Jump to content

aetos

Members
  • Posts

    240
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    6

Everything posted by aetos

  1. Χρονια καλα με υγεια και πολλα-πολλα χαμογελα αισιοδοξιας σε ολους!!!
  2. Καλες γιορτες με ΥΓΕΙΑ και δυναμη στα δυσκολα!!!
  3. Απο το ecoup με ευχαριστα 120.000χλμ,ηρθα κι εγω στην οικογενεια Seat στο ARONA TGI με 90hp,δέρμα,,φυσικο αεριο κιαυτό και εδω και δυο μηνες που τοχω μπορω να πω οτι για χιλιαρακι τουρμπο που ειναι ταχω χασει το ποσο καλα παει. Δηλωνω fun πολυ ευχαριστημενος...
  4. Τυχη βουνο.τι να πω...
  5. Γυρω στα τρια χρονια εχω Η4 διχως κανενα προβλημα. Βεβαια απο την ηλεκτρική ρυθμιση υψους τα χαμηλωνω για να μην τυφλωνω τους απεναντι. Επειδη παω αρκετα ταξιδια και κανω 25000χλμ τον χρόνο,ηταν αναγκαια επιλογη μια και ειχα κυνδυνέψει πολλές φορες λογω ελλειπους φωτισμου πριν τις βαλω. Μερα με την νυχτα η διαφορα με τις εργοστασιακες. Τις εβαλα εδω που ειναι εγγυηση ο Γιαννης και σωστος επαγγελματιας. Fotologic Τρικάλων 46, Αμπελόκηποι ΤΚ 11527, ΑΘΗΝΑ Συντεταγμένες: 37.988566, 23.770042 Τηλ. +302107793900 Fax +302107774044 Υπεύθυνος: Ιωάννης Θ. Κωτίτσας
  6. aetos

