Jump to content
Guest geo-bmw

Polo 1.4 16v

Recommended Posts

Guest geo-bmw
φιλε γιωργο,μια φορα που εχω ανοιξει με 316 απο σταση σε καθε ταχυτητα μεχρι τα 170 ετρωγε μισο αμαξι στο κεφαλι.με 318 δεν το εχω επιχειρησει,ειμαι σιγουρος για το αποτελεσμα κ δεν θελω να πληγωθω!!!

anyway,respect στις πισωκουνες!!!(κ οπως ειχε γραψει πριν απο καιρο ενας συντακτης ενος περιοδικου αυτοκινητου:οταν η bmw βγαλει μ προσθοκινητα μοντελα θα εχει φτασει η ωρα να παραδωσουμε τα διπλωματα μας...)

Καλησπερα

Χρονια πολλα και καλη χρονια ευχομαι σε ολους,με υγεια πανω απολα.

Δυστυχως λογω εορτων και δουλειας εχω χαθει με τον εν λογω φιλο μου,γιαυτο και δεν εχω καποια αλλη πληροφορια επι του θεματος.Συμφωνω απολυτα μαζι σου οτι απο σταση,με 2 καλους οδηγους,η διαφορα θα ειναι υπερ του Polo.Η μονη μου ενσταση ειναι ως προς τα χλμ που αναφερεις,καθοτι πιστευω οτι απτα 120-130 και μετα θα αρχισουν να υπερτερουν τα κυβικα εναντι του βαρους.Παρ'ολα αυτα το Polo θα ειναι σιγουρα και καθαρα μπροστα τουλαχιστον μεχρι τα 140.Απλως απο εκει και πανω θα αρχισει να κλεινει η διαφορα.

Παρ'ολα αυτα οπως εγραψα,το ανοιγμα με τον φιλο μου,εγινε απο ρεπριζ δευτερας οντας ηδη 1 καροτσα πισω.Στην 3η αρχισα και το μαζευα γρηγορα και στο κουμπωμα της 4ης πεταχτηκα αμεσως μπροστα και αρχισα να ανοιγω.

Απλως το θεμα ειναι οτι οτι ειναι να γινει,θα πρεπει να γινει οσο εχω τις 15αρες ακομα επανω,γιατι 4 17αρες περιμενουν στην αποθηκη τα λαστιχα.Αμα μπουν επανω,τοτε..... music.gifmusic.gif θα συνεχισω να ακουω τον Γονιδη στο radiocd.....

Φιλικα

Γιωργος

Edited by geo-bmw
Link to comment
Share on other sites

Διαβαδα στο τελευταίο auto motor und sport οτι το 9n βγάζει 110 hp και 13,8 kgm, το έχει δυναμομετρησει κανείς το 9 n?

Εμενα μου το είχανε μετρήσει στην Μυτιλήνη 108. Για ροπή δεν ξέρω.

Link to comment
Share on other sites

108 βγάζει το Polaki, για αυτό δε χρειάστηκε να βγει καμία έδοση Rs ή Top Gun!

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομιζω ότι τα κυβικά θα παίξουν ιδιαίτερο ρόλο αφου τα αυτοκίνητα έχουν ίδια ιπποδύναμη, και το ελάχιστο προβάδισμα που έχει η BMW σε ροπή το χάνει λόγω πολύ μεγαλύτερου βαρους. Η διαφορά στα κιλά δίνει στο Polo ένα προβάδισμα περίπου 30 ίππων (στην αναλογία). Οπότε (λογικά) μετά είναι θέμα οδηγού, και ίσως και σασμάν αφού όλα τα Polo χάνουν στην τρίτη που είναι περιέργως πολύ μακριά σε σχέση με το υπόλοιπο σασμάν, αλλά και πάλι δεν νομίζω ότι αυτά μπορούν να καλύψουν την διαφορά. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση, δεδομένου ότι τα στοιχεία για τα αυτοκίνητα είναι σωστά. Εδώ εγώ έχω ένα 9N 75ps και με E36 318 σε φιλικά ανοίγματα μέσα στην πόλη (μέχρι τρίτες δηλαδή) είμαι άνετα δίπλα του τις περισσότερες φορές ή και μπροστά αν ξεκινήσω καλύτερα τώρα που έχω λάστιχα (και όχι δεν είναι κουλό το παιδί, και ναί εννοείται ότι μετά αρχίζει και με μαζεύει - μετά την τρίτη). Λιγο περίεργο μου φαίνεται...

Edited by Kosmo17
Link to comment
Share on other sites

Guest super savvato!!!

