Jump to content

vwdeo9

Members
  • Posts

    96
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by vwdeo9

  1. σορρυ απλα δεν το εβρισκα. Υπαρχει LInk?
  2. Καλησπερα παιδια, ποια η γνωμη σας για τον ατμοσφαιρικο ανταπτορα της Ν249 (Forge https://www.forgemotorsport.co.uk/Blow_Off_Adaptor_for_Audi_VW_and_SEAT_14_TSi_Engine--product--758.html)?? Σε BMY 1.4 θα το βαλω, δημιουργει προβληματα? Η απλα εφε ειναι και ολα καλα?
  3. Καλησπέρα παιδιά, χθες Κυριακή έκανα ένα πρώτο φιλικό πάτημα με το golf 1.4 140hp 220Nm μαμά, είχε ένας φίλος μια Mercedes SLK200 2005 1.8 161hp 240Nm, λεω πάμε εν πάτημα με δευτέρα 50km/h φτάνουμε δίπλα δίπλα, μου φουσκώνει το turbo, φτάνουμε στα 90 μαζί και 110 τον πέρασα μισό αυτοκίνητο. Μου κάνει δεν άλλαξα σωστά του κάνω πάμε άλλη μια για σιγουριά, πατάμε από 50 ξεκινάω τέρμα όλα εγώ το ίδιο και το slk200 του φίλου πάλι τα ίδια κάπου στα 115 με 110 το πέρασα μισό αυτοκίνητο, φανερά απογοητευμένος ο φίλος μου κάνεις έχεις πρόγραμμα, του κάνω όχι γιατί αν είχα θα με έβλεπες με τηλεσκόπιο. Τέλος πάντων κάνουμε και ένα πάτημα από στάση μέχρι 100 ξεκινήσαμε μαζί με περνάει στα 30km/h μαζεύω μετά και μέχρι τα φανάρια φτάσαμε σχεδόν μαζί και λέω σχεδόν γιατί με είχε πέραση ενα προφυλακτήρα. Την περασμένη βδομάδα με ξεφτίλισε ένα fiat panta multijet 1.3 turbo μαμά από ότι είδα ξεκινήσαμε στα φανάρια, μου κόλλαγε ώρα από πίσω του κάνω νόημα στα επόμενα πάμε από στάση κουνάει κεφάλι σταματάμε, ανάβει πράσινο, ξεκινάει πρώτος με διαφορά 1 αυτοκίνητο μαζεύω καπου στα μισά φτάνουμε 90 και σταματάμε γιατί είχε κίνηση και αυτό ήταν... εγινα ξεφτίλα από ένα fiat panta γέλαγε ο κόσμος... το κατάπια τέλος πάντων και προχώρησα. Αυτά από μένα προς το παρόν.
  4. Συγγνώμη που παρεμβαίνω άλλα όλα αυτά είναι απομιμήσεις με όποιες συνέπειες για τα αυτοκίνητα μας. Εχώ το γνήσιο ROSSTECH V2 DUAL K+CAN το πήρα από το επίσημο website κάπου στα 300 ευρώ και έχω πλήρη υποστήριξη ακόμα και για απορίες βοηθάνε. Πήρα και ένα από το ebay για δοκιμή με 18 ευρώ, δουλεύει άλλα δεν ξέρω φοβάμαι να το χρησιμοποιήσω.
  5. Καλησπέρα παιδιά, έκανα της προάλλες μια γρήγορη δυναμομέτριση στο VW GOLF MK5 1.4 ΒΜΥ 140HP εντελώς μαμα και βγήκαν τα εξής: Μέγιστες τιμές: P-κανονισμ.* 150,6 BHP P-κινητήρα 143,0 BHP P-τροχού 128,4 BHP P-drag 14,6 BHP σε 4971 rpm 128,1 km/h Μ-κανονισμ.* 229,8 Nm σε 3490 rpm 94,2 km/h Ερέτηση το P Drag τι είναι? Πάντως μου φάνηκαν λίγα τα 128 άλογα ρόδα και ρώτησα τα παιδιά απο το δυναμόμετρο, μου είπαν παίζει ρόλο και το ελαστικό σε αποκλίσεις είμαι σίγουρα +-1 άλογο ρόδα. Οι αριθμοί είναι καλοί όπως μου μετέφεραν μου ειπαν πως σε φυσικολογικές συνθήκες BMY stock παίζει απο 115HP ροδα??? (γιατί τόσο λίγο??) έως max 130HP ρόδα. Γιατί τόση μεγάλη απόκλιση με στρόφαλο ? Επίσης το διάγραμμα είναι γραμμικό χωρίς έντονες καμπύλες οπως μου ειπαν γιατι δεν ήμουν εκει δυστυχώς λόγο δουλειάς, μου το στείλανε σε email δεν έχω φώτο.
