Jump to content
koukouroukou

Αλλαγη Φωτισμου στο καντραν

Recommended Posts

Γεια και χαρα και παλι.. tongue.gif

Λοιπον μετα την επιτυχημενη αλλαγη του φωτισμου του καντραν μου, θα προσπαθησω να σας δωσω καποια στοιχεια ετσι ωστε να το κανετε μονοι σας..

Τα εργαλεια που θα χρειαστειτε ειναι δυο κατσαβιδια, το ενα ισιο και το αλλο σταυροκατσαβιδο (σε μερικους ΙΣΩΣ λεω ΙΣΩΣ να χρειαστει ενα κατσαβιδι με μυτη Torx..).

Ξεκιναμε χρησιμοποιωντας το ισιο κατσαβιδι για να βγαλουμε το πλαστικο καπακι στα αριστερα μας, οπου βρισκονται οι ενδειξεις του συναγερμου, του ABS, του A/B ή οτι αλλο εχει ο καθενας...Προσοχη: Το βγαζουμε βαζοντας το κατσαβιδι αναμεσα στο καπακι και στην πανω μερια του..Αν το βγαλουμε απο το πλαι υπαρχει κινδυνος σπασιματος...Μετα προχωραμε και βγαζουμε τον διακοπτη των φωτων.Υπαρχει ενα κλιπακι στιν αριστερη πανω μερια μεσα στο ταμπλο..Ετσι βγαινει..ΜΗΝ προσπαθγησετε με κατσαβιδι γιατι απλα θα σπασετε το στηριγμα του..

Το ιδιο κανουμε και απο την δεξια μερια διπλα στο κασετοφωνο οπου υπαρχουν 2 πλαστικα (αυτα ειναι οι διακοπτες για τα θερμαινομενα καθισματα στα μεγαλυτερα μοντελα).Τους βγαζουμε και αυτους με τον ιδιο τροπο.Το αποτελεσμα θα ειναι αυτο:

post-250-1117362782_thumb.jpg

post-250-1117363118_thumb.jpg

Μετα βλεπουμε πως υπαρχουν 2 βιδες (μια σε καθε μερια) που στηριζουν το βαθυ πλαστικο καπακι..Τις ξεβιδωνουμε, κατεβαζουμε το τιμονι οσο πιο κατω γινεται, και μετα με προσοχη τραβαμε εξω το πλαστικο αυτο καπακι..Μη φοβαστε δεν προκειται να σπασει..Αυτο που θα αντικρισουμε ειναι:

post-250-1117363517_thumb.jpg

Μετα, αν πορσεξουμε καλα, θα διαπιστωσουμε πως υπαρχουν αλλες 2 (ΔΥΟ) βιδες προς την πανω μερια των οργανων..Αυτες ειναι μεσα στο ταμπλο...Εδω ειναι το κομματι που ελεγα οτι μερικοι ΙΣΩΣ να εχουν βιδες με κεφαλη Torx..Τις ξεβιδωνουμε και αυτες, γυριζουμε τα οργανα προς το μερος μας (μην φοβαστε, οι βασεις των οργανων ειναι κυλινδρικες για να "γυριζουν"....Μετα αφαιρουμε την φισα που βρισκεται απο πισω, και εχουμε τα οργανα στο χερι τελικα...(Εγω παντως δεν εβγαλα κανενα πολο απο την μπαταρια).

Μετα κοιτωντας τα οργανα απο πανω, βλεπουμε το ασπρο πλαστικο καλυματακι...Με το ισιο κατσαβιδι μας το αφαιρουμε, και αντικρυζουμε την πλαστικη μεμβρανη, οπου και την τραβαμε απο το πλαι...Κοινως την καταργουμε!Ειναι αυτο:

post-250-1117363950_thumb.jpg

Μετα ξανατοποθετουμε με προσοχη αυτο το απρο πλαστικο στην θεση του, και βαζουμε τα λαμπακια...Η παρακατω φωτο δειχνει τις λαμπες..Στην μεση υπαρχει η κοινη εργοστασιακη λαμπα πυρακτωσης και στις ακρες οι λαμπες LED μπλε χρωματος..

post-250-1117364147_thumb.jpg

Μετα τις τοποθετουμε εκει που ηταν οι παλιες λαμπες, προσεχοντας την πολικοτητα τους ετσι ωστε να αναβουν! Δοκιμαστε το πριν κουμπωσετε ολα τα πλαστικα στο ταμπλο..

