dmatso Posted February 12, 2010 Report Posted February 12, 2010 Καλημέρα παιδιά, πρόκειται σύντομα να εγκαταστήσω στο αυτοκίνητό μου το RNS 510 με το Navi και τον HDD. Όπως είναι λογικό -για λόγους ασφάλειας- όταν παίζει κάποιο DVD με εικόνα και ήχο, όταν το αυτοκίνητο βρεθεί εν κινήσει η οθόνη σβήνει με ένα μήνυμα ασφαλείας. Γνωρίζω ότι υπάρχει κάποιο module που κάνει bypass σε αυτή την δικλείδα ασφαλείας που βάζουν τα εργοστάσια και το dvd παίζει κανονικά ακόμα και όταν το αυτοκίνητο κινείται. Θα ήθελα καταρχάς να ακούσω εντυπώσεις από αυτούς που το έχουν στο αυτοκίνητό τους και ειδικότερα για το Navi και την ύπαρξη του δίσκου. Πόσο χρήσιμα είναι ή όχι κλπ, αν οι χάρτες είναι ικανοποιητικοί κλπ. Γνωρίζει κανείς (από προσωπική εμπειρία ως κάτοχος ή από γενικές γνώσεις) αν μπορεί να γίνει Bypass το σύστημα ασφάλειας μέσω Canbus ή κάποιου άλλου τρόπου χωρίς να χρησιμοποιηθεί το extra module; Quote
Speedy Posted February 12, 2010 Report Posted February 12, 2010 Καλημέρα παιδιά, πρόκειται σύντομα να εγκαταστήσω στο αυτοκίνητό μου το RNS 510 με το Navi και τον HDD. Όπως είναι λογικό -για λόγους ασφάλειας- όταν παίζει κάποιο DVD με εικόνα και ήχο, όταν το αυτοκίνητο βρεθεί εν κινήσει η οθόνη σβήνει με ένα μήνυμα ασφαλείας. Γνωρίζω ότι υπάρχει κάποιο module που κάνει bypass σε αυτή την δικλείδα ασφαλείας που βάζουν τα εργοστάσια και το dvd παίζει κανονικά ακόμα και όταν το αυτοκίνητο κινείται. Θα ήθελα καταρχάς να ακούσω εντυπώσεις από αυτούς που το έχουν στο αυτοκίνητό τους και ειδικότερα για το Navi και την ύπαρξη του δίσκου. Πόσο χρήσιμα είναι ή όχι κλπ, αν οι χάρτες είναι ικανοποιητικοί κλπ. Γνωρίζει κανείς (από προσωπική εμπειρία ως κάτοχος ή από γενικές γνώσεις) αν μπορεί να γίνει Bypass το σύστημα ασφάλειας μέσω Canbus ή κάποιου άλλου τρόπου χωρίς να χρησιμοποιηθεί το extra module; Quote
dmatso Posted February 14, 2010 Author Report Posted February 14, 2010 Σε ευχαριστώ, αυτό το βίντεο το είχα δεί. Απλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει μια πιο "μόνιμη" λύση (πέραν του module) μιας και κάθε φορά που θα σβήνει το RNS θα πρέπει να επαναλαμβάνεται η διαδικασία αυτή. Quote
billman Posted March 18, 2010 Report Posted March 18, 2010 Καλησπέρα. Έχει βάλει κάποιος parking camera σε rns-510? Ξέρετε κόστος περίπου? Quote
Nikos_Passat_2.0T Posted March 29, 2010 Report Posted March 29, 2010 H OEM camera, άσχετα αν μπαίνει σε RNS-510 ή σε aftermarket πηγή, κοστίζει 500€ + τοποθέτηση... Quote
Speedy Posted April 7, 2010 Report Posted April 7, 2010 Καλησπέρα , Υπάρχει κάποιος τρόπος για να βγουν οι χάρτες της μαμάς VW από το RNS 510 και να μπουν άλλοι χάρτες με άλλο πλοηγό ? Quote
baybobout Posted April 7, 2010 Report Posted April 7, 2010 Έχω μια παρόμοια ερώτηση με τον Speedy, βρήκα διάφορα RNS 510 μεταχειρισμένα στο αγγλικό ebay, χωρίς να έχω ψάξει και ιδιαίτερα, είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν και φθηνότερα. Η βασική μου ερώτηση είναι η εξής: γιατί να μην πάρω με περίπου 700 ευρώ κάτι σαν και αυτό http://cgi.ebay.co.uk/VW-RNS-510-mfd3-DVD-NAVIGATION-VERSION-B-touchscreen_W0QQitemZ270560043047QQcmdZViewItemQQptZUK_AudioTVElectronics_GPSSystems_GPSSystems?hash=item3efea2a027 ή κάποιο άλλο παρόμοιο από τη στιγμή που κοστίζουν κάπου εκεί? Υπάρχει άλλο πρόβλημα εκτός από το ότι δεν θα έχω TV (δεν θέλω), Bluetooth (δεν μιλάω στο αυτοκίνητο γιατί το θεωρώ πολλές φορές απερίσκεπτο) ή 5 διαφορέτικα destinator-igo-garmin κτλ κτλ.???? Quote
YORK1991 Posted April 12, 2010 Report Posted April 12, 2010 Αυτα μου φαινεται οτι ειναι τα κοινα κινεζικα, οποτε τα βρισκεις και εδω κανονικα. Δεν ειναι τα oem RNS. Quote
