Jump to content
COSTAS_

Παζαρόπουλος: Πρόταση Εξαγοράς Από Κοσμοκάρ

Recommended Posts

Θρίλερ μερικών 24ώρων αναμένεται να επιφυλάξει στην αγορά αυτοκινήτου ο όμιλος Παζαρόπουλου καθώς σύμφωνα με πηγές από τον χώρο των τραπεζών και της λιανικής αυτοκινήτου έχει βρεθεί σε δεινή οικονομική θέση και διεξάγονται πυρετώδεις επαφές για να μη ρίξει κανόνι στην αγορά.

Πρωταγωνιστής των διαπραγματεύσεων φέρεται να είναι ο όμιλος Κοσμοκάρ, βασικός προμηθευτής του ομίλου Παζαρόπουλου, του οποίου οι απαιτήσεις έναντι της Παζαρόπουλος φθάνουν στα περίπου 6 εκατ. ευρώ. Η Κοσμοκάρ έχει υποβάλει, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόταση στην οικογένεια Παζαρόπουλου εξαγοράς του ομίλου.

Από την πλευρά τους, οι μέτοχοι της Παζαρόπουλος φέρονται, βάσει πηγών, να συζητούν την πρόταση, οι απαιτήσεις τους όμως διαμορφώνονται σύμφωνα με κύκλους της Κοσμοκάρ σε υψηλά ακόμη επίπεδα.

Ο όμιλος Παζαρόπουλου, αναφέρουν έγκυρες πηγές, έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση αντιμετωπίζοντας προβλήματα ταμειακής ρευστότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, χρωστά γύρω στα 38 εκατ. ευρώ στις τράπεζες Εμπορική, Alpha, Κύπρου (χωρίς να συνυπολογίζονται οι συμβάσεις leasing), περίπου 6 εκατ. ευρώ στην Κοσμοκάρ καθώς και μισθούς στο προσωπικό. Επιπλέον, σύμφωνα με καταγγελίες πελατών, καθυστερεί η παράδοση αυτοκινήτων για τα οποία έχουν ήδη πληρώσει προκαταβολές

Πηγή : http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/573437/Article.aspx

Κώστας

Link to comment
Share on other sites

.

.

Κατά τις ίδιες πηγές, τα ταμειακά προβλήματα ξεκίνησαν πέρυσι το καλοκαίρι όταν η Κοσμοκάρ επέβαλε μείωση των πολύ μεγάλων γραμμών πίστωσης που χορηγούσε στην Παζαρόπουλος μετά και τη διαφαινόμενη μη υλοποίηση του προγράμματος απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων που είχε εξαγγείλει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Η Κοσμοκάρ αποτελεί τον βασικό προμηθευτή της Παζαρόπουλος και προς το παρόν έχει αναλάβει την παράδοση των αυτοκινήτων σε όσους έχουν πληρώσει προκαταβολή και περιμένουν. Έχοντας, όπως φημολογείται, σημαντικές εξασφαλίσεις έναντι των απαιτήσεών της από την Παζαρόπουλος, έχει τον πρώτο λόγο στην περίπτωση που το ενδιαφέρον της να εξαγοράσει τον όμιλο επιμείνει.

Μια τέτοια λύση θα "ανακούφιζε" και τις τρεις βασικές πιστώτριες τράπεζες του ομίλου Παζαρόπουλου. Σημειώνεται ότι στα τέλη του 2008 η Παζαρόπουλος είχε αναχρηματοδοτήσει μέρος του δανεισμού της με την Τράπεζα Κύπρου.

Πηγή :http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/573437/Article.aspx

:)

Edited by Speedy
Link to comment
Share on other sites

Πάνω από 60 εκατ. ευρώ φέρεται η τρύπα της «ΠΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΣ». Στα 300 υπολογίζονται τα ΙΧ που οφείλει σε πελάτες.

Καζάνι που βράζει και είναι έτοιμο να σκάσει μοιάζει η αγορά αυτοκινήτου από την παρατεταμένη μείωση των πωλήσεων και την χρηματοπιστωτική κρίση.

Ένα χρόνο μετά το «κανόνι» των 20 εκατ. ευρώ της εταιρείας πολυτελών αυτοκινήτων «ΑΠΕΡΓΗΣ» (ήταν 4 Μαρτίου 2009), μια ακόμη μεγάλη εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων, ο όμιλος «ΠΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΣ» επίσημος αντιπρόσωπος των εταιρειών Audi, VW, SΕΑΤ, Skoda, Alfa Romeo, Lancia, Fiat, Abarth, Ford, αλλά και με πολλές θυγατρικές εταιρείες (μεταχειρισμένα, κατασκευαστική, yachting) φέρεται υπό κατάρρευση αφήνοντας «τρύπα» πάνω από 60 εκατ. ευρώ και περισσότερους από 300 πελάτες στον αέρα.

