chrispant Posted May 27, 2014 Report Posted May 27, 2014 (edited) Καλησπέρα παίδες Εχω το εξής πρόβλημα στο golf 5gt sport 140 (2008). Εχω μαμά ελατήρια και προ καιρού ´εβαλα αμορτισέρ τα koni str (πορτοκαλι). Τα αμάξι πάει πολυ καλά, ούτε θορύβους ούτε χτυπήματα ή τριξίματα η ευθυγράμμιση οκ, οδηγικά είναι άριστο. Ομως το μπροστά αριστερό φτερό ειναι 9 χιλ (σχεδόν 1 πόντο) πιο ψηλό απ τα υπόλοιπα , το μέτρησα σε ευθεία, σωστά απ το κέντρο του οφαλού της ζάντας ως το χείλος του φτερού. Παρακάτω έχω το σχέδιο που έκανα για να είμαι σαφής. Η διαφορά ύψους φαινεται και με το μάτι.. Το πήγα προχθές στον μάστορα που περάσαμε τ αμορτισέρ αλλά δεν μπόρεσε να το εξηγήσει ..λέει μηπως είναι κατασκευαστικο ή εχει φάει στούκο κλπ, πράγματα που δεν ισχύουν. Ακόμα είπε οτι αν κάνουμε αλλαγή στα ελατήρια πιθανόν να μην διορθωθεί. Τα φτερά ειναι στη θέση τους χωρίς αποκλισεις. Πως το εξηγείτε ; Κάθε άποψη δεκτή γιατί έχω αρχίσει να τα παίρνω. Sent from my iPhone using Tapatalk Edited May 27, 2014 by chrispant Quote
nick_1987 Posted May 27, 2014 Report Posted May 27, 2014 (edited) απλο. η μερια του οδηγου εχει περισσοτερο βαρος, λογω σασμαν, οποτε υποθετω οτι αυτη ειναι η εξηγηση. (και μενα ετσι ειναι, φοραω ap coilover). ps. οπα λαθος..δεν ειδα οτι εγραφες πως ειναι πιο ψηλο. εμενα ειναι πιο χαμηλο ελαχιστα σε σχεση με τον τροχο του συνοδηγου, γι αυτο και αυτη η εξηγηση Edited May 27, 2014 by nick_1987 Quote
petpik Posted May 27, 2014 Report Posted May 27, 2014 Για το 5αρι πρώτη φορά το ακούω, αλλά στο 2αρι ξέρω ότι έχουν διαφορά δεξιά με αριστερά και μάλιστα υπάρχουν άλλα ελλατήρια για δεξιά και άλλα για αριστερά. Quote
TASOS M, Posted May 27, 2014 Report Posted May 27, 2014 Ζύγισε το βάρος που ασκείται σε κάθε τροχό και εάν υπάρχει διαφορά μεγάλη μπορεί να οφείλεται εκεί.Για σωστό αποτέλεσμα, η μέτρηση ψαλίδια σασί. Quote
Passatoukos Posted May 27, 2014 Report Posted May 27, 2014 Το αμάξι μεταχειρισμένο ή καινούργιο χρήστο? ΠΙθανών να ειναι ψαλίδια,είχα παρόμοιο θέμα τα χριστούγεννα που έφαγα την στούκα και λύθηκε αλλάζωντας 4 ψαλίδια. Καταρχάς,η ευθυγράμμηση τι έδειξε? Quote
chrispant Posted May 27, 2014 Author Report Posted May 27, 2014 (edited) Τ αμάξι μετάχειρο με 31χ χλμ σε πολυ καλή κατασταση. Μόνο με τα ψαλίδια ή κάτι απο κάτω να παίζει... Δηλ να πάρω 1 ή 2 μεταχειρα ψαλίδια και να τ αλλάξω κατευθείαν; Τι να μετρήσω και που; Πως; Μαλλον για 1 αριστερό ψαλίδι με βλέπω αφου εκεί σουζάρει τ αμάξι. Η ευθυγράμιση δεν εδειξε κάτι σοβαρό. Τα top mount ελέγθηκαν και ειναι οκ. Να ψήλωσε το 1 απ τα 4 τοπ μαουντ; Sent from my iPhone using Tapatalk Edited May 27, 2014 by chrispant Quote
Passatoukos Posted May 27, 2014 Report Posted May 27, 2014 Kατ'εμε πηγαινε σε κάποιον εμπειρο μάστορα να ψάξει το αμάξι ή ακόμα και αντιπροσωπεία να κάνει ενα καλό Check up,ακόμα και στην τοποθέτηση της ανάρτησης. Η ευθυγράμμηση δεν έδειξε απώλειες σε σχέση με την άλλη πλευρά? Quote
