Jump to content
George N.

Βοήθεια για αγορά Jetta! (Μεταχειρισμένου)

Recommended Posts

Κατ`αρχήν θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ΓΕΙΑ στην παρέα μιας και είμαι νέο μέλος στην όμορφη παρέα σας!

 

Από εκεί και πέρα μετά από πολύ ψάξιμο και μελέτη περί αναγκών-ομορφιάς-κατανάλωσης κλπ. κατέληξα στην αγορά ενός Jetta 1400 TSI (τα άλλα 2 στην λίστα ήταν Skoda Octavia 2010 1400 TSI και Toyota Corolla Sedan 2008+ 1330cc).

Άλλα έχω ορισμένες απορίες που μάλλον μονο μελή και κάτοχοι του συγκεκριμενου αυτοκινήτου μπορούν να βοηθήσουν.

Σκεφτόμουν για μοντέλο του 2008+ αλλα τελευταία άλλαξα γνώμη και σκέφτομαι την αγορά ενός 2010 μιας και βλέπω οτι αλλάζουν μερικα πράγματα κύριος στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Να σας πω ότι είχα γλυκαθεί για την έκδοση GT του 2008 με τα 170HP μιας και είχα βρει ένα Highline +Ηλιοροφή (πραγματικα πανέμορφο)  αλλα έπειτα απο ψάξιμο και διάβασμα φοβήθηκα λιγάκι με τα προβλήματα που διάβαζα και έτσιέχω καταλήξει στην έκδοση με τα 122HP και απλού Τurbo (Sportline και Highline) μιας και η έκδοση με τα 140HP κάνει χρήση Turbo+Compressor όπως και το GT η` τα μοντέλα με τα 160HP oποτε σχεδόν ίδια προβλήματα με διαφορετικές συχνότητες λόγο πιέσεων κινητήρα.

Η βοήθεια που θέλω από εσάς έγκειται στα εξής σημεία :

1. Ποιο μοντέλο να προτιμήσω 2008, 2009 ή 2010?

2. Τι να προσέξω στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο? Κωδικός κινητήρα, περίεργοι θόρυβοι κλπ..

3. Μένω Πειραιά που μου προτείνετε να το πάω για έλεγχο? (Μου έχουνε προτείνει το συνεργείο του κ. Δημου DimosAutoPaint στο Μοσχάτο).

4. Ταπετσαρία, τιμόνι πολλών χρησεων και A/C - clima στα μοντέλα του 2010 ισχύουν σαν αυτό της φωτογραφίας ή έχει αλλαχτεί το σαλόνι - τιμόνι κλπ.?

5. Απο 80.000 και πάνω λογικά θα έχει γινει το μεγάλο service κοιτάω αν έχει γίνει αλλαγή κάτι συγκεκριμένο?

6. Υπάρχει δυνατότητα να τοποθετηθούν οι λεπτομέρειες χρωμίου γύρο απο τα παράθυρα όπως είναι στα Highline σε Sportline και αν ξέρει κάποιος πάνω κάτω το κόστος?

Αυτά....Ελπίζω να μην κούρασα πάρα πολύ...Και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

 

(Το είχα κάνει post στη κατηγορια με τα γενικά θέματα αλλα μετά απο προτροπή και από άλλα μελη του forum είπα να το κάνω post και εδώ.)

7285243_a_b.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω κάποια σχέση με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο φίλε Γιώργο, αλλά επειδή βλέπω ότι δεν υπάρχει συμμετοχή από τα υπόλοιπα μέλη, θα σου πω τη δική μου γνώμη και θα σου απαντήσω σε ο,τι γνωριζω. Πρώτα από όλα, κοίτα στην ενότητα του Golf για τους κινητήρες και τα προβλήματα που βγάζουν, μιας και μοιράζονται τα ίδια μηχανικά σύνολα. Τώρα για το έτος, γνώμη μου είναι όσο πιο καινούργιο αντέχει η τσέπη σου, τόσο το καλύτερο. Η ταπετσαρία, το τιμόνι κ το κλιματιστικό εξαρτώνται από την έκδοση και τα έξτρα που έχουν επιλέξει, οπότε τίποτα δεν είναι σίγουρο. Τέλος, μπορείς να βρεις τα χρωμιωμενα μέρη από eBay κλπ και να τα τοποθετήσεις μόνος σου, αλλά προσωπικά θεωρώ πως δεν αξίζει. Πριν αποφασίσεις, φρόντισε να οδηγήσει καλά και για αρκετή ώρα το αυτοκίνητο, να σιγουρευτεις ότι είναι εντάξει στο δρόμο και ότι υπάρχει πλήρες βιβλίο σέρβις. Αυτά από μένα προς το παρόν, σου εύχομαι με το καλό να αποκτήσεις το αυτοκίνητο που επιθυμείς και να σου είναι απροβλημάτιστο κ να το χαρείς!

