Report Posted February 9, 2009 Ρε αλήτες! Δεν ντρέπεστε να με δουεύετε ψιλό γαζί??? Κώστα έχει ήδη δρομολογηθεί! Τετάρτη το πρωί θα προσπαθήσω να το ξανακάνω μαύρο! Ε! Και κομμένο το δούλεμα με το προεδριλίκι! Εντάξει!? Όχι με βρήκατε μικρό και με εκμεταλεύεστε! Quote
merlin aris Posted March 16, 2009 Report Posted March 16, 2009 Ρε παιδια σημερα παρατηρησα οτι στα στανταρ του αυτοκινητου μου υπαρχει η χειροκινητη λειτουργια com.home-leav.home!γνωριζει κανεις τι κανει η πως γινεται αυτο? Quote
Andreas4023 Posted March 16, 2009 Report Posted March 16, 2009 Ρε παιδια σημερα παρατηρησα οτι στα στανταρ του αυτοκινητου μου υπαρχει η χειροκινητη λειτουργια com.home-leav.home!γνωριζει κανεις τι κανει η πως γινεται αυτο? μολις εχεις τα φωτα στο auto αναβουν οταν το ξεκλειδωνεις και οταν φευγεις πατας μια το σινιαλο και αναβουν για καποια δευτερολεπτα μεχρι να απομακρυνθεις απο το οχημα!!! Quote
merlin aris Posted March 16, 2009 Report Posted March 16, 2009 (edited) μολις εχεις τα φωτα στο auto αναβουν οταν το ξεκλειδωνεις και οταν φευγεις πατας μια το σινιαλο και αναβουν για καποια δευτερολεπτα μεχρι να απομακρυνθεις απο το οχημα!!! 'black-magic golf'ευχαριστω πολυ μετα απο 2,5 το καταλαβα νομιζα πως δεν το ειχα! αυριο με το που παω θα το δοκιμασω Edited March 16, 2009 by merlin aris Quote