chilli Posted May 27, 2014 Report Posted May 27, 2014 δεν ψηλωσε το, αλλα το αλλο πατηθηκε, αλλιως κανε τραμπα τα ελατηρια δεξια αριστερα, να δεις αν μεταφερθει, το γκολφ δεν εχει διαιρουμενα ψαλιδια οπως το πασατ, αλλα ενα, δυσκολα να ειναι απο ψαλιδι, 1 ποντος θα ισοδυναμουσε με φθαρμενο, παραμορφομενο σινεμπλοκ. Ελενξε το σε ανεβατορι που να πατανε ολες οι ροδες κατω, οπως εχουν αυτα για ευθηγραμμιση, και οχι απο το σασι. Quote
chrispant Posted May 27, 2014 Author Report Posted May 27, 2014 Η ανάρτηση δεν παίζει να ειναι κακώς βαλμένη. Αντε να φούσκωσε-παραμορφώθηκε το μπρος αριστερό top mount .. Και να το ψήλωσε 1 πόντο ; Αν κάνω τράμπα τα ελατήρια τι θα βγει ; Τα 3 ειναι οκ και το μπρος αριστερά σηκώθηκε; Ψήλωσε το ελατήριο; Αδυνατο το βλέπω. Γμτ μπελά μου μέσα. Sent from my iPhone using Tapatalk Θα πάω στον βαγγέλη το γατόνι μάστορα και θα του πω στ αφήνω βρες την λυση. Sent from my iPhone using Tapatalk Quote
gtse Posted May 28, 2014 Report Posted May 28, 2014 θα σου πρότινα να πας εκεί που περασες τα αμορτισερ να το ελενξουν πάλι Quote
chrispant Posted May 28, 2014 Author Report Posted May 28, 2014 Λοιπόν η διάγνωση έδειξε οτι το αριστερό αμορτισέρ δεν είχε μπει κάτω μέχρι το τέρμα το στοπ που εχει διότι ειναι λίγο οβαλ και δεν ειχε πατηθει καλά. Απο και κερδίσαμε 2 χιλ και η διαφορά μειώθηκε χωρις όμως να μηδενιστεί. Παραγγέλθηκαν ελατήρια τα eibach pro kit 3 ποντα και αύριο τοποθετούνται. Οπότε θα ελεγχθούν top mount και το ύψος των αμορτισέρ μηπως εχουν καμιά κατασκευαστική ατέλεια-διαφορά ύψους. Οπότε επιτέλους χαμηλώνουμε και λογικά θα εκμηδενίσουμε την διαφορά ύψους. Σας ευχαριστώ και θα σας ενημερώσω! Sent from my iPhone using Tapatalk Quote
chrispant Posted May 28, 2014 Author Report Posted May 28, 2014 Ετσι είναι σήμερα, αυριο θα φορέσει κοντό παντελονάκι eibach pro kit 3 πόντους ))))) Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Quote
professor Posted May 28, 2014 Report Posted May 28, 2014 (edited) Ωχχχχχχ!!!!!!!!!Χρηστάρα πρόσεχε τους σπόνδυλους μετά......ξέρεις ε το λέω γιατί έχουμε και μια ηλικία....οι κήλες (μακριά από μας) είναι επικίνδυνεςχαχαχαχαχαχαχα!!! Θα μου πεις τι είναι ο πόνος μπρος στα κάλλη!!!Με το καλό να τα βάλεις και να τα δούμε στην επόμενη συνάντηση.Το πότε θα γίνει δεν ξέρω......δεν βλέπω κάποιος να παίρνει πρωτοβουλία.... Edited May 28, 2014 by Professor 2 Quote
chrispant Posted May 28, 2014 Author Report Posted May 28, 2014 Φίλε Γιώργο σ ευχαριστώ τα πράγματα ξέρεις πως είναι.., μπορεί να χουμε λιιίγα χρονάκια, αλλά το πνεύμα και η θέληση είναι πολυ μπροστά και δεν συμβιβάζομαι ..! Για την μέση αν χρειαστεί θα πάρω αυτό που λένε μαξικαράκι κώλου-μέσης ! Χαχαχα )) Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Quote
