Jump to content
Guest chp

Vw Polo 2009: Μεγαλώνοντας θα γίνει Golf!

Recommended Posts

dgEntity_57215.jpg

dgEntity_57216.jpg

Έστω και καθυστερημένα, η VW δείχνει έτοιμη για την επάνοδό της στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης, έχοντας επί της ουσίας ολοκληρώσει την εξέλιξη του νέου Polo.

To δημοφιλέστατο "μικρό" της γερμανικής φίρμας ακολουθεί κατά γράμμα τα σχεδιαστικά πρότυπα του Golf έκτης γενιάς, παρουσιάζοντας παράλληλα μια μικρή αύξηση στις εξωτερικές του διαστάσεις.

Το δάπεδο πάνω στο οποίο έχει βασιστεί προέρχεται από τη Skoda Fabia και το Seat Ibiza, γεγονός που προεξοφλεί, τόσο την διάταξη των αναρτήσεων, όσο και τις δυνατότητες του αυτοκινήτου στην άσφαλτο.

Αναβαθμισμένο σε επίπεδο ποιότητας και όχι μόνο, το νέο Polo φανερώνει ξεκάθαρα την πρόθεσή του να κινηθεί στα "χωράφια" της μικρομεσαίας κατηγορίας.

Πέρα από τα συνήθη εξοπλιστικά στοιχεία, η νέα πρόταση της VW θα διαθέτει σύστημα δορυφορικής πλοήγησης, οθόνη αφής, κάμερα οπισθοπορίας και σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης.

Εξίσου πλούσια αναμένεται και η γκάμα των κινητήρων βενζίνης. Ξεκινώντας από τα τρικύλινδρα μοτέρ των 1.200 κ.εκ., το Polo του 2009 θα αποδίδει 60 και 70 ίππους, δικαιολογώντας εν μέρει το αστικό του προφίλ.

Περισσότερες θα είναι οι επιλογές στα 1.400 κ.εκ., αφού πέρα από το ατμοσφαιρικό σύνολο των 85 ίππων, θα προσφέρονται και οι υπερτροφοδοτούμενοι TSI κινητήρες με ισχύ 105 και 170 ίππων.

Το τεχνολογικό προφίλ του αυτοκινήτου θα συμπληρώνει το επτατάχυτο, ημι-αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG και οι κινητήρες πετρελαίου των 1.600 κ.εκ.

Το εμπορικό λανσάρισμα του μοντέλου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2009, θα ακολουθήσει η έκδοση Bluemotion, εξοπλισμένη με πετρελαιοκινητήρα 1,2 λίτρων.

link

θελω πολυ να δω την εκδοση με τα 170 αλογακια....!

Link to comment
Share on other sites

μεταξι opel corsa και ibiza μοιάζει!

Edited by Dark Angel
Link to comment
Share on other sites

ετσι οπως το πανε θα το κανουν γκολφ!!!. Απογοητευμενος :wacko: Α ρε + 10000000000000000 τα 9Ν, ( ημουν μ@@@@@@ς που το δωσα :rolleyes: αλλα βλεπετε τα οικονπμικα δεν το επετρεπαν και 2ο αμαξι).

Link to comment
Share on other sites

πιο 9Ν μωρε...

μετα το 6ν δεν βγηκε ξανα πολο... μονο μικρο golf...

+100000000000 :)

Link to comment
Share on other sites

Αποκάλυψη: Το νέο VW Polo GTI!

h***://www.protothema.gr/content-carspeed.php?id=21310

Αν είναι έτσι και στην πραγματικότητα, τι να πω? Super!!!!

Link to comment
Share on other sites

Πολύ Golf έγινε... και αυτό δεν με αρέσει... άσε που το τετράπορτο όταν το βλέπω απο τα πλαϊνα μου φένετε ότ βλέπω ένα Toyota...