Η αδυναμία πληρωμών προς τις προαναφερόμενες εισαγωγικές εταιρείες έχει ως αποτέλεσμα την μη διάθεση αυτοκινήτων προς την ίδια, με συνέπεια την μετακύλιση του προβλήματος προς πελάτες από τους οποίους μάλιστα έχουν εισπραχθεί προκαταβολές ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα αυτοκίνητα έχουν εξοφληθεί!

Αν και τα στελέχη της «ΠΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΣ» απέφυγαν κάθε δήλωση, όπως το ίδιο έκαναν και τα στελέχη των εισαγωγικών εταιρειών που εμμέσως εμπλέκονται στην όλη υπόθεση, το wmotors.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η «τρύπα» που έχει ανοίξει απέναντι στους πιστωτές των 60 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ (αντιστοιχεί στο 1/6 του ετήσιου κύκλου εργασιών της εταιρείας) αφορά ως εξής:

Τα 18-22 εκατομμύρια ευρώ πληροφορίες συγκλίνουν ότι οφείλονται σε εταιρείες εισαγωγής αυτοκινήτων (αυτοκίνητα, ανταλλακτικά, κ.α.), τα 35 εκατομμύρια ευρώ σε Τράπεζες (δάνεια) και ένα ποσό της τάξης των 5,5-6,5 εκατομμυρίων ευρώ σε πελάτες από τους οποίους έχουν εισπράξει χρήματα αλλά δεν έχουν παραδοθεί αυτοκίνητα.

Φυσικά στον αέρα, εκτός από τους 450 εργαζόμενους της «ΠΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΣ», βρίσκονται οι 300 πελάτες, όσα υπολογίζονται και τα αυτοκίνητα που δεν έχουν παραδοθεί, για τους οποίους ουδείς από τους εμπλεκόμενους είχε την ευθιξία να βγει και να πει επισήμως δυο κουβέντες.

Με όσα στελέχη από τις εισαγωγικές εταιρείες και αν προσπαθήσαμε να μιλήσουμε ελάχιστα ήταν αυτά που βγήκαν στο τηλέφωνο, τηρώντας σιγή ισχύος για το τι μέλλει γενέσθαι.

Αν δηλαδή θα αναλάβουν εκείνοι να καλύψουν τους εκτεθειμένους πελάτες, όπως έχει γίνει σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν με πιο πρόσφατο παράδειγμα την περίπτωση «FIAT Group Automobiles-Μοσχούς».

Με την Kosmocar το μεγαλύτερο πρόβλημα

Σε παιχνίδι πόκερ εξελίσσεται η ισορροπία μεταξύ της «ΠΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΣ» και της Kosmocar (Audi, VW). Πληροφορίες θέλουν το άνοιγμα μεταξύ των δυο εταιρειών να βρίσκεται στα 18-20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από την τρύπα των 300 αυτοκινήτων τα περισσότερα αφορούν σε Audi και VW. Πάντως, όπως μας εξήγησε κορυφαίο στέλεχος της Kosmocar μέχρι την επόμενη Παρασκευή (19/3) η εταιρεία του θα ξεκαθαρίσει τη θέση της, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η θα καλύψει τους εκτεθειμένους πελάτες.

Link to comment
Share on other sites

Διόρθωση... Δεν είναι επίσημος αντιπρόσωπος, αλλά εξουσιοδοτημένος dealer!

Link to comment
Share on other sites

Το παράδοξο είναι ότι οι πωλήσεις της VW στην Ελλάδα πηγαίνουν καλά το τελευταίο διάστημα.

Αλλά με τέτοια σοφά μέτρα όπως π.χ. ο φόρος πολυτελείας, βλέπω να μας προκύπτουν σύντομα πολλοί Παζαρόπουλοι

Link to comment
Share on other sites

Το παράδοξο είναι ότι οι πωλήσεις της VW στην Ελλάδα πηγαίνουν καλά το τελευταίο διάστημα.

Αλλά με τέτοια σοφά μέτρα όπως π.χ. ο φόρος πολυτελείας, βλέπω να μας προκύπτουν σύντομα πολλοί Παζαρόπουλοι

Καλό βέβαια θα είναι να μην προκύπτουν, δουλεύουν και 500 άνθρωποι εκεί, αφενός είναι κρίμα να μείνουν χωρίς δουλειά & αφετέρου οι εποχές είναι δύσκολες.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.