Jump to content

Symearg

Members
  • Posts

    683
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    6

Everything posted by Symearg

  1. Έχει δίκιο ο Ηλίας. Εντύπωση μου έκανε, όταν είδα σε μια λίστα με τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε 220 πρατήρια σε όλη την Ελλάδα, δύο πρατήρια εταιρειών (όχι ιδιωτικά) στη Θεσσαλονίκη (και αρκετά στην υπόλοιπη Ελλάδα) να έχουν βρεθεί να νοθεύουν την super unl με απλή (έγραφε ποσοστό 8,8%) και στο άλλο, την απλή αμόλυβδη την νόθευε με πετρέλαιο θέρμανσης (!!!). Εγώ πίστευα ότι τα πρατήρια που ανήκουν στις ίδιες τις εταιρείες είναι πιο ασφαλή, γιατί δεν υπάρχει ο "κακός" ιδιοκτήτης που θα πειράξει το καύσιμο ή τις αντλίες. Μάλλον κάνω λάθος...
  2. Μια υστέρηση μεταξύ ρελαντί και 1100 στροφές την έχει. Από εκεί και πάνω το μοτέρ είναι πολύ ζωηρό. Δεν ξέρω, ίσως πρέπει να το ψάξεις..
  3. To Jetta λείπει εκτός αλλά θα εμφανιστεί κάποια στιγμή Ηλία Καλά να περάσετε.
  4. Μάλλον έχει δίκιο ο Toni. Πήγαινε ρώτησε σε κάποιο συνεργείο για a/c.
  5. Όπου και να πας, ημπουγάτσα είναι σπέσιαλ
  6. κουκλί το έχεις Γιώργο, όπως πάντα!
  7. Καλησπέρα παιδιά. Στην περιοχή σας κι εγώ αυτή την εβδομάδα για ξεκούραση! Άντε καλή συνέχεια Πάνο.
  8. Επιβεβαιώνω, θα είναι και ο Γιάννης με το Δημήτρη από Σέρρες (με το μαύρο 5άρι).
  9. Καλησπέρα σε όλους, κάνω την αρχή, θα είμαι εκεί +1. Μάλλον θα έρθει και παρέα από Σέρρες (+3)
  10. Παρών κι εγώ. Ναι Χ2 στην κεντρική εκδήλωση Ναι Χ2 στο βραδινό φαγητό Ναι Χ2 στην Κυριακάτικη φωτογράφηση Ναι Χ1 μπλούζα XXL.
  11. Ναι το γράφεις, δεν είδα ότι είναι δικό σου το post. Οκ συμφωνούμε λοιπόν στο θέμα της θερμοκρασίας. Όσο για τα υπόλοιπα, μη γίνεσαι εριστικός, δεν είναι αυτός ο σκοπός της κάθε συζήτησης ακόμα κι αν δεν συμφωνείς. Από μια κουβέντα που είχα το προηγούμενο ΣΚ με ένα πρατηριούχο στην Καστοριά μου είπε ότι ρίχνουν αντιπαγωτικά στις δεξαμενές τους για να μην έχουν πρόβλημα οι πελάτες τους. Εγώ μάλιστα τον ρώτησα για το θέμα του βιοντίζελ και εκείνος μου ανέφερε ότι ρίχνουν ένα πρόσθετο για τους μύκητες και το πάγωμα το χειμώνα.
  12. Φίλε μου energy δεν ξέρω σε ποια πόλη μένεις αλλά αν πιστεύεις ότι το diesel κίνησης παγώνει έτσι απλά, είσαι γελασμένος. Αν μένεις σε καμιά Φλώρινα το καταλαβαίνω αλλά και πάλι πρέπει να πέσει κάτω από -15 για να υπάρχει το ενδεχόμενο να παγώσει στα σωληνάκια. Και αυτό με το απλό diesel. Με V Power ή Ultimate και τα λοιπά ενισχυμένα αντέχουν σε θερμοκρασίες χαμηλότερες των -20. Αν διανυκτερεύεις στα βουνά το χειμώνα, εντάξει ρίξε. Ας μη μιλάμε όμως για θερμοκρασίες -1 ή -5.
  13. Παιδιά, σχετικά με το πάγωμα του πετρελαίου, όλα τα diesel αυτοκίνητα έχουν προθερμαντήρα πετρελαίου. Ακόμη και σε ακραίες θερμοκρασίες, δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από το να περιμένεις να σβήσει η ένδειξη προθέρμανσης. Έχετε διαβάσει τις οδηγίες στο βιβλίο του αυτοκινήτου; Βεβαίως, τα πρόσθετα είναι χρήσιμα αλλά για θέματα όπως η καταπολέμηση των μυκήτων ή η συντήρηση των μπεκ και της αντλίας. Και φυσικά δεν μιλάμε για συνθήκες Φινλανδίας ή Ρωσίας. Εκεί άλλωστε το diesel κίνησης έχει ήδη αντιπαγωτικούς παράγοντες (κυρίως για να μην παγώνει κατά τη μεταφορά ή την μετάγγιση).
  14. Για το Super Diesel που έχουν τα BP πρατήρια ξέρει κανείς κάτι; Είναι καινούρια τακτική. Δεν έχουν απλό και Ultimate diesel αλλά μόνο super diesel σε τιμή ανάμεσα στο απλό και το ultimate.