Edited by Dark Angel
Link to comment
Share on other sites

ontos paidia golf-izei ipervolika apo autes tis eikones pou exoume an kai den kseroume akoma mexri na vgei stin paragogi kata poso tha allaksei i eikona tou. poli poli kales epidoseis pantos an isxioun autes alla den ksero me auton ton 1.4 epitelous ti paizei - xathike enas 1.8aris i esto kapoios 1.6aris?? ti na po..

kai episis den ksero alla me kseneronei ligo oti kinitiras vgainei na iparxei se volkswagen,audi,skoda kai seat.

eidika vw-seat ta polo-ibiza kai leon-golf kamia diafora sxedon

Link to comment
Share on other sites

το παιδί ποιο πάνω μάλλων το πρώτο του αμάξι είναι το Golf 5 φένετε γι'αυτο δεν ξέρει την ιστορία του Polo... δεν παρεξιγώ κανέναν...

Link to comment
Share on other sites

το παιδί ποιο πάνω μάλλων το πρώτο του αμάξι είναι το Golf 5 φένετε γι'αυτο δεν ξέρει την ιστορία του Polo... δεν παρεξιγώ κανέναν...

golf II gti kainourgio...Ειχες το ενα εσυ?Τουλαχιστον δεν λες τα στοιχεια για να υπερασπισεις την αποψη οτι το 9ν δεν ειναι polo

Edited by Playmaker
Link to comment
Share on other sites

τι να κάνουμε... μεγαλώσαμε με VW... είχα άσο, είχα και Polo Mk2... :angry2: τώρα εάν το 6Ν2 μιάζει με Golf 4 δεν θα το σχολιάσω πιό πάνω επίσεις το 9Ν είναι πόλο, αλλά έχει ξεφύγει σε μεγέθει του μικρού αυτοκινήτου πού ητανε το 6Ν και το 6Ν2...

Edited by Dark Angel
Link to comment
Share on other sites

volkswagen_polo_10.jpg

Τέλος οι φήμες και οι spy φωτογραφίες. Το νέο Polo είναι εδώ και θα παρουσιαστεί αύριο στην Γενεύη. Το νέο Polo είναι ποιο ασφαλές από τον προκάτοχό του αφού περιλαμβάνει στην στάνταρ εξοπλισμό το ESP, ποιο ελαφρύ κατά 7.5% , ποιο μακρύ κατά 30mm ενώ θα υπάρχει στον στάνταρ εξοπλισμό το σύστημα start/stop για εξοικονόμηση καυσίμου ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό θα υπάρχει η δυνατότητα του νέου DSG κιβωτίου 7 σχέσεων.

Μηχανικά θα εξοπλίζεται με 7 διαθέσιμους κινητήρες (4 βενζίνης και 3 πετρελαίου) καθώς και μία έκδοση BlueMotion που θα παρουσιαστεί αργότερα. Στις φωτογραφίες βλέπουμε τον 1200αρη κινητήρα με τα 105 άλογα . Η 3-πορτη έκδοση θα παρουσιαστεί πιθανότατα στην έκθεση της Φρανκφούρτης ενώ η έκδοση GTI θα παρουσιαστεί μέσα στο 2010.Το νέο Volkswagen Polo αναμένεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις του τον Ιούνιο με αρχική τιμή περίπου τα 14.000¤. Δείτε τις φωτογραφίες και το δελτίο τύπου που ακολουθεί.

via: autoblog.gr

Edited by k.pil
Link to comment
Share on other sites

Έσκασε μύτη και το νέο Polo, Golfίζει αρκετά αλλά είναι ωραίο, αλλά ακόμα πιο ωραίο είναι το νέο μοτέρ 1.2 TSI με 105 αλόγατα, δε νομίζω να διαφωνήσει κανένας άλλωστε...