  6. Καλησπέρα φίλε μου , το παράγγειλα από το ebay κάπου στα 12 ευρώ κομπλέ. *ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Για όσους ενδιαφέρονται και έχουν vw golf 5 gt sport 140hp μετά τον Γενάρη του 2008 είναι full συμβατό. Το έχω δοκιμάσει εγώ και παίζει κανονικά! Το κουτί
  7. Άκουσα για λάδι μάρκας Akkora Pro V 5W-30 LongLife III μακράν καλύτερο από Castrol LL C3 5W-30 το ψάχνω και θα αναφέρω Update. Αν το έχει κάνεις ακουστά ας μας πει. Διάβασα ότι είναι τρομερό λάδι για τα VAG TSI. Γενικά καλά λάδια για τα TSI έχει η Mobil, MOTUL, LIQUI MOLY. UPDATE: Το Λάδι είναι Ρώσικο και δεν το φέρνει κανείς Ελλάδα. Πάντως μηχανικός VAG μου είπε πως ότι του έχουν έρθει πολλά GT κ GT Sport 1.4 και 1 στα 5 έχουν χοντρά θέματα με ζημιές, και μου είπε χαρακτηριστικά πως του είχε έρθει μια κυρία με Golf GT Sport 2008 150.000+ χλμ είχε να αλλάξει λάδια 15.000χλμ και δεν είχε κάνει κιχ το μοτέρ χωρίς κανένα πρόβλημα μόνο τρόμπα νερού και ιμάντες τις είχε αλλάξει και ένα Carbon off με μηχάνημα υδρογόνου. Σε δεύτερη ερώτηση για ραγισμένα πιστόνια μόνο σε TSI mk6 2009 στο TSI mk 5 μετρημένα στα δάχτυλα. Πολλά είχαν βέβαια θέματα όπως μου εξήγησε με Μπεκ ψεκασμού λόγο επικαθήσεων άλλα όχι κάτι σοβαρό. Γενικά που κ που θέλει ένα καθαριστικό μπεκ στο ρεζερβουάρ. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ένα πράγμα έτυχε σε συγκεκριμένες παρτίδες Golf TSI GT και GT Sport να βγάλει προβλήματα και σε άλλα τίποτα? Πώς γίνεται αυτό? Είχα διαβάσει εδώ για πρόβλημα συχρονιζέ 2ρας στα TSI 2006, πρόβλημα καδένας και όχι όλα έως 10/2007 και πάλι λίγα. Από το 2008 κανένα πρόβλημα γενικά.
  8. Αναφέρω μια περίπτωση από πελάτη Golf 5 gt 140hp 2007 pre-facelift 382.000+χλμ χωρίς σοβαρά προβλήματα! Έμεινα άφωνος όταν το είδα στο καντραν, δυστυχώς δεν έβγαλα φώτο γιατί ντράπηκα λίγο. Ο άνθρωπος έκανα Ερέτρια Αθήνα καθημερινά από ότι μου είπε. Τον ρώτησα τι προβλήματα είχε αντιμετωπίσει όλα αυτά τα χρόνια και γενικά τι έχει αλλάξει άλλα και τι συντήρηση έκανε για να φτάσει στα τόσο χιλιόμετρα. Αρχικά το αυτοκίνητο ήταν εισαγωγής από Γερμανία με αγορά το 2014 στα 3.800€ με κοντά στις 190.000χλμ. Αρχικά άλλαξε αντλία υψηλής (Μεταχειρισμένη) όλα τα άλλα τα είχαν αλλάξει οι άλλοι δύο ιδιοκτήτες του! Στην κουβέντα που κάναμε του ανάφερα τις ανησυχίες μου μιας και το δικό μου έχει 112.000χλμ πλέον και φοβάμαι για το turbo και μου απαντάει γελώντας βάζε καλό λάδι, κανε καλό ζέσταμα και η τουρμπίνα θα σε απασχολήσει μετά της 200.000χλμ. Εκείνος βάζει λάδι Divinol 5W-30 δεν μου είπε προδιαγραφή άλλα λογικά τύπου C3 LL και αλλαγή κάθε 6.000χλμ απ ότι μου είπε. Όλα τα φίλτρα Bosch, πάντα