Jump to content

max

Members
 • Posts

  158
 • Joined

 • Last visited

About max

Other Info

 • Car Type
  Golf MK 5

User Information

 • Νομός
  Αττικής

Recent Profile Visitors

4,059 profile views

max's Achievements

VWClub Member

VWClub Member (1/1)

5

Reputation

 1. Οριστική λύση μόνο με λύσιμο θα έχεις. Έγω πριν το λύσω, δοκίμασα με κάποια χημικά που τα προσθέτεις στην βενζίνη αλλά δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Με καθαριστικά από την εισαγωγή δεν έχω άποψη, ας απαντήσει κάποιος αν τα έχει δοκιμάσει
 2. Αντίστοιχο πρόβλημα είχα και εγώ πριν κάποια χρόνια και τελικά οφειλόταν στις καπνισμένες βαλβίδες εισαγωγής.
 3. Πάρα πολλά. 80€ μέγιστο υπολόγιζε
 4. Φίλε από ιδιώτη ή από έμπορο το πήρες? Τι βλάβη έχει το μοτέρ σου, πες μας πιο αναλυτικά..
 5. Τα καθαριστικά δυστυχώς δεν βοηθούν καθόλου, πεταμένα λεφτά. Η τιμή θα εξαρτηθεί και από τι θα χρειαστείς να αντικαταστήσεις αλλά νομίζω ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα πέσει κάτω από 1000.
 6. Κατά 99% οφείλεται καπνισμένες βαλβίδες εισαγωγής οπότε πας για ρεκτιφιέ καπακιού κυλινδροκεφαλής.
 7. Φίλε το αμάξι όσο λειτουργεί σωστά είναι πολύ ευχάριστο οδηγικά, με πολύ δύναμη και ξεκούραστο. Αλλά...πάσχει από πολλές ασθένειες που βγαίνουν σχεδόν σε όλους αργά ή γρήγορα. Θα σου αναφέρω μερικές για να τσεκάρεις πριν προχωρήσεις σε αγορά. αντλία νερού κρέμασμα ταπετσαρίας ουρανού καδένα επικαθίσεις (μάκα) στις βαλβίδες εισαγωγής συγχρονιζέ δευτέρας σκάστρα βαλβίδα Ν75 DSG αν είναι αυτόματο DSG φοράει το 6άρι και δεν έχει τα προβλήματα του 7αριού
 8. Κάτι αντίστοιχο είχα πάθει και εγώ στο παρελθόν. Τελικά το νερό έμπαινε από πόρο του φαναριού που δεν φαινόταν καν με το μάτι.
 9. Φίλε τα ίδια συμπτώματα είχα και εγώ. Αφού απέκλεισα να οφείλεται σε μπουζί, πολλαπλασιαστές και μπεκ, άνοιξα τελικώς καπάκι και οφειλόταν σε επικαθίσεις στις βαλβίδες εισαγωγής. Πιστεύω ότι κατά 99% το ίδιο συμβαίνει και με εσένα. Μην χάνεις χρόνο με αφρούς και πρόσθετα βενζίνης, δεν θα δεις κανένα αποτέλεσμα.
 10. Παίδες μια βοήθεια για όποιον γνωρίζει. Παρήγγειλα υγρά φρένων προδιαγραφής DOT4 και μου στείλανε DOT4+. Τα χρησιμοποιώ ή να τα επιστρέψω?
 11. Παίδες μια βοήθεια, golf V TSI 140Hp 2007 (BMY) με 70.000χλμ και δεν έχω αλλάξει μέχρι στιγμής κανέναν ιμάντα. Τι ιμάντες φοράει το αμάξι και κάθε πότε χρήζουν αντικατάστασης? Διάβασα το manual και πραγματικά δεν αναφέρει τίποτα πάνω σε αυτό το κομμάτι.
 12. Για να κλείσει το θέμα και προς ενημέρωση όσων αντιμετωπίσουν παρόμοια συμπτώματα, το πρόβλημα οφειλόταν στην αντλία νερού. Έγινε αντικατάσταση και όλα καλά. 70.000χλμ άντεξε η παλιά αντλία
 13. Φίλε αν έχεις σκοπό να κρατήσεις το αμάξι άνοιξε καπάκι να δεις τι παίζει. Όλα τα άλλα είναι υποθέσεις. Εννοείται ότι μπορεί να μην χρειάζεσαι αλλαγή πιστόνια και να έχεις κάπου αλλού πρόβλημα, όπως στις βαλβίδες για παράδειγμα (κάπνα). Γι' αυτό θα σου πρότεινα να ανοίξεις καπάκι και μετά να πάρεις τις αποφάσεις σου γιατί η ζημιά μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη απ'ότι φαντάζεσαι. Επίσης να έχεις υπόψη σου ότι όλα τα TSI χρονολογίας 2006-2009 είναι μόνιμη πηγή οικονομικής αιμοραγίας. Δεν σημαίνει ότι θα ξενοιάσεις μετά την επισκευή, όλο και κάτι θα σου βγάλει. Όρεξη να έχεις να τρέχεις σε συνεργεία και να σπρώχνεις χρήμα.
 14. Καλημέρα, θα ήθελα την βοήθεια από όποιον γνωρίζει για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Ακούγεται από τον χώρο του μοτέρ, από την μεριά του συνοδηγού, ένα συνεχές μεταλλικό τρίξιμο. Ο ήχος είναι ήπιος, για να τον ακούσω πρέπει να έχω ανοιχτά τα παράθυρα και να περάσω από ήσυχο δρομάκι. Με κλειστά παράθυρα δεν ακούγεται στην καμπίνα. Ο ήχος δεν μεταβάλεται σε ένταση ή σε συχνότητα με το ανέβασμα των στροφών. Ακούγεται αρκετά καλά σε χαμηλές ταχύτητες και στροφές, ενώ σε υψηλότερες ταχύτητες προφανώς υπερκαλύπτεται από τους αεροδυναμικούς θορύβους και δεν τον ακούω. Ο ήχος ακούγεται και όταν είμαι σταματημένος, σε αυξημένες στροφές ρελαντί (cold start) ή άμα πατήσω ξερογκαζιά στις 2-2,500 στροφές. Στο ρελαντί 800RPΜ δεν ακούγεται. Στον χώρο του μοτέρ, θα εστίαζα τον θόρυβο ότι προέρχεται κάπου από την μεριά που είναι η καδένα, οι τροχαλίες, η αντλία νερού. Τέλος να παρατηρήσω ότι δεν έχει ανάψει κανένα λαμπάκι και δεν έχει αλλάξει η οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινητού σε τίποτα, σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολη η διάγνωση μέσω του φόρουμ και θα πάω σίγουρα συνεργείο, απλά ανοίγω το θέμα μήπως το έχει αντιμετωπίσει και κάποιος άλλος το ίδιο πρόβλημα και έχω μια εικόνα για το τι να περιμένω.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.