Jump to content
Speedy

Νέα Lancia Stratos

Recommended Posts

lancia-stratos-revival-1.jpg

lancia-stratos-revival-2.jpg

Έχει περίπου μία βδομάδα που κυκλοφόρησαν φωτογραφίες από την φημολογούμενη νέα Lancia Stratos η οποία έκανε δοκιμές εξέλιξης στην πίστα Balocco της Fiat και οι fans ανά τον κόσμο αναθάρρησαν! Το συγκεκριμένο project καλύπτεται απο πέπλο μυστηρίου αφού δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα ακόμη επισήμως. ¶σχετα όμως με αυτό, αξίζει να δούμε λίγο πιο αναλυτικά…

Η πρώτη Lancia Stratos είδε το φως της δημοσιότητας 40 χρόνια πριν, στην έκθεση του Τορίνο με σχεδίαση του να την έχει αναλάβει ο οίκος Bertone. Έμεινε στην ιστορία ως το πρώτο αυτοκίνητο σχεδιασμένο αποκλειστικά για την συμμετοχή της Lancia στο WRC αλλά και το πρώτο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε κινητήρα Ferrari εκτός των οχημάτων της Scuderia. Αν συνυπολογίσουμε και την φοβερή για την εποχή, και όχι μόνο, εμφάνιση κατανοούμε το γιατί έγινε ευσεβής πόθος πολλών και αφίσα στα δωμάτια ακόμα περισσοτέρων. Ήταν φυσικά περιορισμένης παραγωγής αλλά οι απόψεις διίστανται για τον ακριβή αριθμό (πολλοί λένε 492 παρήχθησαν αλλά ο οίκος Bertone υποστηρίζει οτι ήταν 502!).

Τέλος όμως το μάθημα ιστορίας, ας δούμε τι γίνεται στην εποχή μας. Οι φωτογραφίες μπορεί να δείχνουν το πρωτότυπο να γυρνά στην πίστα του Balocco στην Ιταλία αλλά το project λέγεται ότι ξεκίνησε 4 χρόνια πριν όταν 3 μεγάλοι σχεδιαστικοί οίκο κατέθεσαν τις προτάσεις τους. Αξίζει να αναφέρουμε οτι και οι τρεις προτάσεις έγιναν full scale πρωτότυπα γεγονός που υποδεικνύει μεγάλο προϋπολογισμό αλλά και φιλοδοξίες παραγωγής. Οι πληροφορίες όπως έρχονται δείχνουν οτι ο οίκος Bertone θα πάρει και πάλι τα εύσημα για την δημιουργία και πιο συγκεκριμένα ο Jason Castriota (νυν Design Director της Saab αλλά εργαζόμενος στον οίκο όταν έγιναν οι προτάσεις), υπεύθυνος μεταξύ άλλων για τα Bertone Mantide αλλά και την Ferrari P4/5 by Pininfarina. Φήμες επίσης θέλουν την νέα Stratos να έχει και πάλι γονίδια Scuderia αφού το σασί του ακούγεται ότι είναι της F430 αλλά με σαφώς μειωμένο μήκος, ενώ ο κινητήρας του θα είναι ο V8 της 430 Scuderia.

Το από ποιόν έγινε αυτή η κίνηση ωστόσο παραμένει μυστήριο. Κάποιοι θέλουν την νέα Stratos να είναι one-off project για κάποιον ζάμπλουτο συλλέκτη ενώ κάποιοι άλλοι λένε οτι όντως έτσι ξεκίνησε αλλά μπορεί να βγει σε περιορισμένη παραγωγή (όπως η Alfa Romeo 8C Competizione) απο την Lancia. Επίσης το όνομα δεν είναι σαφές καθώς τα δικαιώματα για το όνομα Stratos δεν ανήκουν πλέον στην Lancia αλλά στον Chris Hrabalek, γνωστό συλλέκτη Stratos και το όνομα πίσω απο την Fenomenon που έδειξε στην έκθεση της Γενεύης το 2005 ένα πρωτότυπο βασισμένο στην αρχική Stratos. Όπως είναι εμφανές οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και τα περισσότερα αυτή τη στιγμή είναι βάσιμες υποψίες ή υποθέσεις αλλά αν το συγκεκριμένο project βγει τελικά στην παραγωγή (με την ανάλογη εξαψήφια τιμή φυσικά) θα κάνει πολλούς ανθρώπους ευτυχισμένους και τους υπόλοιπους να μας τρέχουν τα σάλια !

http://www.autoblog.gr/2010/08/11/lancia-stratos-revival-further-details-and-photos-surface/

Link to comment
Share on other sites

Οι δοκιμές εξέλιξης συνεχίζονται για τη σύγχρονη εκδοχή της θρυλικής Lancia Stratos.

