gtse Posted September 21, 2021 Report Share Posted September 21, 2021 (edited) τελικά είναι ο αισθητηρας οταν εχεις το λεβιε στο Ρ και θελει το παρακάτω εξαρτημα για να λυθει το θεμα θελει το παρακατω εξαρτημα στην ουσια κανει bypass το αισθητηρα και μπαινει αλλος στην θεση του εαν καταλαβα καλα Edited September 21, 2021 by gtse Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Derv_7 Posted September 21, 2021 Report Share Posted September 21, 2021 9 hours ago, gtse said: τελικά είναι ο αισθητηρας οταν εχεις το λεβιε στο Ρ και θελει το παρακάτω εξαρτημα για να λυθει το θεμα θελει το παρακατω εξαρτημα στην ουσια κανει bypass το αισθητηρα και μπαινει αλλος στην θεση του εαν καταλαβα καλα εμένα με ακριβώς το ίδιο μύνημα μου αλλάξανε διακόπτη θέσης Parking επιλογέα ταχυτήτων με κωδικό ανταλλακτικού 5Q0713128A και περιγραφή switch. ελπίζω να είναι σχετικό με το δικό σου Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gtse Posted September 22, 2021 Report Share Posted September 22, 2021 11 hours ago , Derv_7 said: εμένα με ακριβώς το ίδιο μύνημα μου αλλάξανε διακόπτη θέσης Parking επιλογέα ταχυτήτων με κωδικό ανταλλακτικού 5Q0713128A και περιγραφή switch. ελπίζω να είναι σχετικό με το δικό σου ναι αυτο ειναι το ανταλλακτικο αλλα εγω δεν ηξερα κωδικο οποτε εβαλα κατι στο περιπου που βρηκα στο internet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hellas4x4 Posted September 22, 2021 Report Share Posted September 22, 2021 On 11/8/2019 at 12:20 AM, topmar said: Το δικό μου; Όλα τα Tiguan ALLSPACE που φοράνε αυτόματο κιβώτιο, έχουν DSG7.... Νομίζω και όλα τα απλά Tiguan το ίδιο.... Υπάρχει DSG8;;; Sent from my Redmi Note 6 Pro via Tapatalk Αν και είναι παλιό το θέμα απαντάω για να υπάρχει ως αρχείο... Τα Amarok δεν φοράνε DSG κιβώτιο... Φοράνε κιβώτιο της ZF το οποίο είναι σαν μετατροπέας ροπής... Γενικώς θεωρούνται πολύ αξιόπιστα και ακριβά κιβώτια τα ZF (https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ZF_transmissions) Ο λόγος απλός... Το DSG έχει δίσκους και στην περίπτωση του Amarok που έχει ελκτική δύναμη που φτάνει τα 3.200 κιλά (με το αυτόματο κιβώτιο), ακόμη και σε ανηφορική διαδρομή με κλίση 12%, ή 1.000 κιλά ωφέλιμο φορτίο σε 45% ανηφορική ή και κατηφορική κλίση οι δίσκοι αυτοί δεν θα άντεχαν... Το Amarok το 2.0 έως και το 2016 (το 2017 βγήκε σε 3.0 ν6) έβγαινε με αυτόματο κιβώτιο των 8 ταχυτήτων και πάντα σε συνδυασμό με τον κινητήρα απόδοσης 180 PS. H πρώτη ταχύτητα είναι για χρήση εκτός δρόμου και για τη μεταφορά ρυμουλκούμενου φορτίου έτσι ώστε να μην υπάρχει ανάγκη να κατεβάζεις ταχύτητα. Η όγδοη ταχύτητα από την άλλη πλευρά, έχει μεγαλύτερη σχέση μετάδοσης και έχει σχεδιαστεί για οικονομική οδήγηση σε χαμηλότερες στροφές. