Jump to content
mafiozos29

Opel Astra 1.6 Turbo

Recommended Posts

Κακα τα ψεματα...Το astra ειναι πολυ πιο ομορφο και επιθετικο απο ενα golf 5 gt.

Tα οδηγησα και τα δυο .Το astra μου αρεσε περισσοτερο απ'ολες τις αποψεις.

Δυστυχως ομως μετα απο 3 GOLF GTI ,κυλαει ακομα στο αιμα μου group vag...

Link to comment
Share on other sites

κουκλι το astra σου φιλε gtc!! να το χαιρεσαι ,καλα κ απροβληματιστα χιλιομετρα σου ευχομαι!!

πριν λιγες μερες παρηγγειλε κι ο αδερφος μου ακριβως το ιδιο, μαυρο με bodykit, 18αρες κ χαμηλωμενο με τα ελατηρια της irmscher!! σε 2 μηνες θα το εχει κ δε βλεπει την ωρα! οπως ακριβως λες κι εσυ, το πηρε μονο με την προυποθεση να ειναι μαυρο κ εξωτερικα ντυμενο. ηταν αναμεσα σ αυτο κ στο golf gt, το οποιο ομως εβρισκε λιγακι πιο συντηρητικο (οχι οτι δεν το καλοβλεπε βεβαια σε λευκο κ με 18αρα) κ πιο τσιμπημενο στην τιμη..

στην τελικη συμφωνησα κι εγω μαζι του, ενα πενταρι εχουμε ηδη, μη γεμισει το γκαραζ vw!! να υπαρχει λιγη ποικιλια! :);) παντως στο κλαμπ θα τον γραψω συντομα κι αυτον!

αυτο που με χαλαει βεβαια λιγακι στο astra ειναι ο κιτρινος φωτισμος του εσωτερικου κ το κλειστοφοβικο πισω παραθυρο κ το αποτομο τελειωμα στα κεφαλια των πισω επιβατων, αλλα μπρος στα καλλη..

Link to comment
Share on other sites

Το εκανα test drive το Astra αυτο πριν καταληξω στο GT και σχηματισα και γι αυτο μια αποψη. Πιστευω οτι συγκριτικα με το GT ισως ειναι value for money αλλα η διαφορα στην τιμη εγκειται στο γεγονος οτι το GT (ακομα και TSI GT sport κατα τη γνωμη μου) ειναι καλυτερο συνολικα αυτοκινητο απο αυτο.

Τα σημεια που παρατηρησα και τονιζω ειναι τα εξης :

1)Αναρτηση και χειρισμος του αμαξιου - γενικοτερη αισθηση του αμαξιου. Μεγαλη η διαφορα συγκριτικα με το Golf. Το αμαξι αυτο ζοριζεται αρκετα στις στροφες με πολλα χιλιομετρα την ωρα που το Golf ανταποκρινεται πολυ καλυτερα και δινει πολυ ασφαλεστερη και καλυτερη οδικη συμπεριφορα. Γενικοτερα η οδικη του συμπεριφορα μου φανηκε αρκετα αχρωμη. Αν και ροπιαζε καλα και ωραια στις ευθειες, μολις πηγαινες να στριψεις σε ξενερωνε καπως.

2)Κινητηρας. Αυτος ο κινητηρας βγαζει μεγαλη δυναμη με σιγουρια. Το κακο ομως ειναι το πως και ποτε αυτη βγαινει. Μολις πατησεις γκαζι αρχικα στις χαμηλες στροφες μεχρι και 2000 ειναι ψοφιο. Μετα κανει ενα ξεσπασμα καθως ανοιγει το turbo και βγαζει μαζεμενενη πολυ ροπη. Οταν θες να τρεξεις γρηγορα και πατησεις δυνατα το γκαζι το turbo lag ειναι αισθητο.

