Jump to content
patrikata7

Check Engine

Recommended Posts

καλα ε μου εχει σπασει τα νευρα... το εχω το ρημαδι κοντα εναμιση χρονο και αν μια φορα τον μηνα δεν αναψει λαμπακι θα αρρωστησει!!!κ εχει μια ιδιεταιρη προτιμηση στο check engine:τη μια ειναι το ενα ποτενσιομετρο την αλλη το αλλο ποτενσιομετρο,την τριτη ειναι για την εξατμιση,την τεταρτη ειναι για την εισαγωγη...και παει λεγοντας... την τελευταια φορα που ειχε αναψει ηταν επειδη ειχα κανει ταξιδι αθηνα λαμια ψιλοπλακωμενος και μου ειπαν οτι αναψε επειδη ερχομουν μ ε το γκαζι στο πατωμα.αυτη τη φορα τι να ειναι???

Link to comment
Share on other sites

Ναι αυτό θα έλεγα! Όταν ανάβει το Check Engine τις περισσότερες φορές είναι ο αισθητήρας λ, και ανάβει λόγω κακής ποιότητας βενζίνης! Για πήγαινε κοίταξε το και πες τους να δουν και τον λ!

Link to comment
Share on other sites

Πολυ πιθανο να ειναι ''λ'' αλλα μην ξεχναμε οτι τα περισσοτερα ηλεκτρικα ειναι ''συνδεδεμενα'' με το check engine. Περνα το μια απο διαγνωστικο ρε Γιαννη να δεις τι ειναι.

Link to comment
Share on other sites

ρε με δουλευει το ρημαδι!!!το check εσβησε απο μονο του χθες το βραδυ.οσο για το βενζιναδικο εχω αλλαξει ρε φιλε.το πιο πιθανο ειναι να θελει καθαρισμα η πεταλουδα...

Link to comment
Share on other sites

Πηγαινε μια βόλτα απο την αντιπροσωπεία να σε βάλουν στο ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ και οχι στο μικρό. Το μεγάλο διαρκεί 40 λεπτά και θα σου βρεί και ακόμη και μια λασκαρισμένη βίδα. Πηγαινε και απέτησε να σε βάλουν στο μεγάλο. Αν δεν έχει το εξουσιοδοτημένο που πάς κλείσε ενα ραντεβού στην καρέντα στη Βουλιαγμένης. Εχουμε και άνθρωπο που φροντίζει για το club το βασίλη το Γιαννούλη.

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΟΥ ΑΝΑΒΕΙ ΤΟ EPC ΚΑΙ ΤΟ CHECK ENGINE.ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΨΕΙ ΠΑΛΙ CHECK ENGINE ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛ/ΣΤΗΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕPC.

ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ , ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΗ.

ΕΧΩ 21000 χλμ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 9Ν 16V

Link to comment
Share on other sites

Guest Stoilas

Βγάλε την μπαταρία για καμιά ωρίτσα και θα σου σβήσουν μάλλον. Αν σου ξανανάψει δες το σε έναν μάστορα. Τα αλμπάκια αυτά μπορεί να ανάψουν για πολλούς λόγους.

Link to comment
Share on other sites

Το epc μου είχε ανάψει και εμένα οταν έκαψα πολλαπλασιαστή. Εαν το αμάξι σου δεν κάνει περίεργο θόρυβο που σημαίνει οτι δεν έχει κάψει πολλαπλασιαστή τότε μάλλον πάς για αισθητήρα Λ. Το epc είναι ένδειξη προβλήματος στα καυσαέρια του αυτοκινήτου.

Εχεις κάνει τίποτα μεταρροπές ? Πρόγραμμα , εξάτμιση κλπ ?

Πήγαινε μια βόλτα απο την αντιπροσωπεία να σε βάλουν επάνω στο διαγνωστικό να έχεις το κεφάλι σου σίγουρο.

Edited by Pacific
Link to comment
Share on other sites

Γράφω εκ μέρους ενός φίλου που δεν έχει πρόσβαση στο ιντερνετ.

Ο φίλος εχει ενα Πόλο τελευταίο μοντέλο (προ facelift) απο το 2003.

Πριν απο δυο βδομάδες περίπου, του άναψε το λαμπάκι στο ταμπλό "Check Engine" - την επόμενη μέρα το πήγε στην αντιπροσωπεία στην Πάτρα.

Εκεί του είπαν οτι έκαναν καθαρισμό μπέκ και τον χρέωσαν 40 ευρώ περίπου.