Και τελος το αποτελεσμα ολης της διαδικασιας..

post-250-1117364320_thumb.jpg

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

1)Το κοστος των 2 LED ειναι 18 ΕΥΡΩ και 16 ΕΥΡΩ των δυο μικρων (των οποιων δεν πηρα ακομη..)

2) Τα λεντακια ειναι μεταβλητης εντασης, δηλαδη οσοι νομιζουν οτι θα δουλευουν μονο στο φουλ, κανουν λαθος.Βεβαια οταν ειναι στο μινιμουμ ο διακοπτης, τα φωτα φεγγουν λιιιιγο...δηλαδη δεν σβηνουν ποτε.Η ενταση ειναι αρκετα καλη.

3)Να μην πεταξετε/καταστρεψετε την παλια μεμβρανη γιατι δεν ξερεις ποτε..

Οσο για τις οθονιτσες, λεω να παρω ΚΟΚΚΙΝΑ λεντακια να κανει αντιθεση...Λετε να ειναι τραβηγμενο?? :thumbsup:

Αυτα και απο εμενα..Ελπιζω να σας φωτισα... :thumbsup::thumbsup:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Koukouroukou εκπληκτική δουλειά.

Αγαπητέ Quasar, το χρώμα του φωτισμού στο Golf2 εξαρτάται απο μία μεμβράνη ( πράσινη ) στο πάνω μέρος των οργάνων και κάτω απο τις λάμπες. Το μόνο που μπορεί να αλλάξει χρώμα με τρόπο παρόμοιο του Koukouroukou είναι ο φωτισμός του MFA.

ρίξε μιά ματιά σε αυτό:

http://www.4130-products.com/step/gl/index.htm

Ελπίζω να βοήθησα.

Link to comment
Share on other sites

Γεια και χαρα ΠΑΛΙ από εμενα παιδες…

Αυτό είναι η συνεχεια του 1ου μου how-to οσον αφορα το καντραν του Golf mk3.

Σας ειχα υποσχεθει πως όταν βρω χρονο θα σας πω πως θα το κανετε.

Λοιπον εχουμε και λεμε:

Εργαλεια: 2 κατσαβιδια ισια

1 σταυροκατσαβιδο

Υλικα: 2 λεντ χρωματος επιλογης μας, 1.2 Watt

Να πω καταρχην την βασικη ιδεα: Όπως και στον κεντρικο φωτισμο, ετσι και στις οθονιτσες υπαρχουν ΠΡΑΣΙΝΑ (αθλια) φιλμακια τα οποια φωτιζονται από απλες λαμπιτσες πυρακτωσεως και δινουν το πρασινο χρωμα.Όταν εμεις βαλουμε καποιο χρωματιστο λεντ για να δειξει καλυτερα θα πρεπει να καταργησουμε αυτην την μεμβρανουλα-εμποδιο.Στο τελος θα μεινει το λεντακι που θα μας δινει το χρωμα.

Λοιπον την διαδικασια αφαιρεσης του καντραν σας την εχω δειξει, δεν χρειαζεται να τα ξαναλεω.Πιστευω να ειστε διαβασμενοι καλα tongue.gif .

Γυρναμε αναποδα το καντραν μας, και βλεπουμε περιμετρικα τις βιδες που το συγκρατουν ενωμενο.Τις ξεβιδωνουμε με το σταυροκατσαβιδο.

Με προσοχη διαχωριζουμε τα 2 ενωμενα πλαστικα.