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CostasV Posted October 4, 2021 Report Share Posted October 4, 2021 (edited) καλησπέρα σας Golf 7 DSG 1.4, 122HP, 2015, 80.000 klm επισυναπτω τα σφαλματα που οδηγουν στην αντκατασταση της πλακετας σασμαν (Ref: OAM325026E) mechatronic αυτοματου κιβωτιου ταχυτητων με καινουργιο η μεταχειρισμενο και ειμαι σε αναζήτηση προμηθευτων εκτος απο Γρατσια , kosmocar,karenta κλπ παρακαλω αν γνωριζετε κατι ενημερωστε με, σας ευχαριστώ,Οχι τηλεφωνα δημοσια Edited October 4, 2021 by CostasV 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΔημητρηςΜ Posted December 18, 2021 Report Share Posted December 18, 2021 Εχω ενα αυτοματο Golf TSI 200 χιλ χιλιομ. Προσεξα σημερα οτι δυσκολευεται στις αλλαγες ταχυτητων, ανεβαζει στροφες και αργει να αλλαξει ταχυτητα, αλλιως δεν εχει προβλημσ οταν φτασει στην εβδομη. Τι μπορει να ειναι? Ευχαριστω πολυ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hellas4x4 Posted January 2, 2022 Report Share Posted January 2, 2022 Βαλβολίνες έχεις αλλάξει ποτέ;;; Επίσης λογικά θα έχεις dsg κιβώτιο τα οποία έχουν και μία βαλβίδα εκτόνωσης η οποία με τα χρόνια κολλάει... Πάντως οι αλλαγές βαλβολίνης σε αυτόματα κιβώτια είναι ολόκληρη διαδικασία και γίνεται με συγκεκριμένα μηχανήματα (αν θες να γίνει σωστά και να αντικαταστήσεις το 90% της βαλβολίνης)!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
topmar Posted March 16, 2022 Report Share Posted March 16, 2022 Καλησπέρα, έγινε και το προβλεπόμενο 4ετιας (60.000 ΚΜ) σέρβις στο κιβώτιο DSG7 του οχήματος της υπογραφής εχθές, με συνολικό κόστος (λάδια, φίλτρο, εργασία) στα 200€.Τσουχτερή η τιμή ομολογώ.... VW Tiguan Allspace 2.0 BiTDi Stage 1 300HP DSG7 R-Line 7seater Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hellas4x4 Posted March 19, 2022 Report Share Posted March 19, 2022 Και πάλι λίγα είναι... Έχω ακούσει κάτι 600αρια κλπ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorjek Posted January 31, 2023 Report Share Posted January 31, 2023 Καλησπέρα σας! είμαι καινούριος στην παρέα και θα ήθελα την βοήθειά σας στο εξής : ενδιαφέρομαι να αγοράσω μεταχειρισμένο golf DSG 2016 μοντέλο 114000 χλμ με τον κινητήρα TGI. Θα ήθελα να μου πείτε από την εμπειρία σας τι θα πρέπει να ελέγξω αναφορικά με το σασμάν DSG πριν το αγοράσω καθώς και αν είστε ευχαριστημένοι κλπ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elpa02 Posted April 22, 2023 Report Share Posted April 22, 2023 Καλησπέρα σε όλους. Ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το dsg. Έχω 60000χλμ (1.6 tdi). Έχω παρατηρήσει ότι στη αλλαγή από 2α σε 3η κάνει ένα σύντομο τρέμουλο το αμάξι και το ξανακάνει καθώς ανοίγει η 3η. Δεν το κάνει με άλλες ταχυτητες. Επίσης δε το κάνει πάντα όπως πχ αν ο δρόμος είναι κατηφορικός ή αν οι αλλαγές γίνονται πολύ χαλαρά σε χαμηλές στροφες. Το κάνει πιο έντονα όταν ο δρόμος είναι ελαφρα ανηφορικός. Πιο πολύ το νιώθεις παρά το ακούς σαν περνάει αμάξι πάνω από κατσαρό δρομο για 1 δευτετολεπτι. Όλο αυτό μου δίνει την εντύπωση ότι πατιναρει. Καμμία ιδέα? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...