pit696 Posted December 12, 2009 Report Posted December 12, 2009 Παιδια σημερα καθως εκανα βολτα ακουω εναν παραξενο ηχο απο το πισω μερος του αμαξιου πισω δεξια σαν κατι να βρισκει οταν κινειται ο πισω δεξιος τροχος ο ηχος ειναι παρα πολυ εντονος και σας ειπα ειναι σαν να εχει μπει καποιο κλαδι ας πουμε κ να ακουμπαει τον τροχο ενω κινειται κατεβηκα με τον πατερα μου το ειδαμε απο κατω αλλα τιποτα τι μπορει να ειναι; Φοβαμαι να το παω και μεχρι το συνεργειο που ειναι 20 χλμ απο το σπιτι μου μην γινει καμια μεγαλη ζημια...(εννοειται πως κοιταξα στο πορτ μπαγκαζ αν ειναι απο εκει ο ηχος) Quote
poen Posted December 12, 2009 Report Posted December 12, 2009 Παιδια σημερα καθως εκανα βολτα ακουω εναν παραξενο ηχο απο το πισω μερος του αμαξιου πισω δεξια σαν κατι να βρισκει οταν κινειται ο πισω δεξιος τροχος ο ηχος ειναι παρα πολυ εντονος και σας ειπα ειναι σαν να εχει μπει καποιο κλαδι ας πουμε κ να ακουμπαει τον τροχο ενω κινειται κατεβηκα με τον πατερα μου το ειδαμε απο κατω αλλα τιποτα τι μπορει να ειναι; Φοβαμαι να το παω και μεχρι το συνεργειο που ειναι 20 χλμ απο το σπιτι μου μην γινει καμια μεγαλη ζημια...(εννοειται πως κοιταξα στο πορτ μπαγκαζ αν ειναι απο εκει ο ηχος) κατι τετοιο? http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=32718 Quote
pit696 Posted December 12, 2009 Author Report Posted December 12, 2009 κατι τετοιο? http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=32718 ο ηχος ειναι οπως οταν ειμασταν μικροι και μεσα στη βλακεια μας βαζαμε στο ποδηλατο ενα χαρτονακι ωστε να συγκρουεται με τις ακτινες και να κανει θορυβο δεν μπορω να το περιγραψω αλλιως παντως δεν ειναι σφυριγμα οπως κανουν τα φρενα κτλ και φοβαμαι να το παω και στην αντιπροσωπεια επειδη ειναι 25 χλμ μακρια μην παθει τιποτα χειροτερο. Quote
Speedy Posted December 12, 2009 Report Posted December 12, 2009 ο ηχος ειναι οπως οταν ειμασταν μικροι και μεσα στη βλακεια μας βαζαμε στο ποδηλατο ενα χαρτονακι ωστε να συγκρουεται με τις ακτινες και να κανει θορυβο δεν μπορω να το περιγραψω αλλιως παντως δεν ειναι σφυριγμα οπως κανουν τα φρενα κτλ και φοβαμαι να το παω και στην αντιπροσωπεια επειδη ειναι 25 χλμ μακρια μην παθει τιποτα χειροτερο. Μήπως ακούς κάτι τέτοιο http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=29315&st=0&p=337417entry337417 ? Quote
pit696 Posted December 12, 2009 Author Report Posted December 12, 2009 Μήπως ακούς κάτι τέτοιο http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=29315&st=0&p=337417entry337417 ? σαν εξατμιση που ακουμπαει κατω θα μπορουσα να το πω πως ακουγεται καπως(13000 εχει το αμαξι αν εχει καποια σημασια) και η ηχος ειναι παρα μα παρα πολυ μεγαλος ο γειτονας μου τρομαξε και ρωτουσε τι επαθε κ κανει ετσι(εγινα κ ρεζιλι) Quote
petasis Posted December 13, 2009 Report Posted December 13, 2009 Εγώ θα έλεγα να κλείσεις ένα ραντεβού να το δούνε. Είχα και εγώ πρόβλημα πριν 3 βδομάδες με τον πίσω δεξιό τροχό, όπου έκανε σαν να τρίζουν σίδερα. Ανησύχησα, και πήγα στο σέρβις. Έλυσαν την ρόδα, και βρήκαν μέσα 3-4 καβούκια από σαλιγκάρια (!) μεταξύ του τροχού και του πίσω προστατευτικού. Όσο και να είχα ψάξει, δεν θα το είχα βρει... Quote
pit696 Posted December 13, 2009 Author Report Posted December 13, 2009 σημερα ακουσα πιο καλα τον ηχο και ειναι σαν κατι να χτυπαει τον δισκο του φρενου σαν ενα συρματακι να χτυπαει τον δισκο αυριο θα το παω στην αντιπροσωπεια να δουμε.. Quote
