Jump to content
dj_michel

Ενεργοποιηση Αυτοματου Ανοιγματος Πορτμπαγαζ-Automatic Hatch Opening

Recommended Posts

Καλησπερα, σήμαρα τοποθετησα το κιτ για να ανοιγει η πορτα του πορμπαγαζ αυτοματα απο το κουμπι των κλειδειων, αγορασα τα υλικα 2 μποθκαλες απο scoda fabia, 2 πινακια κοντα, 2 προοθητηρες απο siroco. Προγραμματισα με vag-com και ολα λειτουργησαν κανονικα. Αυτο που παρατήρησα όμως ειναι οτι με τον προγραμματισμο να ανοιγει η πίσω πορτα απο τα κλειδια, ουσιαστικα βγένει εκτως ο διακοπτης του εξωτερικου πομολου, δηλαδη το πορτμπαγαζ δεν ανοιγει πλεον απο το εξωτερικο πομολο, ουτε σβηστο ουτε αναμενο, παρα μονο απο το κουμπακι των κειδιων. Μηπως ξερει κανεις εαν υπαρχει καποια σχετικη επιλογη που να τα συνδιαζει και τα 2. Να ανοιγει δηλαδη και απο το πομολο και απο το κλειδι?

 

 

ΥΓ: Σε γενικες γραμμες το αποτελεσμα ειναι τελειο πραγματικα αξίζει ο κοπος να το κανεις. μετα την τοποθετηση η πισω πορτα γίνεται πολυ πιο σκληρη στο κλεισιμο, αλλα στο ανοιγα σκοτώνει

 

υλικα.

 

2: 6Y0.827.550.C SCODA FABIA GAS STRUTS

2: 1K8.827.761.D Scirocco bumpers

2: 1J6.827.439.A STRUT BALL PINS

 

Τις μπουκαλες τις αγοραζεις απο αντιπροσωπεία Scoda μονο, ενω τα υπολοιπα απο αντιπροσωπεια VW. τελική τιμη 70 ευρώ.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 

 

 

ΥΓ:  αλλα στο ανοιγα σκοτώνει

 

Επί  αυτού  δεν  υπάρχει  αμφιβολία, όπως  επίσης  σπάει  σαγόνια, σε  κοντό  άνθρωπο  και  παιδί  κάνει  πολύ  μεγαλύτερη  ζημία, κλπ.

Λέμε  για  τα  ξένον  ότι  είναι  επικίνδυνα  για  τους  απέναντι, τώρα  κάνουμε  το  αυτοκίνητο  επικίνδυνο  και  για  τον  ιδιοκτήτη  του. 

Link to comment
Share on other sites

Δεκτο αυτο που λετε, δεν το εχω στο αμαξι μου κ ουτε θα το εβαζα ποτε.. Απλα εχω παρατηρησει οτι αρκετα νεα μοντελα το εχουν στον εξοπλισμο τους. Το εχω δει και νομιζω πως βολευει σε καπποιες περιπτωσεις !!!

Link to comment
Share on other sites

Σε  αυτοκίνητο  τετράπορτο  ενδείκνυται,  σε  τρίπορτο—πεντάπορτο  όχι  διότι  η  πίσω  πόρτα  όταν  ανοίγει,  βγαίνει  πολύ  έξω  από  την  κάθετο  του  προφυλακτήρα  και  πλησιάζει  επικίνδυνα  όποιον  είναι  κοντά.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Και τα XENON κιτ δεν ενδεικνονται αλλα ολοι τα φορανε, με κοδικοποιηση σχετικα με τον εξωτερικο διακοπτη το εχει κανεις πειραματιστει?

Link to comment
Share on other sites

Μετακινήθηκε στα How to.

Link to comment
Share on other sites

σε σκοντα οκταβια στεισον που εχω νοικιασει τωρα.απτο κλειδι ανοιγει το πορτ μπαγκαζ..οχι δεν ανεβαινει και πανω αλλα ανοιγει μονο ,επισης ανοιγει και απτο διακοπτη εξω κανονικα του 2013 μοντελο


βρηκα αυτο σαν κιτ
Link to comment
Share on other sites

Το ρωτησα και σε ξενα forum καμια απαντηση, φαινεται πως δεν γίνεται να ανοιγει με το κλειδι και με τον εξωτερικο διακοπτη, παντος το κιτ αξιζει τα λεφτα του, με εχι διευκολινει πολυ το αυτοματο ανοιγμα και δεν υπαρχει θεμα κινδηνου, μονο μην παρκαρης κοντα σε τυχο με την οπιστεν.

Link to comment
Share on other sites

Το ενεργοποίησα κ γω την προηγούμενη εβδομάδα, χάρη στη βοήθεια του μέλους kzindros! Πολύ καλή κ εύκολη μετατροπή! Μιχάλη, εμένα λειτουργεί κ με το κλειδί κ με τον εξωτερικό διακόπτη κανονικά. Αυτό που παρατήρησα βέβαια είναι πως όταν κλείνω το πορτμπαγκαζ (αφού το έχω ανοίξει με το κλειδί), ενεργοποιείται αυτόματα το κλείδωμα των θυρών.. Προφανώς κάποια επιλογή πρέπει να απενεργοποιήςω μέσω vag-com, θα το ψάξω πιο αναλυτικά τις επόμενες ημέρες που θα παραλάβω κ το δικό μου! ;-) μια άλλη απορία που έχω είναι πως έκανα τη συγκεκριμένη μετατροπή χρησιμοποιώντας τα bumpers του scirocco κ αλλά (πιο ισχυρά, 600N) αμορτισέρ του εμποριου, δεν χρησιμοποίησα δηλαδή πιο κοντά pins, παρόλα αυτά λειτουργει μια χαρά. Ξέρει κανείς το λόγο που αλλάζουμε κ τα pins?

Link to comment
Share on other sites

Τα pin τα αλλαζουμε προφανος επιδη μπορουν να σπασουνε με την επιπλεον πιεση των αμορτισερ, μεσα στο μενου του εγκεφαλου ανεσης στο δικό μου αν θυμαμε καλα ειναι τσεκαρισμενη η επιλογη να ανοιγει με τον εσωτερικό διακοπτη το πορτμπαγαζ, πραμα που δεν υπαρχει κανενασ εσωτερικοσ διακοπτης, πιστευω πως εαν ξετσεκαρω αυτη την επιλογη να λειτουργησει και εξωτερικος διακοπτης.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.