topmar Posted March 15 Report Share Posted March 15 Κι εμένα με ενδιαφέρει πολύ αυτό... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chrisantz Posted March 16 Report Share Posted March 16 Λοιπόν, μέσα απο το site στο προηγούμενο post μου βρήκα ενα telegram group στο οποιο τους ανέφερα τους δικούς μου αριθμούς firmware και συσκευης και μου έδωσαν ενα αρχείο το οπόιο ειναι Patch. Δηλαδή περνάει έξτρα κώδικα πάνω στο firmware που έχουμε. Αυτό το βάζεις σε ενα SD card (το κανεις αποσυμπίεση με 7zip) και το βαζεις στο αμαξι. Το τρέχεις απο το menu > αναβάθμιση (Έχει οδηγίες μέσα στο zip αναλυτικές). Με ενημέρωσαν οτι όταν το κάνουν αυτό κανονικά στο τέλος σου βάζεις ενα κωδικό για να επιβεβαιώσεις τις αλλαγές στο συστημα που πέρασες. Αν δεν το βάλεις απλά σου έχει ενα error το οποίο το βλέπει μόνο αν έχεις κάποιο διαγνωστικό (obd κλπ) και πουθενά αλλού και δεν επιρεάζει κτ αλλο γενικότερα. Αν χρησιμοποιείς το διαγνωστικό και σε ενοχλέι υπάρχει site που βγάζει κωδικούς free και τον περνάς και τέλος. Μου είπαν οτι αυτό έχει μαζί του και το performance monitor ενεργοποιημένο. Εγω σκοπέυω να το κάνω το ΣΚ. Αν τα καταφέρω θα γράψω. Αν το κανει κάποιος νωρίτερα ας μας πεί. ! Το χρησιμοποιείτε με δική σας ευθύνη ! https://we.tl/t-VzGrn5oHXc *Ισχύει για 7 μέρες το link. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreasp Posted March 16 Report Share Posted March 16 20 minutes ago, Chrisantz said: Λοιπόν, μέσα απο το site στο προηγούμενο post μου βρήκα ενα telegram group στο οποιο τους ανέφερα τους δικούς μου αριθμούς firmware και συσκευης και μου έδωσαν ενα αρχείο το οπόιο ειναι Patch. Δηλαδή περνάει έξτρα κώδικα πάνω στο firmware που έχουμε. Αυτό το βάζεις σε ενα SD card (το κανεις αποσυμπίεση με 7zip) και το βαζεις στο αμαξι. Το τρέχεις απο το menu > αναβάθμιση (Έχει οδηγίες μέσα στο zip αναλυτικές). Με ενημέρωσαν οτι όταν το κάνουν αυτό κανονικά στο τέλος σου βάζεις ενα κωδικό για να επιβεβαιώσεις τις αλλαγές στο συστημα που πέρασες. Αν δεν το βάλεις απλά σου έχει ενα error το οποίο το βλέπει μόνο αν έχεις κάποιο διαγνωστικό (obd κλπ) και πουθενά αλλού και δεν επιρεάζει κτ αλλο γενικότερα. Αν χρησιμοποιείς το διαγνωστικό και σε ενοχλέι υπάρχει site που βγάζει κωδικούς free και τον περνάς και τέλος. Μου είπαν οτι αυτό έχει μαζί του και το performance monitor ενεργοποιημένο. Εγω σκοπέυω να το κάνω το ΣΚ. Αν τα καταφέρω θα γράψω. Αν το κανει κάποιος νωρίτερα ας μας πεί. ! Το χρησιμοποιείτε με δική σας ευθύνη ! https://we.tl/t-VzGrn5oHXc *Ισχύει για 7 μέρες το link. Γιατι σε τρωει να το σκαλισεις? Θες να μπλεξεις ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
doggy Posted March 16 Report Share Posted March 16 4 hours ago, Chrisantz said: Λοιπόν, μέσα απο το site στο προηγούμενο post μου βρήκα ενα telegram group στο οποιο τους ανέφερα τους δικούς μου αριθμούς firmware και συσκευης και μου έδωσαν ενα αρχείο το οπόιο ειναι Patch. Δηλαδή περνάει έξτρα κώδικα πάνω στο firmware που έχουμε. Αυτό το βάζεις σε ενα SD card (το κανεις αποσυμπίεση με 7zip) και το βαζεις στο αμαξι. Το τρέχεις απο το menu > αναβάθμιση (Έχει οδηγίες μέσα στο zip αναλυτικές). Με ενημέρωσαν οτι όταν το κάνουν αυτό κανονικά στο τέλος σου βάζεις ενα κωδικό για να επιβεβαιώσεις τις αλλαγές στο συστημα που πέρασες. Αν δεν το βάλεις απλά σου έχει ενα error το οποίο το βλέπει μόνο αν έχεις κάποιο διαγνωστικό (obd κλπ) και πουθενά αλλού και δεν επιρεάζει κτ αλλο γενικότερα. Αν χρησιμοποιείς το διαγνωστικό και σε ενοχλέι υπάρχει site που βγάζει κωδικούς free και τον περνάς και τέλος. Μου είπαν οτι αυτό έχει μαζί του και το performance monitor ενεργοποιημένο. Εγω σκοπέυω να το κάνω το ΣΚ. Αν τα καταφέρω θα γράψω. Αν το κανει κάποιος νωρίτερα ας μας πεί. ! Το χρησιμοποιείτε με δική σας ευθύνη ! https://we.tl/t-VzGrn5oHXc *Ισχύει για 7 μέρες το link. Υπόψιν πως αυτό είναι για την συσκευή σου και μόνο. Αν σου ζήτησαν serial number συσκευής. Οπότε να το δώσεις σε άλλους, κακό θα κάνεις. