Jump to content

ermis1975

Members
  • Posts

    150
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ermis1975

  1. Επειδή ειμαι εντός εγγύησης και εντός ασφαλιστικής κάλυψης, θα πάω σε ενα φανοποιείο αντιπροσωπείας. Η δουλειά δεν ειναι μεγάλη. Μια γτατζουνιά ειναι στο προφυλακτήρα. Αν έφταιγα εγώ θα το επισκεύαζα τοπικά. Απλά βλέπω οτι δίνουν δύσκολα αυτοκίνητο αντικατάστασης και το αργούν πολύ! Οπότε άντε να περιμένω 20 μέρες ακόμα, να πάω σε κάποιον που να μην έχω πρόβλημα με τη βαφή. Μπιμπίκια, τρεξίματα, σκόνη σε όλο το αμάξι κλπ. Τα έχω περάσει με άλλο αμάξι κατά καιρούς.
  2. Θα ήθελα, όποιος έχει χρησιμοποιήσει κάποιο φανοποιείο επίσημης αντιπροσωπείας Kosmocar, να μου πει αν έμεινε ευχαριστημένος απο το αποτέλεσμα και ποιο πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο. Επίσης αντιμετωπίσατε πρόβλημα να βρείτε αυτοκίνητο αντικατάστασης ?
  3. https://www.amazon.com/050110-Under-Carpet-Absorption-Insulation/dp/B005Q583BC/ref=sr_1_fkmr3_4?ie=UTF8&qid=1508597343&sr=8-4-fkmr3&keywords=VW+UP+Hood+Insulation Θα ρωτήσω και την αντιπροσωπία αν υπάρχει κάτι για το UP. Αν και δε ξέρω μήπως ειναι χειρότερο για τη θερμοκρασία. Δε θα την αφήνει να φύγει απο το καπό προφανώς, μήπως κάνει ζημιά. Για το θόρυβο οκ αλλά και πάλι περισσότερο μόνωση χρειάζεαι η πλευρά της καμπίνας απο το καπό.
  4. Οταν με το...κακό φτάσουμε στην αλλαγή δίσκων, προσωπικά δε θα βάλω της αντιπροσωπείας, αφού υπάρχουν πολύ καλύτεροι. Γενικά δεν εχω θέμα με φρενάρισμα. Προς το παρόν τουλάχιστον και έχοντας 32000χλμ.
  5. Τετοιο είχα βάλει παλιά για ηχομόνωση για ενα sub. Μήπως υπαρχει για το tsi ?
  6. Όχι γιατί δε μου πήρε πολύ εργασία και δε μου είπε ότι είναι κάτι δύσκολο. Η ένστασή μου είναι στο να αλλάξω αντλία όταν έρθει η ώρα για ιμάντες. Το ανάποδο δε θα με πείραζε. Δηλαδή να το λύσει να αλλάξει αντλία και να βάλω και τον ιμάντα.
  7. Βρήκε κανεις το παραπάνω κάλυμμα? Τωρα που βγήκε το tsi το εχει?
  8. Το θέμα ειναι τί λέει η επίσημη αντιπροσωπεία για τη παραπάνω αλλαγή, και όχι το κάθε συνεργείο. Επίσης σε άλλο αυτοκίνητο όταν άλλαξα χωριστά αντλία και χωριστά ιμάντες, δε θυμάμαι να είχε κάποιο αυξημένο κόστος η εργασία. Το αντίστροφο ναι. Σου λένε αν αλλάξω αντλία, να βάλω και καινούριο ιμάντα (που κανονικά δεν έχει κόστος). Γενικά τηρώ τις οδηγίες του κατασκευαστή και δε καταλαβαίνω γιατί να χαλάσει κάτι υποχρεωτικά και να πρέπει να το αλλάξω, εκτός απο τακάκια κλπ αναλώσιμα. Δηλαδή να αλλάξουμε και αντλία βενζίνης μήπως και χαλασει...? Για την εγγύηση αν το βρώ θα σας πώ, το είχα δεί σε site ανταλλακτικών όταν την αγόρασα.
  9. Αν και παλιό το post. Όταν ανάβετε τα φώτα στη 1η σκάλα, το ταμπλό κλπ δε θα έπρεπε να ανάβουν? Δηλαδή γιατί ειναι αυτή η σκάλα? ανάβει πχ μονο τα πίσω, γιατί τα εμπρός φωτα ημέρας ανάβουν μόνιμα.
  10. Πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο και σχετικά "οικονομικό". Το θέμα ειναι ποιός μπορεί να κάνει την εγκατάσταση. Η αντιπροσωπεία το κάνει? Θέλω πολύ να βάλω cruise control στο eco up μου γιατί κάνω συνέχεια ταξίδια κλπ. και μου λείπει.
  11. Αυτό είναι παράλογο. Δηλαδή η επίσημη αντιπροσωπεία ισχυρίζεται ότι πρέπει να αλλάξεις κάτι γιατί στο μέλλον μπορεί να χαλάσει! Μα η αντλία δεν είναι αναλώσιμη. Εγώ θα το ζητούσα αυτό γραπτά. Να αλλάξεις ένα εργοστασιακό εξάρτημα που δεν έχει χαλάσει με κάτι άλλο έστω γνήσιο! Η τιμή πάντως μιας αντλίας νερού για το up είναι 37-108 ευρω και κάποιες απο αυτές εχουν εγγύηση εφόρου ζωής. Μή μας δουλεύουν. Το ίδιο και οι ιμάντες απο 6-14 ευρω!
  12. Τελικά τα κιλά είναι και θέμα δικτύου και χώρας. Σε πρόσφατο ταξίδι μου μέχρι Ελβετία, Αύγουστο με ζέστη, στην Ιταλία γεμιζα απο άδειο με 11,7 και στην Ελβετία 14 ! Οταν Ελλάδα έβαζα 9,5-10,5.
  13. ermis1975

    Eco Up Φ.α.