ζέσταμα τα πρωινά ποτέ απότομα γκάζια και ποτέ δεν το έχει ανοίξει τέρμα. Στις 250.000χλμ άλλαξε ιμάντες κομπρέσορα και δυναμό με ιμάντα δυναμού poly-V kit μαζί τεντοτήρες και N75 σχάστρα, μπουζί ιριδιου της Bosch και αλλαγή μοαγέ ρουλεμάν τροχού μπροστά, τακάκια, δίσκους, πολλαπλασιαστές, μπεκ μεταχειρισμένα 150€ 4αδα κλπ λίγο μετά τις 250.000χλμ, στις 290.000χλμ περίπου από την πολύ μάκα στις βαλβίδες κάποιες στράβωσαν και άνοιξε καπάκι και τις άλλαξε όλες κόστος 800€ περίπου +εργασία, στις 340.000χλμ άλλαξε καδένα μια κινεζική ή Ταϊβάν με 70€ κιτ δεν θυμάμαι τι μου είπε από Autodoc χωρίς κανένα πρόβλημα και αντλία νερού πάλι μια ότι να'ναι μαρκα. Επίσης άλλαξε δίσκο πλατό 2η φορά ένα ότι μάρκας μ'καψες με 90 ευρώ????what??? Και έχει πολύ καλή απόδοση ο δίσκος πλατό είπε χαρακτηριστικά. Τέλος τώρα πάει για 3η φορά αλλαγή πυρήνα turbo με 100€ κινέζικο, ο προηγούμενος πυρήνας ήταν πάλι κινεζικός και άντεξε 100.000χλμ μου είπε για πυρήνα Κ03 1ΧΧΧ κάτι..... και θα το κάνει μόνος του την αλλαγή, τώρα τι φάση δεν κατάλαβα. Αμορτισέρ, πιστόνια, σασμαν, κομπρέσορας δεν έχουν πρόβλημα. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια όλα αυτά σοβαρά άλλα τα χιλιόμετρα είναι απίστευτα πολλά και χωρίς πολλά προβλήματα σε γενικές γραμμές. Μου είπε πως έχει μείνει πολύ ικανοποιημένος από το golf 5 και πως αν του σπάσει η μηχανή θα ξανά έβαζε πάλι την ίδια BMY και πως η μηχανές μου κάνει ειναι για να σπάνε δεν είναι για πάντα. Επίσης των ρώτησα εαν θα το πουλούσε και μου λέει τα διαμάντια δεν πωλούνται! Η μηχανές αυτές πιστεύω κι εγώ αντέχουν πολυ απλά θέλουν νορμαλ οδήγηση, πολύ συντήρηση και όχι να το κυνηγάς. Εγώ λάδι αλλάζω κάθε 2.000χλμ λόγο δουλειάς (τα παίρνω χονδρική όλα) ναι ειμαι τρελός ειμαι υπερ-ψυρας. Ας μας πει κάποιος με πολλά χιλιόμετρα με TSI τι συντήρηση κάνει και αν του έχει παρουσιάσει προβλήματα στα όσα χιλιόμετρα ή κατά πόσο οφέλησε η συντήρηση που έκανε.
  9. Πήρα τηλέφωνο την ΚΑΡΕΝΤΑ και μου είπαν οτι το αυτοκίνητο μου βάση αρ.πλαισίου είναι πλήρως συμβατό με το volkswagen we connect (data plug). Περίεργο πάντως γιατί στα συμβατά οχήματα αναφέρεται από Golf mk6 2008 και μετά εκτός αν είναι ενδεικτικό. Το παράγγειλα από Γερμανία τώρα ο Θεός βοηθός.
  10. Καλησπέρα παιδιά το έχει δοκιμάσει κάνεις σε Volkswagen golf 5 2008 το vw data plug???
  11. Κοιτα δυσκολο τρομερα δεν ειναι αλλα ειναι οι βιδες αλλεν (αστερακι) της Ν75 που θελουν προσοχη ειδικα η κατω που δεν φαινεται. Καλυτερα σε ενα συνεργειο θα σου ελεγα. Μπορεις να παρεις τη βαλβιδα και να πας απλα να στην βαλουν μονο, παιζει να μην σου παρουν τιποτα.. καποιος που ξερει τι βαζει με κλειστα ματια.