Στη συνεχεια θα πρεπει με προσοχη, να τραβηξουμε τα μεταλλικα που εχουν πανω τους τους δεικτες.Βγαινουν ΟΛΟΚΛΗΡΑ με απαλο τραβηγμα από το κυκλωμα.Μην φοβηθειτε! Είναι απλο.Στα αριστερα μας, διαπιστωνουμε μια βιδουλα (είναι μαρκαρισμενη στην φωτο με ασπρο κυκλακι-1 βιδα πρεπει να είναι-δεν θυμαμαι) την οποια πρεπει να αφαιρεσουμε.

gallery_250_274_32671.jpg

Τωρα, γυρναμε αναποδα το καντραν μας, και προσπαθουμε με ένα μικρο ισιο κατσαβιδακι να βγαλουμε το φισμα της φισας με προσοχη από το πλαστικο.Ε υστερα ολο το κυκλωμα βγαινει από το ΠΙΣΩ καλλυμα των οργανων.Αυτό που παιρνουμε είναι το εξης:

gallery_250_274_27592.jpg

Στην φωτο υπαρχουν σημαδεμενες οι βιδουλες που συγκρατουν τα πλαστικα για τις οθονιτσες LCD.Με ΜΕΓΑΛΗ προσοχη βγαζουμε τις οθονιτσες από το κυκλωμα.

Link to comment
Share on other sites

Με ένα κατσαβιδακι, βγαζουμε το ασπρο μερος μεσα από το πλαστικο των οθονων αυτων, και βλεπουμε μετα την πρασινη μεμβρανη την οποια θα πρεπει να βγαλουμε και αυτην με ΠΡΟΣΟΧΗ! Μετα ξαναβαζουμε το ασπρο πλαστικο μεσα στο εξωτερικο μαυρο ΠΡΟΣΕΧΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΝΑΠΟΔΑ! Γιατι τοτε θα φωτιζει ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ η λαμπα και όχι ολη την οθονη! Τα βαζουμε εκει που ηταν.

gallery_250_274_5641.jpg

Μετα από ολο αυτό, ξανατοποθετουμε τα παντα εκει που ηταν αρχικα.

Αφου εχουμε βιδωσει ολο το καντραν, τοποθετουμε τα λεντακια με την βοηθεια των κατσαβιδιων βεβαια.Ε, μετα από ολο αυτό πισω στο αμαξι για δοκιμη.Αν ΔΕΝ αναψουν σημαινει ότι τα βαλατε αναποδα.Σε αυτην την περιπτωση τα βγαζετε τα λεντακια και τα τοποθετειτε με αντιθετη φορα την πολικοτητα.

Το αποτελεσμα θα είναι καπως ετσι:

gallery_250_274_37675.jpg

Σημειωση: Από δικο μου λαθος (δεν το προσεξα από την αρχη) πηρα λεντακια των 2.0Watt πραγμα που σημαινει ότι θα είναι και πιο δυνατο από ότι πρεπει συν του ότι θα εχουμε και καποια amperes παραπανω.Προβλημα να καει κατι δεν υπαρχει, το μονο που με απασχολει είναι καπως στο αισθητικο, να ηταν δηλαδη καπως όχι τοσο εντονα.Θα το διορθωσω όμως τις προσεχεις ημερες.

Εδώ τελειωνει τελειως το how to για το καντραν του mk3.Ελπιζω να σας φωτισα οσο μπορουσα.Για αποριες, pm me.

Αντε και καλες μοντιφιες!!! :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Παιδια μια διορθωση, τελικα δουλευουν τα μαμα σε 1.1 watt και εγω αυτα που εβαλα ειναι στα 2! Δυστυχως μου ειπαν οτι δεν υπαρχουν, αλλα εγω κανω την ψαχτικη μου στο OSRAM.com που φτιαχνει και τις λαμπες! :D

Τωρα να καει κατι δυσκολο πιστευω.Το προβλημα ειναι στο αισθητικο κυριως γιατι αν προσεξετε ψιλοξεχωριζει η πηγη φωτος, κατι που δεν θελουμε οταν γινεται σωστη δουλεια.Οταν μαθω κατι και εφαρμοσω κατι αλλο, θα σας το πω! :D

Link to comment
Share on other sites

Γινεται κατι τετοιο σε ΜΚ1?

Σου ειναι ευκολο να βαλεις μια φωτο απο τα Led να δω αν ειναι τα ιδια με τα δικο μου?

Δεν γνωριζω δυστυχως πως δουλευουν στο 1ο Γκολφ ο φωτισμος στα οργανα.

Στην παρακατω φωτο στις ακρες βλεπεις τα λεντακια τα μπλε που ειχα αλλαξει και στη μεση το μαμα λαμπακι πυρακτωσεως.

gallery_250_274_9877.jpg

Ελπιζω να σε βοηθησα. :D

Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωριζω δυστυχως πως δουλευουν στο 1ο Γκολφ ο φωτισμος στα οργανα.