    Εφτασε η ώρα για το 2ο σερβις των 30.000χλμ. Οταν με ενημέρωσαν οτι θα γινει αναβάθμιση Recall 24GD, ξέρει κανεις τί αφορά και τι διορθώνει ?
  14. ermis1975

    Eco Up Φ.α.

    Εγω βγάζω 350χλμ εδω και 1 μηνα χαλαρά και έχω βγάλει και 385! Πάντως μια φορά έβαλα απο άδειο 12,80kg! Να δουμε οσο καλοκαιριάζει μήπως και μειώνουν τη πίεση. Σε Ανθούσα και ΕΚΟ Εθνική οδό συνήθως βάζω.
  15. Θα ξανατσεκαρω και θα δω! Η αλήθεια ειναι οτι η διαδρομή μου ειναι καθημερινά Αττική οδό μέχρι αεροδρόμιο. 90-100χλμ τη μερα. Δε το πιέζω, βγάζει απο 310-370 χλμ ανα γέμισμα (παίζει όμως ρόλο και πόσα κιλά θα πάρει).
  16. Και τί προβλημα είχε και στο κρατήσανε τόσο και μάλιστα σου δώσανε και άλλο για τόσο καιρό? Απο λάδια τώρα, επειδή δε τα είχα μετρήσει ποτέ μέχρι τις 10.000χλμ, δε ξέρω αν έκαψε αλλά πρόσθεσα περίπου μισό λίτρο. Τώρα λογικά θα τα ξανακοιτάξω. Εμενα στα 13500 μου άναψε το INSP, αυτό να φανταστώ ειναι το service? Δε θα πρέπει να αναβει στα 15?
  17. Αν το αμαξι θέλει service κάθε 15000χλμ τότε γιατί ανάβει πχ στα 11 ή στα 13 κλπ? Μήπως "διαβαζει" οτι θέλει service για κάποιο λόγο? Μήπως εχει πέσει η στάθμη λαδιού ? Γιατί κι εμένα σε up αναψε στα 13.500. Θα πάρω να ρωτήσω αν πρέπει να το πάω τώρα ή στα 15.
  18. ermis1975

    Eco Up Φ.α.

    Καλό θα ήτανε το maps and more να έπαιρνε αναβαθμίσεις με τα σημεία που υπάρχει φυσικό αέριο, ή να μπορούσες να τα περάσεις χεροκίνητα και να μη βγάζει συνέχεια το μήνυμα οτι δεν εχει πρατήριο κοντά στο προορισμό σου.
  19. ermis1975

    Eco Up Φ.α.

    Έκανα το μεγάλο βήμα και πήγα με το up ταξίδι 2500χλμ Αθήνα - Βουλγαρία - Βόρεια Ελλάδα κλπ ορεινά μέρη. Τα χλμ γίνανε απροβλημάτιστα (στις μεγάλες ανηφόρες βέβαια χρειάστηκε να κατεβάσω και 2α) Φυσικό αέριο υπάρχει παντού και με βοήθησε η εφαρμογή της skoda (Skoda CNG), που σου λέει που εχει πρατήρια φυσικού αερίου. Το αμάξι δε ζεστάθηκε και δε χρειάστηκε να κάνω στάσεις πχ 600-700χλμ γίνανε μονορούφι. 2 άτομα με αποσκευές. Μαζι με βενζίνη (κυρίως στην Ελλάδα!), χάλασα περίπου 65ευρω. Το φυσικό αέριο Βουλγαρία έχει 0,5-0,6 ευρω.
  20. Απο το maχ μεχρι το min ποσο λάδι χρειάζεται ? Να πω την αλήθεια δε το είχα κοιτάξει ποτέ και σήμερα βλέπω οτι ειναι στο κάτω μέρος της γραμμής. Είναι φυσιολογικό? Στην αντιπροσωπεια μου λενε οτι η vw δικαιολογει μεχρι και 1 lt ανα 2000 χλμ! Πάνε καλα??
  21. Αν τα xenon δεν ειναι εργοστασιακά τότε δε θα βλέπεις καλά και θα στραβώνεις τους άλλους! Μια καλή λάμπα ειναι ότι καλύτερο.
  22. Λοιπόν παρόμοιο ήχο κάνει και ο συμπλέκτης οταν τον πατάω τέρμα χωρίς ταχύτητα και τον αφήνω. Στο συνεργείο είδαμε λίγο το φρένο και μου ειπανε να το παω για έλεγχο. Μπορει να ειναι απο τα τακάκια να μην εχουν πατήσει καλα, αν δε σταματήσει θα το πάω.
  23. Αν ειναι αυτό...οκ, Θα περάσω σήμερα να το ακούσουν, γιατί αν πχ πηγαίνω με 80 και πατήσω φρένο δεν ακούγεται, όταν πάω πολύ σιγά το ακούω σε κάθε πάτημα,
  24. ermis1975

    Φρένα

    Παρατηρώ οτι όταν πατάω το πεταλ του φρένου, πρίν πιάσει, ακούγεται ενα ΤΑΚ! Το έχει παρατηρήσει κανεις αυτό? Είναι φυσιολογικό ή πρέπει να το πάω για έλεγχο?
  25. Άνοιξε το βενζινάδικο στο Ρεντη, απέναντι απο το Village!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.