  15. Πάνω κάτω την ίδια συμπεριφορά έχει και ο 1,6 tdi αλλά και η 116d που οδήγησα πρόσφατα. Θα πρέπει να προσαρμοστείς στον τρόπο λειτουργίας των diesel κινητήρων που είναι σαφώς διαφορετική από αυτή της βενζίνης. Οι σύγχρονοι turbo diesel δεν αρέσκονται σε λιγότερες από τις 1000 στροφές/λεπτό. Έτσι, όταν κινείσαι όπως περιέγραψες, με 15 - 20 χλμ και θέλεις άμεση επιτάχυνση (π.χ διασταύρωση) βάλε 1η. Μόλις το συνηθίσεις, δεν θα έχεις πρόβλημα.
  16. Από την Βικιπαίδεια : Η τεχνική ανακυκλοφορίας των καυσαερίων (exhaust gas recirculation) χρησιμοποιείται για την μείωση των οξειδίων του αζώτου (NOx) στα καυσαέρια των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Τα οξείδια του αζώτου δημιουργούνται σε μεγάλη ποσότητα στον θάλαμο καύσης, όταν αναπτυχθούν υψηλές θερμοκρασίες (πάνω από 2000° C). Σε αυτή την περίπτωση, ο τριοδικός καταλύτης δεν μπορεί να τα αναγάγει, με αποτέλεσμα να εκπέμπονται στο περιβάλλον. Αυτό συμβαίνει κατά την καύση "φτωχού" μίγματος, δηλ. σε συνθήκες χαμηλού φορτίου του κινητήρα. Η λειτουργία της βαλβίδας EGR συνίσταται στο να ανοίγει, υπό ορισμένες συνθήκες, μια μικρή δίοδο ανάμεσα στην πολλαπλή εξαγωγής και στην πολλαπλή εισαγωγής, οπότε ένα μέρος των καυσαερίων (πολλαπλή εξαγωγής) αναρροφάται στο προς καύση μίγμα (πολλαπλή εισαγωγής). Η ποσότητα των αδρανών αυτών καυσαερίων αντικαθιστά ένα μέρος του ατμοσφαιρικού αέρα στο προς καύση μίγμα με αποτέλεσμα την μείωση της θερμοκρασίας καύσης, άρα και την μείωση των οξειδίων του αζώτου. Στα σύγχρονα συστήματα ψεκασμού η βαλβίδα EGR, πέρα από την μείωση εκπομπής των οξειδίων του αζώτου, χρησιμεύει επίσης: Στην μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά την λειτουργία με μεσαία και χαμηλά φορτία. Επειδή εισάγεται καυσαέριο στην πολλαπλή εισαγωγής μετά την "πεταλούδα", γίνεται μείωση των “απωλειών πεταλούδας”. Οι απώλειες πεταλούδας, είναι απώλεια ισχύος που καταναλώνεται από τον κινητήρα για την δημιουργία υποπίεσης στην πολλαπλή εισαγωγής, όταν η πεταλούδα γκαζιού είναι κλειστή ή μερικώς κλειστή. Στην αύξηση της γωνίας της προπορείας (αβάνς) (όσο διαρκεί η λειτουργία της EGR ). Το μίγμα είναι λιγότερο ευαίσθητο σε κρουστική καύση, άρα μπορεί να αυξηθεί η προπορεία για καλύτερη απόδοση του κινητήρα. Με την λειτουργία της EGR, προφανώς μειώνεται η ισχύς του κινητήρα. Έτσι, η λειτουργία της ακυρώνεται ή μειώνεται στις παρακάτω καταστάσεις λειτουργίας : Στο πλήρες φορτίο ή στην απότομη επιτάχυνση Στην λειτουργία με κρύο κινητήρα Στο ρελαντί (προκαλεί ασταθές ρελαντί) Σε λειτουργία του κινητήρα σε μεγάλο υψόμετρο (έλλειψη επαρκούς οξυγόνου στον ατμοσφαιρικό αέρα) Σε πολύ υψηλή θερμοκρασία του αέρα εισαγωγής (για αποφυγή υπερθέρμανσης των ακροφυσίων).
  17. Ηλία το πιο σωστό είναι να προτιμήσει κανείς τις διαστάσεις που προτείνει ο κατασκευαστής στα διάφορα επίπεδα εξοπλισμού. Για παράδειγμα, το Golf V με τα 122 hp στην έκδοση trend φοράει τα 195/65/15 ενώ στην comfort τα 205/55/16. Στον έξτρα εξοπλισμό του διατίθεται και με 17άρα ζάντα. Άρα μπορεί να διαλέξει κανείς κάποια από τις τρεις αυτές επιλογές, γνωρίζοντας ότι έχουν την έγκριση του κατασκευαστή.
  18. Δυστυχώς, οικογενειακές υποχρεώσεις θα με κρατήσουν μακριά.. next time που λεν και στο χωριό μου.
  19. Κοινωνικές υποχρεώσεις σήμερα παιδιά, δυστυχώς δεν θα μπορέσω να έρθω.
  20. 42 ευρώ στην ΕΤΕΑ περασμένο (το ένα). Γύρω στα 30, όπως λέει ο φίλος, τα ιμιτασιον (ζευγάρι) μόνο αγορά.
  21. Τυχερός είσαι! Συνήθως καίγεται το μοτέρ των υαλοκαθαριστηρων.
  22. ok γιατί έπαθα κι εγώ μια σχετική πλάκα.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.