Στην παρακατω φωτο στις ακρες βλεπεις τα λεντακια τα μπλε που ειχα αλλαξει και στη μεση το μαμα λαμπακι πυρακτωσεως.

Ελπιζω να σε βοηθησα. :D

Πρεπει να ειναι ιδιο με του ΜΚ2 το καντραν.

Ποσο εχει το ενα τετοιο λαμπακι?

Link to comment
Share on other sites

Πρεπει να ειναι ιδιο με του ΜΚ2 το καντραν.

Ποσο εχει το ενα τετοιο λαμπακι?

Κοιτα, οταν ειχα παρει τα μπλε τον Μαιο, μου ειχε χρεωσει 9 ευρω το καθε λεντ.Τωρα που πηρα τα κοκκινα μου χρεωσε 6 ευρω το καθε λεντ.Για υπαρχει αυτη η διαφορα δεν γνωριζω!

Για εμενα αξιζει παντως!

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, μόλις τέλειωσα την εν λόγω μετατροπή για Golf 2! Οι διαφορές είναι μηδαμινές, όπως έγραψε και ο κουκουρούκου, απλά ξεβιδώνεις τις διάφορες βίδες του ταμπλώ και αποσυνδέεις το καλώδιο του ταχύμετρου και τις φίσες. Επειδή σε εμάς η βάση των οργάνων δεν είναι κυλινδρική και τις φίσες δεν τις φτάνεις εύκολα απο πάνω απο το ταμπλώ, τις έβγαλα βάζοντας τα χέρια απο κάτω, δίπλα στα πετάλια δηλαδή... Χρειάστηκε να βγάλω και το τιμόνι (3 άλλεν) για να χωρέσει να βγεί το ταμπλώ. Η διαδικασία στο ταμπλώ απο κεί και πέρα είναι πανομοιότυπη.

Αντί να αγοράσω led κάψουλες, εγώ έβγαλα τα λαμπάκια πυρακτώσεως απο τα ντουί και ΄"σφήνωσα΄" μέσα κανονικά led (περίπου 50 λεπτά έκαστο) και αντιστασούλες των 170-180 ώμ (αμελητέα τιμή αγοράς).

Το αποτέλεσμα είναι πολύ πολύ όμορφο, αλλά δεν είμαι 100% ικανοποιημένος γιατι τα led δεν φωτίζουν πολύ ομοιόμορφα το ταμπλώ, οπότε θα δώ τί άλλες εναλλακτικές υπάρχουν. Πάντως τώρα που βγήκαν οι πράσινες μεμβράνες, η διαδικασία για να ξανα-αλλάξουν τα led ή το χρώμα είναι 10 λεπτών υπόθεση, max! Θα δώ μήπως μπορέσω να βρώ led που να δίνουν πιό ομοιόμορφο φωτισμό...

Λοιπόν, και εδώ επίσης μόλις άλλαξα φωτισμό. Σε εμάς (Golf 2) η διαδικασία είναι ψιλο-φυσική συνέχεια της προηγούμενης. Λύνουμε όπως και ο koukouroukou τις περιμετρικές βίδες του ταμπλώ (σε εμάς είναι εξαγωνικές και όχι σταυρόβιδες) και το ανοίγουμε, βλέπουμε την πλακέτα με το lcd. Λύνουμε τις 2 βίδες που το κρατάνε στην θέση τους απο την μπροστά μεριά, και μετά απο την πίσω μεριά, απο την τρύπα απ' οπου βγάλαμε το λαμπάκι που φώτιζε το lcd, βάζουμε ένα ψιλό κατσαβιδάκι και λύνουμε τις άλλες δύο βιδίτσες που το κρατάνε (το lcd) στην θέση του. Είναι λίγο μπελάς γιατι είναι διαγώνια, αλλά γίνεται. Μόλις το κάνουμε και αυτό, θα έχουμε το lcd στα χέρια, οπότε και τα πράγματα είναι σαν του κουκουρούκου. Βγάζουμε την οθονούλα προσεκτικά, και απο πίσω είναι η μεμβρανίτσα που δίνει το ελεεινό πράσινο χρώμα. Την καταργούμε και τα ξαναβάζουμε όλα στην θέση τους. Εγώ κατάφερα να βιδώσω απο πίσω (απο την τρυπίτσα) μόνο την μία απο τις δύο βιδίτσες, γιατί είναι σε περίεργη θέση, αλλά έχει άλλες 3 για να το κρατάνε οπότε δεν παίζει πρόβλημα. Αυτά! Το κόκκινο λέει τρελλά!

