Jump to content
xristos86

Θόρυβος από αμορτισέρ

Recommended Posts

Ρε παιδιά,να σας πω,το Polo μου όταν ανεβαίνω π.χ. μια ράμπα(και εννοώ:ανεβαίνω μια ανηφόρα και θέλω να μπω σ' ένα γκαράζ,δηλαδή έχει πεζοδρόμιο και μπροστά στην είσοδο τσιμεντένια ραμπούλα για να το ανέβω και να μπω μέσα και στρίβω για να ανέβω(λίγο με το πλάι) και τότε το ένα μάλλον μόνο μπροστινό αμορτισέρ κάνει ένα περίεργο θόρυβο)...Είναι φυσιολογικό???

Link to comment
Share on other sites

Μήπως είναι τα silent block και όχι τα αμορτισέρ??? Πόσο καιρό το έχεις το Polaki?

Link to comment
Share on other sites

δεν ειναι αμορτισερ φιλε. ειναι τα συνεμπλοκ τοων ψαλιδιων. Και εμενα ετριζαν και μου αλλαξαν ψαλιδια εντος εγγυησης. Θα μπορουσαν απλα να τα γρασσαρουν αλλα αφου τα αλλαξαν δε με πειραξε κιολας ;)

Edited by mkiii
Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ. Είναι θόρυβος που μοιάζει με σουμιέ όταν ανεβαίνεις; Αν ναι τότε μιλάμε για τα σφαιρίδια των ψαλιδιών. Αλλαγή και όλα οκ. Αν όχι τότε μάλλον είναι τα sineblock...

Link to comment
Share on other sites

Μάλισταααα...Ευχαριστώ πολύ ρε παιδιά για τις απαντήσεις σας!Λοιπόν,το 'χω 1,5 χρόνο περίπου(ξέρετε αν αποιαδήποτε επισκευή/αλλαγή χρειάζεται την καλύπτει η εγγύηση ακόμα?).Δεν ξέρω κι εγώ τι ακριβώς είναι και από που ακούγεται...Απλώς φαίνεται να ακολουθεί ο ήχος ακριβώς την κίνηση των αμορτισέρ καθώς απορροφούν την κίνηση για το ανέβασμα της ράμπας,γι 'αυτό νόμιζα ότι έφταιγε αυτό...Ένα πράγμα σαν "γρουτς-γρουτς" ακούγεται(όσο περιγραφικό μπορεί να είναι αυτό) και συγκεκριμένα ένα "γρουτς" καθώς πιέζεται η ανάρτηση και άλλο ένα καθώς επανέρχεται(ή τουλάχιστον εγώ κάπως έτσι το εντοπίζω).Ευχαριστώ και πάλι και ό,τι προτάσεις άλλες έχετε μου λέτε!

Link to comment
Share on other sites

Φίλε xristos86 και εμένα έκανε ένα περίεργο θόρυβο όταν πήγαινα να ανέβω ή να κατέβω κανένα πεζοδρόμιο και μου αλλάξανε τα sineblock (στα πλαίσια της εγγύησης πάντα) και εδώ και 4 μήνες δεν έχω ξανακούσει τίποτα. ;)

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδια πλεον πολυ συχνα ακουω θορυβους στις μεριες των αμορτισερ ενα γκουπ σαν να τερματιζουν τα ελατηρια χωρις βεβαια να γινεται αυτο γιατι το παθαινω σε καμια μικρη γουβα ή οταν παω να στριψω και ο δρομος εχει σα ψιλοσαμαρι και ταλαντευεται το αμαξι και ποτε το ακουω απο μπροστα δεξια ποτε αριστερα και ποτε πισω....απ ολες τις παντες δηλαδη!!!

