Jump to content
Golf-4

To Buy Or Not To Buy..., Και Κρατήσει Το Παλιό Golf Mk4;;;

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους σας παιδια, συγχαρητηρια και παλι για το απίστευτο ελληνικό site μας! Τις εμπειρίες σας και τη βοήθειά σας την εχω πραγματικά ανάγκη... :help:

Με βασανίζει η αγορά καινουργιου golf, και παρακατω γιατι:

Ειμαι κάτοχος του Golf mk4 ετους Αυγ/2003 εκδοση Pacific edition με 130.000χλμ. Το πρώτο μου VW και μπορω να πω πως η εμπειρία μου σε αυτα τα 9 χρονια ειναι εμπειρια ζωής.

Σε όλα αυτα τα χρόνια το μόνο πρόβλημα που εμφανισε ήταν:

1. να καψει 2 φορες πολλαπλασιαστή,

2. λαστιχα ζανφορ και τίποτα άλλο (βεβαια το προσέχω όσο μπορω)

Τακτικός στα service, καλη χρηση, ειμαι απο επαρχία, και στα 100.000 χλμ αλλαξα τακάκια( στο συνεργειο δεν το πιστευαν! ), και δεν εχει χρειαστει ακόμα δισκους!

Οπότε, μιας και μεγαλώνει η οικογένεια (ηδη με ενα παιδι και σκεφτομαι και για δευτερο), απορία ειναι:

1.Αξίζει να το κρατήσω και όσο πάει ( ποσο βεβαια ακομα...) με μόνο κόστος τη συντηρηση και τα service και ό,τι άλλο εμφανισει, ή να πάω για καινουργιο, και με τα χρηματα για την καινουργια αγορα, να κάνω απόσβεση του κόστους συντήρησης του παλιού σε βάθος χρόνου;

Οι παραγοντες ειναι κόστος (μιας και η κρίση μας βαραει κατακέφαλα), μεγαλύτερη πια ασφάλεια για μια 4μελή οικογενεια και ενα αυτοκίνητο που να με "βγάλει χορο" για άλλη μια 10ετία...

2.Με το mk-4 πόσο χρόνο ζωής ακόμα του δίνετε;

ΥΓ: το κόστος για νεο αυτοκίνητο κυμαινεται από 17000 εως max 19000ευρά

Σας ευχαριστω παιδια εκ των προτερων :good:

Edited by Golf-4
Link to comment
Share on other sites

1.Αξίζει να το κρατήσω και όσο πάει με κόστος τη συντηρηση , ή να πάω για καινουργιο, και με τα χρηματα για την καινουργια αγορα, να κάνω απόσβεση του κόστους συντήρησης του παλιού σε βάθος χρόνου;

2.Με το mk-4 πόσο χρόνο ζωής ακόμα του δίνετε;

1) Με τη χρήση που κάνεις εσύ, στη θεση σου δεν θα το άλλαζα. Απλά ξέχνα το γεγονός οτι τα καινουργιο δε θα βγαλει ζημιές μετά την εγγύηση.

2) Το MK4 θα ζεί , όσο του ρίχνεις χρήμα, δηλαδή άπειρα χρόνια :give_rose:

3η) λύση : Σε αυτές τις εποχές μην πεταξεις 19.000 στο δρόμο. Τα μεταχειρισμένα MK6 122 που τα αγοραζαν 20.000-22.000 τα δίνουν 14.000 Με 12.000 χεράτα πήρες ενα. Κράτα και τα ρεστα....

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω για την απαντηση,

σιγουρα δεν ειναι εποχες για να ριξεις τοσα λεφτα στο δρόμο, αλλα ο προβληματισμος μου ειναι μηπως σε λιγο καιρο αρχισει να τρωει πιο πολλά απο οσο θα εδινα για ενα καινουργιο σε βαθος χρόνου, στην καταναλωση/ service/ κτλ, και το επομενο θεμα: ασφαλεια.

Η αληθεια πως με τη χρηση που του εχω κανει, το λυπαμαι να το δωσω :fool: .

Στο συνεργειο το παλικαρι μου εβρισκε αγοραστη για 6.000ευρω περιπου και με εβαλε σε σκεψεις...δεδομενου πως το 2003 το πηρα 18.000.

Θα μπορουσα να παω και σε πιο οικονομικο, αλλα αν ειναι και απο εξοπλισμο να παρω λιγότερα απο ο,τι εχω τωρα, φυσικα και δεν αξιζει...

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες στο φόρουμ φίλτατε. Σωστοί οι προβληματισμοί σου και θα ήθελα να σου κάνω μια ερώτηση, αν υποθέσουμε οτι αποφασίζεις να το δώσεις για τι κατηγορία ενδιαφέρεσαι έπειτα ; Πάλι μικρο-μεσαίο ; μεσαίο ; μεγάλο ;

Link to comment
Share on other sites

φιλε πλακα κανεις?ο πατερας μου mk4 του 2000 με 270000 και δεν εχει ζητησει τιποτα βεβαια ολα τα σερβις κομπλε και συ μιλας με τα 130000χλμ????

ακομα αστρωτο ειναι χαχαχαχαχαχαα.εχεις ενα σκυλι αμαξι, τωρα αν θες να το αλλαξεις να πας σε κατι πιο μεγαλο και πιο ανετο για παιδια οκ συμφωνω αλλα πιστευω τα λεφτα που θα παρεις για το γκολφακι ειναι κριμα να το δωσεις.....παντως απο μεγαλα εμενα μου εχουν κανει κλικ 2 το jetta και το νεο skoda rapid το οποιο πιστευω θα πουλησει πολυ και λογο της τιμης του 15000

οφ τοπικ: για σου φιλικε μιστ

Edited by spiros!!!
Link to comment
Share on other sites

Άποσβεση τα 17-19000 δεν θα τα κανεις ποτε σε βάθος κανενός χρόνου. Απλα μαθηματικά..

