Jump to content
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble

stef80

Members
 • Content Count

  724
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by stef80

 1. υπαρχουν ανταπτορες ετοιμοι: http://www.ebay.de/itm/Xenon-Scheinwerfer-Adapter-Kabelbaum-Kabel-SET-fur-VW-Scirocco-3-III-/110892102550?fits=Model%3AScirocco&hash=item19d1af3396:g:Kd0AAOSwNSxVMMUT
 2. Θα κόστιζε 700 ευρώ ανταλλακτικά και εργασία. Αλλάχτηκαν καδένα, τεντωτήρας, γλύστρες, ένα καπάκι που το είχε γδάρει η χαλαρή καδένα και ένα χυτό εξάρτημα που οδηγεί το λάδι στο actuator του μεταβλητού.
 3. Εγώ είχα πολύ καλή αντιμετώπιση-έκπτωση στην ΕΤΕΑ. Έχω βέβαια τα σερβις σε αντιπροσωπείες και μετράει. Σε εξωτερικό συνεργείο δεν ξέρω πόσο μπορεί να βγει η επισκευή, καθώς δε σου κάνουν την έκπτωση που δίνει η αντιπροσωπεία σε περιπτώσεις τέτοιων συνηθισμένων προβλημάτων (συνήθως 70%).
 4. Δύσκολο να έχεις στοιχειομετρικό μίγμα (14,7:1) σε όλο το φάσμα των στροφών με τέρμα γκάζι.
 5. Μάλλον είναι του συμπλέκτη και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με βαλβολίνες που σου είπαν αφού δεν είναι μέσα στις βαλβολίνες! Όχι ότι είναι κακό να αλλαχτούν οι βαλβολίνες στα χλμ που είσαι. Το αντιτριβικό άστο καλύτερα. Βάλε φρέσκιες βαλβολίνες που προτείνει η vw.
 6. Αν κράτησε 5 λεπτά έχει σοβαρό πρόβλημα ο τεντωτήρας ή και η καδένα σου. Μην το αφήνεις.
 7. Το να χρησιμοποιείς έναν κινητήρα μονίμως σε λιγότερο από το μισό του συνολικού φάσματος στροφών του, σίγουρα δεν είναι καλό. Θα έχεις συσσώρευση επικαθίσεων στις βαλβίδες εισαγωγής και στο θάλαμο καύσης που αν παραγίνει θα χρειαστεί καθαρισμό με αφαίρεση της πολλαπλής αφού θα σου προκαλεί αρρυθμίες και missfires. Πχ. στο δικό μου (1.8 tfsi) η εισαγωγή έχει κάποια flaps που μέχρι τις 3000 στροφές είναι μισόκλειστα, αφήνοντας αέρα να περνάει μόνο από το μισό των αυλών εισαγωγής και μετά τις 3000 ανοίγουν εντελώς. Έτσι όπως οδηγείς εσύ δεν θα άνοιγαν ποτέ!
 8. Ε, αν είναι να πας στον ίδιο προγραμματιστή και σου πάρει 100-150 ευρώ, τότε ok μπορείς να πας να το ανεβάσεις λίγο, αλλά αν είναι να πληρώσεις ολόκληρο πρόγραμμα άστο καλύτερα μια και καλή όταν αλλάξεις τουρμπίνα.
 9. Για ποιο λόγο να βάλεις μπεκ από τώρα? Μόνο κακό θα κάνεις, ασε που χρειαζεται οπωσδήποτε επαναπρογραμματισμό μετά. Αφού έχεις σκοπό να το κάνεις BT τα μπεκ και ο επαναπρογραμματισμός μπορούν να περιμένουν.
 10. Αν ειχε καρφωσει βαλβίδες, δε θα μπορούσε καν να πάρει μπροστά, πόσο μάλλον να δουλέψει και κάποια δευτερόλεπτα όπως λες, πριν σβήσει.
 11. Θα είναι όμως διπλής μάζας το βολάν ή θα είναι μονής και θα κουδουνάει στο ρελαντί? Και το άλλο που σκέφτομαι, είναι μην κολλήσει το δέμα στο τελωνείο...
 12. Η αλήθεια είναι οτι καλυτερα να σου βάζει βενζίνη κανεις, παρα να σου αλλάζει τακάκια! Το μονο που μπορω να σκεφτώ σχετικα με το ερώτημα σου είναι οτι ο τρυπητος δίσκος μπορεί να ανεβάζει μικρότερες θερμοκρασίες και αυτό να βοηθάει στη μικρότερη φθορά του τακακιου.