    ΚΤΕΟ VW ECO UP

    Αντε με το καλο φιλε μου!!!
  7. aetos

    ΚΤΕΟ VW ECO UP

    Στα 4 χρονια φετος που περασα Κτεο στον Ηνιοχο το δικο μου eco up,δεν μου ζητησαν κανενα χαρτι.
  8. Η οδηγηση παιζει σημαντικο ρόλο... Εγω παντως μεσα σε 4+χρόνια καθημερινης χρησης στο eco/up,με 102.000χλμ εκανα μονο μια αλλαγη τακακια στα 65.000χλμ και στα 90.000χλμ εβαλα λαστιχα δισκοι ολόισιοι διχως κανενα προβλημα ακομα, Βεβαια με τεραστια προσοχη,ποτέ δεν ριχνουμε/πλένουμε νερο με ζεστους δισκους και παμε πάντα σιγα σιγα οταν περναμε μεσα απο νερά (τα αποφεύγουμε) Και ποτε σχεδον στον ηλιο τ'αμαξι...
  9. Μπραβο πολυ εκανες γιατι ειναι κατι που χρειαζεται και ειδικα καποιες φορες ειναι επικυνδυνο να το ανοιγεις οδηγόντας. Πόσο συνολικα στοιχισε και εγινε αυθημερόν?
  10. Το 2 φορουσα 79000χλμ/μαμησιο,το οποιο το αντικατεστησαν με το 5 και οποιον λαστιχα κι αν ρωτησα μου ειπε μακρυα απο το 5. Ετσι κατεληξα στο MICHELIN αυτη την συγκεκριμενη εποχη αλλαγης μου,μια και δεν βρηκα κατι ακομα καλυτερο που εψαχνα. Φθηνοτερα μου προτειναν πολλα...
  11. Ετσι και μενα μου λεγαν οτι αντεχουν κι αλλα χλμ ακομα,αφου δεν εχω αισθητο προβλημα. Ομως ασφαλως και επραξα το σωστο λογω χλμ και μαλιστα πολυ το αργησα. Το ξαφνικα παει οτι δεν μουκανε καρδια να τα πεταξω την στιγμη που δεν γλυστρουσαν καθολου, ηταν θεμα αποφασης και ηθελα να δω ποσο αραγε μπορουν να αντεξουν ακομα. Ευτυχως που πρυτάνευσε η λογική απο την περιεργεια (πριν ειναι αργα)!!! Υ.Γ. Ας μην γκρινιαζε η γυναικα που θελει ταξιδακια Πηλιο κλπ και να δεις ποσα χλμ θακανα ακομα!!!(τοσο μυαλο εχουμε) χα,χα,χα!!!
  12. Μακαρι γιατι καθε ενα αργει παρα παρα πολυ!!! (Η αληθεια ειναι οτι το κοστος ξεπερναει τα 500.000€ και δεν συμφερει τον πρατηριουχο)
  13. Σημερα ετσι ξαφνικα στην Λαυριου εν οψει χειμωνα και των 79000χλμ/3,5χρόνια που εχω κανει με τα μαμα CONTINENTAL, αλλαξα για πρωτη φορα λαστιχα (χωρις ιδιαιτερο λογο) και εβαλα ιδια διασταση 175/65/14 στις ζαντες αλουμινιου που φοραει, τα MICHELIN ENERGY SAVER+στα 235€ κομπλε,με DOT 47η εβδομαδα του 2017(ημερομηνια παραγωγης). Λες και πηρα αλλο αμαξι,τρομερη προσφυση σε κρατημα,φρενα,ξεκινημα,αθορυβα. Μεσ"την βδομαδα αισιως θα το παω και για το 4o service.
  14. Με μεγαλη χαρα καλα μου φιλαρακια,σας αναγγελω οτι απο την προηγουμενη Παρασκευη ηδη εχει ανοιξει (με τεραστια καθυστερηση πανω απο χρονο ειναι ολα ετοιμα) το νεο πρατηριο φυσικου αεριου που περμεναμε 19ο ΧΛΜ Λ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ -ΚΟΡΩΠΙΟΥ(λιγο πιο κατω απο ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ & INTRACOM) Σημερα πριν απο λιγο γεμισα κι εγω εκει και ρωτησα το ωραριο λειτουργιας και ειναι ολες τις μερες απο 6,30π.μ εως 10μ.μ. Το ιδιο ωραριο ισχυει και ολα τα Σαββατοκυριακα.
  15. Για σταθειται βρε παιδιά,ποιος το λεει οτι ειναι τα καλυτερα τα sachs? Εγω καποια στιγμη οταν τα αλλαξω θα ψαχθω για κατι καλυτερο μαζι με ελλατηρια για αναβαθμιση. Υπαρχει μεγαλη ποικιλια σε μαρκες,αντιστοιχια και ανταγωνισμο. Αν καποιος τοχει ψαξει ας μας πει την δικη του εμπειρια ωστε να ξερουμε πως να κινηθούμε οταν ερθει η ωρα
  16. Και για να μπουν τα πραγματα στην θεση τους (μια και ανοιξα πρωτος το thred αυτο) και να τα λεμε με το ονομα τους για να μην πλανατε με αμφιβολιες ο καθε επομενος αναγνωστης του εν λογω θεματος, θα πω με δυο λογια εν συντομια την προσωπικη μου αποψη και εμπειρια ανεξαρτητως αν δεν ειναι αρεστη σε ολους. Οι μεγαλυτερες ζαντες σιγουρα ειναι πιο ομορφες στο ματι,χωρις ομως να σκεφτομαστε γιατι δεν τις προσφερει ο κατασκευαστης (εστω και σε ατσαλινες) που εχει δωσει μεγαλο αγωνα και τεραστια μελετη ωστε να πετυχει την μεγιστη οικονομια στο ηδη πλεον πετυχημενο μοντελο ECO UP. Το μικροτερο size υψους ελαστικου π.χ.απο εργοστασιακο 65 σε 55 επιφερει μεγαλυτερους κραδασμους στο οδοστρωμα και τις λακουβες, οπως και πιο γρηγορη φθορα των αναρτησεων και ελατηριων. Μεχρι και τα ελαστικα εχουν την μεγαλυτερη κυληση εναντι αλλων στις ιδιες διαστασεις. Το φαρδύ πέλμα αυξάνει την πρόσφυση, αυξάνει όμως και την τριβή,που με τη σειρά της αυξάνει την αντίσταση στην κύλιση. Πράγμα που μεταφράζεται σε απαίτηση για περισσότερη ισχύ, μόνο και μόνο για να τσουλάς! Η κατανάλωση αυξάνεται ραγδαία,ειδικα στα αδυναμα μικρα αυτοκινητα και ιδιαιτερα με χρηση φυσικου αεριου. Ανεπαισθητα παταμε περισσοτερο γκαζι απ'οτι ενα ιδιο με ελαστικο προβλεπομενο απο την μαμα εταιρεια. Ακόμη χειρότερα, το φάρδος του ελαστικού επηρεάζει και την αεροδυναμική, αυξάνοντας την μετωπική επιφάνεια του αυτοκινήτου. Ακούγεται αμελητέο, όμως μετά τα 90 χλμ/ώρα η διαφορά γίνεται σημαντικότατη,που σημαίνει περισσότερη κατανάλωση. Φυσικα ο καθενας μας μπορει να κανει οτι θελει μια και ειναι θεμα προσωπικου γουστου και κουλτουρας και να αγνοησει πληρως αυτη την προσπαθεια του κατασκευαστου για την απολυτη οικονομια.
  17. Καλοταξιδο με το νεο πανεμορφο πατουμενο το εργαλειο Τζακ. Ευχομαι να το χαρεις και να σου προσφερει απολαυστικες εμπειριες με πλήρη ασφαλεια και προσφυση στις εξορμησεις σου φιλε!!! Εδεσε πολυ ομορφα το συνολο,μια και ηταν κατι που ελειπε απο τον εξοπλισμο.
  18. Προχωρα Βασιλη και βαλε φωτο να δουμε.
  19. Προχωρα Βασιλη και βαλε φωτο να δουμε.
  20. Καλοριζικες με πολλά καλά ξένοιαστα,απροβλημάτιστα χλμ ναχεις Βασίλη.
  21. Μπραβο φιλε μου πολυ το χαιρωμαι που τα καταφερες τελικά!!! Θα δεις οτι θα σου γινει απαραιτητο και πολύ χρησιμο εργαλειο. Καλες απολαυστικές διαδρομες ναχεις!!!
  22. aetos