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chrisantz Posted March 17 Report Share Posted March 17 10 hours ago, andreasp said: Γιατι σε τρωει να το σκαλισεις? Θες να μπλεξεις ? Το χειρότερο που μπορεί να γίνει είναι να κάνω ένα δωρεάν ραντεβού στην καρεντα να μου το επαναφέρει... Δεν επηρεάζει το μοτέρ λειτουργικά. Επίσης αν δεν σκαλίζεις δε μαθαίνεις. 5 hours ago, doggy said: Υπόψιν πως αυτό είναι για την συσκευή σου και μόνο. Αν σου ζήτησαν serial number συσκευής. Οπότε να το δώσεις σε άλλους, κακό θα κάνεις. SN δεν χρειάζεται απλά το SW έδωσα και με καθοδήγησαν στο σωστό patch. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
topmar Posted March 17 Report Share Posted March 17 Δώσε link από το Telegram Group και σε μένα, εάν δουλέψει σωστά φίλε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chrisantz Posted March 17 Report Share Posted March 17 2 hours ago, topmar said: Δώσε link από το Telegram Group και σε μένα, εάν δουλέψει σωστά φίλε. VAG - MIB2 * https://t.me/joinchat/T_pADdwJyUXq0VoH Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chrisantz Posted March 17 Report Share Posted March 17 (edited) Λοιπόν, δε κρατήθηκα χαχαχα. γύρισα απο δουλειά , πήγε ο μικρός για ύπνο συνχρονήστηκαν ο κρόνος με το Δια και πηγα στο αυτοκίνητο να κανω hackeries χαχαχα και.... Βουαλά! Την πρώτη φορά δεν μου διάβασε την κάρτα... Την δευτερη μου πέταξε μνμ οτι δεν τα κατάφερε να κανει την εγκατάσταση... Την τρίτη το πέρασε ακριβώς όπως στο pdf. Πλέον έχω και το performance monitor! ο κωδικός ειναι ο 00060400 Ελπίζω να καταφέρω να φορέσω και το φιλτράκι μου αύριο.! Edited March 18 by Chrisantz Compressed images 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
topmar Posted March 17 Report Share Posted March 17 Μπράβο ρε φίλε, ωραίος! Να δω πως θα το κάνω κι εγώ τώρα. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chrisantz Posted March 17 Report Share Posted March 17 50 minutes ago, topmar said: Μπράβο ρε φίλε, ωραίος! Να δω πως θα το κάνω κι εγώ τώρα. οτι χρειαστείς πες μου, μπορεί να μπορέσω να σε βοηθήσω. 1 . κάνε φορματ την κάρτα σου σε οσο χαμηλότερο kb/rate σου δίνει. Εμένα ειχε 8092 Στο site λέγαν για 4092kb οπότε μην τρελαθείς. 2. βάλε τα αρχεια όπως τα λέει στο PDF. 3. Αν αποτυχει την πρώτη φορά, προσπάθησε μέχρι να τα καταφέρεις, αν δεις οι οδηγίες ειναι πολύ απλές και ειναι σα να πατάς next, next συνέχεια, δεν κάνεις την παραμικρή ρύθμηση. Το menu μετα στο εμφανίζει εκει που πατάς και σου είχε το blue trainer, πατάς αλλη μια και στο δείχνει με ενα animation στις βελόνες σα needle sweap. Βασικό δες πρώτα τι έκδοση εχεις και αν ειναι συμβατό με το δικό σου. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chrisantz Posted March 17 Report Share Posted March 17 Βρήκα αυτά σαν επεξηγήσεις των κωδικών. List of SWaP Codes 00030000 USB, AUX, AMI 00030001 Gracenote 00040100 Navigation 00050000 Bluetooth 00060100 Vehicle Data Interface (multimedia controls smartphone) 00060200 Infotaiment Control, Rear Seat Entertainment 00060300 Mirror Link 00060400 Sport HMI / Performance Monitor 00060500 Sport Chrono / Lap Timer (Porsche) 00060600 Logbook 00060700 Online services 00060800 Apple Carplay 00060900 Google Automotive Link / Android Auto 00060a00 CarLife iOS 00060b00 CarLife Android 00070100 SDS 00070200 SDS for Nav 00070400 Electronic Voice Amplifier Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