Δεν έχω ψηφιακή ή κινητό με φώτο ρε κούκου! Πάντως απλά τα έβαλα τα ledάκια! Με πολύ χάρη και μαεστρία ξερίζωσα τα παλιά λαμπάκια απο το ντουί αφού τους έκοψα τα ποδαράκια, και μετά πήρα το led, του έκοψα το ένα ποδαράκι κοντό (5 χιλιοστά) και το ένα ποδαράκι της αντίστασης, τα κόλλησα (με το κολλητήρι), και πέρασα τα άλλα τους ποδαράκια (που τα είχα αφήσει μακριά) εκεί που ήταν πρίν τα ποδαράκια απο το λαμπάκι, και τα κόλλησα με το κολλητήρι.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να πώ οτι ΔΕΝ το προτείνω. Καλύτερα (μάλλον) τα led σε ντουί, γιατί τα απλά είναι σα προβολλάκια, με αποτέλεσμα να μήν φωτίζεται και πολύ ομοιόμορφα το ταμπλώ (φωτίζεται περισσότερο η πάνω μεριά του και κάτω είναι ψιλο-σκοτεινό και το MFD να είναι ελαφρώς σκοτεινό. Αισθητικά είναι ωραίο, λειτουργικά όχι και τόσο. Εγώ μάλλον κάποια στιγμή πάντως πάω για δεύτερο γύρο (τώρα που βγήκαν οι μεμβράνες τα λαμπάκια είναι 5 λεπτά δουλειά), μόλις βρώ κάτι καλύτερο σε led...

Edited by Quasar
Link to comment
Share on other sites

Quasar συμφωνω στο οτι δεν το προτεινεις.Το ειχα σκεφτει κιε γω πριν αλλαξω ντουι και με ειχε προβληματισει η διαχυτοτητα του φωτος μεσα στο καντραν! Για αυτο και επελεξα ετοιμο λεντακι (που αν προσεξεις εχει εσωτερικα μια γωνια ετσι ωστε να διαχεεται οσο πιο ομοιομορφα γινεται!!

Πως και δεν πηρες λεντ σαν αυτα που εχω κι εγω? Στο 2αρι ειναι διαφορετικα?

Link to comment
Share on other sites

Όχι, τα ίδια πρέπει να είναι, απλά ήθελα να δώ άν μπορώ να το κάνω τελείως μόνος μου...

Link to comment
Share on other sites

φιλε μου το ιδιο προβλημα ειχα και εγω!!!!!! οταν εβαλα 2 led

δεν φωτιζε τιποτα ηταν αηδια,χρημοποιησα το πρασινο πλαστικο κομματι σαν πατρον

και εφτιαξα μια πλακετα και κολλησα 15 led κοκκινα υψηλης φωτεινοτητας

και το αποτελεσμα ειναι εκπληκτικο επισης εβαλα και στους διακοπτες τα ιδια!!!!

χαρμα οφθαλμον!!! θα βγαλω το βραδι φωτο και της δημοσιευσω....

Link to comment
Share on other sites

Μα κι εγω 2 λεντ εχω πανω.Στις εργοστασιακες θεσεις.

Ειμαι της αποψης οτι αντι να κανεις (γενικα μιλαω, οχι σε εσενα ειδικα) πατεντες για να φωτιζεις απο πανω, να δωσεις 50 ευρω και να παρεις backlight gauges και τελειωνεις.Ο πισω φωτισμος δεν εχει καμμια σχεση με τον απο πανω φωτισμο.

Φωτο σου ?

Link to comment
Share on other sites

το 98' φιλε μου δεν υπαρχαν για 2αρι τετοια οργανα ακομα και τα led

τα ειχαν 2με3 το πολλη μαγαζια ηλεκτρονικων στην αττικη...