poen Posted October 31, 2010 Report Posted October 31, 2010 Καλησπερα.. σε λιγο καιρο θα παω για polo GTI. σκευτομαι να βαλω το RNS310 αλλα μου τη σπαει γιατι εχει μικρη οθονη. λεω μηπως παρω μετα να βαλω το RNS510 η used η απο ebay η με καποιο group buy. ποσο ευκολα μπορει να μπει και να λειτουργει κανονικα και το navi και ολα? πιστευετε οτι αξιζει να κανω κατι τετοιο η να βαλω απο την αρχη το 310? Quote
poen Posted October 31, 2010 Report Posted October 31, 2010 (edited) δεν μπορει να μπει ως εξτρα στο Polo GTI μονο το RNS310-RCD510 φυσικα αν τελικα καταληξω στο να βαλω μετα το RNS510 δεν θα τα σκασω για το RNS310 ξεχασα να το πω. Edited October 31, 2010 by poen Quote
dmatso Posted November 9, 2010 Author Report Posted November 9, 2010 loipon ti lete? Δε γνωρίζω το λόγο που κάποιος παραπάνω είπε ότι το RNS 510 δεν μπορεί να μπεί σε Polo GTi. Μπορεί και να έχει δίκιο, δεν το γνωρίζω. Παρ'όλα αυτά μου φαίνεται λογικό να μπαίνει κανονικότατα, ίσως να χρειάζεται κάποια τελευταία έκδοση λογισμικού για την άψογη συνεργασία με το canbus κια νέους χάρτες, αλλά και πάλι πιστεύω ότι ταιριάζει. Εγώ στο eos έβαλα το RNS510 πριν από μερικούς μήνες, αγορασμένο από το ebay. Όλα δουλεύουν άψογα, χάρτες, τιμόνια τα πάντα. Η εγκατάστασή του μου πήρε περίπου 10 λεπτά - και είμαι γενικότερα άσχετος με τα ηλεκτρολογικά να φανταστείς. Επίσης πρόσθεσα και τον αντάπτορα της kufatec για να βλέπω dvd εν κινήσει και σε λίγες ημέρες θα προσθέσω και το καλώδιο ΟΕΜ για iPod/iPhone. To μόνο που θα πρέπει να προσέξεις αν αγοράσεις τελικά από το εξωτερικό/ebay το μηχάνημα, είναι να δεις αν είναι ή όχι κλεμμένο γιατί μετά θα έχεις ιστορίες με τις αναβαθμίσεις και πιθανότατα με το νόμο... Ζήτα εκ των προτέρων το serial από τον πωλητή και εξέτασέ το σε μια αντιπροσωπεία. Αν είναι οκ, τότε θα σου έλεγα ανεπιφύλακτα να το αγοράσεις, τα αξίζει τα λεφτά του. Quote
poen Posted November 9, 2010 Report Posted November 9, 2010 (edited) εγω το ειπα αλλα δεν καταλαβες τι ηθελα να πω. δεν μπορει να μπει απο το εργοστασιο το RNS510 παρα μονο το RNS310 & RCD510 και δεν ξερω τι να κανω... να βαλω στην αρχικη μου παραγγελια το RNS310 η να μη βαλω τπτ , (εκτως απο οροφη, xenon και κατι αλλα) και να βαλω μετα το RNS510? αυτο ειναι το θεμα μου το κατα ποσο αξιζει η after market αγορα του OEM RNS510 Edited November 9, 2010 by poen Quote
Speedy Posted November 10, 2010 Report Posted November 10, 2010 εγω το ειπα αλλα δεν καταλαβες τι ηθελα να πω. δεν μπορει να μπει απο το εργοστασιο το RNS510 παρα μονο το RNS310 & RCD510 και δεν ξερω τι να κανω... να βαλω στην αρχικη μου παραγγελια το RNS310 η να μη βαλω τπτ , (εκτως απο οροφη, xenon και κατι αλλα) και να βαλω μετα το RNS510? αυτο ειναι το θεμα μου το κατα ποσο αξιζει η after market αγορα του OEM RNS510 το πολο gti εχει τον ιδιο καταλογο με εξτρα οπώς το απλό πολο ? Quote
poen Posted November 10, 2010 Report Posted November 10, 2010 το πολο gti εχει τον ιδιο καταλογο με εξτρα οπώς το απλό πολο ? αυτο δεν το ξερω.. ξερω ομως πως απο οτι μου ειπαν σε 3 dealer που εχω παει δεν μπορει να μπει Quote
dmatso Posted November 10, 2010 Author Report Posted November 10, 2010 αυτο δεν το ξερω.. ξερω ομως πως απο οτι μου ειπαν σε 3 dealer που εχω παει δεν μπορει να μπει Έχεις δίκιο, δικό μου λάθος. Εγώ θα σου πρότεινα αν σε ενδιαφέρει το GPS, να μη βάλεις κάτι παραπάνω από αυτό που θα σου έρθει για να βάλεις το RNS510. Αν δεν σε ενδιαφέρει το GPS πάρε το Polo σου με το RCD510 από το εργοστάσιο...Ή πιο οικονομικά, άστο να έρθει με ότι βάλουν μέσα (310) και πάρε το RCD 510 από ebay. Quote