topmar Posted March 18 Report Share Posted March 18 (edited) Καλημέρα, μόλις κοίταξα στο δικό μου και βρήκα τα στοιχεια του πατώντας το MENU για 3-4 sec. Έχω τα εξής: -Εγκατεστημενη έκδοση λογισμικού (SW Train) MST2_EU_VW_PO879D -Εγκατεστημενη έκδοση SW MU 0879 -Κωδικός ανταλακτικού 3Q0035864C -Έκδοση λογισμικού H29.319.115_STD2Nav_Eu Ταιριάζει το δικό σου αρχείο; Μην κάνω καμία ζημιά ρε φίλε... Edited March 18 by topmar 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
topmar Posted March 18 Report Share Posted March 18 Καλησπέρα, φίλε Chrisantz δεν ξέρω πως να σε ευχαριστήσω!! Μόλις τελείωσα την διαδικασία και στο δικό μου, με το αρχείο που έβαλες πιο πάνω και ακολουθώντας τις αναλυτικές οδηγίες σου αλλά και αυτών που έχει μέσα στο αρχείο pdf. Όλα πήγαν τέλεια, υπόθεση 5' ήταν και απλά βήματα. Έχω πλέον το πολυπόθητο Performance Monitor επιτέλους!! Παραθέτω φώτο του συστήματος μου τώρα. Και πάλι σε ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα!! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chrisantz Posted March 18 Report Share Posted March 18 topmar φίλε, δεν κάνει τίποτα. Η χαρά δική μου που μπόρεσα να βοηθήσω. Είμαι της άποψης οτι η γνώση πρέπει να μοιράζεται γιατι έτσι έχουμε όλοι σα συνολο την ταχύτερη ανάπτυξη σε οποιοδήποτε κομμάτι. Καλές βόλτες! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Christt Posted March 26 Report Share Posted March 26 (edited) On 18/3/2023 at 3:03 ΜΜ, Chrisantz said: topmar φίλε, δεν κάνει τίποτα. Η χαρά δική μου που μπόρεσα να βοηθήσω. Είμαι της άποψης οτι η γνώση πρέπει να μοιράζεται γιατι έτσι έχουμε όλοι σα συνολο την ταχύτερη ανάπτυξη σε οποιοδήποτε κομμάτι. Καλές βόλτες! Καλησπερα!! Μπορεις να ανεβασεις ξανα το αρχειο γιατι στο WeTransfer εχει ληξει?? Μηπως το δοκιμασω κ εγω στo t roc?? Edited March 26 by Christt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chrisantz Posted March 27 Report Share Posted March 27 9 hours ago, Christt said: Καλησπερα!! Μπορεις να ανεβασεις ξανα το αρχειο γιατι στο WeTransfer εχει ληξει?? Μηπως το δοκιμασω κ εγω στo t roc?? Καλημερα Christt. Έλα https://we.tl/t-IJfXHZeTBd *Παρατήρησα οτι μου έχει απενεργοποιήσει το ACC και θέλει πιθανα longcoding απο OBDeleven αλλα θα το τσεκάρω. Αν χρησιμοποιείς το ACC μην το ρισκάρεις. @topmar Εσένα το ACC δουλευει κανονικά? Εμενα ενω το δίχνει και παω να το ενεργοποιησω μου βγαζει μνμ "ενεργοποιηστε τον κεντρικό διακόπτη". 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
topmar Posted March 27 Report Share Posted March 27 Την περασμένη Παρασκευή που το δοκίμασα στο δρόμο, δούλεψε μια χαρά.... Το αυτόματο Cruise Control εννοώ.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Christt Posted March 27 Report Share Posted March 27 @Chrisantz ενταξει θα το κατεβασω να το εχω standby κ το βλεπουμε. Εντωμεταξυ θελω να κανω κ update το infotainment γιατι με android 13 δεν μου συνδέεται hotspot... Ειχα πληρωσει αλλη μια φορα 50αρικο στην αντιπεοσωπεια για το update αλλα δεν ψηνομαι κ λεω να το κανω μονος μου. Εχω το odb οποτε αν συμβει κατι θα το φτιαξω Ξερουμε τελευταια εκδοση infotainment? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