Ένα από τα ικανότερα rally cars στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού επιστρέφει στην ενεργό δράση, κερδίζοντας τις εντυπώσεις με το ρετρό σχεδιασμό του και πολύ περισσότερο με τις ικανότητες που εξασφαλίζει το πλαίσιο και ο κινητήρας της Ferrari.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό η σύγχρονη Stratos βασίζεται στη Ferrari F430, από την οποία δανείζεται το οκτακύλινδρο μοτέρ των 483 ίππων.

Χάρη στο συνθετικό αμάξωμα το βάρος έχει διατηρηθεί σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, την ίδια στιγμή που η τοποθέτηση του κινητήρα στην πλάτη του οδηγού έχει οδηγήσει στην άριστη κατανομή των λιγοστών κιλών της μυθικής Lancia.

Οι δοκιμές πραγματοποιούνται στην πίστα δοκιμών του ομίλου αυτοκινητοβιομηχανιών Fiat στο Balocco, με τον πρώην οδηγό της F1, Tiago Monteiro, να βρίσκεται στη θέση του οδηγού.

Βιντεο : http://video.in.gr/auto/?pg=2#1353638

Πηγή : in.gr

Link to comment
Share on other sites

Αυτα ειναι remake αυτοκινητων οχι οπως εκανε η VW με το scirocco.Το αυτοκινητο παταει στις σχεδιαστικες γραμμες του παλιοτερου stratos.

Link to comment
Share on other sites

Η νέα Lancia Stratos παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη της

Μεγάλη μέρα για τον Michael Stoschek αφού ο Γερμανός είδε την μοναδική νέα Lancia Stratos να του παραδίδεται στα κεντρικά γραφεία του Pininfarina έξω από Τορίνο.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της από τους μηχανικούς της Pininfarina πήρε περισσότερο από 2 χρόνια αφού ξεκίνησαν σχεδόν από το μηδέν, χρησιμοποιώντας ένα τροποποιημένο σασί της Ferrari F430 Scuderia. Παρότι το αυτοκίνητο παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, δεν ανακοινώθηκαν επίσημα στοιχεία για τις επιδόσεις του V8 4.3 λίτρων της F430 Scuderia.

Επίσημα αποκαλυπτήρια θα γίνουν σε 2 εβδομάδες στην πίστα Paul Ricard όπου θα μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες

new-lancia-stratos-delivered-1.jpg

new-lancia-stratos-delivered-2.jpg

new-lancia-stratos-delivered-3.jpg

new-lancia-stratos-delivered-4.jpg

new-lancia-stratos-1.jpg

new-lancia-stratos-10.jpg

new-lancia-stratos-11.jpg

new-lancia-stratos-12.jpg

new-lancia-stratos-2.jpg

new-lancia-stratos-3.jpg

new-lancia-stratos-5.jpg

new-lancia-stratos-6.jpg

new-lancia-stratos-7.jpg

new-lancia-stratos-8.jpg

new-lancia-stratos-9.jpg

lancia-stratos-engineering-details-4.jpg

lancia-stratos-engineering-details-2.jpg

lancia-stratos-engineering-details-5.jpg

new-lancia-stratos-6.jpg

autoblog.gr

Link to comment
Share on other sites

δεν ξέρω για εσάς αλλα εμενα κύριοι μου σηκώθηκε ...axaxaxxaxaxxax για ακόμα μια φορα οι ιταλοί έρχονται με τρελό αυτοκίνητο και πολύ ιστορία....

θέλω ένα για να το βάλω στην ζωή μου ... τρελαίνομαι για ιταλίδες .......

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.