Κειμενάκι :

Όπως αναμένονταν η νέα, 5η γενιά του VW Polo είναι εμφανώς επηρεασμένη από την 6η γενιά του VW Golf. Η σχεδιαστική φόρμα, τα μπροστινά φώτα και οι προφυλακτήρες μοιάζουν να προέρχονται σχεδόν αυτούσια από το Golf. Αντίθετα το πίσω μέρος του VW Polo δε μοιάζει με κάποιο άλλο VW, αυτό όμως δεν το κάνει και εμπνευσμένο. Το μήκος του ανέρχεται σε 3952mm, το πλάτος του σε 1682mm και το ύψος του σε 1454mm, με το τελευταίο να είναι και το μοναδικό που έχει ελαττωθεί. Στο εσωτερικό του VW Polo όλα είναι όπως τα περιμένεις. Σοβαρή και τυπική γερμανική η σχεδίαση με το ενδιαφέρον να τραβά το 3άκτινο τιμόνι ενώ τα υλικά φαίνονται ακόμα και από τις φωτογραφίες ότι είναι στην κορυφή της κατηγορίας.

Το πλέον ενδιαφέρον κομμάτι του όμως βρίσκεται στον τομέα των κινητήρων. Εκεί υπάρχουν 4 μηχανικά σύνολα βενζίνης και 3 πετρελαίου από 77ps μέχρι 105ps. Ανάμεσα σε αυτά όμως ξεχωρίζει ο καινούργιος 1.2 TSI που με τη χρήση τουρμπίνας αποδίδει 105ps και σε συνδυασμό με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο επιτυγχάνει μέση κατανάλωση 5.5lt/100km και εκπομπές ρύπων 129gr/km. Στη βενζίνη εκτός του 1.2 TSI υπάρχουν ο 1.2 των 60ps και 70ps, καθώς και ο 1.4 των 85ps που συνδυάζεται και με το 7τάχυτο DSG.

Παράλληλα το VW Polo έχει μειώσει το βάρος του κατά 7.5% (50-80kg ανάλογα με την έκδοση και τον εξοπλισμό) και διαθέτει στο βασικό του εξοπλισμό ESP και Hill Hold Control. Ανάμεσα στα στοιχεία εξοπλισμού που θα διαθέτει στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται πανοραμική οροφή, φώτα bi-xenon, GPS και αερόσακοι οροφής για τους πίσω επιβάτες. Η παραγωγή του VW Polo ξεκινά άμεσα με τις πωλήσεις να ξεκινούν τον Ιούνιο. Φυσικά η γκάμα θα εμπλουτιστεί με το 3θυρο VW Polo, καθώς και με το VW Polo GTI.

Φωτογραφίες - Πηγή : http://www.highoctane.gr/sbj.aspx?sbj=666

Link to comment
Share on other sites

καλοοοοο.........

βεβαια το μονο που με χαλασε ειναι το ιδιο θεμα με το ιμπιζα. το πισω μερος. τι να πω δηλαδη δεν ξερω. thumbsdown.gif

παντως αμα ειναι οντως ετσι με τον 1.2 στα 105 και τιμη απο 14000, και φυσικα με την ποιοτητα εσωτερικου που δειχνουν οι φωτο (φανταζομαι και επιδοσεις θα ναι καλες σιγουρα) , τοτε θα πεταξει για την κορυφη της κατηγοριας χαλαρα

με το gti τι παιζει;; 1.4 υπερτροφοδοτηση στυλ cupra ε;; στα ποσα;

Link to comment
Share on other sites

Παράλληλα το VW Polo έχει μειώσει το βάρος του κατά 7.5% (50-80kg ανάλογα με την έκδοση και τον εξοπλισμό) και διαθέτει στο βασικό του εξοπλισμό ESP και Hill Hold Control. Ανάμεσα στα στοιχεία εξοπλισμού που θα διαθέτει στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται πανοραμική οροφή, φώτα bi-xenon, GPS και αερόσακοι οροφής για τους πίσω επιβάτες. Η παραγωγή του VW Polo ξεκινά άμεσα με τις πωλήσεις να ξεκινούν τον Ιούνιο.

αυτα μονο στην γερμανια....

εδω δεν τα βαζουν στο γκολφ στην βασικη... :D

παντως ειναι πανεμορφο....

ειδικα το εσωτερικο....!!!

Edited by chp
Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει η VW να σκεφτεί σοβαρά την μετονομασία του απο Polo σε mini Golf....

:)<_<B):thumbsup::D σωστος :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.