παντως θα χαρω να μου πεις τη μπορω να κανω για να δωσω νεο λοοκ

στο ταμπλω!

post-1794-1158588468_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

οντως με τα 2 ledακια (σε χαμηλοτερα volt ομως) δεν δειχνει πολυ δυνατος ο φωτισμος.σκεφτομαι να ανοιξω μια τρυπα για να χωσω και ενα τριτο μιας και ειχα παρει παραπανω,αλλα βαριεμαι να ξαναβγαλω το καντραν.

φωτο απο το δικο μου!

post-2610-1158592078_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

η φωτο που εβγαλα δεν λεει πολλα. αν το δεις απο κοντα θα

καταλαβεις οτι η λυση για παλια ταμπλω ειναι τα πολλα led..

παντως δεν εχω καταλαβει ακομα τη αλλη λυση υπαρχει!!!!

υπαρχουν οργανα με backlight φωτισμο για μκ2,3?????

Link to comment
Share on other sites

Φίλοι μου... και ειδικά εσένα φίλε κουκουρούκου... σήμερα χάρη σε εσενα και στο how to που έχεις φτιάξει ... άλλαξα και εγω το χρώμα στις οθονίτσες σε μπλέ με τα λέντ που δείχνεις στη φωτό... υπάρχει πρόβλημα... φωτίζουν πάρα πολύ δυνατά και ξεχωρίζουν απο τον υπόλοιπο φωτισμό εσωτερικά. υπάρχουν αυτά τα λεντ σε λιγότερα watts? Σκέφτηκα επίσης να τα ντύσω απο μπροστά <(τα ίδια λεντ)με αλουμινοταινία<(αντέχει σε θερμοκρασία) ετσι ωστε να ελευθερωνει στις οθονίτσες την μισή ένταση φωτισμου.

Α: και κάτι άλλο ... τα μαμά λαμπάκια πυρακτώσεως του κοντέρ βγαίνουν σε μπλέ χρώμα? Ας είναι και χωρίς το ντουί (σκέτα) μου κάνουν αλλά να ειναι μπλε.

Link to comment
Share on other sites

Φίλοι μου... και ειδικά εσένα φίλε κουκουρούκου... σήμερα χάρη σε εσενα και στο how to που έχεις φτιάξει ... άλλαξα και εγω το χρώμα στις οθονίτσες σε μπλέ με τα λέντ που δείχνεις στη φωτό... υπάρχει πρόβλημα... φωτίζουν πάρα πολύ δυνατά και ξεχωρίζουν απο τον υπόλοιπο φωτισμό εσωτερικά. υπάρχουν αυτά τα λεντ σε λιγότερα watts? Σκέφτηκα επίσης να τα ντύσω απο μπροστά <(τα ίδια λεντ)με αλουμινοταινία<(αντέχει σε θερμοκρασία) ετσι ωστε να ελευθερωνει στις οθονίτσες την μισή ένταση φωτισμου.

Α: και κάτι άλλο ... τα μαμά λαμπάκια πυρακτώσεως του κοντέρ βγαίνουν σε μπλέ χρώμα? Ας είναι και χωρίς το ντουί (σκέτα) μου κάνουν αλλά να ειναι μπλε.

Να σαι καλα Gordons.

Κοιτα για το αν υπαρχουν σε λιγοτερα βατ θα πρεπει να το ψαξεις μονος σου.Κανε μια ψαχτικη στο ιντερνετ, της osram ειναι.

Τωρα αν δεν υπαρχουν, μπορεις να κανεις αρκετα πραγματα ωστε να ριξεις την ενταση στις οθονιτσες.

Link to comment
Share on other sites

τελικά τα εντυσα με λίγη αλουμινοταινια και έφτιαξε η ενταση. χάρη και στο how to για τους διακόπτες των παρ'αθυρων τους έφτιαξα και αυτούς. απλά να σε ενημερώσω οτι απο μέσα οι δικοί μου διακόπτεσ ειναι τελείως διαφορετικοί απο τους δικούς σου.

Link to comment
Share on other sites

Guest GOLF GT

ΑΠ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ Ο ΦΙΛΟΣ Ο ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΤΙΣ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ INDIGLOW ΜΕ BACKLIGHT ΦΩΤΙΣΜΟ ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΣ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΝΑ ΠΜ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥ ΦΕΡΩ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥ GROUP

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.