xrigolfakias Posted May 29, 2014 Report Posted May 29, 2014 Φίλε Γιώργο σ ευχαριστώ τα πράγματα ξέρεις πως είναι.., μπορεί να χουμε λιιίγα χρονάκια, αλλά το πνεύμα και η θέληση είναι πολυ μπροστά και δεν συμβιβάζομαι ..! Για την μέση αν χρειαστεί θα πάρω αυτό που λένε μαξικαράκι κώλου-μέσης ! Χαχαχα )) Sent from my iPhone using Tapatalk αναμενουμε φωτο απο το αποτελεσμα Quote
Le Poulet Posted May 29, 2014 Report Posted May 29, 2014 αναμενουμε φωτο απο το αποτελεσμα το αποτέλεσμα από την τοποθέτηση του μαξιλαριού κώλου-μέσης? 3 Quote
chrispant Posted May 29, 2014 Author Report Posted May 29, 2014 (edited) το αποτέλεσμα από την τοποθέτηση του μαξιλαριού κώλου-μέσης?Πλάκα ξε πλάκα, θα αρχισω να θυμώνω.. Για κανα κολόγερο με περνάτε μερικοί ;; Ουτε μαξιλαράκια μέσης κώλου ούτε τίποτα. Έτσι θα πηγαίνω αραχτός απο δω και μπρος: http://img.tapatalk.com/d/14/05/30/pequ2u9e.jpg Sent from my iPhone using Tapatalk Edited May 29, 2014 by chrispant 7 Quote
Billgr4 Posted May 29, 2014 Report Posted May 29, 2014 ΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ 1 Quote
raptis_j Posted May 29, 2014 Report Posted May 29, 2014 Ασχετο τα μαμα ελατηρια ειναι 1,5 ποντο χαμηλα? Quote
chrispant Posted May 30, 2014 Author Report Posted May 30, 2014 Καλησπέρα τα μαμά του gt sport ειναι κάπου 1,5 πόντο πιο χαμηλά απ την απλή έκδοση. Τα 3 ποντα που λέμε λοιπόν στην δική μου περίπτωση ουσιαστικά το κατέβασαν 1,5 πόντο , αφου λόγω έκδοσης ειναι ήδη πιο χαμηλό. Εβαλα λοιπόν χθες τα 3ποντα eibach. Ως οπτικο αποτέλεσμα θα ήθελα λίγο ακόμα χαμήλωμα αφού έχω την εντύπωση οτι πίσω δεν χαμήλωσε. Μπροστά τώρα, η διαφορά ύψους οφειλόταν στο top mount το οποιο δεν καθόταν καλά. Η διαφορά μηδενίστηκε, οδηγικά άλλο πράμα, πιο σφιχτό, στις στροφές δεν παιζεται, σκέτη απόλαυση. Ιδού φώτο με φορεμένα τα καλοκαιρινά χαμηλωμένα.. Sent from my iPhone using Tapatalk Η 3η φώτο ειναι λάθος !! Ειναι πριν την αλλαγή Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Quote
Passatoukos Posted May 30, 2014 Report Posted May 30, 2014 Θειο χρηστο η μεσουλα κομπλε? : lol: Quote
chrispant Posted May 30, 2014 Author Report Posted May 30, 2014 Μα τα καλοκαιρινά χαμηλά ελατήρια. Sent from my iPhone using Tapatalk Quote
chrispant Posted May 30, 2014 Author Report Posted May 30, 2014 Φούλ κομπλέ !! Δεν μασάω ! Sent from my iPhone using Tapatalk Quote
chrispant Posted May 30, 2014 Author Report Posted May 30, 2014 Για να ακριβολογώ με μέτρηση που μόλις έκανα. Μπροστά χαμήλωσε 1 πόντο (η υψομετρική διαφορά δεν υπάρχει πλέον), ενώ πίσω δεν χαμήλωσε καθόλου!! Τι γινεται ρε παιδιά; Τα πίσω μόνο για κράτημα τα εβαλα;; Μου φαινεται εκανα μλκ και έπρεπε να βάλω 4, 4,5 πόντους.. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Quote