ε ειπαμε δε νομιζω τωρα το 75αρι να πηγαινει μαζι με 3.18

εγω που ειμαι 120+ παλι το περναω για πολυ λιγο

δε παιζει φιλε μου ουτε με την 3.16 να πηγαινετε μαζι

μιλαμε καθαρα θεμα αριθμων

Link to comment
Share on other sites

Καλά, δεν έχω κάποιον τρόπο να στο αποδείξω... Εντάξει μαζί πάμε μέχρι την τρίτη κυρίως γιατί ξεκινάω πολύ καλύτερα (η συγκεκριμένη BMW δεν έχει ποτε πίσω λάστιχα, σκέψου ότι τα αλλάζει σχεδόν κάθε μήνα), αλλά και πάλι μετά την τρίτη που με μαζεύει δεν μαζεύει και τόσο εντυπωσιακά. Εννοείται βέβαια πως είναι πιο γρήγορο από το δικό μου, και στα χιλιόμτερα μου ανοίγει για πλάκα. Αλλά στο θέμα 316 vs 6n 100άρι δεν τίθεται θέμα. Πρέπει το Polo να έχει πρόβλημα η κουλό οδηγό για να χάσει. Αλλά πολλά γίνονται, με πολύ κουλό οδηγό (πολύ όμως) μια 325 Ε36 έχουμε ανοίξει για πλάκα (γνωστός μου) και μέχρι τα 120-130 μου είχε κάνει μόνο μια κενή διαφορά. :cry:

Link to comment
Share on other sites

Guest Stoilas
ε ειπαμε δε νομιζω τωρα το 75αρι να πηγαινει μαζι με 3.18

εγω που ειμαι 120+ παλι το περναω για πολυ λιγο

δε παιζει φιλε μου ουτε με την 3.16 να πηγαινετε μαζι

μιλαμε καθαρα θεμα αριθμων

Καλά, μετρήσου πρώτα εσύ και μετά μίλα tongue.gif

Link to comment
Share on other sites

Το 100άρι σίγουρα ρίχνει στην 1.6 και μάλλον πηγαίνει παρέα με την 1.8.

Ετσι πιστεύω. Τώρα αν ο φίλος του παιδιού με τη μπέμπα έχασε ίσως το αμάξι του να μην ήταν σε τέλεια κατάσταση , ίσως να μην ήταν τόσο καλός οδηγός... Πχ αν το πηγαίνει εντελώς μέχρι τον κόφτη χάνεις. Φυσικά αν είναι μαμά το αμάξι.

Link to comment
Share on other sites

Guest geo-bmw

Καλησπερα και παλι

Παιδια μονο για μενα μπορω να ειμαι σιγουρος για το πως οδηγουσα.Για τον φιλο μου το μονο που εχω να βασιστω ειναι οτι μου ειπε πως το πηγε τσιτα.Αλλά και παλι αν διαβασετε προσεκτικα,λεω οτι οταν ανοιξαμε απο 2ες,μεχρι και στα τελειωματα της ειχαμε σταθερη διαφορα 1 καροτσα (γιατι ξεκινησα απο πισω).Στην 3η αρχισα να μαζευω οπου και εφτασα διπλα του στα τελειωματα της και με 4η σχετικα γρηγορα μπορω να πω οτι ανοιξα διαφορα και εφτασε κοντα στις 2 καροτσες υπερ μου γυρω στις 1000 στροφες πριν τον κοφτη οπου και εκοψα.

Anyway,γνωριζομαι και με καποια παιδια απο εδω,και αμα θελετε μπορουμε καποια στιγμη να το κανονισουμε να το διαπιστωσουμε στα σιγουρα.

Ειπαμε,οι Γερμανοι ειναι φιλοι μας!!!Εκτος απο αυτους στη Στουτγκαρδη(βλ. Mercedes).χεχε

Φιλικα

Γιωργος

Edited by geo-bmw
Link to comment
Share on other sites

καλησπερα!

Μου φαινεται απιστευτο μια 316 να ειναι μπροστα απο το πολο!

Εγω σε παρομοια κοντρα με πασσατ 1.6 ειχα φυγει δεκαδες καροτσες μπροστα.

Δεν ηταν καν αξιο λογου, αλλα το ανεφερα γιατι μου φαινεται κουφο λιγο το θεμα.

Τεσπα, η μονη κοντρα που ειχα κανει με 316 Ε36 ηταν σε στροφιλικι, οπου ημουν κολλημενος στον προφυλακτηρα της, χωρις να μπορω να περασω λογω δρομου.

Βεβαια για 316 δεν περιμενα οτι πηγαινε τοσο γρηγορα!

Link to comment
Share on other sites

παιδιά εγώ στον δρόμο δεν καταδέχομαι καν να ανοίξω με 316(αν κ τα περισσότερα καγκούρια την έχουν "βαφτίσει" 320 και πάνω... ;) )...τσάμπα η βενζίνη....με 318 κάτι γίνεται...

