Jump to content
Panos277

Vw Polo 6R Gti 2010 - Εντυπώσεις [Γενική Συζήτηση]

Recommended Posts

Παιδια δεν θα σας πω ποσο ΤΕΛΕΙΑ ειναι οταν τραβαει το πολο γιατι αυτοι που το περιμενετε δεν θα ξανα κοιμηθειτε.... :)

Να ρωτησω κατι ασχετο.. Μετα απο μια βολτα που εκανα το αφησα 2-3 λεπτα στο ρελαντι και οταν εκλεισα ακουγοταν η μηχανη λες και εβαζες πατατες τηγανιτες σε καυτο λαδι.. Λογικο ειναι αυτο ??

Καλοταξιδο φιλε

Εγω εχω ένα Golf 6 160άρι και έχω ρωτήσει για αυτό τον θορυβο . Είναι το συστημα ψύξης της τουρμπίνας , μην ανησυχεις δεν είναι κατι . Το κακο θα είναι να μην το άκουγες !

Link to comment
Share on other sites

παρέλαβα και εγώ το δικό μου polaki :) δεν είχα χρόνο να το οδηγήσω πολύ σήμερα θα σας γράψω πιο αναλυτικά εντυπώσεις αύριο που θα το βγάλω εθνική για στρώσιμο. Περιττό να πω ότι είναι πυραυλάκι και φεύγειιιιιι με λίγο χάιδεμα στο γκάζι. Εμφανισιακά είναι σοβαρό, αυστηρό, μετρημένο, όμορφο αυτοκίνητο και συγκεντρώνει πολλά βλέματα.. Το μόνο που με προβλημάτισε λίγο και θέλω να το τσεκάρω καλά αύριο είναι ένας θόρυβος σαν να χτυπάει μέταλλο κάπου... :whistling: που ακούστηκε 2-3 φορές..Στις λακούβες σκάει πολύ καλά μου φάνηκε μαλακη η ανάρτηση του και δεν το περίμενα! Επίσης με προβλημάτισε και η πίεση στα λάστιχα γιατί μου το παρέδωσαν με 40 μέσα..ευτυχώς ο βενζινάς το κατάλαβε επειδή το είδε καινούριο και μου είπε από μόνος του να κάνει έλεγχο γιατί λέει από την αντιπροσωπεία το δίνουν με έξτρα αέρα... ξέρει κανείς κάτι για αυτό??? δηλαδή 40 πίεση δεν είναι εξωφρενική?????

Για το χτύπημα έλεγξε αν ακουμπάει ο σωλήνας του κλιματισμού, όπως ανοίγεις το καπώ αριστερά σου (στα δεξιά δλδ του αυτοκινήτου) δίπλα και προς τα κάτω από τον κινητήρα.

Για την πίεση. Για λόγους ασφαλείας κατά τη μεταφορά (αποτροπή του να ακουμπήσει "κάτω") υιοθετείται μια αρκετά "στιβαρή" πίεση την οποία μειώνουμε όταν παραδίδουμε το αυτοκίνητο. Εγώ να σου πω βέβαια την αλήθεια συνήθως σε δικό μου αμάξι την κρατάω ψηλά γιατί έχω μια τάση να καίω πλαινά...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους.

Μόλις έμαθα την οριστική εβδομάδα κατασκευής του polo μου(xenon-rcd510-συναγερμός-πακέτο ανεσης)που παρήγγειλα απο τέλος Αυγούστου.

7η 2011!

Λέω να περιμένω,έτσι γιατί έχω ακούσει πολλούς να ζορίζονται(mito-rc-opc) με αυτό το gti και μάλλον κατι θα ξέρουν :)

Τί λέτε?

Link to comment
Share on other sites

ριξε μια ματια στο τοπικ γα το πολο R μονος μου γραφω τοσο καιρο..

εμενα ΚΑΙ αυτο με κραταει και δεν εχω κανει ακωμη αγορα.

http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=36017

Edited by poen
Link to comment
Share on other sites

παρέλαβα και εγώ το δικό μου polaki

Καλοριζικο !!

Το μόνο που με προβλημάτισε λίγο και θέλω να το τσεκάρω καλά αύριο είναι ένας θόρυβος σαν να χτυπάει μέταλλο κάπου... :clapping: που ακούστηκε 2-3 φορές..

Λογικα πρεπει να αναφερεσαι στον μεταλικο θορυβο που βγαζει το dsg στις ανωμαλιες του δρομου.Και εμενα το κανει ειναι φυσιολογικο.

Επίσης με προβλημάτισε και η πίεση στα λάστιχα γιατί μου το παρέδωσαν με 40 μέσα..ευτυχώς ο βενζινάς το κατάλαβε επειδή το είδε καινούριο και μου είπε από μόνος του να κάνει έλεγχο γιατί λέει από την αντιπροσωπεία το δίνουν με έξτρα αέρα... ξέρει κανείς κάτι για αυτό??? δηλαδή 40 πίεση δεν είναι εξωφρενική?????