  12. Καλημερα φιλε TMESSOLO, εγω το αλλαξα γιατι εσπασε το παλιο το μαμα ουτε σε μενα ειχε αλλαχτει ποτε, αλλα οπως μου εχουν πει ειναι καλο να αλλαζονται N75 K N249 δηλαδη σκαστρα και ρυθμ πιεσης ανα 3-4 χρονια. Ειδικα η Ν75 παντως εχω καταλαβει οτι παιζει τρελο ρολο στην πιεση και στο ανοιγμα του TOURBO αν o ρυθμ.πιεσης χασει ενα μερος της αποδοσης του τοτε πεφτει και του turbo. Εδω εβαλα αλλο κωδικο και δεν ανοιγε σωστα το turbo με την σωστη πιεση. Η Ν75 δεν βγαζει καποιο σφαλμα στο διαγνωστικο παντως.
  13. Πιανουν τα χερια μου ευτυχως, κι αυτο γιατι ειχα κανει πολλα πειραματα με ενα Ibiza 6L ειχα αλλαξει μεχρι και αμορτισερ μονος μου (τα πισω) ειχα λυσει καπακι κλπ.. Στο θεμα τωρα, το ανταλακτικο το πηρα αλλα ηταν λαθος δηλαδη PIERBURG 06F 906 283 F δεν κανει στο BMY 1.4 δεν μου ανεβαζε σωστα πιεση. Ξανα εβαλα το παλιο και σκιζει!! Περιεργο, τοσο χαοτικη διαφορα εχουν? το γραφω πιο καθαρα για να μην μπερδεφτει κανεις ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ 1.4 BMY ΕΙΝΑΙ PIERBURG 03C 906 283 B
  14. Αρχικά έβαλα τα NGK PZFR6R 5758 άλλα ήταν με το 0.9 διάκενο και έτρεμε λίγο όποτε τα άλλαξα τις προάλλες με BOSCH FR6H133 0.8 διάκενο ιριδιου Είναι πολύ καλά. Βέβαια εγώ ζαχάρονα τα CHAMPION iridium με 0.7 άλλα δεν τα έβρισκα εδώ.
  15. Όλα τα έκανα μόνος μου με καθοδήγηση από τον μηχανικό ξάδερφό μου πρώην εργαζόμενο στην ΚΑΡΕΝΤΑ με εξαίρεση το τσεκάριμσα του δίσκο πλατό στο CRS Ηρακλείτου Πάντως ένα απειροελάχιστο τρέμουλο το έχουν όλα. Στο δικό μου έχει και τώρα (Μόνο ψείρας υπερσχολαστικός σαν εμένα) το καταλαβαίνει όμως. Τα υπόλοιπα τα έκανα μόνος λόγο δουλειάς αν και δεν είμαι μηχανικός τείνω να γίνω με αυτό το αυτοκίνητο . Βέβαια ανάλογα την συντήρηση και την χρήση που έχει γίνει διαφέρει και η περίπτωση. Σε κάποια ας πούμε θέλει μόνο αναβάθμιση για καλύτερο μίγμα, σε άλλα μπορεί να ειναι και θέμα ξεχηλωμένης καδένας (συνήθως ακούγετε) σε άλλα κακη ποιότητα βενζίνης, πρέπει να δοκιμαστούν όλα (αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα) εγώ τώρα το ψείρισα απο μόνος μου αρκετά και το πέτυχα. Πάντως κάτι σοβαρό δεν είναι απλά είναι σπαστικό όταν το κάνει έντονα. *Επίσης κάτι που παρέλειψα να πω μπορεί να θέλει καθάρισμα η πεταλούδα και ρύθμιση, εγώ θα το κάνω κάποια στιγμή να είμαι σίγουρος.