και μετά τα 140...πάλι δεν υπάρχει περίπτωση να έχει ελπίδα η 316

Link to comment
Share on other sites

Guest geo-bmw

Καλησπερα.Nα'μαι παλι

Παιδια απλως να πω οτι φιδεμπορας δεν ειμαι,ουτε λεω κατι ετσι απλα για να μιλαω.Ειχα αυτο το ανοιγμα με τον φιλο μου,και επειδη ηξερα την σπιρταδα που εχει το polaki,ηθελα να μαθω τα τεχνικα χαρακτηριστικα του,γιατι μου εκανε εντυπωση το αποτελασμα.Τωρα εαν του φιλου μου εχει προβλημα ή το δικο μου παραπηγαινει καλα για 316 μαμα μηχανικα (μην ξεχνατε 109 αλογα και 15.3 κιλα ροπης εβγαλε στο δυναμομετρο) δεν το ξερω.Για το μονο που μπορω να ειμαι σιγουρος,ειναι οτι ανοιξαμε και οι 2 τερμα γκαζι και το αποτελεσμα ηταν αυτο που ανεφερα,οπως ακριβως το εγραψα.Thats all

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Φιλικα

Γιωργος

Link to comment
Share on other sites

επεσα πανω στη σωστη συζητηση..........λοιπον πριν βαλω το αμαξι μου μεσα :):D:D:D κι εκει που γυρνουσα απο τη δουλεια μου μου παιζει τα φωτα μια Ε46 κουκλαρα κανω δεξια με περναει με καποιο ζορι και εκει αρχιζω και υποψιαζομαι οτι κατι τρεχει παω ποιο κοντα και βλεπω τα διακριτικα 316i και το σηματακι της schnitzer να δεσπωζει λιγο πιο διπλα....ΑΑΑΑΑΧΑΑ!!!!!λεω.....ετσι εισαι??????παμε ολως τυχαιως απο σχιστο περαματος για να παμε σπιτακι μας και ο δι@ολος μας πιανει κοκκινο και βρισκομαστε διπλα διπλα......ξεκιναμε 1η μαζι 2α μιση καροτσα μπροστα ο polos 3η αλλη μιση μεχρι την πρωτη αριστερη στροφη (1000-1500 μετρα) ηταν 3 αυτοκινητα πισω μου.....ενα πλατυ χαμογελο εμφανιστηκε στο προσωπο μου με το σφακιανακη να τραγουδαει "οι σκιες δεν αγαπανεεεεε..."

το polaki με 17αρες παρακαλω...........τρελλο respect και στα bmw αλλα απο 320 και ανω....μεχρι 318 (οχι is η ci) το συζηταμε!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

μπορείς να δοκιμάσεις φίλε bmwάκια με κάποιο πόλο από εδώ μέσα (διατίθεμαι κι εγώ εάν θέλεις) για να δεις τις ακριβείς διαφορές.

Ώραία αυτοκίνητα γενικά οι 316 (τις καινούριες εννοώ-κ οι παλιες ωραίες αλλα τις εχουν καγκουρέψει) αλλά δεν είναι AUDI.

Η ποιότητα εσωτερικού του Α3 νομίζω ότι είναι αρκετά ανώτερη της 116 και καλύτερη της 316.

Για την 316 δεν είμαι πολύ σίγουρος, εάν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω ας το πει...αλλά η 116 πραγματική απογοήτευση εσωτερικά.

υ.γ. η 316 είναι πιο πολύ κυριλέ, δεν είναι να την πατάς....ευχαριστήσου την κυρίλα της :cry:

Edited by ΕΛΛΗΝ
Link to comment
Share on other sites

Guest Bassakos

ακουστε τωρα και απο εναν κατοχο bmw! (εχω 318)

σε καθαρα κοντραδικη κατασταση '(0-100,160)) το πολο

ειναι μπροστα! και απο 316 και απο 318

καθαρα λογο βαρους! αλλα αν πανε εως τελικες

τοτε το πολο δεν εχει ελπιδα..... το 316 εχει

πραγματικα 197 (μεσος ορος αναλογα το

περιοδικο- αν θυμαμαι καλα οι 4τ ειδαν 201 κμ!)

τα συμπερασματα δικα σας!

αν πανε κοντρα φαναρι-φαναρι το πολο ειναι

μπροστα!

αν πανε στην εθνικη ομως...........

φλικα

Κωστας :baby:

Edited by Bassakos
Link to comment
Share on other sites

Guest geo-bmw
μπορείς να δοκιμάσεις φίλε bmwάκια με κάποιο πόλο από εδώ μέσα (διατίθεμαι κι εγώ εάν θέλεις) για να δεις τις ακριβείς διαφορές.

Βεβαιως θα το ηθελα καποια στιγμη :D

υ.γ. η 316 είναι πιο πολύ κυριλέ, δεν είναι να την πατάς....ευχαριστήσου την κυρίλα της :D

Η κυρια χρηση του αυτοκινητου ειναι να κινηται δια της "πλαγιας" οδου.Τωρα αμα κατσει και κανα ανοιγμα με κατι που μας παιρνει,τοτε γιατι οχι?????

Φιλικα

Γιωργος

Edited by geo-bmw
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.