Ολα τα αμαξια με τετοια πιεση φευγουν απο το εργοστασιο για να προστατευονται τα ελαστικα απο την ακινησια.

Επισης αφου αφαιρεσεις τον προσθετο αερα συμφωνα με τις προτεινομενες πιεσεις που αναγραφονται στο πορτακι του ρεζερβουαρ πρεπει να καλιμπραρεις τους αισθητηρες πιεσης πατοντας το ειδικο κουμπακι μεσα στο ντουλαπακι του συνοδηγου μεχρι να ακουστει το χαρακτηριστικο μπιπ.

Link to comment
Share on other sites

παρέλαβα και εγώ το δικό μου polaki :lol: δεν είχα χρόνο να το οδηγήσω πολύ σήμερα θα σας γράψω πιο αναλυτικά εντυπώσεις αύριο που θα το βγάλω εθνική για στρώσιμο. Περιττό να πω ότι είναι πυραυλάκι και φεύγειιιιιι με λίγο χάιδεμα στο γκάζι. Εμφανισιακά είναι σοβαρό, αυστηρό, μετρημένο, όμορφο αυτοκίνητο και συγκεντρώνει πολλά βλέματα.. Το μόνο που με προβλημάτισε λίγο και θέλω να το τσεκάρω καλά αύριο είναι ένας θόρυβος σαν να χτυπάει μέταλλο κάπου... :wacko: που ακούστηκε 2-3 φορές..Στις λακούβες σκάει πολύ καλά μου φάνηκε μαλακη η ανάρτηση του και δεν το περίμενα! Επίσης με προβλημάτισε και η πίεση στα λάστιχα γιατί μου το παρέδωσαν με 40 μέσα..ευτυχώς ο βενζινάς το κατάλαβε επειδή το είδε καινούριο και μου είπε από μόνος του να κάνει έλεγχο γιατί λέει από την αντιπροσωπεία το δίνουν με έξτρα αέρα... ξέρει κανείς κάτι για αυτό??? δηλαδή 40 πίεση δεν είναι εξωφρενική?????

Πραγματικά ΜΗΝ το κάνεις αυτό . Έγκλημα μεγάλο ! Εάν θέλεις να το στρώσεις "σωστά" δες καλύτερα εδώ : http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=39189&view=findpost&p=409987

Εντελώς φιλικά ,

Speedy

Πάντως όποιος από Θεσσαλονίκη ενδιαφέρεται για το νέο Polo GTi υπάρχει ένα ετοιμοπαράδοτο σε μαύρο χρώμα , 3θυρο , χωρίς ηλιοροφή , χωρίς xenon στην τιμή των 20.540 ¤ όπως γράφει το χαρτί . Το αμάξι βρίσκεται σε γνωστή αντιπροσωπεία της Θεσσαλονίκης στο λιμάνι και τοποθετήθηκε στην βιτρίνα διότι αγοράστηκε από κάποιον και το ακύρωσε λογω χρώματος . Αλήθεια ή ψέματα θα σας γελάσω . Το είδα και Απλά τα σπάει .- hearts.gif

Link to comment
Share on other sites

αυτο το αρθρο ειναι πολυ παλιο.

το S1 με τον 1.4 tsi τελικα δεν το λενε s1 αλλα α1 οπως ολα τα αλλα..

θα βγει S1 4 motion η με νεο μοτερ 1.6 tsi Που λογικα θα εξελιξει η vw για το WRC η με 1.8 - 2.0 tsi.

καλυτερα με νεο 1.6 tsi λεω εγω και τιμη κοντα στα 25-26 ονειρο.

ξαναλεω πως ολα αυτα τα εκανε η φακεν βαγκεν (φιμες που μετα πηρε πισω και τωρα παλι ξαναβγαζει εξω)

για να μη χαλασει την πορεια του gti. τελη 11 αρχες 12 θα υπαρχουν τα πρωτα στους δρομους πιστευω.

Edited by poen
Link to comment
Share on other sites

Παίδες , σήμερα το πρωί με το που βγήκα από την εξώπορτα του σπιτιού το πρώτο πράγμα που είδα μπροστά μου ήταν ένα κόκκινο παρκαρισμένο αυτοκίνητο . Όπως το κοίταξα δεύτερη φορά (για να μην πέσω από τις σκάλες) συνειδητοποίησα ότι ήταν ένα κόκκινο polo gti με τα χαρτάκια στα παρμπρίζ ! Πως να το εξηγήσω δεν μπόρεσα .. Μάλλον κάποιος γείτονας θα το πήρε .... εαν ειναι γείτονας πείτε οτι μπήκε εχθες στο club μας !!