 13. Όταν άλλαξα τουρμπίνα, η σκαστρα που είχε επανω η καινούρια τουρμπίνα κολλούσε μισανοιχτη και δεν ανεβαζα την πίεση που επρεπε. Δε μου είχε βγάλει κανένα σφάλμα.
 14. Ουτε η σκαστρα βγάζει σφάλμα' οποτε μονο αν τη βγάλει θα δεις αν είναι οκ. Το πιθανότερο είναι να είναι ενα απο αυτά τα δυο, όπως σου ειπαν και παραπανω.
 15. Το κάθε κάτοπτρο είναι σχεδιασμένο για συγκεκριμένη λάμπα. Αν αλλάξεις τύπο λάμπας, αλλάζει το σημείο της πηγής φωτός και η εστίαση θα είναι ότι να ναι. Βέβαια μιλάμε για μεγάλη σκάλα οπότε μικρό το κακό, το πολύ πολύ να μην σε ικανοποιήσει η απόδοση. Αν μιλούσαμε για μεσαία, θα στράβωνες πολύ κόσμο.
 16. Σε λίγα (και φτηνά) αυτοκίνητα πλέον χρησιμοποιείται λάμπα Η4, η οποία φιλοξενεί και τη μεσαία και τη μεγάλη σκάλα, με αποτέλεσμα να σβήνει η μεσαία όταν ανάβει η μεγάλη. Στα περισσότερα, υπάρχει ξεχωριστό κάτοπτρο και λάμπα για την κάθε σκάλα και φυσικά, δε σβήνει ποτέ η μεσαία.
 17. Υπάρχει συνεργείο στην Αθήνα που το αναλαμβάνει με κόστος γύρω στα 3500.
 18. Δε θέλω σε καμία περίπτωση να πανικοβάλω κάποιον, ούτε να τον βάλω σε περιττά έξοδα. Ίσως αυτές να είναι οι φυσιολογικές ανοχές της συγκεκριμένης τουρμπίνας. Στον 1.8 και 2.0 tsi που έχω εμπειρία, οι τουρμπίνες έχουν σχεδόν μηδενικό τζόγο ακόμα και μετά από πολλές χιλιάδες χλμ. Εντελώς ενημερωτικά πάντως, το κέλυφος και η φτερωτή είναι δύο τρισδιάστατα αντικείμενα, τα οποία μπορεί να έρθουν σε επαφή σε σημεία που δεν είναι ορατά με την αφαίρεση του κολάρου, όπως δείχνει το σχήμα-τομή. Αφαιρώντας το κολάρο βλέπουμε τα πιθανά σημεία επαφής που δείχνουν τα μπλε βέλη, τα οποία είναι και τα πιθανότερα σημεία επαφής, αφού εκεί συνήθως βρίσκει πρώτα. Δεν αποκλείεται όμως αν η τουρμπίνα έχει αποκτήσει και αρκετό αξονικό εκτός από ακτινικό τζόγο, να βρει και εκεί που δείχνει το πράσινο βέλος.
 19. Αυτός ο τζόγος στα βίντεο είναι αρκετός και ρισκάρεις τριβή της φτερωτής με το κέλυφος.
 20. Δεν θέτει θέμα σύγκρισης ο Δημητρης, όλα τα λάδια απλά δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους σε αυτές τις θερμοκρασίες. Υπάρχουν διαφορές από εταιρεία σε εταιρεία για την ίδια ρευστότητα αλλά όπως και να χει, το πολύ κρύο προκαλεί ελλιπή λίπανση και μεγάλες φθορές.
 21. Μήπως είναι αυτό που είχε αναφερθεί σε αλλο forum για τον μεταβλητό? Έχει βάση και είναι πολύ διαφορετικό από καδένα.
 22. Όντως καμία σχέση αυτό με την αναμονή. Δε λειτουργεί η αντλία λαδιού ή κάτι παρόμοιο ώστε να ωφελήσει σε κάτι. Όσον αφορά την αλλαγή κωδικών, ο τεντωτήρας έχει αλλάξει εντελώς σχεδίαση και αυτός είναι που προκαλεί το πρόβλημα κατά βάση.
 23. Τότε δεν ισχύει αυτό που είπα για εσένα. Είναι κλασικό πρόβλημα στους κινητήρες του group με καδένα.
 24. Ακόμα και τελείως να έχουν στραγγίξει τα λάδια, ο τεντωτήρας έχει δοντάκια και καστανιάρει, ώστε ακόμα και χωρίς πίεση λαδιού, να μέινει στη θέση που ήταν, έτσι ώστε στην εκκίνηση να είναι τεντωμένη η καδένα. Αυτό το σύστημα συγκράτησής του αστοχεί και σταδιακά επιδεινώνεται η κατάσταση.
×
×
 • Create New...