Jump to content
konsge

Δυναμομετρήστε μόνοι σας

Recommended Posts

Ψάχνοντας στο internet εχτές το βράδυ ανακάλυψα οτι στο www.gtc.gr υπάρχει μια λειτουργία στο θέμα tuning οπου μπορεί κάποιος με κάποιες μετρήσεις να υπολογίσει την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου του. Ισως πολλοί να ξέρετε γιατί μιλάω, απλά θεώρησα σωστό να το αναφέρω για όσους ενδιαφέρονται. Βέβαια να σημειώσω οτι δεν γνωρίζω αν και κατά πόσο είναι ακριβές και ξέρω οτι είναι πολύ δύσκολο να χρονομετρήσει κάποιος με ακρίβεια αλλά παίρνουμε ένα δείγμα γραφής...

Link to comment
Share on other sites

υπαρχει και ενας τυπος που μπορεις να μετργσεις την ιπποδυναμη ΑΛΛΑ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ βαρος οχηματος θερμοκρασια περιβαλλοντος και αλλα πολλα...

Link to comment
Share on other sites

Και τι νοημα ρε παιδια εχει ενας τυπος οταν η πραγματικοτητα μπορει να εχει αποκλισης εως 100%.Για ποιο λογο τα δυναμομετρα να εχουν δουλεια και να μην ειναι κλειστα? Επισης γιατι δεν χρησιμοποιεις σαν αρχικη τιμη την εκ του εργοστασιου δηλωμενη για το μοτερ σου και απο κει και περα εμπειρικα με αυτα που εχεις βαλει να προσθεσεις καποια αλογα παραπανω? (πχ σε golf iv η σκουπα δινει 3 αλογα , εφοσον το δοκιμασε ο μπαρμπα Μητσος και του εδωσε τοσο).

Εγω παντως θα σου προτεινα αμα εχεις τοση καψα να μαθεις περισσοτερα για το τι αποδιδει το μοτερ σου να πας σε ενα δυναμομετρο.Οκ 60 ευρω ειναι πολλα για μια δυναμομετρηση αλλα καθε ποτε κανεις μια?

Link to comment
Share on other sites

:ninja: Υπαρχει μια συσκευη η G tech που τωρα κυκλοφορει στην 3η εκδοση της που μετρα επιπλεον και φρενα πλην των γνωστων ταχυτητα 0-100 κλπ.

Επισης υπαρχει ιδια και της Blitz

Το θεμα ειναι οτι καθε αμαξι ειναι διαφορετικο και το ιδιο το αμαξι εχει αλλη αποδοση αναλογα τις συνθηκες,το βαρος κλπ.

Το δυναμομετρο θα σου δειξει την συγκεκριμενη μερα τι αλογα εχεις,ελα ομως που αναλογα το δυναμομετρο μπορει καπακι να εχεις αλλη ενδειξη (πολααααα τα παραδειγματα)

Με δεδομενο οτι ξερεις το βαρος του αμαξιου αυτες οι συσκευες σου δινουν μια τιμη και ΟΚ δεν ειναι η απολυτη πλην ομως:

με το που θα βαλετε ΠΧ 100αρα βενζινη η' σκουπα η' τελικο αυτοματα θα σας δειξει την βελτιωση χειροπιαστα.

Φαινεται τι πηρες η' τι οχι!

Τσακωμοι για το ποιο δυναμομετρο ειναι το πιο ακριβες υπαρχουν πολλοι,το προσωπικο σας ομως ειναι ενα!

Link to comment
Share on other sites

ψαχνοντας στο δικτυο για πληροφοριες βρηκα ενα καλο σαιτ στο οποιο βρισκονται ολα τα αυτοκινητα και στα οποια δινονται λεπρομερειες για κυβισμο επιδοσεις κτλ κτλ ριχτε το μια ματια ....

http://www.carfolio.com/specifications/ :D

Link to comment
Share on other sites

Δυναμόμετρο και πάλι δυναμόμετρο 60 αφρο είναι αλλά ιντα να καμουμε τουλάχιστον θα κατεω πόσα άτια είμαι άσε που πας και γουστάρεις κιόλας να βλέπεις το αμάξι σου πάνω στα ραουλα ;)

Link to comment
Share on other sites

:p - οσα τα δυναμομετρα τοσες και οι γνωμες για το ποιο ειναι το καλυτερο και το πιο αξιοπιστο ή αυτο που βγαζει τα πιο πολλα αληθινα-μουφα αλογα ,ακρη δεν βγαινει οταν υπεισερχονται τοσοι και τοσοι παραγοντες (!)
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.