Link to comment
Share on other sites

Μόλις πριν ένα χρόνο τέτοια εποχή απέκτησαν ένα confortline 1.4 122 tsi. Εκτός από κάποια προβληματακια με τις βαλβίδες n75 και n249 στην αρχή που το πήρα, όλα καλά. Το αυτοκίνητο δεν παίζεται, αθόρυβο, σταθερό, αρκετά γρήγορο και ροπατο. Στην ερωτηση για το εσωτερικό θα σου πω πως τα μοντέλα από το 10 και μετά έχουν πολύ χρηστικό τιμόνι, και πιο όμορφο καντράν καθως και διαφορετικα χειριστήρια του κλίμα. Ότι και να πάρεις είμαι σίγουρος πως δε θα το μετανιώσεις αρκεί να το ελέγξει πριν την αγορά και τα χλμ του να είναι πραγματικά... Εγώ προτίμησαν ένα 1.4 του 9 με 100k km αλλά πραγματικά και με εγγύηση ενός έτους παρά ένα 140ps με 56.000km άγνωστης προέλευσης και με ένα μήνα εγγύηση. 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ φιλε εχω ενα Jetta του 2006 μοντελο με 1,6 8βαλβιδο κινητηρα ομως και με κοντα 400.000 χιλιομετρα.! εχω μεινει απολυτα ικανοποιημενος απο το αυτοκινητο γενικοτερα...Αψογη ποιοτητα κατασκευης σε ολους τους τομεις χωρις τριξιματα σε ταμπλω πορτες κλπ....ο κινητηρας μου δεν καιει καθολου λαδι ουτε νερα παρ ολα τα πολλα του χιλιομετρα....τωρα για τον tsi δεν μπορω να εκφερω αποψη...οσον αφορα ολα τα υπολοιπα θα σου πω πως οσο το προσεχεις σε προσεχει και με το παραπανω.....!!

Link to comment
Share on other sites

αδερφε δεν ξερω αν εχεις αγορασει το ατοκινητο αλλα επειδη εχω το jetta απο το 2008 θα σου πω την προσωπικη μου εμπειρια..εχω το tsi 140 ιππων το οποιο το πηρα καινουργιο.δεν εχω κανενα προβλημα μεχρι τωρα ουτε σε ηλεκτρολογικα ουτε σε μηχανικα μερη αλλα το προσεχω παρα πολυ...φαντασου οτι ακομα και σημερα τα service γινονται στην αντιπροσωπεια..το μονο που εχω αλλαξει ειναι τα αμορτισερ του πορτ μπαγκαζ τα οποια δεν ανοιγαν με το πατημα του κουμπιου απο το κλειδι.μαλιστα πρινα απο ενα χρονο εβαλα το stage 1 της ρεβο στους 205 ιππους πραγμα που στο συστεινω ανεπιφυλακτα μιας και το αυτοκινητο παει σφαιρα!οχι βεβαια πως ηταν αργο πριν το κανω αυτο.ειναι αρκετα οικονομικο στο ταξιδι εκτος πολης αλλα μεσα στην πολη ανεβαινει λιγο η καταναλωση. θα το επαιρνα ξανα αν γυρναγα στο 2008 λογο του πολυ δυνατου κινητηρα του...το καινουργιο προσωπικα μαρεσει πιο πολυ σε ομορφια αλλα το γεγονος οτι κατεβηκε στα 122 αλογα με χαλαει και αυτο γιατι το αυτοκινητο ειναι βαρη και πιστευω οτι τα αλογα που εχασε θα φαινονται ειτε σε επιδοσεις ειτε σε καταναλωση...μακαρι να σε βοηθησα και οτι αλλο θες ρωτησε με!!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.