Αν αποφασίσεις να αλλάξεις όμως τώρα οτιδήποτε και να πάρεις που δεν θα είναι πετρέλαιο θα είναι απλα λάθος. Μιας και είσαι επαρχία δεν συζητάμε καν υβριδικο γτ δεν σε συμφέρει προφανώς αν κινείσαι σε μεγάλους ανοιχτούς δρόμους.

Λόγω οικογένειας ίσως χρειαστείς άλλο ΑΜΑΞΙ αν δεν θές μπαγκαζιερες οροφής οπότε αν πάρεις 5-6000 για το δικο σου με 8-9000 βρίσκεις παρα πολλα αμάξια ώστε και να βουλευτεις και να σου μείνουν κάποια ευρω στην άκρη έν μέσω της καταραμενης κρίσης.

Και γω λόγω οικογένειας αποχώριστηκα ένα καμπριο και βρέθηκα με ένα golf plus dsg.

Το χρήμα στη τσέπη σου εσυ αποφασίζεις..

Link to comment
Share on other sites

μην προβεις σε νεα εξοδα και*****ΙΔΙΚΑ ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥς Κ@@@ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ,ΔΑΝΟΥς και ΟΛΛΑΝΔΟΥς ΦΕΡΘΕΙΤΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΑΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ!******* μια χαρα ειναι το γκολφακι σου βαλε ενα υγραεριο και καθαρισες!! ηλικρινα σου μιλαω πιστευεις οτι αυτα που αναφερεις ως "εμπειρια ζωης" ειναι δραματικα!??????

υ.γ εχω 2 vw και το επομενο αμαξι μου αν με αξιωσει ο θεος δεν θα ειναι γερμανικο σιγουρα!

Edited by xristos/red tornado
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω όλους παιδια για τις απαντησεις σας.

Για μεταχειρισμένο δεν το βλέπω καθολου, γιατι αν ηταν ετσι, κραταω και το δικό μου που ξερω τι δουλεια του εχω κανει. Λόγω οικογενειας σκεφτομουν για μεγαλύτερο, ίσως και passat (ξερετε τωρα, η γυναικα μου - οπως και καθε γυναικα- δεν πολυθελει τα 4πορτα). Αλλα, μεγαλύτερο μεταξόνιο, πιο ασφάλεια κτλ... αλλιως για το golf 6.

Αν και πήγα και το ειδα, το οδηγησα και μου αφησε μια γευση ...ασαφη...

Με το mk4, πιανεις το τιμονι και καταλαβαινεις οτι κρατας αυτοκινητο, και βαρυ μαλιστα. Τωρα στο mk6, περισσοτερο σαν να οδηγουσα χμ...καρτ ενοιωσα, μπορει να ειναι η ιδεα μου.

Δεν ειμαι της αποψης "καθε 5χρονια και αυτοκινητο", απλα επειδη δεν με βλέπω να αλλάζω πολλα αυτοκινητα για τα πολλλάααα επομενα χρόνια, ίσως αν δεν αλλάξω σημερα αυτοκίνητο, ισως δεν αλλάξω ποτε. Και σιγουρα τότε δεν θα μπορω με καμία δυναμη...

Για μενα, το mk4 ειναι ισως το golf σταθμος στην παροδο των χρόνων... Ακόμα και σημερα δεν περνάει απαρατήρητο στο δρόμο (διαχρονική αξια, διαχρονική σχεδίαση). δεν μπορεις να πεις οτι το mk6 ειναι και το μοντελο σταθμος που θα το θυμουνται όλοι και μετα απο 15 χρόνια...

Τεσπα, μπαινω στο τρυπακι να στερηθω τωρα για να μου μεινει κατι καλό και αυριο...

Οψώμεθα...

Link to comment
Share on other sites

Εχουμε και εμεις στην οικογενεια ενα Golf 4 και ενα Scirocco TSI

Το Golf εχει 150.000 χμ ΣΚΥΛΙ ΜΑΥΡΟ και με χρηση σχεδον σαν αγροτικό ...Απο προβλήματα : Κλαπετο πεταλουδας γκαζιου,Θερμοστατης και τιποτε αλλο . Αν ηταν πιο καλα συντηρημενο (γρατζουνιες,εσωτερικο) σιγουρα θα ελεγα στον πατερα μου να το κρατήσει να βάλει και υγραεριο και θα ζουσε για παντα ...

Μετα το Golf 4 και γενικα ολα εκεινα τα αθανατα αυτοκινητα του group χρονολογιας 99-04 πιστευω οτι τα καινουργια βγαζουν προβληματα.

Πιο πολυ φοβομαστε για προβλημα στο scirocco εκτος εγγυησης που ειναι και καινουργιο παρα στο golf που κανονικα θα επρεπε να βγαζει προβληματα σαν πιο παλιο.

Link to comment
Share on other sites

Προς θεου ΜΗΝ πεταξεις χρηματα στο δρομο.

Αν χρειαζεσαι αυτοκινητο ...ΜΟΝΟ diesel ...με κανα 10-13 παιρνεις πολυ ωραιο αυτοκινητο

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.