Edited by Speedy
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω πολύ παιδιά για τις πληροφορίες είναι πραγμάτικά πολύ χρήσιμα όλα. Μόλις έκανα τα πρώτα 180km και το polaki με έχει ξεμυαλίσει τελείως όμωςςςς hearts.gif

Antonios16v καλορίζικο και το δικό σου και νομίζω έγραψες πιο πάνω ότι καταλάβες ένα τράβηγμα στα δεξιά το οποίο το κατάλαβα και εγώ σήμερα με ταχύτητα πάνω από 100km/h. Αλλά ίσως είναι και η κλίση του δρόμου ή οι ανωμαλίες στο οδόστρωμα δεν ξέρω...θα είναι υπό παρακολούθηση..

Σχετικά με τους θορύβους που ελεγα χθες σήμερα δεν ακούστηκε τίποτα

το μόνο που ακουγόταν ηταν η υπέροχη ββββοοοοηηηη του κινητήρα :lol:

Speedy το λινκ μου μας έδωσες είναι ακριβώς αυτό που έψαχνα γιατί έχω ρωτήσει αρκετούς αλλά κανείς δεν ήξερε τόσες λεπτομέρειες..όλοι λένε το γενικό όχι πάνω από 3.500 στροφές και μαλακά. Τυχαία βέβαια σήμερα ακολούθησα μερικά από αυτα που έπρεπε να κάνω καθαρά με ένστικτο και αυτό γιατί το αυτοκίνητο δεν ανεβάζειιι στροφές όταν ειναι στο αυτόματο (D) δηλαδή για να μπορέσω να πιάσω τις 3.000 στροφές έπιασα 140km/h και επειδή αυτό το κάνει για πλάκα δεν άντεξα και παρόλο που είχα το "ήρεμα" στο μυαλό μου το ανέβασα κοντά στα 170km/h όπου εκεί έπιασα τις 4000 στροφές. Και αυτό χωρίς καμία προσπάθεια αφού το αμάξι σε προκαλειιιι και είναι απόλυτα υπάκουο αν και στρωθεί σωστά δεν μπορώ να φανταστώ τι θα κάνει θα πιάνει τα 200 για καλημέρα ;) είναι τρελόοοοοο :good:

Από στατιστικά έχουμε:

Μέση κατανάλωση 7 lit/100km

θερμοκρασία λαδιού από 93 C ως 103 C (ανάλογα τις στροφές)

Είναι νορμάλ αυτή η θερμοκρασία???? Πότε πρέπει να ανυσηχήσει κάποιος???

Επίσης στο λινκ διάβασα ότι μετά το στρώσιμο θέλει αλλαγή λαδιών????κατάλαβα σωστά?? τόσο νωρίς??? ο κατασκευαστής μας λέει στα 15.000 .. βέβαια εννοείται ότι θα τα αλλάξω με συνθετικά πολύ νωρίτερα σκέφτομαι στα 6 με 7.000km μήπως μου διαφεύγει όμως κάτι???τι πρέπει να κάνω με τα λάδια???πρέπει να ελεγξω κάτι???

Link to comment
Share on other sites

Εγω εντος πολης παρατηρησα οτι εχει παραπανω καταναλωση λογικο βεβαια ειχε 1-2-3 το πολυ.. Το ειχα στο D , θερμοκρασια λαδιου κοντα στουσ 90 και μεση καταναλωση κοντα στο 8-9. Μολις μπει ομως 4-5 και πηγαινεισ με 80 -90 πεφτει πολυ η καταναλωση κοντα 5. Εκανα την καγκουρια να το βαλω στο Σ και με δευτερα να το ανοιξω μεχρι 5000 για πολυ λιγο βεβαια. Δεν πειραζει ετσι ? Γενικα το εχω στο D συνεχεια.. Να ρωτησω κατι ασχετο το armrest αναμεσα στην θεση οδηγου συνοδηγου το εχετε?? Καλοταξιδο και ατσαλακοτο Εμεραλντ!

Link to comment
Share on other sites

Επίσης στο λινκ διάβασα ότι μετά το στρώσιμο θέλει αλλαγή λαδιών????κατάλαβα σωστά?? τόσο νωρίς??? ο κατασκευαστής μας λέει στα 15.000 .. βέβαια εννοείται ότι θα τα αλλάξω με συνθετικά πολύ νωρίτερα σκέφτομαι στα 6 με 7.000km μήπως μου διαφεύγει όμως κάτι???τι πρέπει να κάνω με τα λάδια???πρέπει να ελεγξω κάτι???

