Γιωργος Τσοχας Posted June 28, 2021 Report Posted June 28, 2021 Καλησπέρα σας, εχω πρόβλημα με τα φρένα μου , όταν πατάω τσιρίζουν . Μπορεί να βοηθήσει κάποιος ? Ευχαριστω . Quote
tsikis007 Posted June 28, 2021 Report Posted June 28, 2021 Πρέπει να βγάλεις τροχούς για να δεις τι παίζει. Quote
nikdev Posted June 29, 2021 Report Posted June 29, 2021 Πετραδάκι θα πιάστηκε Sent from my iPhone using Tapatalk Quote
nouli Posted July 13, 2021 Report Posted July 13, 2021 On 28/6/2021 at 5:49 ΜΜ, Γιωργος Τσοχας said: Καλησπέρα σας, εχω πρόβλημα με τα φρένα μου , όταν πατάω τσιρίζουν . Μπορεί να βοηθήσει κάποιος ? Ευχαριστω . Feedback ? 1 Quote
Dimitroulis Posted January 6 Report Posted January 6 Καλησπέρα... Για να μην ανοίγω νέο θέμα, γράφω στο υπάρχον. Τακάκια για Tiguan MK2 (2017) 1.6 TDI Τι προτείνετε? Τι βάζετε συνήθως? Καμιά ιδέα? Quote
kou Posted January 6 Report Posted January 6 (edited) Θα γραψω κι εγω εδω για να μην ανοιγω νεο νημα. Οταν αλλαξa πισω τακακια σε golf fsi 1.6 το αριστερο ηταν φαγωμενο οχι ομως ομοιομορφα(σα να σφιγγει στραβα η δαγκανα),απο την μια μερια αρκετα περισσοτερο φαγωμενο σε σημειο που λιγο ακομα και θα ερχοταν επαφη σιδερο με δισκοπλακα. Στον ελεγχο που εκανε ο μαστορας βρεθηκε οτι η δαγκανα δεν απελευθερωνει τελειως το φρενο,γυριζε η ροδα με το χερι αλλα σταματουσε πιο νωρις σε σχεση με την δεξια. Τι γινεται σε αυτη την περιπτωση γνωριζει κανεις? Επιδιωρθωνεται ή πρεπει ν αλλαξω δαγκανα ή κατι αλλο? Edited January 6 by kou Quote
Dimitroulis Posted January 9 Report Posted January 9 On 6/1/2025 at 10:03 ΜΜ, kou said: Θα γραψω κι εγω εδω για να μην ανοιγω νεο νημα. Οταν αλλαξa πισω τακακια σε golf fsi 1.6 το αριστερο ηταν φαγωμενο οχι ομως ομοιομορφα(σα να σφιγγει στραβα η δαγκανα),απο την μια μερια αρκετα περισσοτερο φαγωμενο σε σημειο που λιγο ακομα και θα ερχοταν επαφη σιδερο με δισκοπλακα. Στον ελεγχο που εκανε ο μαστορας βρεθηκε οτι η δαγκανα δεν απελευθερωνει τελειως το φρενο,γυριζε η ροδα με το χερι αλλα σταματουσε πιο νωρις σε σχεση με την δεξια. Τι γινεται σε αυτη την περιπτωση γνωριζει κανεις? Επιδιωρθωνεται ή πρεπει ν αλλαξω δαγκανα ή κατι αλλο? Πιθανόν, στο αντίστοιχο θέμα στην ενότητα με GOLF να σου έγραφε κάποιος. On 6/1/2025 at 10:03 ΜΜ, kou said: 1 Quote
tsikis007 Posted January 27 Report Posted January 27 On 6/1/2025 at 10:03 ΜΜ, kou said: Θα γραψω κι εγω εδω για να μην ανοιγω νεο νημα. Οταν αλλαξa πισω τακακια σε golf fsi 1.6 το αριστερο ηταν φαγωμενο οχι ομως ομοιομορφα(σα να σφιγγει στραβα η δαγκανα),απο την μια μερια αρκετα περισσοτερο φαγωμενο σε σημειο που λιγο ακομα και θα ερχοταν επαφη σιδερο με δισκοπλακα. Στον ελεγχο που εκανε ο μαστορας βρεθηκε οτι η δαγκανα δεν απελευθερωνει τελειως το φρενο,γυριζε η ροδα με το χερι αλλα σταματουσε πιο νωρις σε σχεση με την δεξια. Τι γινεται σε αυτη την περιπτωση γνωριζει κανεις? Επιδιωρθωνεται ή πρεπει ν αλλαξω δαγκανα ή κατι αλλο? Για αρχή καθαρίζεις τους οδηγούς της δαγκάνας και τις "φωλιές τους. Μετά λιπαίνεις ότι έχεις καθαρίσει με ΑΤΕ Plastilube γράσο. Προσοχή για τα φρένα χρησιμοποιούμε συνθετικό γράσο λόγο υψηλών θερμοκρασιών. Συναρμολογείς την δαγκάνα και κάνεις δοκιμή, αν συνεχίζει να κολλάει αγοράζεις καινούργιους οδηγούς δαγκάνας τους λιπαινείς, τους τοποθετείς και κάνεις δοκιμή. Αυτοί είναι οι πιο φθηνοί και πιθανοί τρόποι λύσης του προβλήματος σου. 1 Quote
kou Posted January 29 Report Posted January 29 Σ ευχαριστω, θα το προτεινω στον μαστορα....θα ενημερωσω μολις υπαρχει νεοτερο. Quote