Πριν λίγες ημέρες το πρόβλημα ξαναεμφανίστηκε. Το πήγε σε αντιπροσωπεία στην Αθήνα (ο φίλος ειναι φοιτητής και μετακινείται συνέχεια Αθήνα-Πάτρα) οπου και του αντικαταστήσανε τους πολλαπλασιαστές. Το λαμπάκι έσβησε και πάλι.

Χτες όμως σε διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας το αμάξι άρχισε να ρετάρει χωρίς κανέναν λόγο και χωρίς να ανάψει κάποια προειδοποίηση στο ταμπλό. Ξανά λοιπόν σήμερα αντιπροσωπεία, οπου του είπανε το εξής απίστευτο:

"Σου αλλάξαμε πολλαπλασιαστές, οπότε αυτοί θέλουν καμιά 100άρα χλμ. στρώσιμο, ειναι νορμάλ το ρετάρισμα!" :baby:

Επίσης οταν τους είπε οτι του κάνανε καθαρισμό μπέκ στην Πάτρα ο τύπος του είπε "Πλάκα μου κάνεις; Αποκλείεται"... Τα συμπεράσματα δικά σας...

Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία; Τι μπορεί να φταίει;

Link to comment
Share on other sites

1η φορα ακουω να ρεταρει καινουριος πολλαπλασιαστης και να θελει στρωσιμο, ισως βεβαια να υπαρχει παλι κακο καυσιμο ή να εχει ξανακαει καποιος πολλαπλασιαστης (ψιλοαπιθανο). Οσο για το αν στην Πατρα του εκαναν καθαρισμο μπεκ, οι αντιπροσωπειες VW μπορουν να δουν μεταξυ τους συντηρησεις-επισκευες αυτοκινητων μεσω online συστηματος αρκει να εχουν οντως γινει και οι 2 επισκευες σε αντιπροσωπεια.

Link to comment
Share on other sites

Μήπως θέλει καθάρισμα η πεταλούδα? Αν δεν είναι αυτό, είναι επίσης πιθανό να θέλει αλλαγή η βαλβίδα επιστροφής καυσαερίων. Πρόσφατα (προχθές) είχα πρόβλημα με ρελαντί (αστάθεια, τρομερό τρέμουλο, ζεστό δεν έπαιρνε μπροστά, check engine) και τελικά ήταν αυτή βαλβίδα. Κοστος 145¤ (golf iv 1.6 16v).

Link to comment
Share on other sites

Χμ! Δε μπορώ να καταλάβω! Λίγο κουλό να θέλει στρώσιμο ο πολλαπλασιαστής! Αν συνεχίσει να ρετάρει καλό είναι να πάει σε αυτούς και να ζητήσει τα ρέστα!

Link to comment
Share on other sites

Παίδες, εννοείται οτι τα περι στρωσίματος πολλαπλασιαστή ειναι παπαρίες!

Το θέμα ειναι τι μπορεί να κάνει ο φίλος...

Παίζει να θέλει καθαρισμό η πεταλούδα του γκαζιού? Η να κάηκε κάποιος απο τους καινούριους πολλαπλασιαστές;

Link to comment
Share on other sites

Παίζει να θέλει καθαρισμό η πεταλούδα του γκαζιού? Η να κάηκε κάποιος απο τους καινούριους πολλαπλασιαστές;

Να κάηκε καινούριος πολλαπλασιαστής, noway. Η πεταλούδα, αν έχει πολύ καιρό να πάει για Service και έχει υπερβεί τα καθορισμένα χιλιόμετρα, ίσως φταίει! Καλό είναι να πάει και σε ένα άλλο συνεργείο να πάρει και άλλη μία γνώμη! Το καλύτερο που έχει να κάνει!

Link to comment
Share on other sites

Το check engine ανάβει και από κακή ποιότητα βενζίνης, σκουπιδάκια κλπ

Οι σχετικοί αισθητήρες στα VW είναι αρκετά ευαίσθητοι και ειδοποιούν ευκολότερα από άλλα αυτοκίνητα ανάβοντας το Check Engine. Το έχω δει να συμβαίνει και στα 2 Polo στου κουμπάρου (75PS και 100PS)...

Δεν πάει ο φίλος σου να ρίξει ένα PROTEC Fuel Line Cleaner στο ρεζερβουάρ (σε συνεργεία ή καρμπυρατερατζήδες) και να φουλάρει 100άρα για να είναι σίγουρος για την βενζίνη;

Edited by Miltellas
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.