Το εχω αυτο κανα 3μηνο τωρα... το αμαξι βγηκε απ την εγγυηση πριν απο καμια 20ρια μερες. πριν βγει απο εγγυηση που το ειχα ρωτισει στην αντιπροσωπια το ειχαν παει βολτα ολοι οι υπευθυνοι του συνεργειου, ολοι το ειχαν ακουσει κανενας δεν ειχε απαντηση ομως μου ειπαν οτι θελει ψαξιμο πολυ κ να κλεισω ραντεβου να το ψαξουμε κλπ επειδη ομως υπερετουσα τη μαμα πατριδα, δεν προλαβα να παω... Υποψιν μου εχουν αλλαξει τα σινε μπλοκ εδω και κανα 6μηνο..

Εχει κανενας υποψιν του τι σκ@τα μπορει να ναι αυτο???

Να ξερω μεχρι να το ψαξω μι μου φυγει και καμια ροδα στο δρομο και με προσπερασει και μεινω μλκας......!!! rocket.gif

Link to comment
Share on other sites

Γειά χαρά.

γνωρίζει κάποιος το κόστος για τα silentblocks για Πολο μοντ.02?

Επίσης μια τιμή για αμορτισερ μαμίσια, μιας και κατά πάσα πιθανότητα θέλουν και τα 2 αλλαγή...

Ευχαριστώ...

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι δικό μου το αμάξι κι έτσι δεν ξέρω τι είδους σινεμπλοκ φοράει το Πόλο ή πόσα. Πάντως το αμάξι παρουσιάζει τον ίδιο ακριβώς θόρυβο και συμπεριφορά με αυτά που αναφέρονται στην αρχή του topic.

Οποιάδήποτε συμβουλή δεκτή...

Link to comment
Share on other sites

τα σινεμπλοκ αλλαξε τα με αλλα aftermarket πολυουρεθανης.αντεχουν πολυ περισσοτερο και αν θυμαμαι καλα πρεπει ναεχουν γυρω στα 30 ευρω.

τω ρα για τα αμορτισερ πηγαινε ν ατα κοιταξεις στην αντιπροσωπεια.αν εχουν ξερασει λαδια και εισαι στη ν εγγυηση θα σου τα αλλαξουν τσαμπε χωρις καμια μα καμια συζητηση.

Link to comment
Share on other sites

Guest niksta

Χαίρετε παιδιά,

θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετική με το topic εκ μέρους φίλης με Polo 9N.

Κάποιες φορές, αρκετά συχνά τώρα τελευταία, όταν στρίβει το τιμόνι δεξιά αριστερά

ακούγεται ένα τσικ τσικ τσικ (κάτι τέτοια τελοσπάντων) από τη δεξιά μεριά.

Τί μπορεί να είναι?

Υπάρχει περίπτωση να είναι τα top mount των αμορτισέρ ή μήπως με λίγο λίπανση στα σινεμπλόκ

να σταματήσει να ακούγεται?

Παρεπιπτόντως δεν έχει μαμά ελατήρια σίγουρα (είναι χαμηλωμένο 3πόντους) για τα αμορτισέρ δεν ξέρω.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

συνηθως αυτοι οι θορυβοι στα πολο ειναι μονιμοι συνοδηγοι μας!οτι κι αν κανουμε,οπου κι αν το παμε οι θορυβοι θα ειναι παντα παροντες...

αυτο το θορυβο στο τιμονι μου τον κανει κι εμενα εδω και δυο χρονια περιπου αλλα δεν μου εχει παρουσιασει κατι περαν του θορυβου.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας και απο μένα..

λοιπόν, εγω αν και οχι πάντα αλλα οταν το ακούω ειναι το ίδιο.. ειχα αλλάξει τις βάσεις των αμορτισέρ (δεν θυμάμαι πως λέγονται) αλλα ακόμα τα ίδια.. λες να το παω για αλλαγη ψαλιδιών?

Αυτό το τικ τικ στο τιμόνι είναι μάλλον είναι αυτό που επαναφέρει το φλας.. -_-

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.