Jump to content
konpa78

Golf 5 Gti Dsg - Δεν Βγαίνει Το Κλειδί Από Διακόπτη Κινητήρα

Recommended Posts

Καλησπέρα και χρονια πολλά σε όλους!

Δεν μπορώ να βγάλω το κλειδί από το διακόπτη ανάφλεξης της μηχανής σε gti v 2006 με dsg κιβώτιο. Γυρίζω τον λεβιέ του dsg στην θέση P και δεν μου επιτρέπει να γυρίσω το κλειδί τέρμα πίσω, ώστε να μπορέσω να το βγάλω. Το αμάξι παίρνει μπρος κανονικά και οι σχέσεις του dsg δουλεύουν όλες κανονικά και σε όλα τα προγράμματα (D,S,R,manual τόσο από το λεβιέ, όσο και από τα paddles). Οδήγησα ως το συνεργείο χωρίς πρόβλημα, αλλά το βρήκα κλειστό(και πώς να μην είναι παραμονή πρωτοχρονιάς!).Τελοσπάντων γύρισα σπίτι και έσβησα τα πάντα (ραδιόφωνο, φώτα, clima,πλαφονιέρα) και κλείδωσα το αμάξι χειροκίνητα από την κλειδαριά της πόρτας με το δεύτερο κλειδί. Η οθόνη ενδείξεων έσβησε κανονικά μετά από λίγο και το αμάξι είναι κανονικά κλειδωμένο, πλην όμως το κλειδί είναι στην κλειδαριά ανάφλεξης του κινητήρα. Έχει κανείς καμιά ιδέα ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα?

Edited by Unit_731
Link to comment
Share on other sites

Γιατι κατι τετοια παντα συμβαινουν σε αργιες που ολα ειναι κλειστα??

 

Το προβλημα σου ειναι στον λεβιε, προσπαθησε και παιξε με τον λεβιε στο παρκιν, καπου θα ξεκολησει και θα δωσει εντολη να βγει το κλειδι.

Edited by dasauto
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Thanx for the reply. Από το μεσημέρι που εμφανίστηκε το πρόβλημα αυτή τη δουλειά κάνω... Σαν να μην αναγνωρίζει ότι βρίσκεται ο λεβιές στη θέση Parking. Δεν θέλω να ζορίσω τα πράγματα περισσότερο (λεβιές, κλειδαριά κλπ) για να μην κάνω εγώ καμιά ζημιά. Τουλάχιστον δεν φαίνεται να καταναλώνει μπαταρία και παίρνει κανονικά μπροστά.

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε να κινήσεις κ το τιμόνι λίγο δεξιά-αριστερά όπως πας να βγάλεις το κλειδί μήπως βοηθήσει.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους. Μπα, ούτε αυτό βοηθά... Δεν μου φαίνεται ότι είναι κάπου μπλοκαρισμένο, γιατί το κλειδί γυρίζει κανονικά στις θέσεις 1 και 2 και το αμάξι παίρνει μπρος κανονικά. Υποψιάζομαι ότι κάποιος αισθητήρας τα χει φτύσει και δεν αφήνει να βγει το κλειδί. Σαν να μην αναγνωρίζει ότι ο λεβιές είναι στη θέση Parking. Από όλες τις βλάβες που θα μπορούσαν να συμβούν, νομίζω ότι μου συνέβη η πιο κουφή... Και όσο κι αν ψάχνω τόσο στο site όσο και σε ξένα forums δεν βρίσκω να έχει αντιμετωπίσει κάποιος άλλος το ίδιο πρόβλημα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

καλημερα και καλη χρονια  κοιταξε να δησ το κουμπι του λεβιε του κιβωτιου ειναι πιεσμενο λιγο μεσα ? εαν ναι πιαστο λιγο με το χερι και τραβηξετο λιγο προσ τα εξω και ανοιγοκλησε συνχρονοσ με το αλλο χερι τον διακοπτη να δησ εαν σου βγη εξω το κλειδι .εαν δεν ποιαση αυτο πεξε κανα δυο σφαλιαρεσ στον λεβιε μηποσ και εχει σπαση καποιο πλαστικο και δεν το αφηνη να κανει σωστα την κινηση.επεισησ κοιτα μηποσ εχεισ αφηση κατι στην φουσκα του λεβιε το οποιο εμποδηζη την κινηση του λεβιε.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους!
Όπως ανέφεραν και τα παιδιά προσπάθησε να «παίξεις» με λεβιέ, τιμόνι, χωρίς να το πιέσεις...
το χει πάθει και άλλος εδώ: http://www.golfmkv.com/forums/showthread.php?t=20393
κάποιο κούμπωμα δεν δίνει εντολή να ξεμπλοκάρει το κλειδί

ΥΓ: πρέπει να είναι η πιο κουφή βλάβη να πάθεις γιορτινές μέρες... και αν είσαι εκτός σπιτιού ταξίδι, πώς θα βρείς 2ο κλειδί να κλείσεις το αμάξι; 
Εμένα χθες γυρνώντας δεν άνοιγε το πλαστικό χερούλι της πίσω πόρτας (μπορεί να πάγωσε;;; -2,5C είχε χθες όταν το πήρα) ενώ η κλειδαριά από μέσα άνοιγε κανονικά την πόρτα... σήμερα δεν κατέβηκα να το δω είναι αλήθεια

Edited by BTH
Link to comment
Share on other sites

Δεν θα με πιστεύει καμιά ασφαλιστική ότι κόλλησε το κλειδί στη μίζα. Όλοι θα λένε ότι το άφησα σκόπιμα για να το ξεφορτωθώ και να πάρω καινούριο με τα ασφάλιστρα. Τα δοκίμασα αρκετές φορές όλα αυτά που μου προτείνετε αλλά γιοκ... Θα το πάω αύριο στο συνεργείο να το δούνε

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, το πρόβλημα λύθηκε σήμερα με reset των ηλεκτρικών του αυτοκινήτου (hard reset για την ακρίβεια με αποσύνδεση της μπαταρίας). Υπάρχει μια ηλεκτροβαλβίδα σε όλα τα αυτόματα αυτοκίνητα που επιτρέπει την έξοδο του κλειδιού από τη μίζα μόνο στη θέση Parking. Λοιπόν, αυτή είχε μπλοκάρει καθώς με τις χαμηλές θερμοκρασίες έπεσε το voltage της (η αλήθεια είναι ταλαιπωρημένης) μπαταρίας, με αποτέλεσμα να βγάλει off κάποια κυκλώματα. Το συμπέρασμα είναι ότι χρειάζομαι νέα μπαταρία και όλο αυτό το χουνέρι το έπαθα από "πεσμένη" μπαταρία.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Όχι. Το κλειδί μπορεί να βγει μόνο στη θέση P. Στη θέση P το αυτοκίνητο δεν μπορεί να κουνηθεί ακόμη και να "ξεχάσεις " να τραβήξεις χειρόφρενο, οπότε δεν σου επιτρέπει να αφαιρέσεις τα κλειδιά για ασφάλεια. Το γράφει και στο manual

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα τι μαθαίνουμε για το 7αρι κατά τύχη....

Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.