Γι αυτό δεν γνωρίζω να σου απαντήσω ακριβώς . Αυτό το έκαναν τα παλιά χρόνια γιατί οι μηχανές που έκοβαν το μέταλλο δεν ήταν τόσο τέλειες στο κόψιμο τους και δεν ήταν λείες τελείως οι επιφάνειες .... έτσι με το στρώσιμο όλα αυτά που δεν ήταν λεία τελείως αποκόπτονταν μέσω της λειτουργίας του κινητήρα. Επειδή οι απόψεις διίστανται καλύτερα να πάρεις ένα τηλεφωνάκι στην αντιπροσωπεία που το πήρες και να ρωτήσεις .

ΑΣχετο εγω 3 γκολφ Τζι ΤΙ Αι που ειδα καινουρια τα περασα για πολο .. Σπιντι σου αρεσε??

Και το ρωτάς ?? Εννοείται ! Και αυτό που είδα στην αντιπροσωπεία το μαύρο μου άρεσε κι έτσι μου ήρθε μια σκηνή από το

.... αλλά συγκρατήθηκα ... :good:
Link to comment
Share on other sites

Να ρωτησω κατι ασχετο το armrest αναμεσα στην θεση οδηγου συνοδηγου το εχετε?? Καλοταξιδο και ατσαλακοτο Εμεραλντ!

Ευχαριστώ! και σένα καλορίζικο! δεν έχω αυτό το armrest το έχεις εσύ? και by the way από άλλα forums βρήκα τελικά ότι η σωστή θερμοκρασία λαδιού πρέπει να κυμαίνεται ανάμεσα σε 80-100 C αν και διάβασα διάφορες απόψεις όχι τελείως ξεκάθαρες..

Link to comment
Share on other sites

αντε ρε βαλτε photo οσοι τα πηρατε... και βιντεο αντε τι κανετε..

οποιος εχει γραψει ποιο πολλα χιλιομετρα ενα καλο ανοιγμα 2ερας-3ης παρακαλω.

Edited by poen
Link to comment
Share on other sites

Εδώ και μερικές μέρες είμαι περήφανος κάτοχος ενός polo gti.

Οι πρώτες εντυπώσεις αν και ακόμα στο στρώσιμο είναι εξαιρετικές.

Το dsg παρότι ήμουν σκεπτικός στην αρχή δουλεύει άψογα σε συνθήκες κίνησης και ταξιδιού. Σε πιο γρήγορους ρυθμούς δεν μπορώ να πω ακόμα.

Επίσης επειδή το χρειαζόμουν άμεσα δε μπορούσα να περιμένω για ηλιοροφή.

Έβαλα όμως ένα carbon look την οροφή και δείχνει πανέμορφο με το λευκό του αμαξώματος.

Link to comment
Share on other sites

Εδώ και μερικές μέρες είμαι περήφανος κάτοχος ενός polo gti.

Οι πρώτες εντυπώσεις αν και ακόμα στο στρώσιμο είναι εξαιρετικές.

Το dsg παρότι ήμουν σκεπτικός στην αρχή δουλεύει άψογα σε συνθήκες κίνησης και ταξιδιού. Σε πιο γρήγορους ρυθμούς δεν μπορώ να πω ακόμα.

Επίσης επειδή το χρειαζόμουν άμεσα δε μπορούσα να περιμένω για ηλιοροφή.

Έβαλα όμως ένα carbon look την οροφή και δείχνει πανέμορφο με το λευκό του αμαξώματος.

ωραιος!!! περιμενουμε photo σου. βαλε και στους καθρεπτες και μαυρες ζαντες να δεσει ωραια.

καλα χιλιομετρα

Link to comment
Share on other sites

αυτο το αρθρο ειναι πολυ παλιο.

το S1 με τον 1.4 tsi τελικα δεν το λενε s1 αλλα α1 οπως ολα τα αλλα..

θα βγει S1 4 motion η με νεο μοτερ 1.6 tsi Που λογικα θα εξελιξει η vw για το WRC η με 1.8 - 2.0 tsi.

καλυτερα με νεο 1.6 tsi λεω εγω και τιμη κοντα στα 25-26 ονειρο.

ξαναλεω πως ολα αυτα τα εκανε η φακεν βαγκεν (φιμες που μετα πηρε πισω και τωρα παλι ξαναβγαζει εξω)

για να μη χαλασει την πορεια του gti. τελη 11 αρχες 12 θα υπαρχουν τα πρωτα στους δρομους πιστευω.

Εχεις κανένα link να μας πεις (πρόσφατο ) να το δουμε και εμεις για το 1,6 ΤSI γιατί όσο και να ψαχνω δεν βρίσκω κάτι . Στο παρελθον (πριν κανένα χρόνο ) είχε βγει μία βρώμα για 1.6 αλλά ήταν από καποια forum γερμανικά .

Το Audi S1 θα είναι δίλιτρο , απ’ότι λένε .

Το 1.4 ΤFSI 185HP θα είναι καλη επιλογή γιατί απ’ ότι διαβάζω εχει πολλά στοιχεία Golf

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.