    Λάδια..!

    Αν και ταχω πει πολλες φορές θα τα ξαναπω για να μην ψαχνεις. Αγορασα ενα καινουργιο ecoup to 2014 και το εχω ακομα. Απο την αρχη ειχε ενα προβληματακι που ενω δουλευε μια χαρα στο φυσικο αεριο,αλλα οταν σταματουσε και εσβηνε (star-stop) συνεχιζε με βενζινα ενω η κατασκευη του ειναι να τελειωσει το φυσικο αεριο και μετα να γυρισει στην βενζινα. Αυτο το εκανε και σε αλλους κατοχους eco-up αλλα κανεις δεν το αφηνε στην αντιπροσωπεια για να βρουν την λυση. Εγω δεχθηκα αφου μου δωσαν ιδιο για να κυκλοφορω 4 μηνες και γλυτωσα και 9000χλμ απο το δικο μου ... Ηταν το λογισμικο/προγραμμα αλλα ηθελε πιστοποιηση απο την Γερμανια για να γινει νομιμα. Τωρα για το μισο κιλο λαδι που συμπληρωσες πρεπει να ξερεις οτι το καιει οταν οδηγας καπως γρηγορα, ενω αν οδηγας συντηρητικά (σαν παπους) δεν καιει σχεδον καθολου (τοχω τσεκαρει).
  23. Η αντιπροσωπεία θα σου πει ειναι μιά χαρά απ'την στιγμή που παΙρνει 14,33 κιλά με οριο τα 15. Γιατι να παρει παραπάνω απο 15 που εχει μαξιμουμ? Θαλεγα πριν κάνεις καποια κίνηση να ξαναγεμίσεις στο αλλο πρατηριο για να δεις αν υπαρχει διαφορά. Ακομα και τωρα μπορεις να ξαναβαλεις εστω και στο ιδιο πρατηριο..
  24. aetos

    Λάδια..!

    Χρόνια πολλά και καλή ευτυχισμένη χρονιά με 2017 χιλιομετροχαμόγελα ανά μήνα...!!! Ετσι ακριβως ενα eco up ειχα και εχω πάντα και εχω φθάσει απο καινούργιο το καλοκαιρι του 2014 εως σημερα, αισίως τα 50.000χλμ ξενοιαστα,οικονομικά,διχως καποιο αξιόλογο πρόβλημα και προχωράμε σταθερά!!!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.