poen Posted December 13, 2009 Report Posted December 13, 2009 μηπως παιζει κατι με τα καλοδια του ABS? Quote
pit696 Posted December 13, 2009 Author Report Posted December 13, 2009 μηπως παιζει κατι με τα καλοδια του ABS? δεν ξερω φιλε μου ειναι σαν ενα συρμα να σκαλωνει στο δισκο η καπου εκει.. δεν μπορω αλλιως να το προσδιορισω Quote
pit696 Posted December 14, 2009 Author Report Posted December 14, 2009 Εγώ θα έλεγα να κλείσεις ένα ραντεβού να το δούνε. Είχα και εγώ πρόβλημα πριν 3 βδομάδες με τον πίσω δεξιό τροχό, όπου έκανε σαν να τρίζουν σίδερα. Ανησύχησα, και πήγα στο σέρβις. Έλυσαν την ρόδα, και βρήκαν μέσα 3-4 καβούκια από σαλιγκάρια (!) μεταξύ του τροχού και του πίσω προστατευτικού. Όσο και να είχα ψάξει, δεν θα το είχα βρει... τελικα ηταν σαλιγκαρια ελεος... Quote
SCORPIONS Posted December 14, 2009 Report Posted December 14, 2009 Διαβαζα με αγωνία το θέμα γιατι εχω ιδιο αμάξι αλλα δεν καταλαβα... Τι είπες τελικα οτι ηταν????? Quote
pit696 Posted December 14, 2009 Author Report Posted December 14, 2009 Διαβαζα με αγωνία το θέμα γιατι εχω ιδιο αμάξι αλλα δεν καταλαβα... Τι είπες τελικα οτι ηταν????? ειναι λιγο γελοιο, μπηκαν σαλιγκαρια απο πισω απο τη ροδα στο προστατευτικο επειδη το χα μαλλον 2 βδομαδες ακινητο και εκαναν θορυβο καθως γυρνουσε ο τροχος.. Quote
SCORPIONS Posted December 14, 2009 Report Posted December 14, 2009 Πραγματικα οπως είπες φίλε ΕΛΕΟΣ!! Τελοσπάντων, πάλι καλα που δεν ηταν καποια βλάβη. Τελος καλα, ολα καλα! Quote
pit696 Posted December 15, 2009 Author Report Posted December 15, 2009 Πραγματικα οπως είπες φίλε ΕΛΕΟΣ!! Τελοσπάντων, πάλι καλα που δεν ηταν καποια βλάβη. Τελος καλα, ολα καλα! ναι ευτυχως δεν ειχε τιποτα παραπανω παλι καλα...σαλιγκαρια Quote
S8N Posted December 16, 2009 Report Posted December 16, 2009 Αυτό δεν είναι τίποτα. Ιστορία 1η: Πριν από αρκετά χρόνια, ξεκινώ για το γραφείο ενα ωραίο πρωινό με το ΤΤ που είχα τότε. Στην πρώτη διασταύρωση πατώ απαλά φρένο και χωρίς κανένα λόγο μπαίνει το ABS. Σκοτώνω χαλαρά τη διασταύρωση -ευτυχώς δεν ερχόταν κανείς- με το ABS να δουλεύει ακατάπαυστα και το πόδι μου να κοντεύει να βγει από το πάτωμα. Τελικά καμια 20αριά μέτρα παρακάτω το κωλάμαξο σταματά και βγαίνω να δω τί έχει γίνει. Δε φαινόταν τίποτα αφού τη μισή δισκόπλακα κάλυπτε η τεράστια δαγκάνα της Brembo (είχα βάλει τα original φρένα της 993 Turbo 4). Το μυαλό μου πήγε αμέσως σε κάποια μ@λ@κί@ του τεχνίτη που τα εγκατέστησε. Φώναξα οδική και το πήγα στο συνεργείο. Σηκώνουν το αυτοκίνητο, κοιτούν από κάτω και... ναι, ήταν ενα ποντίκι ξεκοιλιασμένο με την ουρά πιασμένη ανάμεσα στο τακάκι και τη διάτρητη δισκόπλακα. Ιστορία 2η: Ωραίο καλοκαιρινό πρωινό και πάλι, αυτή τη φορά στο εξοχικό του πατέρα μου στη Μεθώνη. Βάζω μπροστά το Pajero του για να πάω για ψώνια. Αναβοσβήνει το λαμπάκι του μεσαίου διαφορικού καθώς και το check engine. Ο κινητήρας δουλεύει κανονικά αλλά η κατανάλωση είναι για τα πέρα αμπέλια. Η δε τετρακίνηση είναι με κλειδωμένο το κεντρικό διαφορικό και δε μπορώ να το ξεκλειδώσω με τίποτα. Πηγαίνω κούτσα κούτσα μέχρι ενα βενζινάδικο όπου και το σηκώνουμε. Διαπιστώνουμε ότι το προηγούμενο βράδυ κάτι είχε φάει τα καλώδια του αισθητήρα λ καθώς και κάποιων αισθητήρων του κεντρικού διαφορικού. Quote