Αντιθετα αυτα τα μειονεκτηματα εξαλειφονται παρα πολυ στον TSI , οταν κι η δυναμη ειναι εμφανης απο πολυ χαμηλα. Ο κομπρεσορας κανει μεγαλη διαφορα και δινει την αισθηση οτι εχεις συνολικα ενα μεγαλυτερο μηχανικο συνολο αφου εχεις χαμηλα μεγαλη δυναμη. Η δυναμη αποδιδεται πολυ ωραια και ειναι παντα διαθεσιμη. Ο κινητηρας αυτος ειναι θαυμασιος(θα ελεγα ακομα και σημειο αναφορας) και την πρωτη φορα που οδηγησα ενα TSI 140 ξετρελαθηκα αμεσως και βγηκα απο το αμαξι με ενα φαρδυ χαμογελο! ;)

Το Astra ειναι και κυριως το νιωθεις σαν κλασικο τουρμπατο αυτοκινητο. Η δυναμη που βγαζει σε ψηλες στροφες ειναι πολυ μεγαλη και σε ευθεια παει παρα πολυ γρηγορα.

3)Εξωτερικη και εσωτερικη εμφανιση. Προσωπικη υποθεση του καθενος αυτο. Κατα τη γνωμη μου απο τη στιγμη που βγηκε και η εκδοση GT sport το Golf κερδισε πολλους ποντους στο θεμα εμφανιση και προσωπικα αν και αναγνωριζω το Astra ως ομορφο αυτοκινητο, θεωρω εξισου ομορφη και μια σπορτιφ εκδοση του Golf.

Οσο για εσωτερικο , αρκετα καλυτερο και ποιοτικοτερο του Golf αν και μπορει σε καποιους να φαινεται πιο μονοτονο. Παντως ειναι γεγονος οτι στο Golf η εμφανιση θυσιαζεται περισσοτερο προς χαρη της πρακτικοτητας, αλλα αυτο δεν ειναι τοσο κακο στην τελικη γιατι μεσα στο αμαξι περνας την ωρα σου κι οχι εξω απο αυτο να καθεσαι απλα να το κοιτας.

4)Καταναλωση. Αν και δεν εχω ολοκληρωμενες ενδειξεις καταλαβα οτι το 1,6Τ πινει παρα πολυ καυσιμο...Στη διαδρομη μου εκαψε 13,5 λ/100χιλ. Δεν ειναι καθολου οικονομικο σε σχεση με τα ανταγωνιστικα του TSI/GT , τα οποια και σε χαλαρους ρυθμους και στο οριο μου αφησαν την εντυπωση οτι καινε αισθητα λιγοτερο, ισως λογω 1,4 ισως λογω καλυτερης τεχνολογιας κινητηρα....

Link to comment
Share on other sites

δεν θα ήθελα να σχολιάσω και πολλά γιατι ο κάθε ένας έχει την προσωπική του άποψη.απλά θέλω να σχολιάσω λίγο την κατανάλωση. με πρόγραμμα έχω 9,3 στα 8.000 χιλιόμετρα....

Γενικά δεν καίει μόνο αμα του πιείς το αίμα.έχω να δώ κατανάλωση απο 10 και πάνω απο τους πρώτο καιρό οταν το έστρωνα

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!

Το έχεις χαμηλώσει το αμάξι ? Πολύ όμορφο δείχνει! Εγώ έβαλα πανοραμική και τώρα ψάχνω για body kit αλλά δεν ξέρω πως θα δείξει γιατί είναι λιγάκι κατσίκι με τις 18άρες! Ίδιες σαν εσένα,τις θεωρώ τις καλύτερες ζάντες που έβγαλε η OPEL σε παραγωγή πλήν του OPC!Γλυκοκοιτάω της Steinmetz,λιγάκι ακριβό αλλά έλεος με το opc line pack 1!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!

Το έχεις χαμηλώσει το αμάξι ? Πολύ όμορφο δείχνει! Εγώ έβαλα πανοραμική και τώρα ψάχνω για body kit αλλά δεν ξέρω πως θα δείξει γιατί είναι λιγάκι κατσίκι με τις 18άρες! Ίδιες σαν εσένα,τις θεωρώ τις καλύτερες ζάντες που έβγαλε η OPEL σε παραγωγή πλήν του OPC!Γλυκοκοιτάω της Steinmetz,λιγάκι ακριβό αλλά έλεος με το opc line pack 1!