topmar Posted March 27 Report Share Posted March 27 Το δικό μου Infotainment δεν δέχονται να μου το κάνουν update στην αντιπροσωπεία πάντως, μόνο εάν έχει πρόβλημα το κάνουν, λένε..... Και θέλω να το κάνω update... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chrisantz Posted March 27 Report Share Posted March 27 13 minutes ago, Christt said: @Chrisantz ενταξει θα το κατεβασω να το εχω standby κ το βλεπουμε. Εντωμεταξυ θελω να κανω κ update το infotainment γιατι με android 13 δεν μου συνδέεται hotspot... Ειχα πληρωσει αλλη μια φορα 50αρικο στην αντιπεοσωπεια για το update αλλα δεν ψηνομαι κ λεω να το κανω μονος μου. Εχω το odb οποτε αν συμβει κατι θα το φτιαξω Ξερουμε τελευταια εκδοση infotainment? 3 minutes ago, topmar said: Το δικό μου Infotainment δεν δέχονται να μου το κάνουν update στην αντιπροσωπεία πάντως, μόνο εάν έχει πρόβλημα το κάνουν, λένε..... Και θέλω να το κάνω update... Χαχαχα υπομονή ... Το κατεβάζω με 20kB/s και είναι 3.7gb Einai to MTS2_Eu_vw_P0879D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
topmar Posted March 27 Report Share Posted March 27 Αυτό έχει το δικό μου, P0879D... Άρα είναι η τελευταία έκδοση;; 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Christt Posted March 27 Report Share Posted March 27 2 hours ago , topmar said: Το δικό μου Infotainment δεν δέχονται να μου το κάνουν update στην αντιπροσωπεία πάντως, μόνο εάν έχει πρόβλημα το κάνουν, λένε..... Και θέλω να το κάνω update... Εγω πηγα κ τους ειπα οτι τοτε με android 12 δεν συνδεονταν στο hotspot του κινητου. Οποτε ολες οι online υπηρεσιες πανε στραφι.... Κ μου το εκαναν χωρις μανουρα. Τωρα με android 13 παλι τα ιδια... Ετσι να μαζευουν 50ρικα 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chrisantz Posted March 27 Report Share Posted March 27 10 hours ago, topmar said: Την περασμένη Παρασκευή που το δοκίμασα στο δρόμο, δούλεψε μια χαρά.... Το αυτόματο Cruise Control εννοώ.... Ok. False alarm... ενα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι τι να σου κάνει χαχαχαχα. Δουλευει κανονικά απλά ο θεούλης παταγα το ΟΚ και μου ελεγε ενεργοποιησε τον γενικό διακόπτη και δεν θυμηθηκα οτι πρώτα πρεπει να πατησεις το κουμπάκι απο πάνω με το στροφομετρο που εχει για εικονα πανω στο τιμόνι.... Ελεγα αφου το ΟΚ στην επιλογή σημαινει ενεργοποίηση... Τώρα μου έστειλε ενας το Firmware απο το group και κατέβηκε μπαμ απο cloud link αλλά το φοβάμε ε΄ναι η αλήθεια και θα περιμένω να κατέβει το σωστό απο το κυρίως site. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chrisantz Posted March 29 Report Share Posted March 29 καλησπέρα σε όλους. Εδω είμαστε... κατέβηκε επιτέλους. έκανε μονο 4 μέρες... θυμήθηκα εποχές 56k modem Τα έβαλα σε ενα φακελο μαζί με το patch Duke & Congo και σας τα κανω share απο το Gdrive μου. Αν σε περίπτωσει σταματήσει να δουλευει το link πέιτε μου με προσωπικό μνμ να σας το ανανεώσω. https://drive.google.com/drive/folders/1-Z5a7pRsGbfhYiifS2yVpnZSiP-JYNe9?usp=sharing ! Το βάζετε με δικό σας ρίσκο ! *δεν το έχω βάλει ακόμη για να πώ γνώμη και δεν έχω βρεί ακριβώς τι αλλάζει απο την προηγούμενη έκδοση. Αν έχει κάποιος πληροφορία ας γράψει. Το patch που ειχα κάνει στην προηγούμενη έκδοση μου δουλεύει απροβλημάτιστα. Πρώτα το upgrade και μετά το patch. Σε οτι αφορά την κάρτα και το format έχει οδηγίες μεσα στο patch, τα ίδια ισχύουν και για το upgrade. Παραθέτω και σχετικό video. https://www.youtube.com/watch?v=6FlHM9VZl_s Μετα το patch μέσω OBD11 μπορείτε να αλλάξετε και μερικά πραγματάκια εξτρα. Βρήκα απο το forum τους, https://forum.obdeleven.com/thread/3286/coding-adaptions 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vastil Posted March 30 Report Share Posted March 30 Υπάρχει τρόπος να ενεργοποιήσουμε το navigation για mib3 δίχως να δώσουμε τα 700 ευρώ που ζητάει η vw? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...