Jump to content
tsabasid

Συμβουλή Αγοράς. Πόλο Και Yaris

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά. Πρόκειται να προβώ στην αγορά καινούριου αυτοκινήτου μέσα στις επόμενες μέρες. Να πω ότι είμαι νέος οδηγός και θα είναι το 1ο μου αυτοκίνητο, και μέχρι τώρα δεν είχα καμιά επαφή με το ζήτημα αυτοκίνητο.

 

Είμαι ανάμεσα στα 2 μοντέλα, Yaris και Polo. Τα έχω οδηγήσει σε test drive και τα 2. Μια χαρά μου φάνηκαν και τα 2, απλά το Πόλο ίσως λίγο απότομο, σε σχέση με αυτά που είχα συνηθίσει. Εσωτερικά προφανώς  το Polo είναι κλάσεις ανώτερο, αλλά ακούω παντού για την αξιοπίστία της Τογιότα και το χαμηλότερο κόστος συντήρησης σε σχέση με VW. Αναφέρομαι στην έκδοση Active Plus για Yaris, και Comfortline για Polo.  5θυρα Diesel και τα 2.

 

Μπορεί κάποιος που πιθανόν έχει εμπειρία και στα 2, ή γενικότερα, να μου πει την άποψη του; Ελπίζω να επιτρέπεται να συζητήσω για άλλη μάρκα πλην VW στο forum. Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ προτεινω να πας να δεις και το νεο corsa, πιστευω οτι ειναι καλυτερο και απο τα δυο προαναφερθεντα

Link to comment
Share on other sites

Το αυτοκίνητο θα είναι για μένα και τη μητέρα μου. Προς το παρόν, οδηγός θα είμαι εγώ αλλά και αυτή σε λίγο πιθανόν να βγάλει δίπλωμα. Δεν της αρέσει η ιδέα του Opel, και επειδή αυτή θα έχει τη σημαντικά μεγαλύτερη συμμετοχή (οικονομικά) στην αγορά, είμαστε ανάμεσα σε αυτά τα 2.

Link to comment
Share on other sites

Το νεο yaris ειναι εμετικο εξωτερικα.

Το polo πανεμορφο, ειδικα σαυτη τη γενια.

Sent from my iPhone5 using Tapatalk

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αν επιτρεπέται πόσο σου βγαίνουν και τα 2 αυτοκίνητα??

 

16.600 το Yaris (με έξτρα προβολείς ομίχλης και συναγερμό) και 17.000 το Polo αντίστοιχα στις εκδόσεις Αctive Plus και Comfortline που ανέφερα παραπάνω. Και τα 2 με μεταλλικό χρώμα.

Link to comment
Share on other sites

Παρε οτι σου αρεσει περισσοτερο...και τα δυο ειναι καλα αυτοκινητα...αν θες την αποψη μου αναμεσα στα δυο θα πηγαινα σιγουρα στο polo γιατι οπως  ειπε και ο nikdev ειναι πανεμορφο

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες,

 

Το yaris εχει καποια σημαντικα προβληματακια στις εκδοσεις Diesel με φιλτρο σωματιδίων DPF (ολα τα euro 5 και πανω εχουν φιλτρο DPF)

Το πρόβλημα εχει να κανει με την αυξηση της στάθμης λαδιου. 

Δες αν θες αυτο το Video

Εχω διαβάσει για θεματάκια με τα φρένα του και απο την αλλη καλα σχόλια για την δυναμη του μοτερ την ελαστικότητα την προθυμία και την μικρη κατανάλωση.

Θα σου πρότυνα οτι αγορά και να κανεις, να κανεις την σχετική ερευνα πρωτα στα τεχνικα κομματια και να δεις αν το οχημα που θες να παρεις καλυπτει τις αναγκες σου και φυσικα εσυ να καλυψεις τις δικες του.

 

Τα σύγχρονα μικρα Turbo Diesel εχουν πολύπλοκα συστήματα τα οποια εχουν και καποιο κοστος αντικατάστασης.

Αν εχεις σκοπο να κανεις χιλιόμετρα ΜΟΝΟ μεσα στην πολη , πολυ μικρες και συντομες αποστασεις θα πρεπει να ξερεις οτι αυτο καταπονεί ενα πολυ ακριβό συστημα οπως ανεφερα παραπανω. Το φιλτρο σωματιδιων DPF (κατι το οποιο εχουν και τα Yaris και τα Polo και ολα τα νεα αυτοκινητα με κλαση ρυπων Euro5+ βαση νομοθεσίας)

Καλο θα ηταν να ρίξεις μια ματια στα παρακάτω άρθρα!

Ειναι πολυ κατανοητά αν και τεχνικά αναφορικά με τα συστήματα DPF και EGR που ενσοματόνουν τα συγχρονα μικρα Diesel.

 

Εχε στο νου σου το κόστος αποσβεσης της ποιο ακριβης Diesel εκδωσης απο την αντιστοιχη βενζίνης. 

για παραδειγμα ποσα χιλιομετρα θα κανεις το χρονο; θα κανεις πανω απο 30.000; 

 

Τέλος θα σου πρότυνα να δεις και το Clio IV το οποιο ειναι ενα πολυ ωραιο και καλό αυτοκίνητο σε εκδόσεις Diesel αν τελικα καταλήξεις σε Diesel και εναλακτικά σε turbo βενζινη 900 κυβικά με πολυ μικρη κατανάλωση.

 

Kαλή επιλογή!

Edited by panos_bklks
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Έγώ έχω ήδη κάνει την πρόταση στη μητέρα μου για βενζινοκίνητο, το οποίο  είναι περίπου 2500 ευρώ φθηνότερο στην ίδια έκδοση αλλά έχει κολλήσει στο θέμα πετρέλαιο. Χιλιόμετρα να σου πω την αλήθεια , πιστεύω 15.000 -20.000/το χρόνο το κόβω να βγάζει το αμάξι. Τα περισσότερα σε αυτοκινητόδρομο.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν θες να δεις ολο το μεγαλο video σχετικα με το Yaris διαβασε τα 2 αρθρα που εβαλα με κοκκινα γραμματα ειναι πολυ συμαντικο

Δεν προκειται κανενας πωλητης σε καμια αντιπροσωπεια να σου τα πει αρχικα γιατι θελει να πουλησει το ποιο ακριβο Dieselακι και σε 2η φαση γιατι ειναι κατα γενικη ομολογια ειναι ασχετοι για αυτο που πουλανε.

Τωρα για τα χιλιομετρα... βαλτε τα κατω με νουμερα σχετικα με το ποτε θα γινει αποσβεση απο το Diesel.

απλα προσπαθησε να βρεις τις πραγματικες καταναλωσεις με λιγο ψάξιμο στο internet αφου αυτες που ανακοινωνουν οι εταιριες δεν ειναι πραγματικές.

 

Να πω οτι δεν ειμαι κατα του Diesel ετσι!

Πετρελαιο εχω και εγω απλα η αγορα που εκανα ηταν πληρως συνηδιτοποιημένη και εγινε βαση των χιλιομέτρων που κανω και γνωρίζοντας σε καποιο βαθμοτις απαιτήσεις της τεχνολογιας που αγορασα

Edited by panos_bklks
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.