Καλα γελαω με τους περισσοτερους γκολφακιδες που λενε τα καλυτερα για το astra και απο μεσα τους γελανε πονηρα... tongue.giftongue.gif Ξερω ...ξερω κι εγω ετσι κανω...Λοιπον οσον αφορα το αστρακι σου εξωτερικα ειναι αρκετα ομορφο (οχι σαν το opc αλλα τα καταφερνει) και δε χρειαζεται να προσθεσεις τιποτα σε αντιθεση με το gt ...Παρολα αυτα ειμαι σιγουρος οτι οι πολλες γωνιες που τωρα ειναι εντυπωσιακες θα σε κουρασουν καποια στιγμη σε αντιθεση με το γκολφακι που βαλε βαλε καποια στιγμη θα γινει κουκλι tongue.gif . Εσωτερικα κατα την ταπεινη μου αποψη ειναι επιεικως τραγικο...Αυτος ηταν κι ενας λογος επιπλεον που δε σκεφτηκα καν για οpc (που εχει και γαλαζιο φωτισμο στα οργανα..) Ο κιτρινιαρης φωτισμος θυμιζει αυτοκινητο προηγουμενης δεκαετιας και το εσωτερικο δεν εχει καμια κομψοτητα απλα πινελιες εντυπωσιασμου..Θεση οδηγησης πολυ καλη αλλα οχι για πολη (κα8ολου ορατοτητα)..Αυτη ειναι η ταπεινη μου αποψη και μην ακουσω αντιδρασης του στυλ εισαι κομπλεξικος και τετοια γιατι δυο σελιδες που ακουγαμε θετικα δε μιλησε κανεις ..τωρα που μιλησα λιγο αρνητικα θα πεταχτουν δεκα.. <_<tongue.giftongue.gif Αλλα οτι και να πειτε δικαιολογηστε..Τοσα λεφτα δωσατε στα αστρα.. :o

Link to comment
Share on other sites

κοίτα στο εσωτερικό η σχεδίαση είναι λίγο τραγική.σε σχέση με leon όμως καμία σχέση εκεί κάνεις εμετό. Πολυ συντηριτηκό είναι το εσωτερικό.όπως και το Golf βέβαια.γι αυτό δεν μαρέσει το εσωτερικό και των 3 αμαξιών.απο ποιότητα θεωρώ golf και astra μαζί.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά θα σουυ πω ότι είσαι κομπλεξικός :( γιατί για τους λόγους που δεν πήρες εσύ Astra ,για αυτούς και άλλους τόσους δεν πήρα εγώ golf!

Εγώ έχω την ένχρωμη οθόνη μου στην μέση και είμαι ωραίος!

Τώρα και τόσο που ασχολήθηκα πολύ ήταν!

Φιλικά!

Link to comment
Share on other sites

τσεκαρετε την πρωτη σελιδα του topic μου...

περιεχει ολα τα updates που εκανα τον τελευταιο καιρο...

.....be continue

Link to comment
Share on other sites

:lol: ποσο πιο παχες φιλε?τη αναρτηση φορας?εχεις μπρος πισω?αχιζαν τα λευτα τους η κοπαναει αφανταστα?

ειναι 24mm και την εχω στην medium ρυθμιση. Προς το παρον φοραω την μανισια αναρτηση γιατι δεν εχει ερθει η ωρα αντικατασταση της, αντεχει ακομη. Γενικα απεκτησα καλυτερη αισθηση του πισω μερους απο τα πρωτα κιολας χλμ που την εβαλα. Δεν τιθεται θεμα κοπανηματος!!!

τελος να συμπληρωσω οτι ειναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ βελτιωση που εχω κανει μεχρι στιγμης, αξιζε τα λεφτα της!!! φανταζομαι την δουλεια που 8α κανει με την aftermarket αναρτηση...

Link to comment
Share on other sites

Γεια χαρα!!

απειχα αρκετο καιρο απο το φορουμ δυστυχως, αλλα επανηλθα ανανεωμενος!

UPDATES:

Μπαρομετρο + πυρομετρο greddy 52mm ηλεκτρονικο

θερμοστατη

ελαστικα

και περιμενω μεσα στο γεναρη το ιντερκουλερ..

Επισης να γραψω και ενα φιλικο πατημα με τον φιλο και twoface που καναμε πριν τα χριστουγεννα

3ες μαζι...

4ες 2 καροτσες μπροστα ο γιωργος

5ες 4 καροτσες μπροστα ο γιωργος

Υπενθυμιζω οτι ειμαι με μαμα προγραμμα :wacko:

Αυτα κ απο μενα :wacko:

Edited by gtc
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.