Akaleo Posted June 14, 2015 Report Share Posted June 14, 2015 (edited) Μου σφυριζουνε τα φρένα ακόμα και αν πατάω απαλά το πεντάλ! Τι φάση? Πάω για αλλαγή δισκόφρενα? Χελπ! Edited September 13, 2015 by Akaleo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikdev Posted June 14, 2015 Report Share Posted June 14, 2015 Εκτος απο το αυτονοητο να τελειωνουν τα τακακια, θυμασαι να εκανες αποτομα φρεναρισμα με πολλα χλμ, ισως τα εψησες και γι αυτο τωρα να ακουγονται λιγακι Sent from my iPhone5 using Tapatalk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIANNIS_KAN Posted June 17, 2015 Report Share Posted June 17, 2015 Εμένα πάντως μου είπαν δυο φρενάδες για παρόμοιο πρόβλημα ότι έχει πολύ ψωμί το τακάκι μου και ότι απλά έτσι είναι η πάστα της μάρκας (Mindex). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkyNet Posted June 17, 2015 Report Share Posted June 17, 2015 Η συμπεριφορά αυτή είναι από την αρχή ή όχι; Αν όχι τότε το τακάκι σου είναι στα τελευταία. Μια βόλτα από το συνεργείο σου για έλεγχο και αντικατάσταση 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akaleo Posted June 17, 2015 Author Report Share Posted June 17, 2015 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Απότομα φρεναρισματα έχω κάνει όποτε έχουν ψηθεί! Πιστεύω να μη τα φτυσουνε τελείως και μείνω χωρίς φρένα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 21, 2015 Report Share Posted June 21, 2015 Το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ σφυρίζουνε τα φρένα και επίσης ακούγετε και ο γνωστός θόρυβος τριβής "ξύσιμο" λες και τα τακάκια είναι φαγωμένα. Στο συνεργείο που το τσέκαρε ο άνθρωπος μου είπε πως τα τακάκια είναι μια χαρά και πράγματι το είδα και εγώ. Μου είπε πως ενδέχεται από από απότομο φρενάρισμα να φαγώθηκε περισσότερο σε κάποιο σημείο και μέχρι να έρθει στο ίδιο επίπεδο κάνει τα παραπάνω. Συνήθως το σφύριγμα γίνεται κατά την επαφή με το νερό... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikdev Posted June 25, 2015 Report Share Posted June 25, 2015 (edited) Για προσωρινη λυση, εαν τα τακακια δεν εχουν ψηθει ολοκληρωτικα, κι αυτο φαινεται απο την αλλαγη χρωματος, κι εφοσον το υλικο τριβης εχει μια επαρκη ποσοτητα (παχος) να βγουν και να λειανθουν ελαχιστα σε τροχο ωστε να γινουν ομοιομορφα και ν αποκτησουν ενα νεο καθαρο στρωμα υλικου. Θα χρειαστουν ωστοσο μερικα χιλιομετρα ωστε ναποκτησουν τη φορμα των δισκων, που αυξανονται οσο αυξανεται κι η αντιστοιχη φθορα στις δισκοπλακες. Αλλη λυση, ειναι η εφαρμογη παστας thermoquiet η οποια ομως ειναι προσωρινη και κουραστικη. Sent from my iPhone5 using Tapatalk Edited June 25, 2015 by nikdev 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angelosvern Posted June 25, 2015 Report Share Posted June 25, 2015 Για προσωρινη λυση, εαν τα τακακια δεν εχουν ψηθει ολοκληρωτικα, κι αυτο φαινεται απο την αλλαγη χρωματος, κι εφοσον το υλικο τριβης εχει μια επαρκη ποσοτητα (παχος) να βγουν και να λειανθουν ελαχιστα σε τροχο ωστε να γινουν ομοιομορφα και ν αποκτησουν ενα νεο καθαρο στρωμα υλικου. Αυτος που θα το κανει θα πρεπει να γνωριζει υην δουλεια και να ειναι λεπτολογος 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikdev Posted July 24, 2015 Report Share Posted July 24, 2015 Χρειάζεται μια σχετική προσοχή να μην τα λειάνει πολύ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akaleo Posted July 29, 2015 Author Report Share Posted July 29, 2015 (edited) Ευχαριστώ!! Εριξα ενα πλύσιμο με πίεση και τώρα δεν παρατηρώ κάποιο σφύριγμα! Λέτε να έφταιγε το ότι είχαν κάτσει λάδια? Edited September 13, 2015 by Akaleo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...