  16. Καλησπέρα, Σας παραθέτω από προσωπική εμπειρία πως αντιμετώπισα την δική μου περίπτωση. Υπόψιν δεν είχα σφάλμα στο διαγνωστικό. Όσοι έχεται τρέμουλο στο ρελαντί το πρωί και μετά αφού ζεσταθεί και σας κάνει ένα πολύ μικρό τρέμουλο το αυτοκίνητο (σαν μπουκομένο, ακούγεται πίσω στην εξάτμιση καλύτερα) σε GT SPORT 1.4 08 και μετά (με την αναβάθμιση) εγώ το αντιμετώπισα ως έξεις: Άλλαξα πολλαπλασιαστές σε BERU ZSE030 Επίσης άλλαξα μπουζί με διάκενο μικρό δηλαδή πχ 0.8 και όχι 0.9 των NGK R6R... Έριξα καθαριστικό μπεκ στο ντεπόζιτο και 100αρα τουλάχιστον 3 γεμίσματα. Έλεγχος στα τσιμουχάκια τον μπεκ ψεκασμού άλλα δεν χρειάστηκε αλλαγή. Καθάρισμα CARBON CLEAN θα κάνω άμεσα, το προτείνω. Άλλαξα τα λάδια και φίλτρο. Τσέκαρα το δίσκο πλατό αν έχει φαγωθεί κάνει ένα ψιλό ψιλό τρέμουλο από εκεί 101% και θα αλλαχτεί και αυτό άμεσα. Εαν εξακολουθεί να το κάνει σε σας μετά από όλα τα παραπάνω θα χρειαστεί βελτίωση με πρόγραμμα για ποιό πλούσιο μίγμα γιατί μπορεί να φταίει και αυτό. Εμένα είναι σωστό και δεν χρειάστηκε. Σε μένα εξαλείφθηκε εντελώς ούτε το πρωί έχω πρόβλημα ούτε μετά. RollsRoys το μοτέρ. *Συμβουλή από μηχανικό, πατάμε πάντα συμπλέκτη όταν χτυπάμε μίζα γιατί εάν ξεχαστούμε και έχουμε ταχύτητα κουμπομένη με το σκάσιμο υπάρχει πιθανότητα να πηδήξει δόντι η καδένα και μετά κάνει άλλα τρέμουλο και κροταλίζει το μοτέρ και άλλα χειρότερα... φτου φτου μακριά... Αυτά, πιστεύω να βοήθησα.
  17. Παιδιά SOS άνοιξα σήμερα στην εισαγωγή του turbo και κάτι δεν μου κάθεται καλά στις εικόνες. Επίσης έχει ένα απειροελάχιστο τζογο. *Το αμάξι λειτουργεί άψογα και τουρβίζει ολόσωστα. Σας φαίνεται οκ? Έβαλα το δάκτυλο μέσα και ειναι εντελώς λείο. Ίσως παιδιά να μου φαίνεται γιατί έχω αρχίσει τα τροπάρια και έχω κατεβάσει εικονίσματα να μην εχει κάτι. *Έχει γίνει επισκευή ολική στο turbo από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη προληπτικά λόγο 90.000χλμ στην αντιπροσωπεία της ΚΑΡΕΝΤΑ. ΤΡΈΜΩ ΟΛΌΚΛΗΡΩΣ!!!
  18. Αν δεν το έβλεπα μέσα από το φόρουμ θα νόμιζα ότι είναι από παρουσίαση της Volkswagen. Πραγματικά απίστευτο look, ωραίο χρώμα, τα φανάρια του εξωπραγματικά, τα δίμπουκα πίσω σκέτη τρέλα και η ζάντες το κερασάκι. Πραγματικά ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει στο δρόμο. Καλοτάξιδο!
  19. Σχετικά πρόσφατα το 2017 348 Αεροπορία Τρίπολη. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την ασταμάτητη βροχή για μια εβδομάδα και καπάκι χιόνι. Είχαμε αρρωστήσει όλοι. Θρυλικές στιγμές άλλα και στάξιμο. Μετά υπηρέτησα μέχρι τέλους Υπουργείο Αθήνα καθε μέρα εξωδούχος κλπ... ναι ήμουν κ@λ@βισμα άλλα σημασία είχε ότι περνάγαμε καλά και είμασταν ωραίο παρεάκι.
  20. Ο καθένας μόνος του μπορεί να τοποθετηθεί ή να αγοραστεί αλλά καλύτερα τετράδα όπως έκανα εγώ. Πάντως η BERU Top quality.
  21. Θα συστηθώ και εγώ επίσημα πλέον μιας και κλείνω τον πρώτο μήνα εδώ στο forum. Είμαι 26 χρόνων, δεν έχω παιδιά και απέκτησα ένα Volkswagen Golf V GT sport 2009 λιγο πριν την 2η καραντίνα. Πριν είχα ένα seat ibiza 6l 1.400 115hp. Επάγγελμα: σχετικά με αυτοκίνητα. Το forum το παρακολουθούσα 4 χρόνια τώρα μιας και το μικρόβιο για turbo car τότε ξεκίνησε απo ενα φίλο μου με Audi Α3 1.400 TFSI 122HP. Μόλις το οδήγησα κόλλησα. Αυτά για μένα και εύχομαι υγεία σε όλους.
  22. Πανέμορφο και πολύ ωραίο χρώμα.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.