pit696 Posted December 16, 2009 Author Report Posted December 16, 2009 (edited) Αυτό δεν είναι τίποτα. Ιστορία 1η: Πριν από αρκετά χρόνια, ξεκινώ για το γραφείο ενα ωραίο πρωινό με το ΤΤ που είχα τότε. Στην πρώτη διασταύρωση πατώ απαλά φρένο και χωρίς κανένα λόγο μπαίνει το ABS. Σκοτώνω χαλαρά τη διασταύρωση -ευτυχώς δεν ερχόταν κανείς- με το ABS να δουλεύει ακατάπαυστα και το πόδι μου να κοντεύει να βγει από το πάτωμα. Τελικά καμια 20αριά μέτρα παρακάτω το κωλάμαξο σταματά και βγαίνω να δω τί έχει γίνει. Δε φαινόταν τίποτα αφού τη μισή δισκόπλακα κάλυπτε η τεράστια δαγκάνα της Brembo (είχα βάλει τα original φρένα της 993 Turbo 4). Το μυαλό μου πήγε αμέσως σε κάποια μ@λ@κί@ του τεχνίτη που τα εγκατέστησε. Φώναξα οδική και το πήγα στο συνεργείο. Σηκώνουν το αυτοκίνητο, κοιτούν από κάτω και... ναι, ήταν ενα ποντίκι ξεκοιλιασμένο με την ουρά πιασμένη ανάμεσα στο τακάκι και τη διάτρητη δισκόπλακα. Ιστορία 2η: Ωραίο καλοκαιρινό πρωινό και πάλι, αυτή τη φορά στο εξοχικό του πατέρα μου στη Μεθώνη. Βάζω μπροστά το Pajero του για να πάω για ψώνια. Αναβοσβήνει το λαμπάκι του μεσαίου διαφορικού καθώς και το check engine. Ο κινητήρας δουλεύει κανονικά αλλά η κατανάλωση είναι για τα πέρα αμπέλια. Η δε τετρακίνηση είναι με κλειδωμένο το κεντρικό διαφορικό και δε μπορώ να το ξεκλειδώσω με τίποτα. Πηγαίνω κούτσα κούτσα μέχρι ενα βενζινάδικο όπου και το σηκώνουμε. Διαπιστώνουμε ότι το προηγούμενο βράδυ κάτι είχε φάει τα καλώδια του αισθητήρα λ καθώς και κάποιων αισθητήρων του κεντρικού διαφορικού. πωπω ελεος φιλε εχεις καμια σχεση με τον μητσοτακη μηπως!!!;;;; Edited December 16, 2009 by pit696 Quote
ta6ape Posted December 16, 2009 Report Posted December 16, 2009 (edited) Τα είδες τα σαλιγκάρια με τα μάτια σου??? Λίγο απίθανο να κάνουν θόρυβο σαλιγκάρια αφού με το παραμικρό σπάνε και συνθλίβονται... Να ξέρετε ότι πίσω από τον δίσκο των φρένων μας έχει μια "λεπτή λαμαρίνα" που είναι σχεδόν κολλητά στον δίσκο σαν προστατευτικό. Μεταξύ των δύο τους, στριμώχνονται πολλές φορές πετραδάκια-σκουπιδάκια από το δρόμο (συνήθως στα πίσω φρένα- είναι προφανές το γιατί) και κάνει αυτόν τον θόρυβο μέχρι να ξεφύγει η πέτρα, ή να το πιέσουμε με το χέρι μας και να πέσει! Είναι φορές που κάνει πάρα πολύ έντονο θόρυβο σαν τέντζερης, ή σαν να κρέμασε η εξάτμιση μας και σέρνεται στο δρόμο! ΔΕΝ είναι πρόβλημα! Απλά κουνάμε λίγο την λεπτή λαμαρίνα πίσω από τον δίσκο και πέφτει το πετραδάκι-σκουπίδι και τέλος! Edited December 16, 2009 by ta6ape Quote
pit696 Posted December 16, 2009 Author Report Posted December 16, 2009 Τα είδες τα σαλιγκάρια με τα μάτια σου??? Λίγο απίθανο να κάνουν θόρυβο σαλιγκάρια αφού με το παραμικρό σπάνε και συνθλίβονται... Να ξέρετε ότι πίσω από τον δίσκο των φρένων μας έχει μια "λεπτή λαμαρίνα" που είναι σχεδόν κολλητά στον δίσκο σαν προστατευτικό. Μεταξύ των δύο τους, στριμώχνονται πολλές φορές πετραδάκια-σκουπιδάκια από το δρόμο (συνήθως στα πίσω φρένα- είναι προφανές το γιατί) και κάνει αυτόν τον θόρυβο μέχρι να ξεφύγει η πέτρα, ή να το πιέσουμε με το χέρι μας και να πέσει! Είναι φορές που κάνει πάρα πολύ έντονο θόρυβο σαν τέντζερης, ή σαν να κρέμασε η εξάτμιση μας και σέρνεται στο δρόμο! ΔΕΝ είναι πρόβλημα! Απλά κουνάμε λίγο την λεπτή λαμαρίνα πίσω από τον δίσκο και πέφτει το πετραδάκι-σκουπίδι και τέλος! ναι τα ειδα με τα ματια μου φιλε κ εμεινα μ@λ@κ@ς Quote